Η Ολλανδική Αεροπορία εγκαταλείπει την Ιορδανία

5
5461
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στις 31 Δεκεμβρίου 2018 τερματίζεται η ανάπτυξη των μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Ολλανδίας στην Ιορδανία, από όπου τα ολλανδικά αεροσκάφη πετούν πολεμικές αποστολές κατά του ISIS.

 

Σύμφωνα με ανταπόκριση του “AD”, στην Ιορδανία βρίσκονται τέσσερα ολλανδικά F-16AM, τα οποία αξιοποιούν ατρακτίδια στόχευσης Sniper και χρησιμοποιούν συλλογές ακριβείας LGB, JDAM και SDB. Η Ολλανδία ανέπτυξε για πρώτη φορά μαχητικά αεροσκάφη στην περιοχή τον Οκτώβριο του 2014, σε μία στρατιωτική επιχείρηση μοιρασμένη από κοινού με το γειτονικό Βέλγιο. Η παρούσα ανάπτυξη ολλανδικών αεροσκαφών ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 2018. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στη Μέση Ανατολή, τα ολλανδικά F-16 έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 2.500 πολεμικές αποστολές, εξαπολύοντας 1.900 βόμβες, και συμπληρώσει 11.000 ώρες πτήσης.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nikolaos
Guest
Nikolaos

Αεροπλάνα 38 ετών με SDB, πετάνε καθημερινά σε αμμοθύελες και ανδραγαθούν … Εμείς αεροπλάνα 28 ετών, δομικώς ανακατασκευασμένα, θέλουμε να τα δώσουμε έναντι πινακίου φακής … Πώς θα βγουν οι αναγκαίες έξοδοι ανά ημέρα; Ακούμε (από το κατά τεκμήριο έγκριτο περιοδικό μας, όχι από τυχαίες πηγές) ότι ΑΦΝΣ δεν θα πετάνε όπου δεν υπάρχει αεροπορική υπεροχή, ΤΠΚ δεν θα δρουν όπου δεν υπάρχει αεροπορική υπεροχή, νηοπομπές για τα νησιά και για την Κύπρο δεν θα αποπλεύσουν χωρίς αεροπορική υπεροχή, ακόμη και τα υ/β δεν θα βάλουν Sub-Harpoon χωρίς αεροπορική υπεροχή! Ποιος θα επιτύχει την αεροπορική υπεροχή, όταν υπάρχουν τόσες άλλες… Read more »

dimitrisx
Guest
dimitrisx

++++

Spyros
Guest
Σπύρος

Μόνη ένσταση σε όσα λέτε το ότι τα Ολλανδικά/Βελγικά ΑΜ/ΒΜ ακόμη και μετά την αναβάθμισή τους σε αυτό το επίπεδο, συνέχιζαν τις αναβαθμίσεις όχι μόνο σε λογισμικό, αλλά κυρίως σε εξοπλισμό (τον ήδη αναβαθμισμένο): απο τους αρχικούς MMC3000 πήγαν στους 5000 και μετά τους ξανα-άλλαξαν (δεν θυμάμαι τον τελικό), παράλληλα [ξανα]αντικατέστησαν κάποιους ασυρμάτους (ή άλλο εξοπλισμό επικοινωνιών), απο το JHMCS πήγαν στο JHMCS2, και φυσικά άλλαξαν τα LANTIRN σε SNIPER… και κάπου μέσα σ’ όλ’ αυτά και λογισμικό, όταν γίνοταν απαραίτητο, λόγω νεώτερου εξοπλισμού και/ή όπλων. Δυστυχώς μας κυνηγάει το παρελθόν. Φυσιολογικά, αν είσαι η ηγεσία της ΠΑ και θες… Read more »

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Πολύ σωστή η παρατήρησή σας, τα προβληματικά χρονοδιαγράμματα παραγωγής ή και εκσυγχρονισμών οδηγούν σε απαξίωση πολύτιμο υλικό. Η ταχύτητα θα απαιτούσε ανάθεση στην προμηθεύτρια, αλλά και η δόλια ΕΑΒ από κάτι τέτοια περιμένει να επιβιώσει, και εν πάση περιπτώσει ας γυρίσει και κάτι στην Ελλάδα από αυτή τη σοβαρή δαπάνη. Συμβαίνουν πάντα και στις καλύτερες οικογένειες, η Ιαπωνία παρήγε το Φάντομ μέχρι το … 1981, όταν οι ευρωπαϊκές χώρες παρελάμβαναν ιέρακες το 1979 και το Ισραήλ Αετούς το 1976 … Μέσα σε 6 χρόνια χρειάστηκαν αναβάθμιση, η οποία (επειδή ακριβώς σκανδάλισε λόγω της ταχείας απαξίωσης μιας τόσο πρόσφατης προμήθειας) έγινε… Read more »

Spirit
Guest
Spirit

Οι Ολλανδοί πάντως το εντελώς ανάποδο από εμάς, που αγοράζουμε ένα οπλικό σύστημα και το παρατάμε στην μοίρα του.
Αλήθεια θυμάστε τότε που ήταν να αγοράσουμε τα Ολλανδικά F-16 MLU και κάποιοι τα έβρισκαν παλιά ακατάλληλα, ε αυτά όχι μόνο βρήκαν άλλους αγοραστές αλλά πετούν ακόμα!