Επιβεβαιώθηκε η αυθεντικότητα των οστών του Τσάρου Νικολάου Β’ και της οικογένειάς του

1
1024

Το 1979 είχαν ανακαλυφθεί οστά που θεωρούταν πως άνηκαν στο Τσάρο Νικόλαο Β’ και την οικογένειά του που εκτελέστηκαν πριν από 100 χρόνια. Η αυθεντικότητά τους ωστόσο παρέμενε ένα μυστήριο.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ζήτησε να εξεταστεί το DNA των οστών προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά του, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Νικόλαος Β’, η σύζυγός του Αλεξάνδρα και τα πέντε παιδιά τους (Όλγα, Τατιάνα, Μαρία, Αναστασία και Αλεξέι), εκτελέστηκαν από μπολσεβίκους στις 16 Ιουλίου 1918. Απομεινάρια οστών που βρέθηκαν σε μαζικό τάφο το 1979 στα Ουράλια, αποδόθηκαν στο Νικόλαο Β’ και την οικογένειά του (πλην δυο εκ των παιδιών του που βρέθηκαν σε άλλο σημείο το 2007) και επανενταφιάστηκαν στην Αγία Πετρούπολη. Ωστόσο μέχρι σήμερα υπήρχαν αμφιβολίες για την αυθεντικότητά τους.

Για την επιβεβαιώση, επιστήμονες ξέθαψαν τη σωρό του Αλεξάνδρου Γ’, πατέρα του Νικολάου Β’ και συνέλεξαν δείγματα DNA.

Η Ρωσική Εκκλησία έχει αγιοποιήσει το Τσάρο Νικόλαο και την οικογένειά του και τα οστά τους θεωρούνται ιερά κειμήλια.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλοί είστε κι εσείς … Βάζετε ιδέες … Να μας έρθει κανένας νέος Χριστόδουλος (θυμάμαι το ναό του “Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ” στη δυτική Θεσσαλονίκη) να μας κάνει κανέναν καθεδρικό να τιμούμε τους τσάρους, να μας φέρουν με κανένα Kirov και τα οστά τους να τα προσκυνήσουμε … Λες και δεν έχετε καταλάβει το κόλλημα που κυκλοφορεί στον τόπο μας με τους ξανθούς … Για τον Νεοέλληνα, οι ξανθοί είναι όπως οι γκόμενες … Όσο σε φτύνουν, τόσο κολλάς …

Comments are closed.