Αμερικανική Αεροπορία και Ναυτικό μαζεύονται εν όψει τυφώνα Ντόριαν

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η αμερικανική Αεροπορία άρχισε να απομακρύνει τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα της προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα από τον επερχόμενο «καταστροφικό» τυφώνα Ντόριαν.

Την προηγούμενη φορά που η Αεροπορία δεν έδρασε αρκετά έγκαιρα, απώλεσε αρκετά πολύτιμα (κι αναντικατάστατα) μαχητικά αεροσκάφη πρώτης γραμμής F-22A που καταστράφηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές στο έδαφος.

Έως 17 F-22 μπορεί να υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τον Τυφώνα Μάικλ

Μεταξύ άλλων μετακινούνται από τις αεροπορικές βάσεις MacDill, Moody και Patrick αεροσκάφη KC-135, A-10 Thunderbolt II και HC-130J Combat King II, ενώ παράλληλα και το προσωπικό που μένει στις βάσεις αυτές ή στις κοντινές περιοχές ενημερώνεται τακτικά ώστε να λάβει τα μέτρα του. Παρομοίως και τα μαχητικά αεροσκάφη F-15 Eagle της Εθνικής Φρουράς της Φλόριντα μετακινήθηκαν σε άλλη βάση στο Οχάιο, εδώ και μέρες.

Ενώ ο τυφώνας Dorian δεν αναμένεται να επηρεάσει άμεσα την ανατολική Φλόριντα, προβλέπεται να επηρεάσει τις πόλεις κατά μήκος της ακτογραμμής της. Τα τρέχοντα μοντέλα πρόγνωσης δείχνουν ότι ο τυφώνας Ντόριαν θα απομακρυνθεί από την ακτή της Φλόριντα αργά την Τετάρτη.

Στο ίδιο μήκος κύματος, και το αμερικανικό Ναυτικό έχει διατάξει δεκάδες πολεμικά πλοία και αεροσκάφη να απομακρυνθούν από τους (αερο)ναυστάθμους τους εν όψει του εν λόγω τυφώνα.

Κατ’ όπιν διαταγής του διοικητή του 4ου στόλου (USNAVSO / FOURTHFLT) τα περισσότερα πλοία έχουν απομακρυνθεί από τα αγκυροβόλιά τους, μεταξύ των οποίων τα USS Shamal (PC 13), USS Lassen (DDG 82), USS Paul Ignatius (DDG 117), USS Farragut (DDG 99), USS Billings (LCS 15) και USS Milwaukee (LCS 5). Τα πλοία θα κατευθυνθούν σε περιοχές του Ατλαντικού όπου θα είναι σε απόσταση ασφαλείας από τον τυφώνα.

Κάποια άλλα πλοία ωστόσο, θα παραμείνουν στο ναύσταθμο του Μέιπορτ, όπου θα ληφθούν μέτρα για την ασφάλισή τους στις θέσεις τους με επιπλέόν κάβους, με πτώση άγκυρας και με αποσύνδεση των καλωδίων ηλεκτροδότησης από την ξηρά. Αυτά θα είναι τα USS Fort McHenry (LSD 43), USS Roosevelt (DDG 80), USS Detroit (LCS 7), USS Little Rock (LCS 9), USS Hue City (CG 66) DDG 116) και USS Iwo Jima (LHD 7).

Παράλληλα, όλες οι επίγειες εγκαταστάσεις του Ναυτικού θα διαμορφωθούν κατάλληλα βάσει των οδηγιών που προβλέπονται στην κατάσταση προετοιμασίας 3 προ Τυφώνα, που προβλέπει παρατεταμένους καταστροφικούς ανέμους για διάστημα μέχρι 48 ώρες.

Επίσης, το αμερικανικό Ναυτικό μετακίνησε αρκετά από τα αεροσκάφη του σε μια ασφαλή ζώνη. Τα P-8 Poseidon ήταν ένας από αρκετούς τύπους ναυτικών αεροσκαφών που μετακινήθηκαν στην αεροπορική βάση Wright-Patterson.

Τα αεροσκάφη που δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω διαρκούς συντήρησης ή για άλλους λόγους θα μεταφερθούν σε υπόστεγα καθ ‘όλη τη διάρκεια του τυφώνα.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
aris32
Member
aris32

γνωριζουμε ποσα φ22 τελικα καταστραφηκαν ;

Panos71
Member
Noble Member
Panos71

Αμα καείς απο χυλό, φυσάς και το γιαουρτι!

ShadowMan
Member
Famed Member
ShadowMan

δεν μπορώ να μη τονίσω το οτι αν ειχε συμβει αυτό εδώ θα ειχαμε και εμεις ζημιες και θα βγαιναμε στα καναλια και θα λεγαμε αχρηστες τις ενοπλες δυναμεις που την πατησαν ετσι και ποτέ δεν θα σκεφτόταν καποιος απο εμας οτι και η μεγαλυτερη και πιο οργανωμένη στρατιωτική δυναμη του κόσμου ειχε καποτε το ιδιο πρόβλημα… και με Φ22!
Βεβαια η διαφορά μας ειναι οτι αυτοι στη δευτερη φορά εχουν σκεφτει τα παντα ολα ενω εμεις θα τη παταγαμε καθε φορά.