Τα drones που χρησιμοποιήθηκαν στην υποτιθέμενη επίθεση κατά του Μαδούρο

2
1278

Η υποτιθέμενη επίθεση εναντίον του Νίκολας Μαδούρο πριν δυο ημέρες, εκτελέστηκε με δυο drones φορτωμένων με εκρηκτικά, τη στιγμή που μιλούσε σε πλήθος κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του περιστατικού, τα δυο drones καταρρίφθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές πριν φτάσουν στο στόχο τους. Το ένα εξ αυτών εξεράγει τη στιγμή που αιωρούταν πάνω από το πλήθος και το δεύτερο χτύπησε σε πολυκατοικία χωρίς να εκραγεί. Και τα δυο, “πιάστηκαν” on camera.

Σύμφωνα πάντα με την επίσημη εκδοχή, χρησιμοποιήθηκαν δυο drones τύπου MATRICE 600.

Το εν λόγω drone μπορεί να σηκώσει βάρος έως 5,5 κιλά και να πετύχει εμβέλεια χειρισμού έως 5 χιλιόμετρα. Με φορτίο ενός κιλού (όσο υποτίθεται ήταν το βάρος των φερόμενων εκρηκτικών C-4), έχει αυτονομία περίπου 30 λεπτών.

Θεωρητικά λοιπόν, το συγκεκριμένο drone θα μπορούσε να εκτελέσει την υποτιθέμενη επίθεση. Πολλά ερωτηματικά ωστόσο παραμένουν αναπάντητα όπως γιατί οι πυροβολισμοί των ελεύθερων σκοπευτών δεν ακούγονται, ή γιατί τα drones έκατσαν ακίνητα για να καταρριφθούν. Κάποιες φήμες κάνουν λόγο για χρήση παρεμβολέων σήματος που τα κατέστησαν μη ελέγξιμα από τους χειριστές τους. Υπάρχει επίσης και μαρτυρία πυροσβεστών πως την ώρα της επίθεσης, έσκασε μια φιάλη προπανίου σε κοντινό σημείο.

Οι αρχές τις Βενεζουέλας πάντως έχουν συλλάβει ήδη δυο άτομα και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως η επίθεση (αληθινή ή στημένη), θα δώσει την αφορμή στον Μαδούρο να καταστείλει και τις τελευταίες φωνές αντιπαράθεσης στη χώρα του.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χα χα χα, και λένε πως πήγαν να τον σκοτώσουν οι Αμερικανοί;

    «Για πες ρε Ντόναλντ, με τι θα φάμε τον Μαδούρο; Με Predator; Με Reaper; Μήπως να στείλουμε μια ΜΟΑΒ, που σου αρέσουν κιόλας, έτσι που κάνει σαματά;»
    «Όχι ρε είναι ακριβά αυτά, πήγαινε σε ένα Toys R Us και αγόρασέ μου 2 από τα απλά — αλλά απο τα καλά, έτσι;»

Comments are closed.