Ντιμιτρόφ, ο «άνθρωπος» της Τουρκίας στα Σκόπια

26
2484

 

Ενώ η ελληνική κυβέρνηση βαυκαλίζεται με την ιδέα ότι επέδειξε πολιτική τόλμη να υπογράψει και να επικυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία κατά την άποψή της θα θέσει τέρμα στο «θέμα των Σκοπίων και θα ανοίξει την επόμενη μέρα στα Βαλκάνια» το βόρειο κρατίδιο (που περιμένει το τελικό χρίσμα της ύπαρξής του) συνεχίζει να δίνει δείγματα γραφής… προς την αντίθετη κατεύθυνση καλής γειτονίας που υποτίθεται ότι εγκαινιάζει η «νέα εποχή» που επικαλούνται οι «εθνομηδενιστές» που μας κυβερνούν.

Ο υπουργός εξωτερικών της ΠΓΔΜ Ν. Ντιμιτρόφ, που είναι και αυτός που υπέγραψε την Συμφωνία των Πρεσπών μαζί με τον Ν. Κοτζιά, την επομένη της ολοκλήρωσης των διαδικασιών που προβλέπει στην Βουλή των Σκοπίων έσπευσε στην Άγκυρα για να συναντήσει τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου. Η επίσκεψη ήταν προφανώς «αναγκαία» για να καθησυχάσει την Τουρκία ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει στις σχέσεις των δυο χωρών, που είναι στενότερες παρά ποτέ.

Προφανώς και δεν μπορεί να υπαγορεύσει κανείς σε ένα κυρίαρχο κράτος με ποιόν μπορεί να συναλλάσσεται και με ποιόν όχι. Αλλά ο χρόνος στον οποίο ο Ντιμιτρόφ βρέθηκε στην Άγκυρα αλλά και τα όσα διαδραματίστηκαν εκεί είναι χαρακτηριστικά της περιρρέουσας κατάστασης που εξελίσσεται και που η «τολμηρή» ελληνική κυβέρνηση επιλέγει, εθελοτυφλώντας, να συνεχίζει να αγνοεί.

Η επίσκεψη του σκοπιανού ΥΠΕΞ έθεσε το σκηνικό για άλλη μια τουρκική πρόκληση, που είναι απολύτως χαρακτηριστική του τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Ο Τσαβούσογλου προϋπάντησε τον  Ντιμιτρόφ ως υπουργό της «Δημοκρατία της Μακεδονίας», υπογραμμίζοντας ότι επιλέγει και επιμένει να αναγνωρίζει τα Σκόπια με το… συνταγματικό τους όνομα, έστω και αν λίγες ώρες νωρίτερα το σύνταγμα των Σκοπίων είχε αλλάξει. Μάλιστα προφανώς υπονόησε ότι θα συνεχίσει αυτή την πρακτική και στο μέλλον.

Οι Τούρκοι βέβαια δεν θα άφηναν την ευκαιρία να δημιουργήσουν άλλο ένα πρόβλημα στην Ελλάδα αλλά η επίσκεψη Ντιμιτρόφ δεν ήταν χρόνος ανύποπτος αλλά… άκρως ύποπτος. Το κυριότερο όμως και που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ποιος είναι ο Νικολά Ντιμιτρόφ, διότι με όλες τις φιλοφρονήσεις του με τον Ν. Κοτζιά μετά τις Πρέσπες, πέρασε η εντύπωση ότι πρόκειται για «μετριοπαθή», όπως ίσως θα μπορούσε να προσδιοριστεί ο πρωθυπουργός της γείτονος Ζάεφ.

Πρόκειται φυσικά για μεγάλη πλάνη. Ο κος Ντιμιτρόφ όχι μόνο ανήκε, ανήκει και –σύμφωνα με τις πράξεις του- θα ανήκει στην «εθνικιστική» μερίδα των σκοπιανών πολιτικών, ο οποίος στο παρελθόν έχει αποτελέσει μια από τις τροχοπέδες των προσπαθειών επίλυσης, αλλά είναι και ο «άνθρωπος» της Τουρκίας στα Σκόπια. «Χτίζει» μάλιστα το πολιτικό μέλλον του στην μετά τις Πρέσπες εποχή με την βοήθεια της Άγκυρας.

Φαίδων Γ. Καραϊωσηφίδης

26 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μάλλον οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις σας είναι λάθος. Ο κατεξοχήν άνθρωπος του σουλτάνου στη γειτονική χώρα είναι ο πρόεδρος των Σκοπίων που με τόσο.μενος είναι ενάντια στη συμφωνία. Ο οποίος όχι έχει απλά σχέσεις με το βαθύ κράτος της Τουρκίας και δε το κρύβει, αλλά επισκέπτεται σχεδόν κάθε μήνα τον αδελφό Ταγίπ για να εκφράσει την υποταγή του. Η Τουρκία όχι μόνο δε θέλει τη συμφωνία όχι μόνο σχεδιάζει αλλά ήδη αλωνιζει στα βόρεια σύνορα μας στα Βαλκάνια…..δε τα ξέρετε αυτά; Δέντρα ξέρετε για το Μουσουλμανικό τόξο που όχι απλά σχεδιάζει αλλά χρόνια εκτελεί η Τουρκία; Δε ξέρουμε για την μεγάλη Αλβανία με κομμάτι των Σκοπίων? Δε ξέρουμε για τη.μεγαλη Βουλγαρία; Δε.ξερουμε ότι τα Βαλκάνια είναι ζωτηκος χώρος της Ελλάδας και έχουμε αποσυρθεί δεκαετίες από αυτό; Όχι μόνο ο Ντιμιτρόφ δεν είναι εκλεκτός του σουλτάνου αλλά το αντίθετο….. Ο.προεδρος που προσπαθεί να σπάσει τη συμφωνία γιατί….παραδίδει τη Μακεδονία……είναι ο εκλεκτός του σουλτάνου ……
  Αν φυσικά η πραγματικότητα δε μας αρέσει …

  Το χειρότερο για την.πραγμαρικοτητα

  • Ακριβως.Επιπλεον σε προσφατα αρχεια που διευρεσαν του Wikileaks αποκαλυπτεται οτι ειναι ανθρωπος των ΗΠΑ και οχι φυσικα της Τουρκιας.

 2. Δεν υπάρχει λόγος να εθελοτυφλούμε. Η Τουρκία έχει ήδη διεισδύσει γερά στα Σκόπια. Θα χρειαστεί πολύ δουλειά και χρόνος για να τους φέρουμε αυτούς με τα νερά μας. Χωρίς φυσικά να είναι και σίγουρο πως θα τους φέρουμε ποτέ.
  Αλλά ως προς αυτό το κομμάτι η μη συμφωνία δεν υπάρχει περίπτωση να τους φέρει ποτέ με τα νερά μας, έτσι δεν είναι? Τουλάχιστον τώρα θα υπάρχει μια πόρτα ανοιχτή ωστε να προσπαθήσουμε, και για μένα αυτό που μετράει είναι να προσπαθείς.

  • Καλά, αν για να τους φέρουμε με τα νερά μας πρέπει να θέσουμε και τις βάσεις για τον ακρωτηριασμό μας.. ε, καλύτερα ας μην πάνε με τα νερά μας..

   • @GT αν περάσει η συμφωνία και ας πούμε σε 10 χρόνια δεν τίθεται θέμα ακρωτηριασμού μας (απο αυτούς), υπόσχεσαι οτι δεν θα πας να ξαναψηφίσεις στη ζωή σου?

    • Αν σε αυτό το διάστημα, και λόγω της συμφωνίας που στήριξες και έμμεσα κύρωσες, υπάρξει οποιαδήποτε οικονομική ζημία για τη χώρα, τις επιχειρήσεις και τους φορολογούμενους (το “μη χείρον” σενάριο, άσε τις εδαφικές βλέψεις στην άκρη) , υπόσχεσαι να τα βάλεις από την τσέπη σου; Κι εγώ σου χαρίζω και την ψήφο μου, μιας και αναλαμβάνεις να τακτοποιήσεις τις υποχρεώσεις που εσύ δημιούργησες.

     • Συγνώμη φίλε μου, εγώ δεν παριστάνω την Πυθία, δεν υποσχέθηκα πουθενά πως η συμφωνία θα καταλήξει μέλι και δεν θα μας βγεί ξινή. Εσύ είσαι αυτός με τις ακλόνητες βεβαιότητες.

    • npo,μιά ματιά στην Ιστορία νομίζω ότι δικαιώνει κάθε απαισιόδοξο.
     Πρωτόκολλο της Κερκύρας,συνθήκη της Λωζάνης,συνθήκες Ζυρίχης-Λονδίνου,σε όλες τις περιπτώσεις μείναμε με τον μουτζούρη ανά χείρας.

     • Ναι αλλά γιατί μένουμε με τον μουτζούρι ανα χείρας? Διότι τα κάνουμε μαντάρα ακολούθως, στο “follow up” δλδ. Αυτό όμως δεν είναι λόγος να μην κάνουμε τίποτα..

 3. Οταν οι ΗΠΑ,Γερμανια,Ρωσια,Κινα κλπ 99% του κοσμου τους λενε Μακεδονια ειναι κερδος μας να τους κολησουμε το ΒΟΡΕΙΑ μπροστα τους.
  Βιντεο τροφη για μελετη που φαινεται η κυψελωτη μικροκαρβονικη στηλθ επικαλυψη του Φ35 (https://youtu.be/LvD2-_Tl7j4).

 4. Αναζητηστε στο UTUBE το βιντεο (Projected Work Instructions on the F-35 Lightning) οπου φαινεται η στηλθ (πλαστικη) επικαλυψη του Φ35 επανω στο ντουραλουμινιο

 5. Δεν καταλαβαίνω πως είναι πρόκληση το να αναγνωρίζει η Τουρκία την ΠΓ Δημοκρατία της Μακεδονίας με το συνταγματικό τους όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας” και δεν είναι πρόκληση όταν το κάνει η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες 130 χώρες… Με την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μετά από 27 χρόνια το συνταγματικό όνομα τους αλλάζει σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας οπότε και η Τουρκία θα αναγκαστεί να χρησιμοποιεί το νέο τους όνομα.

 6. Πολύ βαρύς ο χαρακτηρισμός “άνθρωπος της Τουρκίας”! Ο κ. Καραϊωσηφίδης δεν δικαιολογεί τα όσα γράφει. Ανεξάρτητα από το εάν κάποιος διαφωνεί ή όχι με την συμφωνία των Πρεσπών, καλό θα ήταν να μην ανεβαίνουν άρθρα με χαρακτηρισμούς – πυροτεχνήματα που επί της ουσίας δεν προβάλλουν και κανένα στοιχείο.

 7. Μας δειχνουν ποσο μπελαλιδικο ειναι το πριτσινωμα της 5ης γενιας στηλθ επικαλυψης επανω στο ντουραλουμινενιο υποστρωμα διοτι στην τρεχουσα 6η γενια στηλθ ( Β21 ) καταργηθηκε.

 8. Αξιότιμε κύριε διευθυντά,
  σημείωνα στο προ δύο ημερών άρθρο για την ανήκουστη επέμβαση του Τούρκου Προέδρου στις σχέσεις τρίτων, με την αξίωση για αναθεώρηση των Συμφωνιών του Ντέιτον για το Βοσνιακό, τις εξής αυθόρμητες σκέψεις:
  “Παρεμπιπτόντως, ουδείς σκέφτηκε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσει η Τουρκία δύο – δεν θα πω παραπάνω – ΤΘΤ στην εσχάτως και «Βόρεια Μακεδονία», στην κοιλάδα του Αξιού μία ώρα δρόμο από τη Θεσσαλονίκη, και τι επίπτωση θα έχει αυτό α) στην αμυντική διάταξη της χώρας (τα γεγονότα της 6.-8.4.1941 είναι αρκετά εύγλωττα …) και β) στις δυνατότητες αντίδρασης της Ελλάδας σε μια πιθανή ασύμμετρη απειλή από τη γειτονική χώρα, π.χ. διείσδυση ενόπλων «ατάκτων» τμημάτων σε παραμεθόριες περιοχές προς κατατρομοκράτηση πληθυσμών και δημιουργία εντυπώσεων περί «ξεσηκωμού μειονότητας» … Το όσα ειπώθηκαν στην επίσκεψη Δημητρώφ στην Άγκυρα, το προηγούμενο του Κατάρ και η ανάμειξη στο Βοσνιακό δεν επιβεβαιώνουν δυστυχώς την αφελή αισιοδοξία κάποιων (καλοπροαίρετων κατά τεκμήριο) παρατηρητών, που ισχυρίζονται ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών αποσπάται από την Τουρκία η ΠΓΔΜ …”
  Ήλπιζα, ειλικρινά, να αποδειχθώ υπερβολικά καχύποπτος … Αλλά τα όσα αναφέρετε δεν αφήνουν περιθώριο εφησυχασμού … Ήταν εξάλλου γνωστό από το στάδιο όπου τέθηκε το όνομα “Μακεδονία του Ήλιντεν” (σε κανένα διαπραγματευτή πλην Κοτζιά δεν θα αποτολμούσε η ΠΓΔΜ μια τόσο ιταμή πρόκληση, να προτείνει για όνομα μια λέξη που συνοψίζει όλη την αλυτρωτική της ατζέντα …) ότι ο Δημητρώφ ήταν ο hardliner της υποθέσεως, και απρόθυμος για συμβιβασμό … τον οποίον προφανώς δέχθηκε όταν σιγουρεύτηκε ότι δεν θα χρειαστεί να απαρνηθεί την αλυτρωτική ατζέντα γι’ αυτόν …
  Σε αντίθεση με την κρατήσασα δημόσια αντίληψη, ο χειρισμός του ζητήματος, μόλις ανέκυψε το Σεπτέμβριο του 1991, από τους Μητσοτάκη και Σαμαρά (δηλαδή από τον δεύτερο), υπήρξε μια άνευ διεθνούς προηγουμένου διπλωματική επιτυχία της ελληνικής πλευράς (κατά τη γενικώς ισχύουσα αρχή του αυτοπροσδιορισμού, δεν είθισται ένα κράτος να το “βαπτίζουν” οι γείτονές του, ή τρίτοι εν πάση περιπτώσει …): Με τη διεθνοποίηση του ζητήματος στον ΟΗΕ και τη δέσμευση της διεθνούς κοινότητας ότι θα αναγνωρίσει τελικώς την ΠΓΔΜ με το όνομα που θα προκύψει από τη διαπραγμάτευση Ελλάδος – ΠΓΔΜ, καταγράφηκε διεθνώς κατά τον πλέον πανηγυρικό τρόπο το εύλογο των ελληνικών ανησυχιών για αναβίωση “Μακεδονικού”, που χρησιμοποιήθηκε πολλάκις σαν όπλο κατά της Ελλάδος, και οδήγησε κατά τη διάρκεια της Κατοχής σε ντε φάκτο διαμελισμό της: Η διεθνής κοινότητα αναγνώρισε σύσσωμη το εύλογο συμφέρον της Ελλάδος να αρθεί κάθε διεκδίκηση επί της ελληνικής Μακεδονίας! Φυσικά, η εκ διαπραγματεύσεως λύση θα αποτελούσε μοιραία κάποιον συμβιβασμό, όπως όλες οι εκ διαπραγματεύσεως λύσεις, με την έννοια ότι δεν ήταν στη μακρά διάρκεια βάσιμη η προσδοκία αρκετών στην Ελλάδα ότι δεν θα περιέχεται ο όρος Μακεδονία στην ονομασία του νεοπαγούς κράτους. Αυτή την πραγματικότητα αναγνώρισε η “αναθεωρημένη” διαπραγματευτική γραμμή (Κ. Καραμανλής, 2007-08), την οποία αποδέχθηκε το σύνολο πρακτικά του πολιτικού κόσμου (ακόμη και αυτοί, όπως ο κ. Καμμένος, μέλος της κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή, που τώρα υποκριτικά διαφωνούν, καθώς και η εν γένει “πέμπτη φάλαγγα” του κυβερνώντος κόμματος εντός της συντηρητικής παρατάξεως και οι συντηρητικής αποχρώσεως πολιτικοί άνδρες – πράκτορες της Ρωσίας): Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για χρήση erga omnes.
  Το κακό αποτέλεσμα (δεν είναι λόγος ούτε να σφαχτούμε, ούτε να μη μιλιόμαστε μεταξύ μας … αλλά είναι κακό …) συνίσταται α) στην επιλογή της χειρότερης δυνατής σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό, που παραπέμπει σε πολιτικώς διηρημένες χώρες με ζητούμενο την εθνική ολοκλήρωση, β) στην αναγνώριση – μέσω φραστικών ακροβασιών που δεν αίρουν όμως το αποτέλεσμα – μακεδονικής εθνότητος, και γ) απουσία οποιασδήποτε πρόνοιας για σήματα, ονομασίες προέλευσης κλπ ζωτικά οικονομικά συμφέροντα των πληθυσμών της ελληνικής Μακεδονίας, για τα οποία η πρόγνωση ως προς την έκβαση σχετικής αντιδικίας δεν είναι ευμενής. Η αποτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα πλειόνων παραγόντων:
  α) Εκφυλισμός του ζητήματος από εθνική επιβουλή με παρελθόν 150 ετών σε αρχαιολογική διαμάχη (ουδείς άνθρωπος στη γη που έχει ολοκληρώσει αν μη τι άλλο την εγκύκλιο παιδεία φρονεί ότι ο Φίλιππος ή ο Αλέξανδρος ήταν Σλαύοι …).
  β) Αποδοχή από την Ελλάδα εσωτερικών προβλημάτων του αντιδιαπραγματευομένου ως δικών της (π.χ. απόρριψη της – σαφώς προτιμότερης – ονομασίας “Σλαυομακεδονία” λόγω ενόχλησης της αλβανικής μειονότητος της ΠΓΔΜ).
  γ) Αποτυχία των ευαισθητοποιημένων ηγεσιών να εξηγήσουν στην ελληνική κοινή γνώμη το διακύβευμα και βαθμιαία κόπωση της τελευταίας, που όταν διαγνώστηκε από τους “πρόθυμους” επιτάχυνε τη διαδικασία. Είχε προηγηθεί η επικοινωνιακή φθορά του ζητήματος, με γραφικότητες τις οποίες οι “πρόθυμοι” και το κρατούν αφήγημα στο ΜΜΕ αξιοποίησαν δεόντως.
  δ) Η εμπρηστική και εν μέρει αντικοινοβουλευτική ρητορεία κάποιων διοργανωτών και ομιλητών αποξένωσε αρκετούς υπεύθυνους πολίτες από την εθνική ατζέντα, αφού το μεν διακύβευμα ήταν θολό, η δε αποκρουστική εικόνα κάποιων εμφανέστατη και δυνητικά απειλητική για τον ομαλό πολιτικό βίο.
  ε) Η κυβερνητική παράταξη έβλεπε εξ αρχής την υπόθεση περισσότερο από την οπτική του αντιδιαπραγματευομένου, εγκλωβισμένη στις συνήθεις αριστερίστικες ιδεοληψίες αλλά και σε εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα. Τη θλιβερή αυτή υποψία επιβεβαίωσε κατά τον χειρότερο τρόπο ο κ. Πρωθυπουργός κατά την προσφώνηση του προς τον κ. Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ στις Πρέσπες, με τη διαβόητη φράση “δεν ανταμώνουμε για να θρηνήσουμε τις ήττες του παρελθόντος”, ενισχύοντας την πεποίθηση ότι ό Έλληνας πρωθυπουργός (και κατά μείζονα λόγω ο σταλινικών καταβολών, κάποτε “Μιχαήλ Σουσλώφ της Ελλάδος”, Υπουργός του των Εξωτερικών) ευρίσκεται συναισθηματικά εγγύτερα στο σλαυομακεδονικό στοιχείο (εκ των στυλοβατών της κομμουνιστικής στρατιωτικής προσπάθειας στην Ελλάδα του 1946-49) παρά στην εθνική ατζέντα. Δυστυχώς, η κυβερνητική παράταξη δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι όμιλος προβληματισμού, αλλά, ως ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, εντολοδόχος του έθνους, και επομένως δεν πολιτεύεται κατ’ αρέσκειαν, αλλά οφείλει να εξαντλεί τις δυνατότητες για επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος.
  στ) Οι διαβόητες θεωρίες της “ανάλωσης πολύτιμου διπλωματικού κεφαλαίου”, των “χαμένων ευκαιριών”, του “κάθε πέρυσι και καλύτερα” και άλλων φύλλων συκής της ηττοπάθειας και του ενδοτισμού βρήκαν, μετά από χρόνια συνεπούς και μαχητικής πολιτικής δουλειάς των “προθύμων” και του κρατούντος στα ΜΜΕ αφηγήματος, κάποια απήχηση. Έχουν επιστρατευθεί (και διαψευσθεί …) εξάλλου και στο Κυπριακό.
  ζ) Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά κόμματα – φορείς μεγάλων πλειοψηφικών ρευμάτων της κοινωνίας και της ιστορίας (Volksparteien, εν προκειμένω ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό μελών διαχρονικά και η βούληση των πολιτών αποτυπούται στη σύνθεση και τις αποφάσεις των κομματικών συλλογικών οργάνων και λαμβάνεται σοβαρά υπόψη στην παραγωγή της πολιτικής, στο κυβερνών σήμερα κόμμα, παρά τη στήριξη του 34% του εκλογικού σώματος στις τελευταίες εκλογές, το λόγο έχουν εκείνοι που διοικούσαν και όταν το κόμμα ήταν στο 2,97% και αγωνιούσε για την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση, ακόμη και οι πολυάριθμοι προσχωρήσαντες από την “αριστερή” πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν λόγο στις στρατηγικές αποφάσεις, που είναι συγκερασμός των θέσεων των κατά παράδοση “ιδεολόγων” της αριστεράς και του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, που με την επικοινωνιακή του διαχείριση και τις Realpolitik νότες στα οικονομικά και διεθνή είναι ο παράγων που χωρίζει το κόμμα από το ιστορικό του 2,97%. Εν όψει αυτού, η αντίθεση του 70% και πλέον των πολιτών στην προτεινόμενη λύση είναι για ένα κόμμα που σκέπτεται με όρους “πρωτοπορίας” αδιάφορο, ενώ για ένα Volkspartei θα ήταν απλά ανασταλτικό για την προτεινόμενη λύση.
  η) Διογκώθηκε ο παράγων της ξένης πίεσης, που στη φάση αυτή ήταν αμελητέα (σε αντίθεση με το 2007/2008 …).

  • Μακάρι οι συμπολίτες μας να μπορούσαν να αντιληφθούν ακόμα και το 10% των σκέψεων σας. Αλλά η χώρα έχει γεμίσει αδιάφορους και ωχαδερφιστές

  • Νικόλαε,τ΄εμέτερον,εδώ έχω μία ένσταση στο όπως πάντα εμβριθές και τεκμηριωμένο σχόλιο σου.
   Συγκεκριμένα,στο ότι «η αντίθεση του 70% και πλέον των πολιτών στην προτεινόμενη λύση είναι για ένα κόμμα που σκέπτεται με όρους «πρωτοπορίας» αδιάφορο, ενώ για ένα Volkspartei θα ήταν απλά ανασταλτικό για την προτεινόμενη λύση.»
   Για να γίνω σαφέστερος,η «πρωτοπορία» του ΣΥΡΙΖΑ δέν είναι στην πραγματικότητα η πολιτική του φύση,αλλά η πολιτική του «επαγγελία».
   Κάθε μαγαζί χρειάζεται την ταμπέλα του,για να απευθυνθεί στην πελατεία που κρίνει ότι μπορεί να διεκδικήσει.
   Όσο ήταν στο 3%,μπορούσε να εμπορεύεται πρωτοπορία,ενώ και τότε και τώρα ως κυβέρνηση,απολάμβανε και απολαμβάνει μία όλως ιδιαίτερη ασυλία.
   Πλέον όμως,η δήθεν πρωτοπορία είναι το πρόσχημα και η προκάλυψη των προθέσεων,κάθε άλλο παρά αγαθών του πυρήνα που ανέφερες.
   Αλλά όχι ότι αδιαφορεί για την φθορά.
   Απλώς,ποντάρει στην δεδομένη φθορά των κομμάτων εξουσίας της μεταπολιτευτικής εποχής,αυτά που αποκαλείς Volksparteien.
   Αυτή η φθορά άλλωστε έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ του 3% στην εξουσία.(μάλλον στην κυβέρνηση)
   Μετερχόμενος κάθε παραδοσιακή πολιτικάντικη μεθοδολογία,της εξαγοράς βουλευτών και της παροχολογίας συμπεριλαμβανομένης,θα διεκδικήσει με αξιώσεις τους θώκους,όσο η κρίση που μαίνεται στην οικονομία θα σκεπάζει την κρίση σε όλους τους υπόλοιπους τομείς,μέχρις ότου η πολιτική σκηνή της Χώρας περάσει σε νέο κύκλο επεισοδίων.

   • Αγαπητέ μου φίλε,
    ζητώ συγγνώμη, ίσως δεν έγινα σαφής: Εννοώ ότι το κόμμα, ως νεοκομμουνιστικό, αντιλαμβάνεται εαυτόν ως “πρωτοπορία” με την έννοια του μαρξισμού – λενινισμού, ότι δηλαδή είναι το μόνο πολιτικό δρων υποκείμενο που έχει το προνόμιο να διαπιστώσει τη συνδρομή των αντικειμενικών και υποκειμενικών προϋποθέσεων για την επανάσταση.

 9. Δεν ειμαι σιγουρος αν ο ντιμιτροφ ειναι ο ανθρωπος της τουρκιας στα σκοπια,
  αλλα ειμαι σιγουρος για το ποιος ειναι ο ανθρωπος της ρωσιας στην ελλαδα.

 10. Τα συγχαρητήρια μου στην ΠΤΗΣΗ για το παραπάνω άρθρο.

  Ελπίζω να το διαβάζουν και οι φαντασιόπληκτοι που σκέφτονται ¨κατεβάζουμε σήμερα τα βρακιά μας αλλά μετά λύνουμε τα προβλήματα μας με τους βόρειους γείτονες και ασχολούμαστε μόνο με τους ανατολικούς΄΄!!!! Πόσες φορές την έχω ακούσει αυτή την μπούρδα στα κανάλια τους τελευταίους 3 μήνες από κυβερνητικούς και το ποτάμι………να λύσουμε τα προβλήματα μας με τα γίδια τoυς σκοπιανούς μην μας κάνουν καμία εισβολή με τον ανύπαρκτο στρατό που έχουν!!

  Για του τουρκαλάδες τι να πει κανείς?? Απορώ πως οι ΄΄Ελληνικές΄΄ κυβερνήσεις έχουν διπλωματικές σχέσεις ακόμη με αυτό το κράτος εγκληματία.

  Το ξεχάσατε ότι Μάρτιο του 1993 το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων εξέδωσε το βιβλίο «Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική», το οποίο διανεμήθηκε σε όλες τις στρατιωτικές σχολές. Ο συντάκτης του βιβλίου επαναλαμβάνει τη σκοπιανή προπαγάνδα ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας και ότι στη Βόρειο Ελλάδα ζει «Μακεδονική» μειονότητα 300.000 ατόμων!

  https://www.defence-point.gr/news/i-toyrkia-panigyrizei-gia-tis-quot-prespes-quot-kai-echei-kalo-logo-gi-ayto

 11. Το πρόβλημα δεν είναι ποιού κράτους “άνθρωπος” είναι ο Ντιμιτρόφ! Το πρόβλημα είναι οτι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος είναι σίγουρα άνθρωπος της Μέρκελ και εξυπηρετεί τα συμφέροντά της στα βαλκάνια.

 12. Και στην συνθηκε εγγυησεων για την Κυπρο, καποιοι πολιτικοι ‘πανηγυριζαν’.
  Λιγα χρονια μετα, ηρθε ο λογαριασμος.
  Κανενα κρατος παγκοσμιως ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΠΤ.
  Γιατι να το κανουμε εμεις?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here