Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα, αν απαιτηθεί, θα υπερασπιστεί κατά τη συνταγματική της υποχρέωση τον εθνικό της χώρο

26
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ξεκάθαρο μήνυμα για τις εξ ανατολών προκλήσεις ότι «η Ελλάδα, αν απαιτηθεί, θα υπερασπιστεί, κατά τη συνταγματική της υποχρέωση, τον εθνικό της χώρο και παρ΄ότι μπορεί και μόνη, δεν θα είναι μόνη», απέστειλε, με την ομιλία του στη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2020, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Διαμορφώνουμε μια εξωτερική πολιτική που λαμβάνει υπόψη της την νέα παγκόσμια πραγματικότητα του 21ου αιώνα. Με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης. Με πνεύμα εθνικής και κοινωνικής συναίνεσης και ομοψυχίας», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών και υπογράμμισε ότι «η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει να κατοχυρώσει το κεκτημένο της εθνικής συναίνεσης στις κύριες γραμμές της εξωτερικής πολιτικής». Η κατάσταση είναι η πιο πολύπλοκή των τελευταίων δεκαετιών, είπε ο Νίκος Δένδιας που ξεκαθάρισε ότι για την κυβέρνηση, η απραξία δεν συνιστά πολιτική πολύ περισσότερο που είναι ο καιρός των επιλογών, της ανάληψης ευθύνης, της αναδοχής πολιτικού κόστους.

«Ανάληψη ευθύνης»

«Η κατάσταση είναι η πιο πολύπλοκη των τελευταίων δεκαετιών: Πλήρης αστάθεια στην Ανατολική Μεσόγειο, προβληματική ενταξιακή προοπτική των βόρειων γειτόνων μας, αμφισβήτηση της ατζέντας της Θεσσαλονίκης,Brexit, Μεταναστευτικό, νέες πολιτικές της Ε.Ε., κρίση ταυτότητας του ΝΑΤΟ, κλιμάκωση έντασης από τους εξ’ ανατολών γείτονες, σε πρωτοφανή επίπεδα», είπε ο υπουργός Εξωτερικών και υπογράμμισε: «η Ελληνική πολιτική καλείται να επανατοποθετηθεί, εν όψει των νέων προκλήσεων. Για να το κάνει αποτελεσματικά, πρέπει να εγκαταλείψει τα ξεπερασμένα στερεότυπα. Να συμφωνήσουμε το θεμελιώδες. Η απραξία δε συνιστά πολιτική. Ο στρουθοκαμηλισμός δε συνιστά πατριωτισμό. Είναι ο καιρός των επιλογών, της ανάληψης ευθύνης, της αναδοχής πολιτικού κόστους».

Εθνική ομοψυχία

Επί τη βάσει δε της παραδοχής των υπαρκτών και ρεαλιστικών παραμέτρων, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε την ανάγκη «να κινηθούμε με πνεύμα εθνικής ομοψυχίας».

«Πατριώτες για εμάς είναι όλοι οι βουλευτές, όλοι οι Έλληνες», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι βουλευτές που τη στηρίζουν αποποιούνται το προνόμιο έκδοσης πιστοποιητικών πατριωτισμού. Η ομόνοια είναι απαραίτητος ο παράγοντας εθνικής επιβίωσης. Η κυβέρνηση την επιδιώκει».

Ο Νίκος Δένδιας επισήμανε ότι η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο, είναι τα μόνα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιμετωπίζουν πρόβλημα Εθνικής Ασφάλειας εξαιτίας της επιθετικότητας της εξ ανατολών γείτονος.

«Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει να κατοχυρώσει το κεκτημένο της εθνικής συναίνεσης στις κύριες γραμμές της εξωτερικής πολιτικής. Κεκτημένο που δομήθηκε με τις ιστορικές αποφάσεις για το δυτικό και ευρωπαϊκό χαρακτήρα της χώρας από το 1974. Κεκτημένο που διατηρήθηκε, και δικαιώθηκε ανεξαρτήτως της εναλλαγής στην εξουσία κομμάτων με ριζικά διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές», είναι το μήνυμα εθνικής συνεννόησης που εξέπεμψε ο υπουργός Εξωτερικών.

Κυπριακό

Αναφερόμενος ειδικότερα στο Κυπριακό ζήτημα, ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή επικοινωνία και συνεργασία με την κυπριακή πλευρά για την προάσπιση των κοινών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Ο συντονισμός των δράσεων αφορά, πρωτίστως, στις αδιάλειπτες προσπάθειες για την επίτευξη της στρατηγικής επιδίωξης της Ελλάδας, που είναι η επίλυση του Κυπριακού. Σε συνεννόηση με την κυπριακή πλευρά, επετεύχθη η καταδίκη από την Ε.Ε. των παρανόμων δραστηριοτήτων της Τουρκίας. «Η ομόφωνη αντίδραση της Ένωσης μεταφράστηκε στη διαμόρφωση καθεστώτος κυρώσεων. Σύμφωνα με αυτές θα απαγορεύεται, πλέον, η είσοδος στην ΕΕ, και θα δεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία φυσικών και νομικών προσώπων που εμπλέκονται στις παράνομες γεωτρητικές δραστηριότητες της Τουρκίας. Απέναντι στην πολιτική των κανονιοφόρων, συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να προτάσσουμε τη διεθνή νομιμότητα», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ελληνοτουρκικές σχέσεις

«Η Ελλάδα είναι μια Ευρωπαϊκή Χώρα. Δε θα μας παρασύρει η Τουρκία στο επίπεδο του Βαλκάνιου καυγατζή», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Καταστήσαμε ευθύς εξαρχής σαφές προς την Τουρκία ότι βασικός μας στόχος είναι η προώθηση μιας πολιτικής βασισμένης στις σταθερές αρχές της καλής γειτονίας, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών. Καταστήσαμε σαφές ότι το πλαίσιο ενεργειών μας είναι το Διεθνές Δίκαιο, που δεν ανέχεται προκλητικές ενέργειες, απειλές πολέμου ή μονομερείς διεκδικήσεις. Η Ελλάδα είναι μια Ευρωπαϊκή Χώρα. Δε θα μας παρασύρει η Τουρκία του επίπεδο του Βαλκάνιου καυγατζή», ανέφερε ειδικότερα ο Νίκος Δένδιας και τόνισε ότι η Ελλάδα έχει καταστήσει απολύτως σαφές σε όλους τους τόνους και χωρίς μεγαλοστομίες ότι «θα υπερασπιστεί κατά τη συνταγματική της υποχρέωση τον εθνικό χώρο».

«Αν απαιτηθεί παρ΄ότι μπορούμε μόνοι, δεν θα είμαστε μόνοι», είπε ο Ν. Δένδιας και ενημέρωσε: «ως προς το άκυρο μνημόνιο με την Κυβέρνηση της Τρίπολης, εξελίσσεται διπλωματική εκστρατεία προκειμένου να εξασφαλισθεί η στήριξη της Διεθνούς Κοινότητας, των συμμάχων και εταίρων μας, απέναντι στις παράνομες πράξεις της Τουρκίας, οι οποίες αντιβαίνουν καταφανώς στη Διεθνή Νομιμότητα, στο Δίκαιο της Θάλασσας και την κοινή λογική. Στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. εκδόθηκε κείμενο συμπερασμάτων που δικαιώνει πλήρως τις ελληνικές θέσεις, στηλιτεύει τις τουρκικές ενέργειες και εκφράζει την πλήρη στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο. Την πλήρη στήριξη επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε. Είχαμε ήδη πετύχει την πλήρη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα στα συμπεράσματα του Συμβουλίου στο πλαίσιο της Ε.Ε. από τις 3/12.Επιπλέον, κατόπιν ενεργειών, εκδόθηκαν ανακοινώσεις στήριξης από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ε.Ε για θέματα εξωτερικής πολιτικής, από την Γαλλία, την Ολλανδία, την Ιταλία, την Κύπρο, αλλά και από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο».

Στο πλαίσιο της περαιτέρω στήριξης των ελληνικών θέσεων θα επισκεφθεί, όπως είπε, εντός της εβδομάδος την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία και εκ νέου τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Θα συνεχίσουμε μέχρι η Τουρκία να αντιληφθεί ότι η παραβατικότητα οδηγεί σε πλήρη απομόνωση», είπε ο υπουργός Εξωτερικών και διευκρίνισε: «Αυτό επ’ ουδενί σημαίνει ότι δεν θα εξακολουθήσουμε να διατηρούμε ένα ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με την τουρκική πλευρά, Δεν παύουμε να ελπίζουμε, με μειωμένες δυστυχώς πιθανότητες, ότι η Τουρκία θα επιλέξει την προσέγγιση στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο ως στόχο πολιτικής Σε κάθε περίπτωση, καθίσταται υποχρεωτική η διαμόρφωση μιας πολιτικής που θα λαμβάνει υπόψη της τη νέα πραγματικότητα».΄

Σχολιάζοντας παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού ότι η κυβέρνηση δεν ζητά επέκταση των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας εξαιτίας της υπογραφής των μνημονίων με την κυβέρνηση της Τρίπολης, ο υπουργός Εξωτερικών αφού επισήμανε ότι υπάρχει και δεύτερο μνημόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με την κυβέρνηση της Τρίπολης, είπε: «Αυτό δεν είναι θέμα αρχής. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει τοποθετηθεί εναντίον της πολιτικής κυρώσεων στην Τουρκία. Είναι θέμα τακτικής. Η χρονική διάταξη των αντιδράσεων δεν μπορεί να συζητηθεί σε επίπεδο μιας ανοιχτής συζήτησης».

Αραβικός κόσμος

Ο υπουργός Εξωτερικών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις σχέσεις με τον Αραβικό κόσμο.

«Ενισχύουμε τους ισχυρούς πολιτικούς δεσμούς, καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, με έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων», είπε και ενημέρωσε για τις επισκέψεις τους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κουβεϊτ, τις διευρυμένες συζητήσεις με τους Πρέσβεις των κρατών-μελών του Αραβικού Συνδέσμου και τις επικείμενες επισκέψεις στην Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία και εκ νέου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Επεκτείνουμε τα τριμερή σχήματα συνεργασίας Ελλάδος και Κύπρου με χώρες της Μέσης Ανατολής. Θα συνεργαστούμε στενά, πολύ στενά με τις φιλικές προς εμάς χώρες της περιοχής. Οι ισχυροί δεσμοί και η στενή συνεργασία με την Αίγυπτο αναδεικνύεται καθημερινά στο διμερές και το τριμερές πλαίσιο», είπε ο υπουργός Εξωτερικών και ενημέρωσε: «Διεκδικούμε παρέμβαση στα τεκταινόμενα στη Συρία και τη Λιβύη. Δεν μπορούμε να είμαστε παρατηρητές όταν κυοφορούνται απειλές για τα συμφέροντά μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Παράλληλα, οι σχέσεις με το Ισραήλ εμβαθύνονται τόσο σε διμερές όσο και σε τριμερές επίπεδο, ιδιαίτερα στους ευαίσθητους τομείς της άμυνας και της ενέργειας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

26
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
17 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
x-mTasosNikolaosconsigliere_viper3000ad Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
x-m
Member
Famed Member
x-m

Υποχρέωση ; eek Δικαίωμα άνθρωπέ μου !! Δικαίωμα !!

Athan
Member
Famed Member
Athan

Φίλε x-m. Το “δικαίωμα” εμπεριέχει την αίρεση της επιλογής. Η “υποχρέωσις” έχει την σημασία της δεσμεύσεως. Η “Συνταγματική υποχρέωσις” όταν εκφέρεται από θεσμικό παράγοντα, σημαίνει την απόλυτη Νομική επιταγή και αυτοδικαίως δεν αποτελεί αντικείμενο “αποφάσεως”. Το συμπέρασμα λοιπόν που εξάγεται από αυτήν την δήλωση είναι πως η Ελλάδα κλιμακώνει την δομημένη αντίδρασή της με θεσμικό λόγο, και παράλληλα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για την απόλυτη δέσμευσή της να απαντήσει κυριολεκτικά αυτομάτως στην εν προκειμένω επιβουλή και όχι υποθετικά. Άλλωστε η σημειολογία της γλώσσας των Διπλωματών είναι τόσο σημαντική όσο μία άνω τελεία στο ποίημα ενός μεγάλου ποιητή. Ο σκοπός είναι να… Read more »

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Πειστικό. Δικαίωμα κατά τους κανόνες της διεθνούς κοινωνίας (άρθρο 51 Κατ. Χάρτου ΟΗΕ), υποχρέωση κατά το Σύνταγμα.
Σε μια εποχή που το ηθικό του ελληνικού λαού είναι καταπτοημένο, και από πολλούς αναμένονται με θλίψη νέες ήττες και υποχωρήσεις, είναι καλό να λέγονται έτσι τα πράγματα. Ακόμη καλύτερο θα ήταν να αρχίσει η προπαρασκευή της κοινής γνώμης για όλα τα ενδεχόμενα. Και βέβαια να εντατικοποιηθεί η πολεμική προπαρασκευή κατ’ απόλυτη προτεραιότητα.

Tasos
Member
Tasos

Η …προπαρασκευή της κοινής γνώμης ξεκίνησε επί του προηγούμενου ΥΠΕΞ για μοναχοφάηδες Έλληνες και συνεχίζεται με τους νέους για συνεκμετάλλευση και συνδιαχείριση φυσικών πόρων…..Κατά τα λοιπά συμφωνώ απόλυτα μαζί σου

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

υπόχρεος = υπό+χρέος
αυτός που βρίσκεται υπό το ”βάρος” του καθήκοντος δηλαδή αυτό που οφείλει να πράξει κάποιος, ακολουθώντας γραπτούς ή άγραφους κανόνες, τη συνείδηση ή τον ηθικό νόμο.
Θα προτιμούσα, η υποχρέωσις των πολιτικών μας ταγών, να ήταν εκτός από νομική , συνειδησιακή . Εσωτερικευμένη δηλαδή και άρα μη δεχόμενη αλλοίωση, παρερμηνεία η ζήτημα εφαρμογής της.

Athan
Member
Famed Member
Athan

Κι εγώ μαζί σου.
Το μόνο θέμα είναι πως λιγότερο μας ενδιαφέρει ο ΥΠΕΞ να εκφράζει το συνειδησιακό του υπόβαθρο, από το να εκφράζει θεσμικά την Κυβερνητικά και Διακομμματικά συνπεφωνημένη Εθνική πολιτική.
Για τον Κυβερνήτη και την ομάδα του βέβαια ισχύουν απολύτως όσα είπες.
Γνώριζα την Εθνική ιδιοσυγκρασία ενός προηγούμενου προσωπικά.
Ο σύγχρονός μας μένει να μας την αποδείξει, ελπίζω γράφοντας με κυανόλευκα γράμματα στο βιβλίο της Πάτριας Ιστορίας.
Εάν δεν το κάνει, την έβαψε. Και την βάψαμε κι εμείς…

x-m
Member
Famed Member
x-m

Λοιπόν , έχετε δίκιο έτσι όπως το θέτετε. Το δικό μου μυαλό αυθόρμητα το εξέλαβε απο τη μεριά του πολίτη, που δεν νιώθει “βάρος” για την υπεράσπιση του πατρώου εδάφους απο τα αρπακτικά. Έχετε δίκιο……

Μιχάλης
Guest
Μιχάλης

Με τις φρεγάτες των 40 ετών ή με τα υποβρύχια που δεν έχουν σύγχρονες τορπίλες; Μικρόψυχες ηγεσίες και φοβικές μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον όλεθρο και απλά με επικοινωνιακά εθνικά λογύδρια προσπαθούν να κρύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες. Τα μειωμένα κονδύλια για την Άμυνα και η μη αύξηση της αμυντικής αποτροπής έχει δόλο. Η Ένοπλες Δυνάμεις απαξιώνονται με σχέδιο και δόλο ώστε να μπορεί το πολιτικό προσωπικό και με την κατάλληλη προεργασία και την συστηματική καλλιέργεια των φοβικών συνδρόμων να προχωρήσουν στην συνεκμετάλλευση είτε με ένα στημένο και τεχνητό θερμό επεισόδιο είτε με την προσφυγή στη Χάγη για το… Read more »

adpanos
Member
adpanos

Να δούμε λίγο τι έχει και ο εχθρός ; TCG Gaziantep (F-490) ετος 1976 TCG Giresun (F-491) έτος 1978 TCG Gemlik (F-492) έτος 1977 TCG Gelibolu (F-493) έτος 1980 TCG Gökçeada (F-494) έτος 1980 TCG Gediz (F-495) έτος 1979 TCG Gökova (F-496) έτος 1978 TCG Göksu (F-497) έτος 1981 TCG Yavuz (F-240) έτος 1985 TCG Turgutreis (F-241) έτος 1987 TCG Fatih (F-242) έτος 1987 TCG Yıldırım (F-243) έτος 1988 TCG Barbaros (F-244) έτος 1993 TCG Oruçreis (F-245) έτος 1994 TCG Salihreis (F-246) έτος 1997 TCG Kemalreis (F-247) έτος 1998 Δεν τις λες και τελευταία λέξη της τεχνολογίας τις κύριες μονάδες… Read more »

Thras
Member
Famed Member
Thras

Έχεις δίκιο και έχω πεί αρκετές φορές ότι το TDK δεν είναι ιδιαίτερα επίφοβο, αλλά έχε υπόψη σου ότι 4 από τις Perry και οι 4 τελευταίες ΜΕΚΟ είναι εκσυγχρονισμένες.

Αντίστοιχα από τις δικές μας, οι 6 S είναι εκσυγχρονισμένες και τώρα παλεύουμε να εκσυγχρονίσουμε τις ΜΕΚΟ που είναι 25 – 30 ετών. Προφανώς δεν υπάρχει καθοριστικό πλεονέκτημα, αλλά μικρό προβάδισμα. Για το λόγο αυτό επιβάλλεται ενίσχυση του ΠΝ άμεσα.

consigliere_
Guest
consigliere_

ακουγεται οτι μονο 6 πλοια τους επιχειρουν κ τα αλλα ειναι αραγμενα γιατι δενε χουν προσωπικο.

ΒΑΣΙΛΗΣΚ
Guest
ΒΑΣΙΛΗΣΚ

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ,ΠΑΝΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΕ ΟΛΑ,ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΣΤΑ Φ16 ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΡΑΖ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΠΛΙΚΑ,ΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ,ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΙΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ…ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΕΔ ΑΣ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΑΖΙΚΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ,ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ????????

consigliere_
Guest
consigliere_

επειδη αμα το πουνε ετσι στεγνα , ξερουν οτι τους περιμενει Γουδη

Nestoras
Member
Noble Member
Nestoras

Δεν είναι υποχρέωση, είναι καθήκον.

Athan
Member
Famed Member
Athan

Είναι εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα να εμφυσήσει κάποιος υψηλό Εθνικό φρόνημα στο διχασμένο και ηττοπαθές μέρος του Λαού ή ακόμα και σε κάποιους “ρεαλιστές” της δεκάρας.
Σε ποιόν όμως Εθνικό αγώνα η Ελλάδα στηρίχθηκε σ’αυτούς και όχι σε εμάς;
Εύχομαι λοιπόν να μην μας αποδείξουν την θλιβερή ψυχική τους ανεπάρκεια εάν έρθει η στιγμή.
Γιατί μετά την καταιγίδα, θα μας κατηγορούν πως τους κλέψαμε το δικαίωμα να κορδώνονται αυτοί ως τιμητές των πάντων…
Έχοντας ζήσει “από μέσα” έναν αιματηρότατο εμφύλιο πόλεμο στην γειτονιά μας, το εύχομαι ειλικρινά και μέσα από την ψυχή μου. Κι ας λένε τώρα ότι θέλουν.

Νείλος
Guest
Νείλος

Δηλαδή αν δεν το έγραφε το «Σύνταγμα» δεν θα ήταν υποχρέωση του Ελληνικού κράτους, της πολιτικής και στρατιωτικής του ηγεσίας και σύσσωμου του Ελληνικού λαού να προασπιστεί την εδαφική του ακεραιότητα, την ελευθερία και την αξιοπρέπειά του;;; Το Σύνταγμα τι είναι οι 10 εντολές του Μωυσή και οτι δεν το προβλέπει απλά δεν το κάνουμε κι οτι ευτυχώς προβλέπει τότε μόνο αυτό λέμε ότι ΘΑ κάνουμε….; Το Συνταγμα προέβλεπε Μνημόνια στο διηνεκές και παραχώρηση για τρεις γενιές της πολιτικής και οικονομικής αυτοτέλειας της Ελλάδας στους δανειστές; Το Σύνταγμα εγκρίνει Μνημόνια τύπου «Πρεσπών» που είναι μεν κάκιστο αλλά τα σεβόμαστε…; Ο… Read more »

Tasos
Member
Tasos

φίλε μου τους καταστρέφεις το ….political correctness και το όποιο success story τους!!!! Εσύ καλά τα λες αλλά το θέμα είναι ότι όλες αυτές οι βαρύγδουπες δηλώσεις τους, είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση….

Tasos
Member
Tasos
Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Να δούμε τι αποτροπή θα είχαμε αν η γραμμή Λυγερού κατά τα προηγούμενα χρόνια έφθανε στη λογική και συστηματική της συνέπεια, και προμηθευόμασταν τώρα ανταλλακτικά και καύσιμα για τις ΕΔ σε δραχμές … Υπαίθριο μουσείο θα ήταν η ΠΑ, σαν μετασοβιετική μπανανία ή σαν της Συρίας … Αυτοί οι πατριώτες των καρυοφιλιών και του προτεταμένου στήθους σκούζουν όμως κάθε φορά που ζορίζουν τα πράγματα … λες και τα όπλα αγοράζονται με τις ψείρες … Οι ευθύνες των “εθνικά υπερήφανων” είναι τεράστιες! Μας κόστισαν παράταση του δράματος για 4-5 χρόνια, αντίστοιχη εμβάθυνση της υπερχρέωσης, και φυσικά το “Υπερταμείο” …

Tasos
Member
Tasos

Αγαπητέ φίλε, η αγωνία για το μέλλον αυτού του τόπου δεν πρέπει να έχει κομματικό μανδύα….Δεν θα ξεκινήσω αμιγώς κομματική συζήτηση διότι δεν με ενδιαφέρουν όλοι αυτοί….Το ζητούμενο είναι τί κάνουμε από δω και πέρα. Δεν χωρούν άλλες πίκρες ή το χειρότερο, εθνικοί ακρωτηριασμοί. Όποιος σκέφτεται λύσεις περιόδου….εκσυγχρονισμού ας πάει από τώρα σπίτι του!

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Μεγάλη φιλοσοφική συζήτηση ανοίγετε! Κατά την άποψη που ασπάζομαι ο ίδιος, η συντήρηση της πολιτείας είναι επιταγή του ιδίου του φυσικού δικαίου, προ-νομική, προ-θετική. Δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερο δεινό από την κατάλυση της πολιτείας και τον εξανδραποδισμό ή τη φόνευση των πολιτών από επιδρομή αλλοφύλων. Για τη συντήρηση της κοινωνίας δυνάμει της εμμονής στους νόμους αφενός και στην κοινωνική ηθική αφετέρου έχει εισφέρει περίφημη πραγματεία ήδη ο Πλάτων με τον περίφημο “Πρωταγόρα”. Διδάσκεται από δεκαετιών στη Β’ Λυκείου, ανάθεμά με όμως αν κάποιος αρύεται τα ορθά συμπεράσματα από το μνημειώδες αυτό έργο της παγκόσμιας πολιτικής φιλοσοφίας.

Tasos
Member
Tasos

Θα ήθελα να ρωτήσω όλους αυτούς τους αγαπητούς σχολιαστές που καμαρώνουν με τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ και όποιου άλλου και προεξοφλούν δυναμική αντίδραση από τη μεριά του ελληνικού κράτους, μόνο και μόνο από αυτές τις περήφανα διατυπωμένες δηλώσεις, στη διαφαινόμενη πρόκληση του σουλτάνου, αν ζούσαν στην κρίση των Ιμίων….

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Τι μας τα θυμίζετε; Ακόμη νοιώθω τον εξευτελισμό στο πετσί μου … Οι Τούρκοι είχαν στήσει το επεισόδιο προ μηνός ήδη, και ο εκτός τόπου και χρόνου νέος Πρωθυπουργός ξιφουλκούσε σε άκρως επιθετικό τόνο κατά των αμυντικών δαπανών στις προγραμματικές του δηλώσεις … Όταν όμως πληροφορήθηκε την κατάληψη εθνικού εδάφους από τον εχθρό και του εκτέθηκαν οι επιχειρησιακές δυνατότητες άμεσης αντίδρασης, φέρεται να αναφώνησε “Στρατά είναι αυτά ή σκ@@@;” Και αυτός είχε την ιδέα ότι υπάρχει άμυνα χωρίς χρήματα … και καλά, αυτός συνετίσθηκε, έστω μετά το πάθημα της χώρας … Άλλοι; Για τους οποίους “το νόμισμα δεν είναι φετίχ”;

Tasos
Member
Tasos

Απλούστατα φίλε μου γιατί δεν μπορούμε άλλον εξευτελισμό!!! Και καλό θα ήταν, επειδή τους ξέρουμε τους ταγούς μας εδώ και δεκαετίες, να κρατάμε πολύ μικρό καλάθι για τις όποιες προθέσεις τους….Είτε μπροστά, είτε, πολύ περισσότερο, πίσω από τις κάμερες…..

Paliouras
Member
Paliouras

Οπως προστατευει τον Ελληνικο χωρο απο τους παρανομους εισβολεις? Καποτε στη θητεια αν δεν λεγαμε “αλτ τις ει?” σε εφοδευονται και αν δεν προχωρουσε η διαδικασια ταυτοποίησης επρεπε να χτυπήσουμε/ ριξουμε.. Οποιος κοιμοταν και δεν το εκανε (το θεατρακι) ετρωγε φυλακη… Τωρα μαλλον δεν γινεται πια… Αφου ολοι περνουν ανεμποδιστα… Ποιο Συνταγμα λοιπον και τριχες κατσαρες… Ποια δημοκρατια? Οτι αποφασιζουν καποιοι πισω απο κλειστες πορτες θα γινει στο τελος. Και το χειροτερο ειναι -που πολυ φοβαμαι-οτι μαλλον αυτοι δεν ειναι καν εντος Ελλαδας. P.S. Αν δειτε τους αρχικους χαρτες του ΙΣΙΣ, η Ελλαδα και ολα τα Βαλκανια ήταν μαυρα, δεν… Read more »

viper3000ad
Member
viper3000ad

Εν τω μεταξύ… τουρκικά πλοία δένουν κανονικά στην Μισράτα. Οπότε τα παραπάνω μεταφράζονται ως φλυαρία.