Η DGA παρέλαβε την έκτη γαλλική φρεγάτα FREMM

3
3348
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Γαλλική Γραμματεία Εξοπλισμών (DGA) παρέλαβε την έκτη φρεγάτα FREMM MN, «FS Normandie», στις 16 Ιουλίου 2019.

Η φρεγάτα προορίζεται για το Γαλλικό Ναυτικό και θα το βοηθήσει να συνεχίσει την αντικατάσταση παλαιότερων κύριων μονάδων επιφανείας. Η Γαλλία έχει υπό παραγγελία οκτώ FREMM, εκ των οποίων το 7ο και το 8ο πλοίο θα είναι προσανατολισμένα σε ρόλο Α/Α άμυνας.

Οι γαλλικές FREMM τροποποιούνται για να αξιοποιούν μόλις 16 Aster 30;

Σε αντίθεση με τις πρώτες τέσσερις φρεγάτες FREMM MN, η «FS Normandie» (σ.σ.: και η «FS Bretagne) μπορεί να φέρει τόσο Α/Α πυραύλους Aster 15 όσο Aster 30 (16 συνολικά), αντί μόνο Aster 15, σε συνδυασμό με 16 MdCN. Οι δύο τελευταίες γαλλικές FREMM, που χαρακτηρίζονται ως FREMM DA ή FREDA, θα είναι ικανές να μεταφέρουν μέχρι 32 Α/Α πυραύλους Aster 15/30 και θα παραδοθούν το 2021 και το 2022.

Πάνω στην FREMM Lanquedoc (ρεπορτάζ – εικόνες)


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nikoss
Guest
Nikos

Περιπου αυτην την περιοδο θα ολοκληρωνονταν και το δικο μας ναυπηγικο προγραμμα των εξι FREDA,η ελλειψη τους ειναι ιδιαιτερα αισθητη στο Αιγαιο και στην Α.Μεσογειο,ελπιζω η νεα κυβερνηση να επιταχυνει τις εξελιξεις οσον αφορα την ενισχυση του στολου και οχι μονο..

Nestoras
Member
Noble Member
Nestoras

Ένα υπέροχο πλοίο!
Βρίσκω όμως κάποια πράγματα περίεργα. Δεν είναι δυνατό να έχεις πχ τον VLS A70 για Scalp και αυτός να μην υποστηρίζει εναλλακτικά την τοποθέτηση Aster 30, και να πρέπει να πας στον μικρότερο VLS A50 για να έχεις 32 Aster!
Το άλλο που δεν με ικανοποιεί, είναι ότι οι διαμορφώσεις που επιλέγονται από το Γαλλικό ΠΝ περιλαμβάνουν συνήθως τα απαραίτητα, και ένα τόσο μεγάλο πλοίο, καλύπτει μεν το ρόλο του αλλά έχει περιορισμένα συστήματα αυτοπροστασίας!
Είναι όμως τόσο μεγάλο, που φαντάζομαι εύκολα προσαρμόζεται σε διαφορετικές, πιο μάχιμες διαμορφώσεις.

Digenis
Member
Famed Member
Digenis

Αυτη ειναι η φρεγατα που μας εταξε ο μπαρμπαφωτης .Παει το εργαλειο