Αρχές Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι απευθείας πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Αρχές Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου οι απευθείας πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών σύμφωνα με ενημέρωση υγείας της Πρεσβείας στην Αθήνα, που απευθύνεται στους Αμερικανούς πολίτες, μια εξέλιξη που αναμένεται να είναι θετική για τον τουρισμό στη χώρα μας.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει πως οι ελληνικές αρχές απαγορεύουν την είσοδο πολιτών εκτός ΕΕ έως τις 11 μ.μ. της 15ης Ιουνίου. Μέχρι το τέλος Μαΐου, οι ελληνικές αρχές αναμένεται να δημοσιεύσουν έναν κατάλογο χωρών από τις οποίες θα δεχθούν τουρίστες.

Ταξίδια χωρίς περιορισμούς με πλοίο από και προς τα νησιά ξεκινούν στις 25 Μαΐου. Απαιτούνται μάσκες και συνιστούνται οι πάνινες. Οι επιβάτες πρέπει να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο για την κατάσταση της υγείας τους και να υποβληθούν σε θερμομέτρηση πριν από την επιβίβαση για ταξίδια άνω των 30 λεπτών. Το ερωτηματολόγιο διατίθεται στα ελληνικά και στα αγγλικά στον ιστότοπο της Πρεσβείας και στα λιμάνια.

Η υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για όλους τους επιβάτες από το εξωτερικό θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Μαΐου και πιθανώς έως τον Ιούνιο. Όλοι οι επιβάτες πρέπει να κάνουν τεστ για τη νόσο COVID-19 κατά την άφιξη. Κατόπιν, θα μεταφέρονται σε ξενοδοχείο για προσωρινή διαμονή μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Στη συνέχεια θα θέτουν τους εαυτούς τους σε καραντίνα, ενώ όσων το τεστ βγει θετικό, θα λαμβάνουν άμεση ιατρική βοήθεια.

Οι πτήσεις από Αθήνα προς Φρανκφούρτη συνεχίστηκαν στις 18 Μαΐου. Οι πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, Ισπανίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Τουρκίας και Ολλανδίας παραμένουν σε αναστολή έως τις 31 Μαΐου.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of