Οι Ολλανδοί έφθασαν τελικά στην Ιορδανία

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Με καθυστέρηση μόλις έξι… μηνών τα ολλανδικά μαχητικά F-16 έφθασαν στις 3 Ιανουαρίου 2017 στην Ιορδανία. Τα αεροσκάφη, που προέρχονται από την αεροπορική βάση Volkel, θα πάρουν μέρος στις επιχειρήσεις κατά της ISIS στο Ιράκ και την Ανατολική Συρία.

Η αποστολή περιλαμβάνει τέσσερα μαχητικά. Ακόμη δύο F-16 ταξίδεψαν από την Ολλανδία ως εφεδρικά. Την αποστολή υποστήριξε αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού KDC-10.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ολλανδικά F-16 αναπτύσσονται στην Ιορδανία κατά της ISIS. Ολλανδία και Βέλγιο συμμετέχουν εναλλάξ στις επιχειρήσεις στο πλαίσιο της επιχείρησης DESERT FALCON. Υπό φυσιολογικές συνθήκες τα ολλανδικά αεροσκάφη όφειλαν να αντικαταστήσουν τα αντίστοιχα βελγικά τον Ιούνιο του 2017. Ωστόσο η Ολλανδία δήλωσε τότε αδυναμία να αναπτύξει μαχητικά. Τα βελγικά F-16 επέστρεψαν στο Βέλγιο στις 26 Δεκεμβρίου 2017.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Em.Ti
Member
Em.Ti

Αν μη τί άλλο, ενδιαφέρουσα η διαμόρφωση του οπλικού φορτίου.

GEORGE BIZETAS
Guest
GEORGE BIZETAS

ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΛΟΥΦΑΔΟΡΟΙ ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ.
ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Η ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙΣΑ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 2 ΜΕΡΑΡΧΙΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ!
ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, H OΛΛΑΝΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΝΑΤΟΙΚΑ ΚΡΑΤΗ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 48 ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΚΡΟΥΖ (BGM-109G GLCM),
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΣΤΙΣ 12-12-1979.
ΕΠΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΟΥΣΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ 1985 ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 1988 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ INF TO 1987!

clickbaitlover
Guest
clickbaitlover

Αν η δική μας ‘πονηριά’ ως έθνος είχε εξαντληθεί σε τέτοια θέματα θα ήμασταν σε αντίστοιχη καλή θέση με την Ολλανδία πιστεύω.

Ας περισσεύουν οι συγκρίσεις σε όποιο επίπεδο με ένα επιτυχημένο κράτος από πολίτες ενός semi-failed κράτους με GDP επί της άμυνας συγκρίσιμο μόνο με χώρες με active campaigns στα 4 σημεία του ορίζοντα.