Σεργκέι Λαβρόφ: Η Τουρκία να παραδώσει το Αφρίν στο καθεστώς Άσαντ

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Με μεγάλη έκπληξη αντιμετωπίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, την είδηση πως ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ζήτησε από τη Τουρκία να αποσυρθεί από το Αφρίν και να παραδώσει τον έλεγχό του στη κυβέρνηση του Άσαντ.

Η είδηση ξεκίνησε (πριν από λίγο), από τη τουρκόφωνη έκδοση του ρωσικού πρακτορείου Sputnik που ελέγχεται από το Κρεμλίνο. Πρόκειται για σημερινές δηλώσεις του Λαβρόφ, σύμφωνα με τις οποίες ο Ερντογάν “…ποτέ δεν είπε ότι η Τουρκία θέλει να καταλάβει μόνιμα το Αφρίν. Πιστεύουμε πως ο ευκολότερος τρόπος να ομαλοποιηθεί η κατάσταση είναι να δοθεί πίσω στη Συριακή Κυβέρνηση, μόλις η Τουρκία επιτύχει τους στόχους της.”

Δυο στοιχεία που πρέπει να λάβουμε υπόψιν είναι πως μέχρι αυτή τη στιγμή, η είδηση δεν επιβεβαιώνεται από επίσημα ρωσικά κανάλια (το τουρκικό Sputnik δεν φημίζεται για την αξιοπιστία του) και πως η Ρωσία είχε δώσει το πράσινο φως για την εισβολή που είχε ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Ellinokyprios
Guest
Ελληνοκύπριος

Χωρίς την έγκριση της Ρωσίας η Τουρκία δεν θα εισέβαλε στην Συρία.
Οι Ρώσοι δεν ήξεραν τους Τούρκους; Γιατί τώρα να τους λένε να το παραδώσους στον Άσσατ; Άν φοβόντουσαν ότι δεν θα το άφηναν, γιατί να τους επιτρέψουν να μπούν απο την αρχή;
Μάλλον για ‘fake news’ πρόκειται.
Οι Τούρκοι, όμως, τι κίνητρο είχαν να πούν κάτι τέτοιο;

I
Guest
I

στις ρωσοτουρκικές σχέσεις το μαρούλι το έχει ο τούρκος και όποιος έχει το μαρούλι κάνει κουμαντο

Monkey Μπίζνες
Guest
Monkey Μπίζνες

Κάπου εδώ ξεκινά το γέλιο…