23.8 C
Athens
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική ΝΕΑ ΑΜΥΝΑ Ο Ντεμίρ μιλά για τα κυριότερα τουρκικά εξοπλιστικά προγράμματα

Ο Ντεμίρ μιλά για τα κυριότερα τουρκικά εξοπλιστικά προγράμματα

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Μιλώντας στο “CNN Turk” ο επικεφαλής της SSB Ισμαήλ Ντεμίρ βρήκε την ευκαιρία να εκθειάσει τις επιδόσεις της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας και να αναφερθεί στις τελευταίες εξελίξεις διαφόρων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

 

Σχετικά με τα εγχώρια προγράμματα, ο Ντεμίρ δήλωσε ότι η κορωνίδα αυτών θα είναι το πρόγραμμα μαχητικού αεροσκάφους. Σχετικά με τον κινητήρα του, τόνισε ότι υπάρχουν διαπραγματεύσεις με τη βρετανική εταιρεία Rolls-Royce, που είναι η κυριότερη υποψηφιότητα. Την ίδια στιγμή, έχει αρχίσει το πρόγραμμα ανάπτυξης εγχώριου κινητήρα.

 

Το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους θα γίνει η τελετή καθέλκυσης του “TCG Anadolu”, ενώ οι διάφορες εργασίες σε αυτό θα συνεχιστούν για ακόμη δύο χρόνια. Το κόστος του πλοίου θα προσεγγίσει τα $650 εκατ. και το ποσοστό εγχώριας συμμετοχής στην κατασκευή του θα φθάσει το 65%.

 

Το πρώτο εγχώριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος Hurkus-B παραδόθηκε στην Τουρκική Αεροπορία και το αεροσκάφος ΕΑΥ Hurkus-C έχει πραγματοποιήσει δοκιμές όπλων και του συστήματος αυτοπροστασίας. Το Hurkus-C προορίζεται να παραδοθεί στον Τουρκικό Στρατό και την Στρατοχωροφυλακή.

 

Ο Ντεμίρ ανέβασε τον τελικό αριθμό των ΜΕΑ Bayraktar TB2 που θα παραληφθούν συνολικά από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε περισσότερα από 100. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία δεν εξαρτάται πλέον από άλλες χώρες για τον εξοπλισμό των πολεμικών αεροσκαφών με συλλογές ακριβείας, αν και αυτό είναι ακόμη αμφιλεγόμενο.

 

Σχετικά με τα προγράμματα ελικοπτέρων, ο εγχώριος κινητήρας των ATAK και Gokbey θα είναι έτοιμος σε δύο χρόνια. Ο αντίστοιχος κινητήρας για το άρμα μάχης Altay θα είναι έτοιμος το 2022.

 

Για το F-35, ο Ντεμίρ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση, ενώ η Τουρκία θα διαθέτει το πρώτο διεθνές κέντρο υποστήριξης του κινητήρα του αεροσκάφους. Για το Α/Α σύστημα S-400, τέλος, ο ίδιος δήλωσε ότι δύο συστήματα δεν είναι αρκετά και ότι θα εξεταστεί η επιλογή των Patriot.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

8 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
flashg

Μπράβο στην Τουρκία για την δουλειά και τον προγραμματισμό της στα εξοπλιστικά προγράμματα. Μακάρι να την μοιάσουμε και εμείς λίγο.

alexmark

Δεν είναι πιθανό, εμείς αποτύχαμε παταγωδώς και πλέον είναι αργά, συνεχίζουμε να είμαστε σε βαθειά οικονομική κρίση και από το 2021 θα πρέπει να αρχίσουμε να πληρώνουμε και τους τόκους των δανείων (αρκετά δισ. κάθε χρόνο), ενώ η δημογραφική κατάρρευση που διαφαίνεται δεν αφήνει περιθώρια για οικονομική ανάκαμψη. Το παιγνίδι στην αμυντική βιομηχανία χάθηκε ουσιαστικά τη δεκαετία του 80 και τα πράγματα χειροτερεύουν. Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν τα οικονομικά χάλια της ΕΑΒ (60 εκατ. έσοδα & ζημιές 1,5 δισ πηγή: https://defencereview.gr/oi-syssoreymenes-zimies-tis-eav-fthano/). Πως με αυτή την κατάσταση θα καταφέρει να παραδίδει 12 F-16V το χρόνο παραμένει μυστήριο τουλάχιστον για εμένα.

Genesis

ΠΟΤΕ δεν είναι αργά… Κάθε άλλο, τώρα είναι επιβεβλημένο να αρχίσουμε και να αποκτούμε τεχνογνωσία στην ορθή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων και ανθρώπινου δυναμικού με στόχο την μεγιστοποίηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας σε ΚΑΘΕ επίπεδο.
Αν όχι τώρα, πότε δηλαδή???
Καλή Χρονιά με Υγεία και Ειρήνη για όλον τον κόσμο.

GiannisKr

Απόκτηση τεχνογνωσίας ε; Μάλιστα… Ας αρχίσουμε από τα απλά και βασικά. Υπάρχει στοκ αποσυρθέντων πυραύλων από την ΠΑ σε κάποια αποθήκη; Πχ ένα super 530d; Αν υπάρχει ας δοθεί ολόκληρος ή ένα υποσύστημά του, προς μελέτη σε ένα ΑΕΙ με το ερώτημα: Σας δίνεται το εξής αντικείμενο. Οργανώστε ομάδες, μελετήστε και κατανοήστε τον τρόπο λειτουργίας του και προτείνετε πιθανούς τρόπους βελτίωσής του ή βελτιωμένης ανασχεδίασής του με σύγχρονες μεθόδους ή προτείνετε τρόπους κατασκευής του ίδιου συστήματος με όσο το δυνατόν περισσότερα υλικά του εμπορίου. Απλό case study σενάριο. Μήπως έχουμε μπροστά μας την τεχνογνωσία έστω και παλιά, αλλά ούτε αυτή… Read more »

adpanos

Μέσα στο στενό περιβάλλον της Ε.Ε. δεν μπορεί να υπάρξει Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία…. Πάρτε το χαμπάρι. Αν πάμε να δώσουμε κατευθείαν εργασίες στις βιομηχανίες μας, θα πέσουν τρελά πρόστιμα από την Ε.Ε. Μια ιδέα θα ήταν η ένταξη των Αμυντικών Βιομηχανιών μας, των Ναυπηγείων μας εντός της στρατιωτικής ομπρέλας. Δηλαδή να μην θεωρούνται αμυντικές βιομηχανίες, βιομηχανίες ναυπήγησης κ.λ.π. αλλά στρατιωτικός κλάδος . Μόνο έτσι θα μπορούσε να αναπτυχθεί κάτι σωστό, βγάζοντας από την μέση και τα εργασιακά, επιχειρηματικά κ.λ.π. συμφέροντα . Εργάζεσαι στην αμυντική βιομηχανία; Θεωρείσαι στρατιωτικός και όχι εργάτης, υπάλληλος, επιχειρηματίας κ.λ.π. Σε ένα τέτοιο καθεστώς η Ε.Ε. δεν… Read more »

Flight

Το έχετε πιάσει λάθος. Η στρατιωτική βιομηχανία εξαιρείται των κρατικών ενισχύσεων. Συνεπώς δεν ισχύουν τα γνωστά και μη εξαιρετέα της “κακιάς” ΕΕ

Apostolis

“Το κόστος του πλοίου θα προσεγγίσει τα $650 εκατ.” Λίγα δεν είναι τα 650 εκατ. και μάλιστα σε δολλάρια όταν σκαφη πολύ μικρότερου εκτοπίσματος όπως π.χ. fti, fremm κοστίζουν κοντά 1δις ευρώ; Εκτός και αν αφορά μόνο το κόστος ναυπήγησης του σκάφους και όχι τον εξοπλισμο του.

chikichiki

“Για το Α/Α σύστημα S-400, τέλος, ο ίδιος δήλωσε ότι δύο συστήματα δεν είναι αρκετά και ότι θα εξεταστεί η επιλογή των Patriot.”

Επειδή με τα υπόλοιπα θα κλάψω, ας γελάσω τουλάχιστον με αυτό!

Το Σχόλιο της Ημέρας

Karel Doorman ή M class για το ΠΝ, ίσως η καλύτερη και εκσυγχρονισμένη “ενδιάμεση λύση” που υπάρχει αυτή τη στιγμή, αλλά και η...

 Οι φίλοι μας αναγνώστες θυμούνται όλες τις παρουσιάσεις που έχουμε κάνει σε πλοία που πιθανόν να ενδιέφεραν το ΠΝ. Βλέποντας αρκετά νωρίς πως το...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Τα 6 ελληνικά Rafale F3-R νέας κατασκευής θα έρθουν το 2022

30
Τα 6 ελληνικά μαχητικά Rafale F3-R νέας κατασκευής θα φτάσουν στη χώρα μας το 2022, σύμφωνα με τον Γάλλο δημοσιογράφο Vincent Lamigeon.https://twitter.com/VincentLamigeon/status/1306206249361510400Όπως επισημαίνει ο...
Card image

ΠΤΗΣΗ September 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 April

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Οκτώβριος #401

Αγορά 3.99

Related News

Νέα επιθετικά ελικόπτερα για τους Πεζοναύτες των ΗΠΑ

Τα πρώτα από τα νέα επιθετικά τους ελικόπτερα παρέλαβε η 773 Μοίρα ελαφρών επιθετικών ελικοπτέρων νωρίτερα φέτος, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Σώματος Πεζοναυτών των...

Οι ΗΠΑ διαμηνύουν ότι στο εξής θα «τιμωρούν» όποιον «παραβιάζει» τις «κυρώσεις του ΟΗΕ»

ΑΠΕ-ΜΠΕΟ υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο υποστήριξε χθες Σάββατο ότι οι κυρώσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν...

Μ. Βαρβιτσιώτης: Στρατηγικής σημασίας η συμμαχία Ελλάδας-Γαλλίας

ΑΠΕ-ΜΠΕΗ Ελλάδα και η Γαλλία έχουν κατακτήσει τον τίτλο των στρατηγικών εταίρων και στρατηγικών συμμάχων, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αμέσως μετά...

Μ. Σχοινάς: Θα υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία, αν δεν παγιωθούν οι κινήσεις αποκλιμάκωσης

ΑΠΕ-ΜΠΕΣτη νέα πολιτική για το μεταναστευτικό, που πρέπει να αποκτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ταμείο Ανάκαμψης, τη στήριξη της Ε.Ε. στην Ελλάδα και ειδικότερα...

“Red-on-Red”: Ρωσικό άρμα Τ-90Α χτυπήθηκε κατά λάθος σε ασκήσεις του Ρωσικού Στρατού

Ρωσικό άρμα Τ-90Α χτυπήθηκε και καταστράφηκε από αντιαρματικό πύραυλο στη διάρκεια ασκήσεων του Ρωσικού Στρατού.https://www.ptisidiastima.com/mig-31-shot-down-not-accident/To άρμα μάχης λάμβανε μέρος σε τακτικές ασκήσεις του ρωσικού...
- Advertisement -