13.2 C
Athens
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022
ΝΕΑΑΜΥΝΑΔιευκρινίσεις Παναγιωτόπουλου για το πρόγραμμα υποστήριξης των EMB-145H AEW&C

Διευκρινίσεις Παναγιωτόπουλου για το πρόγραμμα υποστήριξης των EMB-145H AEW&C

- Advertisement -

Σε απάντηση ερώτησης στη Βουλή, με θέμα «Εν Συνεχεία Υποστήριξη Συστήματος Αποστολής (Mission System – MS) Α/Φ ΑΣΕΠΕ και Συναφούς Εξοπλισμού», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος αναφέρει:

«Στις 2 Φεβρουαρίου 2021, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ) προκήρυξε τον Διαγωνισμό 01/21 για το Υποπρόγραμμα «Εν Συνεχεία Υποστήριξη Συστήματος Αποστολής (Mission System M-S) Α/Φ ΑΣΕΠΕ και Συναφούς Εξοπλισμού», ο οποίος ματαιώθηκε, στις 18 Αυγούστου 2021, λόγω μη συμμετοχής υποψήφιων οικονομικών φορέων.

Επιτέλους: Διαγωνισμός υποστήριξης (FOS) για τα EMB-145H AEW&C!

Ακολούθως, το ΓΕΑ προχώρησε σε τροποποίηση της Προδιαγραφής Ενόπλων Δυνάμεων (ΠΕΔ) για το εν λόγω πρόγραμμα και εισήγηση αλλαγής της διαγωνιστικής διαδικασίας με διαπραγμάτευση, με τον Original Equipment Manufacturer (ΟΕΜ), χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού σύμφωνα με την παράγραφο ε του άρθρου 42 του ισχύοντος ν.3978/2011.

Εν συνεχεία και κατόπιν θετικής γνωμάτευσης του ΣΑΓΕ διατυπώθηκε η σχετική εισήγηση ενεργοποίησης του εν λόγω εξοπλιστικού προγράμματος.

Παράταση (και) για τον διαγωνισμό υποστήριξης των EMB-145H AEW&C

Στην παρούσα χρονική στιγμή, το ΓΕΑ έχει υποβάλει στη ΓΔΑΕΕ τους προτεινόμενους Γενικούς & Ειδικούς Όρους του Προγράμματος «Εν Συνεχεία Υποστήριξη Συστήματος Αποστολής (Mission System M-S) Α/Φ ΑΣΕΠΕ και Συναφούς Εξοπλισμού», οι οποίοι τυγχάνουν επιτελικής επεξεργασίας από τη ΓΔΑΕΕ.

Η ΠΕΔ του συγκεκριμένου Προγράμματος (ΠΕΔ-Β-10089) εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου και το τελικό κείμενο της ΠΕΔ προέκυψε κατόπιν διεξαγωγής του προβλεπόμενου από την κείμενη νομοθεσία τεχνικού διαλόγου. Η τροποποιημένη ΠΕΔ απεστάλη από το ΓΕΑ στη ΓΔΑΕΕ στις 30 Μαΐου 2022.

Συναφώς, έχουν εκδοθεί εντολές διενέργειας δημόσιων διαγωνισμών για τη σύναψη συμβάσεων Εν Συνεχεία Υποστήριξης για το αεροσκάφος ΕΜΒ-145Η ΑΕW&C και τους αεροκινητήρες του, με ΑΔΑ 6Μ336-989 και ΑΔΑ 619Η6-ΖΧΕ, αντίστοιχα. Οι ανωτέρω διαγωνισμοί στην παρούσα φάση βρίσκονται στο στάδιο παραλαβής και αποσφράγισης των φακέλων των Τεχνικών Προσφορών.

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την υποστήριξη των Erieye, κανείς ενδιαφερόμενος

Σε κάθε περίπτωση έως την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων υποστήριξης του Συστήματος Αποστολής (Mission System/MS), του συναφούς εξοπλισμού, των Α/Φ ΑΣΕΠΕ και των αεροκινητήρων τους, η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) καλύπτει τις αντίστοιχες απαιτήσεις υποστήριξης κατά περίπτωση, μέσω σύναψης επί μέρους συμβάσεων προμήθειας και επισκευής υλικών, με βάση την κείμενη νομοθεσία.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι το ΑΣΕΠΕ συμβάλει στην ενίσχυση των λειτουργιών αεράμυνας του Συστήματος Αεροπορικού Ελέγχου (ΣΑΕ) και επιπρόσθετα στην υποστήριξη των Αεροπορικών και Διακλαδικών Επιχειρήσεων. Η ΠΑ και το ΣΑΕ διαθέτει την ανθεκτικότητα, τις εναλλακτικές λύσεις και τον τρόπο διαχείρισης των διατιθέμενων μέσων που απαιτούνται για την εκτέλεση της αποστολής της, μέχρι την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων».

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Ετοιμαζόμαστε για αγορά 50 ελικοπτέρων UH-60M, για Στρατό και Αεροπορία

Το θέμα των ελικοπτέρων στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, είναι μια εξαιρετική περίπτωση διαχρονικά λάθος επιλογών. Θα λέγαμε πως είναι ένα...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΕΞΕΛΙΞΗ: Κοντά ο εκσυγχρονισμός των ΜΕΚΟ200ΗΝ, σε Thyssen/Thales το συμβόλαιο

58
Ο εκσυγχρονισμός των ΜΕΚΟ200ΗΝ φαίνεται να οδεύει προς αίσιο τέλος με μια προσφοράςπου καλύπτει πλήρως το Πολεμικό Ναυτικό. Μια «περιπέτεια», που ξεκίνησε το… 2009...
- Advertisement -
Card image

Αιγαίο Ώρα Μηδέν ΠΤΗΣΗ Ειδικές Εκδόσεις

Αγορά 0.99
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 15/28 Νοεμβρίου 1922: Η “δίκη των εξ”,...

10
Η κρίση της Μικρασιατικής καταστροφής είχε αφήσει σε έκρυθμη κατάσταση τα πολιτικά πράγματα της Ελλάδος, τόσο που η παραίτηση της κυβέρνησης Πρωτοπαπαδάκη δεν κατάφερε...
- Advertisement -
Card image

November #030 Νοέμβριος 2022

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

October #029 Οκτώβριος 2022

Αγορά 3.99

Related News

Φωτό: Ελληνικά Mirage 2000-5 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην διακρατική συνεκπαίδευση με την επωνυμία «Advanced Tactical...

Ισραηλινά KC-707 “κερνάνε” ελληνικά F-16

Μαχητικά αεροσκάφη F-16 της ελληνικής και της ισραηλινής αεροπορίας "συναντήθηκαν" σε άσκηση, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση στον εναέριο ανεφοδιασμό από ισραηλινά...

Κίνα: Περισσότερη αστυνομία σε πολλές πόλεις προκειμένου να αποτραπούν νέες κινητοποιήσεις

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ήταν ανεπτυγμένες σήμερα σε αρκετές πόλεις της Κίνας προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν νέες κινητοποιήσεις κατά της αυστηρής...