Δένδιας: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεισφέρει σε επιχείρηση της ΕΕ για την επιβολή του εμπάργκο των όπλων στη Λιβύη, από θάλασσα και αέρος

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ιδιαίτερα ευτυχής για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να υπάρξει μία νέα επιχείρηση της ΕΕ, η οποία θα επιβάλλει το εμπάργκο των όπλων στη Λιβύη, από τη θάλασσα και από τον αέρα, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Δένδιας τόνισε πως η Ελλάδα δήλωσε ξανά αυτό που έχει δηλώσει και στο παρελθόν, ότι είναι έτοιμη να συνεισφέρει σε αυτήν την προσπάθεια, κατ’ αρχήν με μέσα, αλλά και με οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη θα χρειαστεί.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στην πρωινή συνάντηση που οργάνωσε ο Ιταλός ομόλογός του Λουίτζι Ντι Μάιο για τα θέματα που αφορούν τη διεύρυνση στα Βαλκάνια, με την παρουσία του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα. «Εκεί, τοποθετήθηκα εκ μέρους της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας, λέγοντας ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τη διεύρυνση, αλλά βεβαίως θα πρέπει και η αλβανική πλευρά να τηρήσει την τεθείσα αιρεσιμότητα (conditionalities)» επισήμανε.

Τέλος, ο κ. Δένδιας είχε την ευκαιρία να παραστεί στην εκδήλωση των Δωρητών που βοηθούν την Αλβανία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του περασμένου χρόνου. Στην εκδήλωση αυτή, όπως έκανε γνωστό, υπενθύμισε ότι κατ’ εντολή του πρωθυπουργού, ήταν ο πρώτος υπουργός που επισκέφθηκε την Αλβανία λίγες ώρες μετά το σεισμό και ότι η Ελλάδα έχει ήδη παράσχει βοήθεια στην Αλβανία και στον αλβανικό λαό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
NikolakiEfentisThraschriss8 Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
chriss8
Member
Famed Member
chriss8

Αν δεν είναι δικιά μας η μισή δύναμη (που θα βλέπει και δράση) να μην γκρινιάζουμε για συνόδους.

Πολύ θετικό το ότι η Ελλάδα βγαίνει από το καβούκι της!

Thras
Member
Famed Member
Thras

Πολύ σωστή η συμμετοχή μας, αλλά αναμένω διευκρίνιση. Τι εννοεί ο υπουργός “από αέρος”:::

Αν διέρχεται μεταγωγικό με προορισμό το αεροδρόμια της Τρίπολης θα το καταβάζουμε για έλεγχο;

NikolakiEfentis
Member
Famed Member
NikolakiEfentis

Πρώτο μέλημα μας θα έπρεπε να είναι η υπονόμευση/εξόντωση το Σάρατζ που αποτελεί απειλή για εμάς… Γι’ αυτό, κάνει κάτι ο ΥΠΕΞ ή «παίζει» στην σκακιέρα του Διεθνούς Δικαίου(…);

Για ελέγχους και άλλα τέτοια, ΟΚ, ας λέμε ναι για ξεκάρφωμα…