Συνεχίζεται αύριο η δεύτερη φάση της παράδοσης των τουρκικών S-400

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Αύριο Τρίτη θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση της παράδοσης των Α/Α συστημάτων S-400 από τη Ρωσία στην Τουρκία, αναφέρει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Σύμφωνα με την «Daily Sabah», ο προορισμός των φορτίων θα είναι πάλι η αεροπορική βάση Murted, που βρίσκεται στα προάστια της Άγκυρας. Η πρώτη φάση της παραλαβής είχε ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουλίου, με τη βοήθεια 30 πτήσεων.

Η Τουρκία προχώρησε στην απόκτηση του ρωσικού Α/Α συστήματος το 2017, με κύρια δικαιολογία ότι οι ΗΠΑ δεν επέτρεπαν την πώληση του δικού τους Α/Α συστήματος Patriot.

Η δεύτερη παρτίδα των τουρκικών S-400 παραλαμβάνεται τον Αύγουστο;

Μετά την άφιξη των πρώτων παρτίδων του ρωσικού συστήματος στις 12 Ιουλίου, οι ΗΠΑ προχώρησαν στην αναστολή της τουρκικής συμμετοχής στο πρόγραμμα του μαχητικού F-35, ενώ το NATO δήλωσε πως δεν θα ολοκληρώσει οποιαδήποτε διασύνδεση του συστήματος στο αμυντικό δίκτυο της Συμμαχίας. Οι ΗΠΑ θεωρούν πως το S-400 μπορεί να επιτρέψει στη δημιουργία λύσεων για την αντιμετώπιση του F-35, κάτι που η Τουρκία υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να συμβεί.

To τεύχος Αυγούστου 2019, Νο399 διαθέσιμο ηλεκτρονικά μέσω Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Lefteris
Member
Famed Member
Lefteris

Βαριέμαι να ψάξω να βρω άρθρα στο διαδίκτυο που ανέφεραν ότι 1) είναι αμφίβολο να παραδοθούν οι συστοιχίες μέσα στο 2019 2)θα περάσουν πολλά χρόνια εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ένταξης του όπλου στον τουρκικό στρατό. Είναι δυσνόητο για τον Έλληνα να καταλάβει ότι αυτή την στιγμή, έχουμε F16 block30/50/52+, M2000EGM/5Mk2, και μόνο τα -5ΜΚ2 έχουν scalp, το μόνο όπλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως “αντίμετρο”, χωρίς να είναι εξειδικευμένο γι αυτό τον σκοπό. Η δημοσιογραφία και ο σχολιασμός έχει βάση τα: “Θα μας χαρίσουν F35”, “οι ισραηλινοί θα μας δώσουν όπλα που εξουδετερώνουν τους s400”, “θα μας δώσουν AGM88G”, “το Αιγαίο… Read more »

d.b
Member
d.b

Αμφισβητησε κανεις οτι η Γη ειναι καμπυλη…. δεν νομιζω.

Σοβαρα τωρα, αποφασισαν να παρουν κατι και δεν το πηραν;
Και στο κατω κατω της γραφης και σφεντονες να εχουν θα τα χρησιμοποιείσουν οταν τους συμφερει. Εδω κατεριψαν ρωσικο αεροσκαφος και τωρα ειναι πρωτες φιλεναδες.

erwin.rommel
Member
erwin.rommel

Το Ισραήλ δεν θα δώσει όπλα χωρίς χρήματα..