Μήπως οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τσιμπούρια σαν βιολογικά όπλα για την διάδοση της Βορρελίωσης;

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Υπάρχουν άνθρωποι σήμερα που εικάζουν ότι η Βορρελίωση (ή νόσος Lyme) είναι αποτέλεσμα στρατιωτικού πειράματος που πήγε στραβά. Ακούγεται σαν τρελή θεωρία συνωμοσίας, άλλα αυτό το θέμα είναι σήμερα υπό διερεύνηση από το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Η εντολή για έρευνα δόθηκε αθόρυβα σε μια τροπολογία που κατατέθηκε από τον Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή από το New Jersey, Chris Smith. Η τροπολογία είναι μέρος του 2020 National Defence Authorisation Act. Η έρευνα θα εξετάσει αν το Πεντάγωνο πειραματίστηκε με την Βορρελίωση σαν βιολογικό όπλο, εσκεμμένα μολύνοντας πολίτες, κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Smith έγραψε την τροπολογία αφού διάβασε το βιβλίο “Bitten: The secret History of Lyme Disease and Biological Weapons“ (Τσιμπημένος: η μυστική ιστορία της Βορρελίωσης και των βιολογικών όπλων), του Kris Newby. Το βιβλίο εξετάζει εις βάθος την δουλεία του Dr. Willy Burgdorfer, του Αμερικάνου επιστήμονα Ελβετικής καταγωγής, στον οποίο οφείλεται η ανακάλυψη της Βορελλίωσης το 1981. Υπάρχουν ενδείξεις ότι πέρα από την έρευνα του στα βακτήρια και στα παράσιτα, ο Burgdorfer ήταν αναμεμιγμένος σε κάτι αρκετά πιο κακόβουλο.

Ο Ψυχρός Πόλεμος ήταν μια περίοδος που οι ΗΠΑ αφιέρωσαν πόρους στην έρευνα για βιολογικά όπλα και βιολογικούς παράγοντες. Αυτό άλλαξε όταν ο πρόεδρος Νίξον απαγόρευσε αυτού του είδους την έρευνα από κυβερνητικούς οργανισμούς. Σε αρκετές από τις συνεντεύξεις και σχόλια που έκανε προς το τέλος της ζωής του ο Burgdorfer υπαινίχθηκε ευθέως ότι είχε αναμιχθεί με την έρευνα βιολογικών όπλων για τον Αμερικάνικο Στρατό στο Fort Detrick του Μέριλαντ. Αν και οι δηλώσεις του παραμένουν αρκετά ακαθόριστες, αναφέρθηκε ότι η ερευνά του ήταν πάνω σε νόσους που το μέσο μετάδοσης τους ήταν τα τσιμπούρια.

Σύμφωνα με το βιβλίο υπήρχαν ακόμη και σχέδια να ρίξουν τέτοιου είδους παθογόνους οργανισμούς από αεροσκάφη, σε κατοικημένες περιοχές, για να εκτιμήσουν τον ρυθμό διάδοσης στους ανθρωπινούς πληθυσμούς.

Η επίσημη εκδοχή για την Βορελλίωση είναι ότι αναγνωρίστηκε σαν νόσος, αφού μια ομάδα ανθρώπων νόσησε με αυτή στα περίχωρα της πόλης Lyme στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ. Αν και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η νόσος προϋπήρχε για αιώνες η προέλευση της είναι μυστήριο. Ακόμη και σήμερα άνθρωποι με Βορρελίωση αναφέρουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο η νόσος να διαγνωστεί και να χορηγηθεί αγωγή άμεσα.

Η Βορρελίωση έχει καταστεί η πιο κοινή μεταδιδόμενη από τσιμπούρια νόσος στις ΗΠΑ. Υπολογίζεται ότι έχουν μολυνθεί πάνω από 300.000 άνθρωποι σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ εκτός από την Χαβάη. Η νόσος είναι αρκετά επίπονη. Συχνά αρχίζει με συμπτώματα όπως πυρετός, πονοκέφαλος. εξάντληση και ένα χαρακτηριστικό εξάνθημα. Μπορεί, σχετικά σύντομα, να εξελιχθεί σε χρόνια νόσο καθώς αρχίζει και μεταδίδεται στις αρθρώσεις, την καρδία και το νευρικό σύστημα.

“Με την Βορρελιώση και άλλες νόσους μεταδιδόμενες από τσιμπούρια να εξαπλώνονται στις ΗΠΑ, με περίπου 300.000 με 437.000 νέες περιπτώσεις κάθε χρόνο, και 10 με 20 τις εκατό όλων των ασθενών να εξελίσσουν την χρόνια μορφή της Βορρελίωσης, οι Αμερικανοί έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν κατά πόσο όλα αυτά είναι αλήθεια.” είπε ο βουλευτής Smith στο Κογκρέσο.

Πηγή: iflscience.com


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •