- Advertisement -

Ο Ντεμίρ μιλά για τα κυριότερα τουρκικά εξοπλιστικά προγράμματα

- Advertisement -


Μιλώντας στο “CNN Turk” ο επικεφαλής της SSB Ισμαήλ Ντεμίρ βρήκε την ευκαιρία να εκθειάσει τις επιδόσεις της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας και να αναφερθεί στις τελευταίες εξελίξεις διαφόρων εξοπλιστικών προγραμμάτων.
 
Σχετικά με τα εγχώρια προγράμματα, ο Ντεμίρ δήλωσε ότι η κορωνίδα αυτών θα είναι το πρόγραμμα μαχητικού αεροσκάφους. Σχετικά με τον κινητήρα του, τόνισε ότι υπάρχουν διαπραγματεύσεις με τη βρετανική εταιρεία Rolls-Royce, που είναι η κυριότερη υποψηφιότητα. Την ίδια στιγμή, έχει αρχίσει το πρόγραμμα ανάπτυξης εγχώριου κινητήρα.
 
Το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους θα γίνει η τελετή καθέλκυσης του “TCG Anadolu”, ενώ οι διάφορες εργασίες σε αυτό θα συνεχιστούν για ακόμη δύο χρόνια. Το κόστος του πλοίου θα προσεγγίσει τα $650 εκατ. και το ποσοστό εγχώριας συμμετοχής στην κατασκευή του θα φθάσει το 65%.
 
Το πρώτο εγχώριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος Hurkus-B παραδόθηκε στην Τουρκική Αεροπορία και το αεροσκάφος ΕΑΥ Hurkus-C έχει πραγματοποιήσει δοκιμές όπλων και του συστήματος αυτοπροστασίας. Το Hurkus-C προορίζεται να παραδοθεί στον Τουρκικό Στρατό και την Στρατοχωροφυλακή.
 
Ο Ντεμίρ ανέβασε τον τελικό αριθμό των ΜΕΑ Bayraktar TB2 που θα παραληφθούν συνολικά από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε περισσότερα από 100. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία δεν εξαρτάται πλέον από άλλες χώρες για τον εξοπλισμό των πολεμικών αεροσκαφών με συλλογές ακριβείας, αν και αυτό είναι ακόμη αμφιλεγόμενο.
 
Σχετικά με τα προγράμματα ελικοπτέρων, ο εγχώριος κινητήρας των ATAK και Gokbey θα είναι έτοιμος σε δύο χρόνια. Ο αντίστοιχος κινητήρας για το άρμα μάχης Altay θα είναι έτοιμος το 2022.
 
Για το F-35, ο Ντεμίρ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση, ενώ η Τουρκία θα διαθέτει το πρώτο διεθνές κέντρο υποστήριξης του κινητήρα του αεροσκάφους. Για το Α/Α σύστημα S-400, τέλος, ο ίδιος δήλωσε ότι δύο συστήματα δεν είναι αρκετά και ότι θα εξεταστεί η επιλογή των Patriot.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
flashg

Μπράβο στην Τουρκία για την δουλειά και τον προγραμματισμό της στα εξοπλιστικά προγράμματα. Μακάρι να την μοιάσουμε και εμείς λίγο.

Alex

Δεν είναι πιθανό, εμείς αποτύχαμε παταγωδώς και πλέον είναι αργά, συνεχίζουμε να είμαστε σε βαθειά οικονομική κρίση και από το 2021 θα πρέπει να αρχίσουμε να πληρώνουμε και τους τόκους των δανείων (αρκετά δισ. κάθε χρόνο), ενώ η δημογραφική κατάρρευση που διαφαίνεται δεν αφήνει περιθώρια για οικονομική ανάκαμψη. Το παιγνίδι στην αμυντική βιομηχανία χάθηκε ουσιαστικά τη δεκαετία του 80 και τα πράγματα χειροτερεύουν. Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν τα οικονομικά χάλια της ΕΑΒ (60 εκατ. έσοδα & ζημιές 1,5 δισ πηγή: https://defencereview.gr/oi-syssoreymenes-zimies-tis-eav-fthano/). Πως με αυτή την κατάσταση θα καταφέρει να παραδίδει 12 F-16V το χρόνο παραμένει μυστήριο τουλάχιστον για εμένα.

Genesis

ΠΟΤΕ δεν είναι αργά… Κάθε άλλο, τώρα είναι επιβεβλημένο να αρχίσουμε και να αποκτούμε τεχνογνωσία στην ορθή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων και ανθρώπινου δυναμικού με στόχο την μεγιστοποίηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας σε ΚΑΘΕ επίπεδο.
Αν όχι τώρα, πότε δηλαδή???
Καλή Χρονιά με Υγεία και Ειρήνη για όλον τον κόσμο.

GiannisKr

Απόκτηση τεχνογνωσίας ε; Μάλιστα… Ας αρχίσουμε από τα απλά και βασικά. Υπάρχει στοκ αποσυρθέντων πυραύλων από την ΠΑ σε κάποια αποθήκη; Πχ ένα super 530d; Αν υπάρχει ας δοθεί ολόκληρος ή ένα υποσύστημά του, προς μελέτη σε ένα ΑΕΙ με το ερώτημα: Σας δίνεται το εξής αντικείμενο. Οργανώστε ομάδες, μελετήστε και κατανοήστε τον τρόπο λειτουργίας του και προτείνετε πιθανούς τρόπους βελτίωσής του ή βελτιωμένης ανασχεδίασής του με σύγχρονες μεθόδους ή προτείνετε τρόπους κατασκευής του ίδιου συστήματος με όσο το δυνατόν περισσότερα υλικά του εμπορίου. Απλό case study σενάριο.
Μήπως έχουμε μπροστά μας την τεχνογνωσία έστω και παλιά, αλλά ούτε αυτή δεν καταδεχόμαστε να μελετήσουμε για να αρχίσουμε από κάπου έστω και με μικρές ασήμαντες υλοποιήσεις; Προφανώς όλα αυτά απαιτούν το σημαντικότερο που λέγεται πολιτική βούληση και οικονομικό υπόβαθρο, αλλά αυτή η “καραμέλα” με την τεχνογνωσία που όλο δεν έχουμε, αλλά την έχουμε χρυσοπληρώσει στο παρελθόν και τώρα σκουριάζει σε αποθήκες, είναι η εύκολη δικαιολογία για να μην αναδειχθούν άλλα προβλήματα.

adpanos

Μέσα στο στενό περιβάλλον της Ε.Ε. δεν μπορεί να υπάρξει Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία….
Πάρτε το χαμπάρι.
Αν πάμε να δώσουμε κατευθείαν εργασίες στις βιομηχανίες μας, θα πέσουν τρελά πρόστιμα από την Ε.Ε.
Μια ιδέα θα ήταν η ένταξη των Αμυντικών Βιομηχανιών μας, των Ναυπηγείων μας εντός της στρατιωτικής ομπρέλας.
Δηλαδή να μην θεωρούνται αμυντικές βιομηχανίες, βιομηχανίες ναυπήγησης κ.λ.π. αλλά στρατιωτικός κλάδος .
Μόνο έτσι θα μπορούσε να αναπτυχθεί κάτι σωστό, βγάζοντας από την μέση και τα εργασιακά, επιχειρηματικά κ.λ.π. συμφέροντα .
Εργάζεσαι στην αμυντική βιομηχανία; Θεωρείσαι στρατιωτικός και όχι εργάτης, υπάλληλος, επιχειρηματίας κ.λ.π.
Σε ένα τέτοιο καθεστώς η Ε.Ε. δεν θα είχε κανένα λόγο να επεμβαίνει.
Στο υπάρχον καθεστώς, ο μόνος τρόπος να αναπτύξεις νέα όπλα είναι μέσω συνεργασιών με άλλες χώρες της Ε.Ε. ή πηγαίνοντας σε διεθνής διαγωνισμούς για την ανάπτυξη από άλλους (την εταιρία που θα κερδίσει) των συστημάτων που ενδιαφέρεσαι.

ptisidiastima

Το έχετε πιάσει λάθος. Η στρατιωτική βιομηχανία εξαιρείται των κρατικών ενισχύσεων. Συνεπώς δεν ισχύουν τα γνωστά και μη εξαιρετέα της “κακιάς” ΕΕ

Apostolis

“Το κόστος του πλοίου θα προσεγγίσει τα $650 εκατ.” Λίγα δεν είναι τα 650 εκατ. και μάλιστα σε δολλάρια όταν σκαφη πολύ μικρότερου εκτοπίσματος όπως π.χ. fti, fremm κοστίζουν κοντά 1δις ευρώ; Εκτός και αν αφορά μόνο το κόστος ναυπήγησης του σκάφους και όχι τον εξοπλισμο του.

chikichiki

“Για το Α/Α σύστημα S-400, τέλος, ο ίδιος δήλωσε ότι δύο συστήματα δεν είναι αρκετά και ότι θα εξεταστεί η επιλογή των Patriot.”
Επειδή με τα υπόλοιπα θα κλάψω, ας γελάσω τουλάχιστον με αυτό!

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ποιος προστατεύει την ποντοπόρο ναυτιλία; Πόσο έτοιμοι είμαστε για τις μελλοντικές προκλήσεις;

Γράφει ο Ηρακλής ΜαρδύρηςΣτις 13 Νοεμβρίου δημοσιεύτηκε ένα άρθρο στη Frankfurter Allgemeine Zeitung το οποίο επισκιάστηκε όπως ήταν αναμενόμενο από την επικαιρότητα του κορωνοϊού,...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μόλις παραδόθηκε το πρώτο Α320neo της SkyExpress, στις 13:00 θα...

2
 Πριν από λίγη ώρα, έγινε η παράδοση του πρώτου Α320neo της SkyExpress στην Τουλούζη! Η ελληνική εταιρεία, γίνεται έτσι ένας από τους χρήστες του...
- Advertisement -
Card image

November 2020 #006

Αγορά MDL
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 June 2015 #349

Αγορά MDL
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ July 2020

Αγορά MDL

Related News

Αναχαιτίσεις και δαπάνες: Ο παράλληλος πόλεμος που δίνει η Αεροπορία της Ταϊβάν  

Η αδιάλειπτη πίεση που ασκεί η Κίνα με το μπαράζ πτήσεων πλησίον ή εντός της Ζώνης Αναγνώρισης/Αεράμυνας (ADIZ) της Ταϊβάν δεν έχει μόνο επιχειρησιακό...

Ολοκληρώθηκαν οι πολυεθνικές βολές πυραύλων Patriot στην Κρήτη! (Εικόνες & Βίντεο)

Εικόνες και βίντεο από την πολυεθνική άσκηση με βολές πυραύλων Patriot στο Πεδίο Βολής Κρήτης αποδέσμευσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.   Στην άσκηση, που έγινε...

Η Βραζιλία μετονομάζει το μοναδικό ελικοπτεροφόρο της σε… αεροπλανοφόρο!

Η Βραζιλία αποφάσισε νωρίτερα μέσα στον Νοέμβριο πως διαθέτει σε υπηρεσία με το ναυτικό ένα αεροπλανοφόρο, μετονομάζοντας το ελικοπτεροφόρο Atlantico σε... τέτοιο!Αυτή η ενέργεια,...