26.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2020
Αρχική ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Think Out Of The Box Αντικατάσταση 4 φρεγατών S με κόστος κάτω από 2 δις ευρώ; κι...

Αντικατάσταση 4 φρεγατών S με κόστος κάτω από 2 δις ευρώ; κι όμως, γίνεται!

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η κατάσταση του ΠΝ είναι γνωστή σε όλους μας. Εκτός από την άμεση ανάγκη για πλοία AAW που θα καλύψουν το Στόλο στην ανάγκη του για απαγόρευση περιοχής, ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο, το ΠΝ χρειάζεται καιπλοία γενικών καθηκόντων, με ιδιαίτερες ανθυποβρυχιακές ικανότητες και σίγουρα προηγμένες δυνατότητες αντιαεροπορικής προστασίας. O λόγος; μα σε τέτοια πλοία βασίζεται το ΠΝ, όχι σε πλοία AAW.

Η ελληνική ALS 115 Surface Combat Ship, εξοπλισμένη, με κόστος κάτω από 650 εκ. ευρώ!

Για πρώτη φορά, ας προσπαθήσουμε να κωδικοποιήσουμε τα δεδομένα που έχουμε:

• οι τρεις μη εκσυγχρονισμένες S πρέπει να “φύγουν” άμεσα, το συντομότερο και χωρίς συζήτηση. Το ότι τα πληρώματα τις βγάζουν στην ανοιχτή θάλασσα και εκτελούν τις αποστολές τους, είναι ένα ελληνικός “άθλος”.
• Για να φύγουν οι S, πρέπει να βρούμε άλλα πλοία, έστω μεταχειρισμένα, που προφανώς δεν υπάρχουν στην αγορά. Κι αν υπάρχουν, κοστίζουν, δεν χαρίζονται. Κι αν χαρίζονται, έχουν κρυφά κόστη, καθώς θα μιλάμε για μεταχειρισμένα πλοία κι όχι νέα. Με μεγάλες ανάγκες στελέχωσης.
• Για την ακρίβεια, δεν χρειαζόμαστε μόνο 3 (όσα οι 3 μη εκσυγχρονισμένες S), αλλά 4 πλοία γενικής χρήσης. Μην ξεχνάμε την Μπουμπουλίνα, που αποσύρθηκε.
• Το ιδανικό θα ήταν να ναυπηγούσαμε στην Ελλάδα 4 πλοία Gowind 3100, Damen 10514, LCS/MMSC, ή ακόμη καλύτερα, ALS 90 ή 100. Αυτά όμως έχουν κόστος, σωστά; που θα βρεθούν “τα λεφτά”; Μιλάμε για ένα ποσό κοντά στα 3 δις ευρώ. ή μήπως όχι;
• Το μεγαλύτερο κόστος όμως των πλοίων, μάλλον δεν είναι τόσο το “σκαρί”, αλλά τα συστήματα, και κυρίως τα οπλικά; σωστά;

ΑΠΟΨΗ: Οι λόγοι που το ΠΝ συνεχίζει να προτιμά τις [email protected] από πολλές άλλες λύσεις (πχ Gowind, Iver Huifeld ή … Adelaide)

Ωραία, ας δούμε τι περίπου χρειάζεται ένα σύγχρονο πλοίο επιπέδου κορβετοφρεγάτας, φρεγατοκορβέτας, φρεγάτας ή κορβέτας, αναλόγως του τι θα επιλεγεί από το ΠΝ.

1. Πυροβόλο 76 mm OtoMelara (Leonardo πια)
2. Αντιπλοϊκούς πυραύλους Harpoon ή αντίστοιχο
3. Τορπιλοσωλήνες για ανθυποβρυχιακές τορπίλες
4. Τορπίλες
5. CIWS
6. Εκτοξευτή Α/Α πυραύλων, 8cell Mk41 ή ακόμη καλύτερα, 16cell Mk41
7. Πυραύλους ESSM
8. 2 STIR 1.2 ή 2.4
9. Ένα σύγχρονο ραντάρ 3D, ex. NS100, TRS-3D κοκ
10. Ένα σύγχρονο ΚΠΜ, TACTICOS, CMS330, κοκ
11. Ένα σύγχρονο σόναρ τροπίδας (με ή χωρίς συρόμενο)
12. Ένα αεριοστρόβιλο LM2500, ή και όχι αν πάμε σε GODAD
13. Κινητήρες diesel (σε GODOG;)
14. Ηλεκτρομηχανές
15. Σύστημα ECM/ESM
16. Σύστημα ηλεκτρο-οπτικής παρατήρησης
17. Γυροσκοπική πυξίδα

Τώρα, προφανώς και υπάρχουν πολλά άλλα υποσυστήματα, αλλά αυτά πρέπει να είναι τα ακριβότερα. Δηλαδή, αυτά, με τους δικούς μας υπολογισμούς, είναι το 70% της αξίας του πλοίου, ίσως και περισσότερο.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Royal Navy θα αποκτήσει 5 φρεγάτες κλάσης Type 31e από την Babcock με κόστος 1,4 δις ευρώ με σχέδιο που βασίζεται στην Iver Huitfeld

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι με κάποιον τρόπο, βρίσκουμε χρηματοδότηση για 4 σκάφη, για την κατασκευή τους. Συνεχίζουμε να χρειαζόμαστε όμως τα “υλικά” από το 1 ως το 17.

Μήπως όμως, πολλά από αυτά, υπάρχουν, είτε στις αποθήκες, είτε πάνω στις υπηρετούντες μη εκσυγχρονισμένες S; Καλά το καταλάβατε, εκεί το πάμε…

Το Ισραήλ αγοράζει 13 ναυτικά πυροβόλα των 76 χιλ. αντί 440 εκ. δολαρίων

Πυροβόλο 76 mm OtoMelara (Leonardo πια), Αντιπλοϊκούς πυραύλους Harpoon, τορπιλοσωλήνες για ανθυποβρυχιακές τορπίλες, τορπίλες και CIWS έχουμε! Από το 7 και κάτι, έχουμε ένα παλαιό STIR σε κάθε S, που πρέπει φυσικά να εκσυγχρονιστεί. Χρειαζόμαστε κι ένα δεύτερο, το οποίο και θα πρέπει να αγοραστεί.

170315-N-JC445-244
GULF OF ADEN (March 15, 2017) The Royal Danish navy frigate HDMS Peter Willemoes (F362) transits the Gulf of Aden. (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 3rd Class Mario Coto/Released)

Τώρα, προφανώς σόναρ τροπίδας, και ΚΠΜ πρέπει να αγοραστούν, ίσως στη συνολική παραγγελία που θα γίνει για τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ200ΗΝ. ‘Οπως βέβαια και κάποιο σύγχρονο σύστημα ECM/ESM, που είναι μάλλον εκ των ων ουκ άνευ.

Πόσο θα αντέξουν ακόμη οι φρεγάτες του ΠΝ κλάσης S (Kortenaer); Θα ξεπεράσουν σε υπηρεσία τα “Θηρία”; Αξίζει περαιτέρω εκσυγχρονισμός;

Τώρα, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, σύστημα ΕΟ/IR υπάρχει και μάλιστα στις φρεγάτες. Θυμίζουμε πως η MILTECH κάνει νέες τοποθετήσεις, στα πλαίσια κάποιων αντισταθμιστικών για τα … Patriot. Και είναι κορυφαίο!

Επίσης, οι S έχουν όλες, ολοκαίνουργια γυροσκοπική πυξίδα. Δεν θα μπορούσε να μπει στο νέο πλοίο;

Αν και αναφέραμε τον LM2500, που το ΠΝ τον ξέρει απέξω και ανακατωτά, ένα πλοίο επιπέδου ALS 90 ή Gowind 3100 θα μπορούσε να υπηρετήσει με κινητήρες diesel νέας γενιάς. Αν δεν μπει στρόβιλος, το κόστος θα πέσει δραματικά, ενώ θα είναι και το βάρος μικρότερο (δεν χρειάζονται μειωτήρες, ειδικές διατάξεις κοκ).

ΕΞΕΛΙΞΗ: Η φθηνότερη πρόταση για τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ200ΗΝ έρχεται από τη Σουηδία και υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις του ΠΝ! Sea Giraffe και CMS 9LV Mk4 στο Αιγαίο;

Φτάνουμε στα βασικά, που μάλλον σκέφτονται όλοι από την αρχή. Πρώτον, τους εκτοξευτές Mk41, και το ραντάρ.
Οι Mk41 δεν είναι τόσο ακριβοί. Και για τα 4 πλοία δεν θα ξεπερνούσαν τα 60 εκ. ευρώ. Φυσικά το πρόβλημα είναι, με τι θα τους οπλίσουμε, καθώς άδειοι οι Mk41 δεν έχουν και πολλή αξία. Προσωρινά, έχουμε δυο επιλογές. Η πρώτη είναι με τίποτα, η δεύτερη με τους NSSM από τις S. Από το ολότελα… Βέβαια, μπορούμε να αγοράσουμε και ESSM Block II.

Φτάνοντας στο ραντάρ, θα πρέπει να πούμε πως σχεδιάζομουμε μια φρεγάτα, ή μάλλον μια κορβετοφρεγάτα πολλαπλών ρόλων, άρα θα χρειαστεί να βάλουμε κάποιο εξεζητημένο σύστημα όπως το Seafire 500. Υπάρχουν λύσεις, και μάλιστα φθηνές, όπως για παράδειγμα το ELM-2258 ALPHA που αναφέρεται πως έχει σχεδόν το μισό κόστος από το NS100, και σίγουρα είναι φθηνότερο ακόμη και από το SMART-S Mk2.

Φυσικά η καρδιά του πλοίου είναι το ΚΠΜ. Από την έρευνα που κάναμε για τις ΜΕΚΟ200ΗΝ, γνωρίζουμε πως το CMS330 είναι πολύ φθηνότερο από το TACTICOS, ενώ πολύ χαμηλό κόστος έχει και το σουηδικό 9LV. Αλλά, γεννιέται η εξής απορία, είναι δυνατόν να φτιάχνουμε ΚΠΜ για τα Ρ-3 και τα S70B6 και να μην μπορούμε να φτιάξουμε ένα για πλοίο; Μήπως αξίζει τον κόπο να το αναθέσουμε σε μια ελληνική εταιρεία, όπως η SCYTALIS ή η IDE, την ανάπτυξη ενός ελληνικού ΚΠΜ;

Σημαντική αναβάθμιση δυνατοτήτων του ΠΝ με εγκατάσταση νέων ηλεκτροπτικών αισθητήρων σε πλοία

Τα 4 πλοία, ειδικά αν είναι τα ALS, μπορούν να κατασκευαστούν σε οποιοδήποτε ναυπηγείο στην Ελλάδα, αν και την παρούσα στιγμή πρόβλημα είναι το καθεστώς της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά.

Θα χρειαστεί να σχεδιαστούν και μερικά “σενάρια” για τον επιπλέον εξοπλισμό. Για παράδειγμα, τα Mk41 και οι Α/Α πύραυλοι μπορούν να αγοραστούν αργότερα, και τα πλοία να επιχειρούν στην αρχή μόνο με το CIWS. Άλλωστε, σήμερα οι S έχουν κάτι περισσότερο για προστασία;

Κάθε φρεγάτα Type 31e θα κοστίζει παραπάνω από £250 εκατομμύρια

Η ιδέα αυτή δεν είναι δική μας. Το κάνουν οι Δανοί με τις Iver Huitfeld, αλλά και οι Άγγλοι με τις Type 31e. Πιστεύουμε πως με τον τρόπο που συζητάμε, το κόστος για 4 πλοία, δεν θα ξεπεράσουν το 1 με 1,2 δις.

Ικανά πλοία, που το ΠΝ θα κάνει απόσβεση του κόστους του σε λίγα χρόνια, λόγω οικονομίας σε καύσιμα, συντήρηση, και ανάγκες στελέχωσης. Αλλά και το κόστος είναι διαχειρίσιμο. Εμείς δηλαδή, γιατί να “πετάξουμε” τα πάντα, και να μην τα χρησιμοποιήσουμε επ’ωφελεία μας;

Αντί λοιπόν να συζητάμε για αγορά πλοίων εκ του μηδενός, μήπως να αξιοποιήσουμε ότι έχουμε στη διάθεσή μας, για να αποκτήσουμε πλοία ικανά, που θα αντικαταστήσουν το συντομότερο τις παλιές S;


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  
- Advertisement -

119 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
119 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
CKfurious

Το Ναυτικό το έχει χάσει το παιχνίδι όπως και η χωρα την AOZ

Όσοι δεν είδαν SKAI : οι Γείτονες προγραμματίζουν γεωτρήσεις sta 6 nm από Ρόδο Κάρπαθο και Κρήτη αυτό το καλοκαίρι

Πάλι αδυναμία θα διαπιστωθεί και θα χώσουμε το κεφάλι στην άμμο

Aʼλλωστε ο Δένδιας δεν είχε δηλώσει πως δεν θα επεκτείνουμε χωρικά ύδατα και δεν θα κηρύξουμε AOZ
τι τα θέλουμε τα πλοία

Ioannis

Και για να διαπιστώσουμε πόσο εγκληματική είναι η αδράνειά μας στην ανατολική Μεσόγειο δείτε πως διαδίδεται πλέον και στο εξωτερικό η συγκεκριμένη περιοχή “Turkey, on the southern Mediterranean island of Crete, including “What – happy – I am a Turk – who says” in the form of what he calls 4, gerçekleştiriyor. . exercises between 29-30 May”. Η συγκεκριμένη φράση φιγουραρει κάτω από τουρκική φρεγάτα ως περιγραφή σε αμερικανικό λογαριασμό. Εμείς εδώ συζητάμε γΙα φρεγάτες και ιστορίες και ο αγαπητός Πάιατ στη τελευταία συνέντευξη μας λέει να τα βρείτε και να λύσουμε τα ζητήματα, να μην μαλώνετε γιατί προτεραιότητα έχει… Read more »

netagra

Μπορείς να ενημερώνεσαι από όσες πηγές fake news θέλεις και μπορείς και να τις αναπαράγεις όσο θέλεις. Το καλό της δημοκρατίας που όλοι εσείς στην πρώτη ευκαιρία θέλετε να καταλύσετε.

zap

Εάν δεν πέσουμε στα γόνατα να εκλιπαρησουμε τις ΗΠΑ να μας δώσει σκάφη hot transfer, live, fully armed as is, στις επόμενες 30 μέρες, αρχές Αυγούστου ακρωτηριάζεται η Ελλάδα. Και οποίος θέλει ας τραγουγαδαει για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε ή να έχουμε κάνει. You fight what you got. Ούτε τα αυτονόητα δεν καταλαβαίνουμε πια.

zap

Με βάση τα όσα διαβάζω και αντιλαμβάνομαι από τις ανακοινώσεις της γείτονος. 100% δεν υπάρχει σε αυτά τα πράγματα. Η Τουρκία μάλλον δεν έχει να διαφυλάξει και τουριστική σεζόν από ό,τι φαίνεται εφέτος, όποτε, δικαιολογείται μια απαισιοδοξία από μέρους μου, δεν νομίζετε;

AC1

Εάν γίνει κάτι, αυτό θα συμβεί μέσα με τέλη Σεπτέμβρη. Μετά την προσπάθεια να σωθεί ότι σώζεται από την τουριστική σεζόν και 2 μήνες πριν εγκαταλείψει ο φιλος του Ερντογάν τον Λευκό Οίκο γιατί μετά μπορεί να επέλθει αβεβαιότητα στην αντίδραση της Αμερικής σε ακρέες κινήσεις των γειτόνων ή ακόμα και άμεση διαμεσολάβηση για no guns no flags όπως έγινε την τελευταία φορά. Οι γείτονες θέλουν να έχουν χρόνο για την επίτευξη περισσότερων τετελεσμένων και δεν θέλουν άμεση διαμεσολάβηση. Συνεπώς βολεύει πολύ ως περίοδος τα μέσα με τέλη Σεπτέμβρη. Οι δηλώσεις για τις γεωτρήσεις από πλευράς Τουρκίας είναι ακριβώς για… Read more »

Alexandros

Εγώ τώρα γιατί φοβάμαι τον Ιούλιο;

zap

Δεχομαι και την αποψη σου φιλτατε. Εχει βασεις.

Konstantinos_Zikidis

Πιστεύετε στ’ αλήθεια ότι οι Αμερικανοί μπορεί να μας δώσουν “σκάφη hot transfer, live, fully armed as is, στις επόμενες 30 μέρες”; Μήπως νομίζετε ότι είμαστε στην δεκαετία του ‘60 (αρχές), στον ψυχρό πόλεμο και επίκειται επίθεση της USSR; Πότε μας έδωσαν τελευταία φορά κάτι ανάλογο;
Πριν αρχίσω τις συγκρίσεις με την προσμονή για τον Άη Βασίλη, θα σας συνιστούσα να ρίξετε μια ματιά σε ένα συναφές σχόλιό μου στον Βελισάριο:
https://belisarius21.wordpress.com/2020/05/19/μέγα-το-της-θαλάσσης-κράτος/#comment-10377

zap

Ναι μπορουν. Δεν ειναι απαραιτητο τα σκαφη να παραδοθουν εντος 30 ημερων. Η ληψη αποφασης εντος 30 ημερων ειναι αρκετη. Στελνει τα μηνυματα που πρεπει και στο κατω κατω, αυτο ειναι το νοημα της συμμαχιας. Η Ελλαδα μου θυμιζει Ρωμαιους που ζουσαν στην Πομπηια. Οταν αρχιζει να τρεμει το εδαφος και το βουνο δεν κατηγορεις αυτους που εκτισαν την πολη εκει, κανεις κατι για να σωθεις. Το να μεμψιμοιρεις δεν εχει κανενα αποτελεσμα. Μπορειτε να συγκρινετε τον συμπαθη χοντρουλη κοκκινοφορεμενο αγιο με τις προσδοκιες μου οσο θελετε κ. Ζικιδη, η αληθεια της καταστασης δεν αλλαζει. Και ουτε θα αλλαξει ακομα… Read more »

evaggelos

με το χαος που χουν τα αμερικανα σιγα μην ασχοληθουν στην καλυτερη να μας πει δυο λογια στηριξης ο πρεσβης. για να παρουμε πλοιο θα πρεπει το ναυτικο τους να αποφασισει οτι αποσυρει καποια πλοια συν αντικατασταση(ακομη τιποτε) αφου γινει γνωστο αυτο το πενταγωνο να προτεινει την πωληση η τρανσφερ των πλοιων αφου εγκριθει απο κει να παει στον τραμπ αφου το δει κ θυμηθει να υπογραψει να παει κονγκρεσο κ εκει να αποφασιστει οριστικα συν την ενημερωση του αντιστοιχου τμηματος αμυνας,οποτε ξεχνα το 30 μερες κ οτιδηποτε αλλο μην περιμενεις κατι απο αμερικη μερια ουτε απο εε μονοι θα… Read more »

zap

Ειμαι επιφανειακος γνωστης της διαδικασιας. Εγω ηλπιζα σε απτη, κατηγορηματικη δηλωση προθεσης, και ξεκινημα αυτης. Ισως και καποιο ελλιμενισμο ωστε να μπουν στο οπτικο πεδιο της γειτονος, και μετα ας γινει η οριστικη μεταφορα τον Οκτωβριο ή τον επομενο Ιανουαριο. Αν ακουλουθεις την σκεψη μου.

Konstantinos_Zikidis

Φίλε zap, συμφωνούμε απολύτως ως προς το επείγον της υπόθεσης. Επιμένω όμως ότι δεν είναι τόσο απλό να μας δώσουν οι ΗΠΑ ετοιμοπόλεμα πλοία. Κατ’ αρχάς, δεν τους περισσεύουν. Κατά δεύτερο λόγο, να σας υπενθυμίσω ότι είναι σύμμαχοι και με τους απέναντι. Και εντός της συμμαχίας, είναι γνωστές οι προτιμήσεις… Μπορείτε να μου αναφέρετε ένα παράδειγμα κατά τα τελευταία 50 χρόνια που οι ΗΠΑ έκαναν μία σαφή κίνηση υπέρ ημών και εναντίον των Τούρκων; Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι κάποιες ασαφείς δηλώσεις, στην καλύτερη περίπτωση. Η “ασαφής δήλωση” όμως απέχει πολύ από την “σαφή κίνηση” υπέρ ημών. Πέραν… Read more »

zap

Στην διεθνη πολιτικη καποιος (ποιος εξ ημων αραγε;) οφειλει να εκμεταλλεύεται τα παντα. Το να ζητησουμε ανοιχτα και επισημα, αναγκαζει καποιον να πει οριστικα ‘οχι’ και να ζυγισει καποιες συνεπειες. Δεν εχω τον χρονο να σκεφτομαι το 74 και το 96, ουτε και ποσες αλλες φορες μας ‘εριξαν’ για τα ματια της Τουρκιας. Αν θυμομαστε παντα το 74, δεν θα προχωρησουμε ποτε μπροστα. Δεν εχω γνωσεις ειδικες με τα P3 και γιατι προχωρησε το προγραμμα. Αυτο που ξερω ειναι οτι προσωπικα αντι να ευχομαι να οτι ολα θα πανε καλα μεχρι να δεησει ο Θεος να εχω 2 νεα πλοια… Read more »

massey-ferguson-65

Γιατί το λέτε αυτό καλέ μου άνθρωπε,οι Τούρκοι θα ήθελα να ρωτήσω τι κάνουν στην κυπριακή ΑΟΖ?????που έχουν υποτιθεται και τουρκοκρατούμενο το βόριο τμήμα της,….,απλός παίρνει τα κουβαδάκια τοις….εεεε τα πολεμικά της πλοία ήθελα να πω,τα βάζει να σουλατσαρουν και ούτε γεωτρήσεις ούτε τίποτα,διότι αρχικά τα πλοία αυτά δεν φτάνουν σε τέτοια βάθη,δεύτερον το δεν έχουν ερευνητικό σκάφος για να εντοπίσουν τα αποθέματα ,το barbaros είναι κοντά στην ηλικία των φρεγατών μας ως αρχαιολογικός συσμογραφος…,,και τελευταίο και ποιο αστείο,οι Τούρκοι έχουν κάνει άπειρες προσπάθειες να χτυπήσουν γεωτριση μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ και στον κόλπο της Αταλιας ανεπυτυχος,σε θάλασσες δηλαδή δεν… Read more »

adpanos

Τίποτα δεν έχουμε χάσει.
Όλα κυλούν ομαλά.
Περίμενε να δεις τι θα πάθει … και χωρίς πλοία τελευταίας γενιάς …

massey-ferguson-65

Το ναυτικό να με συνχωρηται αγαπητέ μου αλλά δεν έχει χάσει τίποτα….χάσαμε τίποτα στον εαυτό από τους λαθρομετανάστες….ΟΧΙ…μήπως ξεχνάτε το επεισόδιο στο Καστελόριζο με το barbaros…θα το ξαναυπενθημισω,μόνο το Μπαρμπαριά πέρασε τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδος ,ενώ οι δύο opery,πλεανε σε τουρκικά χωρικά ύδατα….δεν πέρασαν ούτε χιλιοστό τα θαλάσσια σύνορα μας….οι ασκήσεις που κάνουν οι Τούρκοι μέσα στο Αιγαίο και τώρα Νότιος της Κρήτης οφείλεται στο γεγονός της μη επεκτάσεις των χορικών ιδατων της Ελλάς στα 12 ναυτικά μίλια,έτσι αυτά τα ύδατα ονομάζονται διεθνείς και όποια χώρα θέλει μπορεί να κάνει ασκήσεις σε αυτά τα νερά,αρκεί να λογοδοτεί στους αμερικανους,ΑΡΑ… Read more »

zap

Εαν αναφερεστε σε εμενα, ειναι ξεκαθαρο οτι εχουμε διαφορετικες αντιληψεις για το γεωπολιτικο γιγνεσθαι της χωρας. Ας το αφησουμε εκει.

George_K

comment image

Aleko

Τάνατως στι ωρθογκραφεια ! 😛

George_K

😆

netagra

Όλοι εσείς που γράφετε αυτά τα σχόλια έχετε συγκεκριμένη στρατηγική χαραγμένη στο μυαλό σας, απαξιώνοντας το σύνολο της πολιτείας και των ενόπλων δυνάμεων, προφανώς έχει συγκεκριμένη πολιτική χροιά αυτό που γράφετε. Θα έπρεπε απλά να ντρέπεστε όταν η χώρα έχει αποδείξει την αποτρεπτική της δύναμη προσφάτως, όπως και το ότι οι γείτονες δεν κάνουν πράξη τις απειλές τους, εκτός και αν έχουν ξεκινήσει οι γεωτρήσεις στο Καστελόριζο και δεν το γνωρίζουμε. Λίγη ντροπή ποτέ δεν έβλαψε, λίγη αυτοκριτική μας κάνει καλύτερους.

zap

Νομιζω το ιστορικο των σχολιων μου απεχει παρασαγγας απο αυτο που περιγραφετε και δεν θα πω τιποτα παραπανω. Εαν θελετε αυτοκριτικη, δωστε το καλο παραδειγμα.

Giannis

Φιλε προσωπική εκτίμηση,
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ρθουν στα 6 ναυτικα μιλια αμεσως εξω απ τα νησιά. Εκει θα φανε πουλο από αντιπλοϊκούς επακτιες συστοιχίες και αεροπορία δεν έχουν πλεονέκτημα.
Στα όρια των ΑΟΖ Κυπρου, Αιγυπτου και Λιβύης και χρονος Σεπτέμβριος με Οκτώβρης του τρέχοντος.
Σε παραπέμπω στην προσφατη αεροπορικη άσκηση στα όρια των FIR Ελλάδος Αιγυπτου Λιβυης με οπλισμένα F16 με πυραυλους AIM 120 A/B με ιπταμενα ρανταρ και τάνκερ.
Επίσης το Αναντολού κάπου εκεί θα είναι έτοιμο προς παραδοση στο τουρκικο ναυτικο και θα ηγείται της αρμαδας.

zap

Το μονο που με ανησυχει εδω αγαπητε ειναι οτι Τουρκικα UAV εξουδετερωσαν το νεωτερο ΑΑ συστημα της κατηγοριας του απο Ρωσια ανετα και πολλες φορες, σε μια εμπολεμη ζωνη που οι χειριστες ηταν σε επαγρυπνηση. Δεν γνωριζω ποσες επακτιες συστοιχιες διαθετουμε, αλλα τι ακριβως τις καθιστα ατρωτες ;

Eman202

Τα τουρκικά UAV’S εξουδετέρωσαν κάποια Pantsir πρώτης γενιάς(τέτοια είναι τα περισσότερα που λειτουργούν στην Λιβύη) τα οποία έχουν αρκετά προβλήματα γι’αυτό κ οι Ρώσοι έχουν βγάλει 2 νεώτερες εκδώσεις από τις οποίες πάλι δεν είναι ικανοποιημένοι κ ήδη δουλεύουν πάνω στην ανάπτυξη νέου τύπου Α/Α συστήματος μικρής εμβέλειας. Τα περισσότερα συστήματα που καταστράφηκαν ήταν πάνω σε φορείς μεταφοράς άρα δεν λειτουργούσαν ώστε να αμυνθούν . Ακομα κ για το Pantsir -S1 που κατέστρεψε η IAF στην Συρία αποδείχτηκε μετά ότι το πλήρωμα του δεν ήταν πάνω στο όχημα, ήταν έξω περιμένοντας την αναχορηγια κ το όχημα ήταν ουσιαστικά εκτός λειτουργίας… Read more »

Gerasimos

Μ’αρέσει η ιδέα σας!!! 😎

nigozs

Στα άρθρα περί φρεγατών που έχετε αναρτήσει κατά καιρούς, έχει συζητηθεί ο συγκεκριμένος τύπος πολλές φορές.
Εύκολη σύνθεση που έχει αρχές κατασκευής εμπορικών πλοίων, με στρατιωτικές προδιαγραφές.
Είναι καλή περίπτωση που εξαρτάται καθαρά από τις επιλογές εξοπλισμού και οπλισμού που θα έχει.
Επίσης ίσως έπρεπε να αφιερώσετε μερικές γραμμές και στις Absalon των Δανών, καθώς με κατάλληλες τροποποιήσεις ίσως αποτελούσαν μια χρήσιμη πλατφόρμα στο ΠΝ, για πολλούς λόγους.

Raptor001

Κάτι πρέπει να γίνει οποιαδήποτε! Είτε αυτό λέγεται Gowind 2500/3100, Sa’ar 6, Tico/A.B, Η κατάσταση στο ΠΝ χτυπάει κόκκινο. Επιλογές υπάρχουν, θέληση και διάθεση δεν υπάρχει…

nigozs

Σωστά !
Είναι ένα real project που όπως φαίνεται λειτουργεί καλά !!

p270

Καλές ιδέες αν όλα τα συστήματα που είναι σε χρήση τώρα είναι σε καλή κατασταση ώστε να μπουν σε ένα νέο πλοίο
Από την άλλη δεν νομίζω ότι θα ακούσει κανείς από αυτούς που πρέπει τις παραπάνω ιδέες που αναφέρει το άρθρο για πολλούς λόγους,κάποιοι αυτούς τους λόγους είναι πονηροί ,ναι είμαι πολύ καχύποπτος με αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις για τον απλό λόγο ότι τα παραπάνω μειώνουν το κόστος και ο νοων νοητό

Αφήστε δε που δεν βλέπω θέληση για εξοπλιστικά γενικώς,είναι και δαιμονοποιημενα βλέπετε από τα ΜΜΕ

ShadowMan

η δαιμονοποιηση ειναι απο τους πολίτες κυριως

p270

Κοίτα σωστό αυτό που λες αλλά έπαιξαν σημαντικό ρόλο τα ΜΜΕ αλλά και κάποια πολιτικά κόμματα με τα καμώματα τους

evaggelos

νομιζω το τελεταιο ειναι το καλο το σημειο του να φτιαξουμε ενα τακτικος ελληνικο,ισως αν παρουμε φρεγατες η μια τουλαχιστον να δωθει σε αυτες για την δημιουργια,αφου βεβαια το ναυτικο την αντικαταστησει ετσι δεν θα υπαρχει κ το αναλογο αγχος κ συνεργασιες με χωρες τυπου σουηδιας-ισραηλ θα μπορουσε να γινει,το θεμα ειναι τι γινεται εως τοτε?

Animades

Μήπως ένα Ελληνικής έκδοσης Iver Huitfeld είναι η λύση για τα τέσσερα σκαριά?,
Με κόστος για 4 πλοία, που δεν θα ξεπεράσουν το 1 με 1,2 δις., και χρήση όλων των όπλων και συστημάτων που υπάρχουν,
Και όχι μια νέα εντελώς κλάση που αν δεν κοστίσει παραπάνω, σίγουρα θα χρειαστεί πολύ περισσότερα χρόνια να υλοποιηθεί??

massey-ferguson-65

Πεστα βρε Χρυσόστομος…η καλητερη λύση κόστους -αποδωσης…πρωτημω να πάω να πολεμήσω με μια Iver Huitfledt έστω και να ιστερει κατά ελάχιστον στον ανθυποβριχιακο πόλεμο από τις belharra ,όμως με τέτοιο φόρτο πυραβλων,δίπλο κανόνι, διπλό ραντάρ,32 SM2 και 24 ssm2,ένα πάλιο κανόνι 75αρι από τις παλιές s και ενα κανόνι κύριο 125αρι …και για να λυθεί το πρόβλημα του μηχανοστασίου να αλλάξουμε τις μισές ντιζελομηχανες με ηλεκτρομηχανες ,και όλα αυτά με κόστος το πολύ πες 450 βαριά 500 εκατομ….με ανταλακτικα,υποστήριξη,εκπαίδευση και εκβανθηση των λιμανιών για να δένουν….ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΕΎΤΕΡΗ ΣΚΕΎΗ…..ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΥΤΑ …ΜΕ ΚΆΜΙΑ 200 ΕΚΑΤ. ΤΟΝ ΧΡΩΝΟ …ΣΤΗΝ… Read more »

evaggelos

κ η huitfeld ακριβα θα μας ερθει οι δανοι την φτιαξανε σε δυο τρεις χωρες με διαφορετικα φορολογικα κ μισθολογικα κοστη αν πχ τους πηγε 2 δις τα πλοια χωρις οπλικα υπολογισε αλλο ενα σε εμας συν τα οπλικα.
υγ. πρεπει να λυθουν τα ναυπηγεια να αλλαξει το φορολογικο καθεστως κ επειτα να γινουν προσληψεις κ φυσικα νεα μηχανηματα οποτε με τους ρυθμους χελωνας μια 4ετια θες γι αυτο, παντως σαν πλοιο πολυ καλη ιδεα οπως κ το αμπσαλον.

massey-ferguson-65

Σε τιμές 2010 το κόστος της FREMM ανερχόταν στα 700 εκατ. ευρώ, της F100 περί τα 600 εκατ. ευρώ, της F124 περί τα 700 εκατ. ευρώ, ενώ της LCF στα 600 εκατ. Όλες οι επιλογές ήταν κοστοβόρες, γι αυτό ούτε λόγος. Ελάχιστοι γνωρίζουν όμως πως τον Ιούνιο του 2008 μας είχε προταθεί κάτι πολύ φθηνότερο, αλλά εξίσου αποτελεσματικό με τις προαναφερθείσες AAW φρεγάτες και επιπλέον, εξόχως υπέρτερο στον αντιαεροπορικό πόλεμο έναντι της FREMM, το οποίο δεν μπήκαμε καν στον κόπο να εξετάσουμε: πρόκειται για τη Δανέζικη φρεγάτα AAW κλάσης Iver Huitfeldt, η οποία μας προσφέρθηκε έναντι 210 εκατ. ευρώ το… Read more »

evaggelos

το θεμα ειναι οτι παντα επιλεγουμε με βαση τα πολιτικα,αν διαλεγαμε στρατιωτικα απλα εχει κατι καλες κ η ν.κορεα.

Astrachan

Πολύ σωστή προσέγγιση.
Είναι προτιμότερος ο “κανιβαλισμός” των S από το να φτιάξουν καινούργια πλοία από μηδέν.
Υπό αυτή τη σκοπιά να χρηματοδοτηθεί η μακέτα των ΑLS.
Προτιμότερο να εξασφαλίσουν τα βασικά οπλικά συστήματα εκ των έσω, μέχρις ότου ξεκαθαρίσει τι και με ποιο κόστος απόκτησης και αναβάθμισης αποδεσμευτεί από Γιανκηδες ή Πουρκουαδες.

Ilias_Skaltsiotis

Δεν χρειάζεται να ναυπηγηθούν νέα πλοία, υπάρχουν οι 8 κανονιοφόροι osprey που κατασκευάστηκαν με σπονδυλωτή λογική για να μπορουν να αναβαθμιστούν. Θα μπορούσαν να πάρουν vds captas 2, 1 ή 2 3πλους exls mk 41 για 12 ή 24 essm, harpoon από τις s, αντικατάσταση του πρυμναίου πυροβόλου με ram και ένα ραντάρ τύπου saab giraffe 4a ή το μικρότερο amb. Οι μηχανές τους θεωρούνται οι πιο οικονομικές στην κατηγορία τους. Με ένα κλάσμα των πληρωμάτων και των εξόδων θα είχαν μεγαλύτερες δυνατότητες από τις s, αλλά μικρότερα πληρώματα σημαίνει και…..

CKfurious

Βάλε και ένα ελικοδρόμιο για AB205 εξοπλισμένα με EXOSET!!!

Το τερμάτισες!!!

το CAPTAS 2 θέλει min 1500 tn τριπλάσιο από τα OSPREY/HSY
https://www.thalesgroup.com/en/worldwide/defence/captas-2-variable-depth-sonar

τα πλοία ήδη σέρνονται με τις μηχανές που έχουν

Κάποιες αναβαθμίσεις στον εξοπλισμό τους μπορεί να γίνουν αλλα όχι να τα κάνουμε και κορβέτες

Ilias_Skaltsiotis

Έχεις δίκιο το captas 2 τους πέφτει λίγο βαρύ, αλλά το captas 1 μια χαρά το παίρνουν και καλύτερες ανυυποβρυχιακες ικανότητες θα έχουν από τις S. https://www.thalesgroup.com/en/worldwide/defence/captas-1-variable-depth-sonar Ή την ανθυποβρυχιακή σουίτα της visby των 640 tn (εκτός από το hull mounted sonar) : “The main submarine detection sensor is a Hydroscience Technologies passive Towed Array Sonar (TAS) with hydrophones. It is towed up to 1000 meters astern to avoid turbulence or interference from the ship, and can also detect surface vessels running beyond the range of Visby’s radar. For anti-submarine work, Visby also uses a towed dual-frequency Variable-Depth Sonar (VDS).… Read more »

CKfurious

Σίγουρα μπορεί να βρεθούν λύσεις για μικρά πλοία όπως έχουν κάνει οι γείτονες:
https://en.wikipedia.org/wiki/Tuzla-class_patrol_boat

Ilias_Skaltsiotis

Από την στιγμή που όλοι λένε ότι χρειαζόμαστε άμεσα λύσεις και ότι δεν υπάρχει χρόνος, το μόνο που μπορεί να αποδώσει άμεσα είναι τα χρήματα που σχεδιάζουν για 2 ή για 4 νέες φρεγάτες, να πάνε στην αναβάθμιση των ΜΕΚΟ με 100-200 εκ/πλοίο, ξεκινώντας από την αντικατάσταση του mk48 με 41, την αναβάθμιση 4 s, με τα απάρτια που θα προκύψουν και την αναβάθμιση των osprey σε κορβετοκανονιοφόρους. Και μετά βλέπουμε τι θα γίνει με νέες φρεγάτες. Η μόνη άλλη λύση είναι η αντικατάσταση των s με ticonderoga, αν αποσυρθούν και αν μας δώσουν 4-6.

adpanos

Δεν έχει άδικο ο Ηλίας, οι osprey μπορούν να φορέσουν μεγαλύτερο οπλισμό.
Το captas ίσως όχι, αλλά υπάρχουν λύσεις.

Vertigo

Τα Osprey έχουν 12 κόμβους μέγιστη ταχύτητα…. Τα προσπερνάνε ακόμα και τα πλοία της γραμμής. Μην περιμένουμε να εκτελέσουν ρόλους κορβέτας ακόμα κι αν αναβαθμιστεί ο οπλισμός και τα συστήματά τους τους, πόσω δε μάλλον ρόλους φρεγάτας!

Ilias_Skaltsiotis

Το 12 από πού προκύπτει εγώ ξέρω για 22-23 ???Και επειδή υπηρέτησα στην ΜΑΛ και συνεκπαιδευόμασταν με τις osprey (μας μετέφεραν και μας αποβίβαζαν με τα φουσκωτά μας πλησίον του στόχου) δεν θυμάμαι να ήταν τοοοοσο αργές. Άλλωστε τα σόναρ σε αυτές της ταχύτητες κάνουν σάρωση, τα σόναρ γάστρας μετά τους 12 κόμβους δύσκολα προσφέρουν κάτι. Το πρόβλημα είναι ότι μια s με 200 άτομα πλήρωμα και μια osprey με 40, δεν έχουν τις ίδιες θέσεις δκσης, ούτε το ίδιο πρεστίζ!!

Fingolfin

Σε αυτά αναφέρεται (κανονιοφόρους): speed 25 knots

https://en.wikipedia.org/wiki/Osprey_55-class_gunboat
comment image

Vertigo

Πραγματικά ελπίζω αυτό να είναι το σωστό, γιατί με 12 κόμβους δεν πας πουθενά.

Ilias_Skaltsiotis

Καμία σχέση αυτά που νόμιζες. Είναι αυτά που σου έβαλε ο Fingolfin Fingolfin
4 osprey 55 που ναυπηγήθηκαν 1990-94 και έχουν τον ίδιο εξοπλισμό με τις combatante iiib
Και 4 osprey 56 του 2000-2004 με τον ίδιο εξοπλισμό με τις αναβαθμισμένες combatante iiia
https://www.navalanalyses.com/2014/10/machitis-class-patrol-boat-of-hellenic.html?m=1

Mikros-hroas

Θα μπορούσαμε να είχαμε ξεκινήσει με περιπολικά ανοιχτής θαλάσσης των 6000+ τόνων! Με χαμηλό κόστος 100 εκατομμύρια ευρώ για κάθε ένα πλοίο! Μετά κάναμε της τροποποιήσεις που θέλαμε για να γίνουν φρεγάτες. Υπάρχουν και άλλα πλοία αναφερώμαι σε σχεδιάσεις των Ολλανδών ΧΟ135 με την ίδια λογική των Δανών. Χοντρικά ένα επιβατικό οχηματαγωγό στοιχίζει ακριβότερα από μια φρεγάτα! Εδώ αναφερόμαστε στο ίδιο μέγεθος εκτόπισμα με το ίδιο μηχανοστάσιο, το πόσο στοιχίζουν τα υλικά κατασκευής στο ναυπηγείο χωρίς ηλεκτρονικά- όπλα! Θα σας κάνει εντύπωση αυτό που γράφω αλλά είναι η αλήθεια. Προσέξτε στο ναυπηγείο είπα όχι στον πελάτη μετά βάζουν τα λεγόμενα… Read more »

Vassilis13

Κάθε μέρα δίχως νέες φρεγάτες, δίχως υπογραφές είναι μία χαμένη μέρα.
Η κατάσταση είναι τραγική. Ελεεινή!

Προσωπικά θα ήθελα οι νεες φρεγάτες να είναι όντος ΝΕΕΣ. Με όπλα κ συστήματα που ειτε δεν τα έχουν οι απέναντί κ στην καλύτερη ούτε που θα τα αποκτήσουν.

Εκτός τις φρεγατες πρέπει να κοιτάξουμε κ οπωσδήποτε το θέμα με τα υποβρύχια. Αυτη τι στιγμή έχουμε ΕΝΑ πλεονέκτημα, καλά είναι να μην το χάσουμε κ αυτο.

sotbak

τότε η λύση είναι Μπελ, αλλά όχι 2, τουλ 6

adpanos

6 BELL θα ήταν ιδανικό σενάριο.
Και μετά περνάς και ένα πρόγραμμα ALS 115 για φρεγάτες χαμηλού κόστους με τα περισσευούμενα όπλα …
Αλλά βλέπεις δεν υπάρχει ένας πολιτικός με @ρχ..diα να υπογράψει…

Vassilis13

Μαζι σου.
Ας παμε σε 3 μπελ ελληνικής έκδοσης κ 3 γαλλικής..θα πέσει κ η τιμή κ θα έχουμε για τις επόμενες δεκαετίες πλοία με υψηλή τεχνολογία.

massey-ferguson-65

Διστοιχος αυτήν η ιδέα πολύ καλή αλλά χωρίς αποτελεσματα,…για έναν αγωραστη που αγωραζη μια φρεγάτα από μια εταιρεία στο κόστος αγοράς περιλαμβάνει κάποια συγκεκριμένα κόστη,το κόστος κατασκευής του σκαριού,των ραντάρ,των ανθυποβριχιακα όπλων -σοναρ,το ρανταρ,τους πυραύλους τα ανταλακτικα…….ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΣΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΥΟ ΙΔΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ,μην κειτας που οι Αμερικάνοι έχουν δικές τους αιτεριες και οι ίδιες τους κάνουν καλητερες προσφορες,….Όταν είσαι αγοραστής ωδές φρεγάτες και να αγοράσεις την ίδια τιμή πάνω κάτω θα πλήρωσης…..άντε να γλυτώσεις μερικά εκατομμύρια από τις υποδομές και την εκπαίδευση….ΟΤΙ ΠΕΡΙΈΧΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ ΔΕΝ… Read more »

netagra

Ποια είναι η ιδιότητά σας ώστε να περιγράφετε ελεεινή την σημερινή κατάσταση;

DimitrisXr

Γιατι δεν μας λες τη δικη σου, ετσι ωστε να μπορεσεις να λυσεις και αποριες που θα τεθουν ?

Voltron

Ας κανουμε θετικες σκεψεις επιτελους. Οχι αλλη κλαψα και ηττοπαθεια . Βλεπουμε πως υπαρχει τροπος για ολα, απο θεληση και αποφασιστικοτητα πασχουμε. Και δεν ειναι δυσκολο να γινει κατανοητο οτι η ενεργητικη αμυνα ειναι η πιο εφικτη στρατηγικη. Αργα η γρηγορα η… και πιο γρηγορα ολα θα βρεθουν στον δρομο μας, και τα καλα και τα ζορικα…!!!

GK21

Βασικα απο ελλειψη χρηματων και χρονου πασχουμε.Κατα τ’αλλα συμφωνω μαζι σου.Με τους τουρκους να σχεδιαζουν γεωτρυσεις στα 6 μιλια απο Ροδο,Καρπαθο και Κρητη οντως τα “καλα” ειναι μπροστα μας.Υποχωρησεις,παραχωρησεις,συνεκμεταλευση,συγκυριαρχια……..

Vassilis13

Ρεαλισμός είναι όχι ηττοπάθεια.
Δεν φτάνει απλά τρόπος να υπάρχει..χρειαζεται κ βούληση κ ΛΕΦΤΑ.

Κ ξαναλέω…η τέχνη εξελίσσεται γρήγορα, το θεωρώ ΛΑΘΟΣ να βασιστούμε αποκλειστικά στα είδη υπάρχοντα κ να μην παμε σε εντελώς καινούριο ραντάρ η νέα όπλα που δεν τα έχουμε κ δεν τα εχουνε οι απέναντι.

Gunner

Όλα αυτά απαιτούν θέληση. Την βλέπετε πουθενά; εγώ ακούω μόνο για ενίσχυση Γερμανών επιχειρηματιών, όχι για ενίσχυση της ελληνικής βιομηχανίας μέσω και του εξοπλιστικού προγράμματος.

Manolis

Αν και υπαρχουν σοβαροι λογοι που τα καινουρια πολεμικα εχουν και νεα συστηματα, ειναι δεδομενο οτι θα χρησιμοποιηθουν και παλαια-μεταχειρισμενα. Την τελευταια φορα που εγινε αυτο σε εκτεταμενη μορφη, ηταν οταν αποσυρθηκαν τα αντιτορπιλλικα FRAM: Χαρπουν , ρανταρ αερος και ελεγχου πυρος, Οτο Μελαρα, διδυμα 40αρια Μποφορς, 2 mini TDS, συλλογες αναβαθμισης σοναρ, πηγαν σε ADAMS, κανονιοφορους , αρματαγωγα , ΠΓΥ και πυραυλακατους. Τα Φαλανγξ των 3 ΚΝΟΧ πηγαν σε φρεγατες S και τον Προμηθεα. Ακομα και τα 2 Οτο-Μελαρα του βυθισθεντος και ανελκυσθεντος ΤΠΚ Κωστακος εχουν επισκευαστει και αξιοποιηθει σε νεωτερα πλοια, ενω παλαιοι εξοσετ ΜΜ-38 απο πυραυλακατους, εχουν… Read more »

Έλα ντε…δηλαδή τόσο καιρό, το παίζαμε λαρτζ και αγοράζαμε καινούρια υποσυστήματα ακόμη και για αυτά που δεν αλλάζαμε, και παρουσιάζεται τώρα αυτή η μέθοδος σαν κάποιο καινούριο κόλπο;;;

Tasos

Κύριοι της ΠΤΗΣΗΣ, είναι πολύ καλά και χρήσιμα τα θέματα αυτού του είδους. Όμως η συζήτηση ξεκινά και τελειώνει με το πόσο θα στοιχίσουν οι ναυπηγήσεις ή οι όποιες τροποποιήσεις. Με το κόστος….Κατά την ταπεινή μου γνώμη λανθασμένα! Δεν έχουμε ξεμείνει μόνο από χρήματα. Έχουμε ξεμείνει από κάτι πολύ πιο κρίσιμο. Από χρόνο! Δεν έχουμε τον χρόνο με το μέρος μας πια….Τις αιτίες τις ξέρουμε. Δεν χρειάζεται να τις ξαναπούμε. Δεν έχουμε τον χρόνο να υλοποιήσουμε το οτιδήποτε θα αλλάξει μορφή και θα προσδώσει την ισχύ στο ΠΝ που όλοι επιθυμούμε….Άρα, μάλλον θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο πώς θα μεγιστοποιήσουμε… Read more »

GK21

Για τον Εβρο μην ανυσηχεις.Κουτσα-στραβα,με τις μπουνιες,με τις κλωτσιες,με τα ΜΑΤ,με τις πετρες,με τα τρακτερ θα τα βγαλουμε περα.Τωρα για τις ερευνες που λες τι να σου πω…????Μακαρι αυτη τη φορα ο ανεμος να φυσαει αντιθετα…… 😆 😆 😆

x-m

Μην ανησυχείς. Έχε εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως………..

sotbak

συμφωνώ, γιατί και οικονομικό το πακέτο είναι και με νέα πλοία θα βρεθούμε στο ΠΝ, αλλά ρωτώ: Αν αντί για 2 Μπελ έρθουμε σε συνολική συμφωνία /πακέτο με τους Γάλλους ώστε να αντικαταστήσουμε σταδιακά όλες τις Σ με Μπελ (από τις 9 συνολικά οι 4 Μπελ Α/Α οι άλλες γενικών καθηκόντων) πόσο θα κατέβαινε η τιμή της κάθε Μπελ ενόψει της παραγγελίας 9 πλοίων (παράδοση 1 πλοίο ανά διετία). Έτσι θα ανανεώναμε ουσιαστικά το στόλο με ένα τύπο φρεγάτας και όταν ερχόταν η ώρα των ΜΕΚΟ και πάλι η αντικατάσταση με όμοιο τρόπο. Θα καταλήγαμε με γαλλικό ΠΝ (δεν ακούγεται… Read more »

GK21

Πολυ ωραια η ιδεα σου αλλα δυστηχως δεν υπαρχει ουτε χρονος(το πιο βασικο)ουτε χρημα για τοσα πλοια.Ακομη και κατω απο το 1δις να επεφτε η τιμη,δεν νομιζω να μπορουσαμε να παρουμε πανω απο 4 πλοια.(στη τιμη δεν υπολογιζω οπλα και λοιπα αξεσουαρ…..)

massey-ferguson-65

Δείτε στο παρακάτω λινκ ένα βιντεάκι πως οι Δανέζικες φρεγάτες που υποτηματε κοβουν και στην μέση τον ωκαιανο με κακοκαιρία και με τι ταχυτητα…έτσι όπως θα κόψουν και τον τουρκικό στόλο !! και μετά συνεχιζετς να τις αντιπαθείτε ,αντι που το πολεμικό ναυτικό έπρεπε ειδι να κληνει συμφονια για αυτά τα θηρία σε αυτήν την τιμή που πουλιούνται …μόνο και μόνο για κάτι που απλός δεν έχουν πιστοποιηση οταν οι ίδοι υπάρχον δικές μας φρεγάτες δεν έχουν καμία πιστοποίηση οτι μπωρουν να σαλπάρουν και ότι σηνωνουν έναν sea sporow και έναν harpoon ταυτόχρονα Καί τα εμπιστεύονται περισσοτερα από τις σουηδικες… Read more »

sotbak

εντυπωσιακό πραγματικά.

zap

You go to war with what you got not what you wish you had!

ETS

Τα εχουμε γράψει εδω και αλλου ματαια ομως.Καπου διαβασα οτι το σχεδιαστικο γραφειο των Δανων δεν υπαρχει πλεον η δεν προσφερει το σχεδιο πια.. ισχυει?

Angelo

Δεν ισχύει. Το ναυπηγείο έκλεισε όταν τελείωσε την τρίτη φρεγάτα.
Αν είχε κλείσει, που βρήκαν οι Άγγλοι και οι Ινδονησιοι το σχέδιο;
http://www.odensemaritime.com/

adpanos

Αυτή ήταν και η δική μου λογική από την αρχή για την αντικατάσταση των Standard και θα ήθελα την ALS 115 να είναι αυτή που θα επιλεγεί.

Όλα τα όπλα να μεταφερθούν από τις Standard στα νέα πλοία , με νέο Radar και Sonar .

Απλά να έχει μελετηθεί το πλοίο ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν MK-41, SYLVER A50 ή οτιδήποτε χρειαστεί στο μέλλον.

Πολύ οικονομικά θα μας έρθει.

Ψηφίζω διαμόρφωση με 2 X 76 άρια , έχουμε τόσα και τόσα στις αποθήκες μας .

JohnnyB

Υπόψιν πως θα περισσέψουν και 8 STIR fire control radar απο τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ 200ΗΝ.
Γενικά το Π.Ν έχει μεγάλη προίκα που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί αν υπήρχε και ένα αξιοπρεπές budget απο το ΥΠ.ΟΙΚ.

Spyros_Kapa

Πολύ καλό και εύστοχο άρθρο οικονομία μεγάλης κλίμακας με τον τρόπο πού περιγράφεται. Αλλά μάλλον ένα ακόμη μακρινό όνειρο.

simos

Παντως εγω δεν συμφωνω με αυτη τη λογικη,δεν γινεται σε ενα καινουριο πλοιο να βαλεις παρωχημενο εξοπλισμο,δεν μπορεις να βαλεις υλικα απο 40χρονες φρεγατες σε καινουρια πλοια,καποιοι λενε στις belhara να βαλουμε τα phalanx απο τις S,δηλαδη σε πλοια του 2020 να βαλουμε συστηματα του 80 και του 90 και να χαλασουμε και την στελθ σχεδιαση των πλοιων..

npo

Να δούμε. Το βασικό είναι να έχεις τα @@ να χρησιμοποιήσεις την όποια ισχύ, αλλιώς και 10 ΑΒ να είχαμε.. Κι ένα γλωσσικό, η καρίνα λέγεται τρόπιδα αρχαιοπρεπώς, οχι τροπίδα. Η τρόπιδα, της τρόπιδας. Να πω την αλήθεια κι εγώ όποτε πάω να ψελλίσω αυτή την λέξη, τροπίδα μου βγαίνει ακόμα κι αν προσπαθώ. Αυτό το τρόπιδα δεν μου κολλάει με τίποτα. Οπότε χρησιμοποιώ ή την τυπικώς λανθασμένα τονισμένη τροπίδα ή την λατινογενή καρίνα. Δεν ντρέπομαι καθόλου να χρησιμοποιώ λατινογενείς λέξεις. βασικά μ’ αρέσουν κι όλας. Δεν ήμουν πάντα έτσι, αλλά μου έχει μείνει κουσούρι απο την μέρα που άκουσα… Read more »

npo

Τι έγινε flatspin flatspin , δεν συμφωνείς οτι το βασικό είναι να έχεις τα @@ να χρησιμοποιήσεις την όποια ισχύ, δεν συμφωνείς οτι η τρόπιδα τονίζεται στην πρόπαραλήγουσα, ή δεν σ’αρέσει η χρήση λατινογενών λέξεων όπως η καρίνα και προτιμάς κατευθείαν αγγλοσαξωνικές όπως keel, flat, spin κλπ?
Είμαι περίεργος.

flatspin

τιποτα… μην το παιρνεις προσωπικα, απλα μισω τα φιλολογικα… και εσυ εδω κανεις μαθημα ολοκληρο. Προτιμω να τα λεω λάθος η στα αγγλικα.

photographix

Ναι σε ολα. Και σε ολα τα ωραια αρθρα – αποψεις που διαδεχονται το ενα μετα το αλλο εδω και χρονια. Κανενα πλοιο ομως δεν βλεπουμε, ουτε καν τορπιλη. Ουτε βιδα.

ECG

η λυση που προτεινω ειναι πολυ παρομοια με την δικη σας! Εγω προτεινω (και σιγουρα δεν ειμαι ουτε ο πρωτος ουτε ο μονος) αφου ετσι κι αλλιως αρκετα λεφτα θα δαπανηθουν να το κανουμε σωστα. Εαν σκοπος ειναι να εχουμε ΠΝ με πανω απο 10 μοναδες, τοτε η καλυτερη λυση νομιζω ειναι διαγωνισμος που το ΠΝ θα παρεχει μια λιστα με το τι θελει (σαν κ αυτη που φτιαξατε) και θα προστεθουν οι οροι να ειναι απο συμμαχικη χωρα η μητρικη εταιρια και το ολο προγραμμα να συνοδευεται και με ορους για την αμυντικη βιομηχανια (ο νικητης αναλαμβανει και το… Read more »

Andreas1812

Εδω θα διαφωνήσω! Πιστεύω δεν έχει νόημα να αποκτήσουμε μη εκσυγχρονισμένες S ”Advanced” σε νέο σκαρί. Δεν θα καταφέρουμε εκτός απροόπτου να αποκτήσουμε τον αριθμό που χρειαζόμαστε αρα ο μόνος δρόμος για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό είναι η ποιότητα και η ομοιοτυπία ( στο μέτρο που μπορούμε ). Αν θα ακολουθήσουμε τον ευρωπαΐκό δρόμο πρέπει να βρούμε τα χρήματα να αγοράσουμε 4 + 2 Gowind ( με ESSM εννοείται ). Αυτό θα είναι πραγματικό βήμα να πάει μπροστά το ναυτικό. Και μετα προχωραμε με Belhara. Τώρα αντί να πάρουμε φθηνό σκαρί με εμπορικές προδιαγραφές και να… Read more »

Skeptomenos_politis

Δεν μπορω να διαβαζω ανακριβειες, ΔΕΝ εχει εμπορικες προδιαγραφες η Iver Huitfeldt , αυτο εχει διαψευστει επανειλημμενα τοσο στον διεθνη τυπο οσο και επισημα. Υπαρχουν Νατοικα στανταρντ που τηρει το πλοιο, ενω ειχε περασει και την απαιτητικη Βρετανικη ασκηση FOST (Flag Officer Sea Training) το 2015. Ουτε το Βρετανικο ναυτικο που εχει τεραστια ιστορια πισω του, αλλα και ουτε η εταιρια Babcock που κατασκευαζει απο πυρηνικα υποβρυχια μεχρι και τα ολοκαινουρια αεροπλανοφορα των Βρετανων δεν θα υιοθετουσαν το Δανεζικο σχεδιο ως φρεγατα Type-31 εαν δεν ικανοποιουσε τα Νατοικα και Βρετανικα στανταρντ. Their commercial ship design heritage had given rise to… Read more »

Andreas1812

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Mea culpa σε αυτό, δεν το γνώριζα. Πως μπορεί όμως να δικαιολογηθεί το υπερβολικά μικρό κόστος ενός πλοίου 6,645 τόνων ; Παραθέτω μία άποψη που διάβασα. That’s a lot of ship for the price. But a leading US expert, Bryan Clark, tells us that the Danes may be undercounting their costs by about $50 million, since some of the frigates’ weaponry was recycled from older ships going out of service — an economy made possible by the Danish navy’s Stanflex system of interchangeable equipment modules. That would put the frigate at under $400 million, which… Read more »

Mikros-hroas

Γιατί έκαναν μια σωστή σχεδίαση βασισμένη στα πολιτικά στάνταρ και ας γράφει ο κάθε ένας ότι θέλει.
Τα 210 εκατομμύρια ευρώ ήταν ένα υπερβολικό νούμερο για ένα άοπλο πλοίο
για αυτό δεν δέχτηκαν οι δικοί μας.

Bridger

Το σκεπτικό του άρθρου είναι απόλυτα σωστό, αλλά θα συμφωνήσω με όσους τονίζουν ότι είναι πλέον αργά… Τι να τα κάνουμε τα καινούργια πλοία το 2028 και το 2030, όταν δεν θα έχουμε πια ΑΟΖ; Έτσι όπως τα καταφέραμε, αν θα χρειαστεί να πολεμήσει κάτι αυτό θα είναι οι S και οι ΜΕΚΟ, όπως είναι σήμερα (α ναι, και τα Type 214 χωρίς τορπίλες). Τουλάχιστον ας ξεκινήσουν (αν ξυπνήσουν) άμεσα και με υπερεπείγουσες διαδικασίες κάποιες ουσιαστικές και όχι απαραίτητα πανάκριβες αναβαθμίσεις συστημάτων στα παλιά πλοία, ώστε να έχουν καλύτερες ελπίδες επιβίωσης. Π.χ. άμεση αναβάθμιση όλων των Oto Melara των S… Read more »

flashg

Οι Άγγλοι στις Τ23 βάζουν πυραύλους caam τους οποίους θα βγάλουν για να βάλουν στις Τ32 και ραντάρ Artisan. Εμείς ακόμα και στις εκσυγχρωνισμένες S δεν βάλαμε νέα ραντάρ ούτε essm. Από τις S μπορούμε να πάρουμε μόνο ένα stir το οποίο θα θέλει εκσυγχρωνισμό, ένα πυροβόλο 76mm το οποίο θα θέλει εκσυγχρωνισμό, και ένα phalanx το οποίο και αυτό θα θέλει εκσυγχρωνισμό. Τίποτα άλλο. Πόσα χρήματα θα γλιτώσουμε 2-3 εκατομμύρια? Harpoon το απόθεμα μας είναι χαμηλό και αυτό φαίνεται πλέον σε κάθε άσκηση. Άρα αυτοί που έχουμε θα πάνε στα υπόλοιπα πλοία και όλο το απόθεμα μας θέλει εκσυγχρωνισμό.… Read more »

christos_choris_a

Θα πρόσθετα την ανάγκη τα νέα πλοία (ALS) να έχουν τις διαστάσεις των Kortenaer ώστε σ’ αυτά να τοποθετηθούν και οι στροβιλοκινητήρες RR των προς απόσυρση Kortenaer. Ακόμα θα πρέπει να αφαιρεθούν τα RAM από τις Super Vita και να τοποθετηθούν στις νέες φρεγάτες. Είναι εξοργιστική αβλεψία οι πυραυλάκατοι να έχουν καλύτερη αντιπυραυλική προστασία απ’ τις φρεγάτες. Το αντιπυραυλικό μεγάλου τόξου βολής που βρίσκεται πάνω απ’ το ελικοδρόμιο να είνα RAM και το αντιπυραυλικό της πλώρης να είναι Phalanx. Φυσικά στις Super Vita να τοποθετηθούν Phalanx. Ακόμη είναι ανάγκη να πάμε σε μικρότερη οροφή αριθμητικά ( στα μεγάλα πλοία )… Read more »

LEON

Καλησπερα στο φορουμ.
Να πω κ εγω μια ιδεα;
Γιατι δε ξαναφτιαχνουμε τις S απο την αρχη κ να βαλουμε πανω αυτα που θελουμε;
Ξερουμε τι σκαρι ειναι τα βασικα πυροβολα κτλπ……. θα τα παρουμε απο τις παλιες απλα ηλεκτρονικα κ ρανταρ σοναρ κ ετοιμες

sotbak

θα μας βγει πιο ακριβά από τις Μπελ

christos_choris_a

Μα η διαρρύθμιση των S είναι τέτοια που δεν μπορούμε να βάλουμε αυτά που θέλουμε. Δεν μπορούμε να έχουμε σύστημα κατακόρυφης εκτόξευσης Α/Α πυραύλων, δεν μπορούμε να έχουμε συγχρόνως Phalanx και Oto Melara στην πλώρη, το ελικοδρόμιο δεν μπορεί να υποστηρίξει επαρκώς τα S-70 και τα MH-60R γιατί είναι πολύ στενό. Φυσικά ούτε να το συζητάμε να πάρουμε ηλεκτρονικά από τις παλιές γιατί αυτά κυρίως είναι που χρειάζονται να είναι καινούρια. Τώρα αν πάρουμε τους Harpoon ή τους ESSM θα πρέπει να το κάνουμε αφού πρώτα τους αναβαθμίσουμε σε σύγχρονο block. Άσε που δεν έχουμε τα σχέδια. Έχουμε σχέδια για… Read more »

Fingolfin

Δηλαδή μια φρεγάτα είναι σαν lego, όπου συλλέγεις κομμάτια και τα συνδέεις με μικρό κόστος. Ok i rest my case. Αν ήταν έτσι ας δίναμε την αναβάθμιση των F-16 στην Boeing που ζητούσε και λιγότερα.
comment image

Digenis

To να λείπουν από πάνω ΜΚ41 κάνει τα πλοία μη μάχιμα … Επίσης στο ελλαδισταν είναι να μην δώσεις θάρρος στο χωριάτη (πολιτικό σύστημα), πουλάν φύκια για μεταξωτές κορδέλες !! Θα λεν οτι εμεις δωσαμε τα λεφτα για τα πλοια …Οι στρατιωτικοι φτεν !!!! Ασε να μας λείπει . 100% μάχιμο οτι έρθει

dimitrov

Όλα καλά … οκ …. συμφωνώ … αλλά ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ας κάνουμε έναν πραγματικό διεθνή διαγωνισμό για πλεούμενα(με χρηματοδότηση) κι ας αφήσουμε τις αγάπες. Να δούμε πόσο θα πάνε τότε τα πλοία.

Animades

Κάποιοι ορθά ίσως ανησυχούν , σχετικά με την χρήση εκ “νέου” οπλικών συστημάτων , και αισθητήρων , απο “40χρονα πλοία” σε νεες κατασκευές , καταλαβαίνω γιατί , νομίζω όμως, οτι πρέπει να δούμε συνολικότερα αυτή την αμφίδρομη σχέση . πρώτα από όλα μας πιέζει ο χρόνος και οι εξελίξεις , (ΑΟΖ , κοιτάσματα ,τουρκολυβικό κτλπ.) Αρα η αμεσότερη αναβάθμιση του Ελληνικού στόλου είναι αυτή των όπλων και αισθητήρων του … Για παράδειγμα σε όλες τις S (κυρίως στις μη εκσυγχρονισμένες ) τοποθέτηση RAM, αναβάθμιση phalanx και Πυροβόλου 76 mm σε strales , με ταυτόχρονη αναβάθμιση και αισθητήρων , όπου επιβάλλεται…… Read more »

Mageiras

Έτσι ναι! Εκσυγχρονισμός με εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί στα νέα πλοια σημαίνει ότι εκσυγχρονιζεις πληρωνοντας μόνο εργατικά… Win win κατάσταση καθώς κερδίζεις χρόνο και χρήμα. Νόμιζα ότι οι S είχαν σαπιες λαμαρίνες αλλά από ότι φαίνεται δεν ισχύει αυτό, οπότε αξίζει.

Vertigo

Καλή σαν σκέψη, αλλα κατά τη γνώμη μου υπεραπλουστευμένη. Το πρόβλημα υποστήριξης των S δεν πιστεύω πως αφορά τόσο το ίδιο το σκαρί, αλλά τα συστήματα που είναι εγκατεστημένα σε αυτό. Μεταφέροντας μέρος των συστημάτων αυτών στα υποτιθεμενα νέα πλοία υπάρχει ο κίνδυνος να μεταφέρουμε και μέρος των προβλημάτων. Φυσικά το ΠΝ ξέρει ποιά από αυτά δημιουργούν τα περισσότερα θέματα και θα τα αντικαταστήσει. Σίγουρα radar, CMS και γεννήτριες σίγουρα θα πρέπει να είναι νέα (μαζί με την προσθήκη του Mk41), αλλά μόνο αυτά δημιουργούν τα προβλήματα; Για παράδειγμα, ακόμα και τα Oto Melara που έχουμε εδώ και δεκαετίες και… Read more »

Spyros_Kapa

Το όλο θέμα εχει λογική μας αφήνουν χωρίς τίποτα αποψηλωμένους από οποίο διαθέσιμο πλοίο μικρό μεγάλο δεν έχει σημασία και αφού φτάσαμε στο αμήν και έχουμε συζητήσει τα πάντα χωρίς να υπάρχει καμία εξέλιξη έρχεται ο μεγάλος ηγέτης και βρίσκει την λύση θα αγοράσει τό ένα ή το άλλο δεν θα έχει σημασία τι απλά θα φέρει κάτι και τότε μέσα στην απελπισία μας θα το δεχτούμε ως μάνα εξ ουρανού και θα φωνάζουμε ωσαννά . Θυμήθητε το.

Nestoras

Το άρθρο είναι εξαιρετικό και η απάντηση είναι φυσικά θετική! Φυσικά και γίνεται! Η Gowind 2500 πωλήθηκε στους Ρουμάνους προφανώς χωρίς τα όπλα, προς 315 ευρώ έκαστη! Η Damen Sigma σε εκείνο το διαγωνισμό ήταν μόλις 15 εκ ευρώ ακριβότερη! Τι όπλα θα είχαν αυτές οι φρεγάτες? 16 Mica VL, 8 Exocet και 6 τορπίλες η πρώτη και 24 ESSM 8 Exocet ή Harpoon & 6 τορπίλες η δεύτερη! Α! και τα πυρομαχικά του κανονιού! Μιλάμε δηλαδή για πλοία των 400 εκ ευρώ οπλισμένα! Αυτό που μου κάνει τρομερή εντύπωση πάντως, ιδίως διαβάζοντας το άρθρο σας για το “πάμε για… Read more »

Mageiras

Καλύτερα να εκσυγχρονίσουμε τις S με ένα RAM block2 το οποίο μετά θα πάει σε νέα ναυπήγηση. Δυστυχώς τα melara έχουν κι αυτά 40 χρόνια θάλασσα πανω τους… Ίσως και τα φαλανξ να άξιζαν μια ανακατασκευή και εκσυγχρονισμό για να τοποθετηθούν σε αρματαγωγα ή άλλα πλοία.

Genesis

Η τακτική αυτή (…από την μύγα ξύγκι) θα έπρεπε να εφαρμόζεται γενικευμένα σε όλα τα μήκη και πλάτη των ΕΔ.
Όχι μόνο μπορεί να εξοικονομήσει σημαντικά ποσά αλλά θα προσδώσει και το στοιχείο του άγνωστου σε κάποια από τα οπλικά μας συστήματα.
Σε ότι αφορά την συζήτηση σχετικά με τις εξαγγελίες των “συμμάχων” για έρευνες στα 6ΝΜ από τα νησιά μας, εκτιμώ ότι είναι σενάριο που το έχουν επεξεργαστεί οι ΕΔ και πιστεύω ότι έχουν ετοιμάσει τις ανάλογες απαντήσεις.

NikolakiEfentis

Ως γενική αρχή συμφωνώ και είναι κάτι που θα έπρεπε να πράττουν όλες οι ΕΔ. Δυστυχώς γίνεται το αντίθετο. Στο τέλος της ημέρας ομως, δεν νομίζω ότι οι “ωέες φρεγάτες” να μπορύν να κερδίσουν πολλά. Υάρχουν κάποια συστήματα αλλά όχι σπουδαία πράγματα. Τα OtoMelara 76mm, 40 ετών μάλιστα, σε νέο πλοίο; H έκδοση Strales βασίζεται στην έκδοση Super Rapido ταχυβολίας 120 βλημάτων/λεπτό. Τα δικά μας των S, έχουν 80-85 βλημάτων/λεπτό, εκτός αν έχουν δεχθεί το κιτ αναβάθμισης των 100 βλημάτων/λεπτό. Ακόμα κι αν τεχνικά είναι εφικτή η μετατροπή της αρχικής έκδοσης σε Strales οι επιδόσεις θα είναι σαφώς κατώτερες. Θα… Read more »

SAAB

Τα πάντα μπορείς να κάνεις. Το ζητούμενο είναι να κατασταλάξουμε στο εάν βιαζόμαστε ή όχι. Η χρονική ανάγκη είναι αυτή που θα μας προσδιορίσει τις πράξεις. 1. Εάν δεν βιαζόμαστε. Ένα καινούργιο πλοίο κάθε τέσσερα χρόνια. Σε 56 χρόνια θα έχουμε 14 πλοία. 2. Εάν βιαζόμαστε, δομικός εκσυγχρονισμός στα υπάρχοντα πλοία. Ένα τον χρόνο. Σε 14 χρόνια είμαστε έτοιμοι με όλα. Μετά ξεκινάμε να χτίζουμε νέα και όποτε τελειώσουμε. Ένα άλλο δεδομένο στο οποίο πρέπει να κατασταλάξουμε είναι η διαμόρφωση. Τα πλοία δεν κατηγοριοποιούνται ως καταδρομικά ή φρεγάτες ή πολλαπλών ρόλων κοκ λόγω του μεγέθους, αλλά λόγω της διαμόρφωσης. Μόνο… Read more »

kon

Ας αφήσουμε τα περί αναβάθμισης/αντικατάστασης φρεγατών και ας ελπίσουμε να λειτουργούν τουλάχιστον οι επάκτιες α/ π και α/ε συστοιχίες. Με αυτό που φαίνεται να έρχεται κατά πάνω μας από τις δράσεις της γείτονος που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας είναι τα μόνα όπλα άρνησης και εκδίωξης τους. Άποψη μου είναι ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε οπωσδήποτε ένα από τα συστήματα έστω και shorad εναντίον αεροσκάφους που υπερίπταται πάνω από Ελληνικό νησί (με λίγες πιθανότητες να πληγεί) για να υποδηλωσουμε ότι επιτέλους θα υπερασπίσουμε την χώρα μας. Κίνηση που θα στρέψει σε όλο τον κόσμο το τι πάει να γίνει… Read more »

Stratilatis

Ένα ακόμα άρθρο για το Πολεμικό Ναυτικό και την έλλειψη κυρίων μονάδων του Στόλου, που ουσιαστικά μας λέει να ναυπηγήσουμε τις ALS και να τις ντύσουμε με τα όπλα από τις Kortenaer. Νομίζω οτι υπάρχει μία υπεραισιοδοξία σχετικά με το κατορθωτό του εγχειρήματος, το κόστος του εγχειρήματος, την αποτελεσματικότητα αυτού και τέλος ως προς το κατά πόσο αυτό είναι συμφέρον για τις ΕΔ, την Ελληνική Οικονομία και τη Χώρα. Για να γίνω πιο σαφής. Είναι λάθος η πίστη ότι η ανάπτυξη ενός πλοίου έχει μικρό κόστος και το βασικό κόστος είναι τα ηλεκτρονικά και τα όπλα που διαθέτει. Η ανάπτυξη… Read more »

Mikros-hroas

Stratilatis Bρε μπαγάσα πόσα θες να μας τρελάνεις; Πρώτο λάθος κύτος: Να περάσεις όλο το κύτος με 5 εκατοστά πολυαιθυλένιο, με συνδυασμό αλουμινίου, ανθρακονημάτων κλπ.! Υπολογισμός αύξησης του βάρους δεν μας το βάζεις να το δούμε και μας λες πως δεν αυξάνει το βάρος!!!!!! Ξέρω πόσο ζυγίζει το πολυαιθυλένιο, το αλουμίνιο και τα ανθρακονήματα που θα το εφαρμόσουμε σε όλο το κύτος και δεν θα έχει αύξηση του βάρους; Μου λες πως θα το εφαρμόσουμε σε πάνω από 1700 m2 και δεν θα αυξηθεί το βάρος; Θες να κάνω τους υπολογισμούς να δούμε χοντρικά την αύξηση του βάρους; Δεύτερο λάθος… Read more »

massey-ferguson-65

Μπορώ να σας ρωτήσω κάτι καλέ μου άνθρωπε ,εάν μπωρήτε να μου απαντήσετε σε μια απορία ….??
Οι φρεγατες αεραμυνας iver huitfeldt τι δεν έχουν και υποτιμάτε σαν ιδέα ΣΤΡΑΤΙΟΥΙΚΗ πλοίου(εάν γνωρίζουμε τι ενοειται με την έκφραση “εμπορικής” σχεδίασης…?)και πόσο θα κοστηζει μια αγορά της περίπου στην Ελλάδα για μια τόσο “ισοροπημε και τέλια για μένα” φρεγάτα…και αφού δεν έχουμε και τόσα λεϋτα γιατί δεν ερευνάται σαν επιλογή για τα οικονομικά μας δεδομένα(και εάν γίνεται να μπει και ένα σόναρ τροπιδας που τους λυπει για να γίνει μια τέλεια επιλογή κωστος απόδοση για την φτωχή Ελλάδα??

massey-ferguson-65

Μπωρειτε να μου εξηγήσετε γιατί η iver huitfeldt την χαρακτηρίζουν ότι έχει εμπορικές προδιαγραφές,και πόσο θα μας κοστηζει να τις αγοραζμε καμία 6αρια με την προσθήκη ενως σόναρ τορπιδας???γιατί ενώ δεν έχουμε λεϋτα δεν διαλέγουμε την ποιο φθηνή λύση αυτή σε σύγκριση κοστους-καιρδους……Είμαι τρομερός θαυμαστής αυτής της φρεγάτας…και πιστρπο Ακράγαντα ότι μπορεί να αντικαταστήσει όλες τις S με ένα κόστος 450 εκ. Με την προσθήκη σόναρ τορπιδας,καλιπτει την αγάπη του πολεμικου ναυτικού για πλοία 130 m με οπλισμό φρεγάτας αεράμυνας και κόστος (32 sm2 και 24 ssm2)μερικά 50 εκατομ. Ποιο ακριβές από τις κορβέτες gowind….???

Mikros-hroas

Είναι πολύ καλό πλοίο δεν την ήθελαν οι από πάνω γιατί δεν είχε μίζα.
Μας καλύπτει όλες μας της ανάγκες.

zap

Υποστηριζω την αναβάθμιση των S γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε 10 φρεγάτες πουθενά. Αλλά δεν χρειάζονται όλα αυτά. Θελουμε 10 σόναρ γάστρας, 10 ραντάρ, ανάλογα Stir, και φυσικά 10χ όσους εκτοξευτές χρειαζόμαστε για μείγμα sm 2 και ESSM. Πέταμα των μηχανών και τοποθέτηση ηλεκτρομηχανων. Οι μοναδικές που λύνουν το πρόβλημα χώρου. Επίσης ξήλωμα από ότι δεν χρειάζεται ώστε να δημιουργηθεί χώρος όπου πρέπει. Κάποιοι θα πουν δεν αξίζει να επενδύσεις τόσα σε παλιά πλοία. Θα πω μη σας νοιάζει, θα τα ξηλώσουμε μετά να τα βάλουμε στα καινούργια όπως προτείνεται και από το άρθρο. Απλά τα χρειαζόμαστε τώρα. Υπό… Read more »

Stratilatis

Κατ’αρχή να ευχαριστήσω για το χρόνο που διαθέσατε να διαβάσετε όσα έχω γράψει και τον Μικρό Ήρωα για το χρόνο που διέθεσε να μου απαντήσει ενδελεχώς και να εκφράσει τις όποιες αντιρήσεις του. Να ζητήσω όμως συγνώμη που λόγω εργασίας δεν μπόρεσα να απαντήσω νωρίτερα. Είναι γεγονός ότι το όλο κείμενο γράφτηκε σε ένα απόγεύμα, δεν αποτελεί προϊόν προεργασίας για αυτό γράφτηκε στο περίπου, όπως έβλεπα το σχέδιο και με ότι φανταζόμουν ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στις αποστολές που θα κληθεί μία φρεγάτα να εκτελέσει και με βάση τι θα μπορούσε να αναπτυχθεί στην Ελλάδα και αν αποτελέσει εξαγώγιμο… Read more »

Jimmy

Η πιθανοτητα να ναυπηγησουμε νεες Μεκο απο τη στιγμη που αυτες που εχουμε εχουν φτιαχτει στην Ελλαδα και αρα υπαρχει η τεχνογνωσια ποσο θα κοστιζε? Και απλα βαζουμε και τα νεα συστηματα που θελουμε να βαλουμε στην αναβαθμιση των υπαρχοντων μεκο. Ειναι ενα πλοιο που αρεσει παρα πολυ στο ναυτικο , εχει αποδειχτει φερεγγυο, δεν θα υπαρχει κανενα θεμα πολυτυπιας. Εμενα αυτη θα ηταν η προταση μου. Αμεση ναυπηγηση 6 νεων μεκο-200 , με ταυτοχρονη αποσυρση 7 κορτενερ και μειωση της οροφης στα 12 κυρια σκαφη επιφανειας. Και απλα στο μελλον σε βαθος 10 ετιας αγορα 2 πιο μεγαλων και… Read more »

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιτορπιλικά 8.000 τόνων, κορβέτες 1.000 τόνων, ή [email protected]/MMSC των 4.000 τόνων για το ΠΝ; Κι όμως το δίλημμα είναι ίδιο με το F-16 vs...

 Η παρουσίαση της ελαφριάς κορβέτας ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ από την ΟΝΕΧ (ή καλύτερη, η συμφωνία για την με άδεια κατασκευή της στην Ελλάδα), και τα άρθρα...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Μετατροπή παλιών αρμάτων σε ΤΟΜΠ για τον Ελληνικό Στρατό; Ναί και...

21
Επί 20 περίπου χρόνια, η πρόταση αξιοποίησης παλιών αρμάτων για την αντικατάσταση κάποιων οχημάτων μεταφοράς πεζικού είναι στην ατζέντα των περιοδικών, ομάδων συζήτησης και...
Card image

ΠΤΗΣΗ July 2020

Αγορά 4.49 €
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 October 2014 #341

Αγορά €
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 March #394

Αγορά 4.49 €

Related News

COVID-19: Η Ολλανδία δωρίζει κινητό νοσοκομείο στην Ελλάδα

Καθ' οδόν προς την Ελλάδα βρίσκεται κινητή μονάδα νοσοκομείου που η Ολλανδία δωρίζει στην χώρα μας.Σύμφωνα με σχετικό tweet στον επίσημο λογαριασμό της Πρεσβείας...

Αντιτορπιλικά 8.000 τόνων, κορβέτες 1.000 τόνων, ή [email protected]/MMSC των 4.000 τόνων για το ΠΝ; Κι όμως το δίλημμα είναι ίδιο με το F-16 vs...

 Η παρουσίαση της ελαφριάς κορβέτας ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ από την ΟΝΕΧ (ή καλύτερη, η συμφωνία για την με άδεια κατασκευή της στην Ελλάδα), και τα άρθρα...

Μετατροπή παλιών αρμάτων σε ΤΟΜΠ για τον Ελληνικό Στρατό; Ναί και όχι!

Επί 20 περίπου χρόνια, η πρόταση αξιοποίησης παλιών αρμάτων για την αντικατάσταση κάποιων οχημάτων μεταφοράς πεζικού είναι στην ατζέντα των περιοδικών, ομάδων συζήτησης και...

ΓΕΕΦ: Συνεκπαίδευση με Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Κύπρου, την Παρασκευή 26 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση στο άλμα στατικού ιμάντα στην οποία συμμετείχε...

4 Ιουλίου 1776: Πως η Δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας, ενέπνευσε την Αμερικανική Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας

Κάθε χρόνο στις 4 Ιουλίου, οι ΗΠΑ γιορτάζουν τη «Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας» τους από τη Μεγάλη Βρετανία το 1776. Είναι η μεγαλύτερη εθνική εορτή...
- Advertisement -