Η Ολλανδία στέλνει φρεγάτα στον Περσικό, αλλά δεν καθορίζει τους κανόνες εμπλοκής

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Βασιλικό Ολλανδικό Ναυτικό πρόκειται να αναπτύξει την φρεγάτα «HNLMS De Ruyter» στον Περσικό Κόλπο, αλλά δεν γνωρίζει με ακρίβεια τις περιπτώσεις όπου το πλοίο θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα όπλα του.

Όπως σημειώνει η «De Telegraaf», το θέμα κρίνεται ως σύνθετο και απασχολεί ιδιαίτερα την ολλανδική κυβέρνηση. Μέχρι τώρα είναι σίγουρο ότι το πλοίο μπορεί να απαντήσει για να προστατεύσει τον εαυτό του ή άλλο πλοίο που πλέει με ολλανδική σημαία. Αλλά η συγκεκριμένη αποστολή είναι ιδιαίτερη. Πώς μπορεί ο κυβερνήτης της «HNLMS De Ruyter» να αντιδράσει αν δεχτεί επίθεση ξένο εμπορικό πλοίο; Ποιες είναι οι επιλογές όταν τα εμπορικά πλοία δέχονται επίθεση ενώ βρίσκονται σε χωρικά ύδατα άλλης χώρας;

Η Ολλανδία αποφάσισε να στείλει πολεμικό πλοίο στην περιοχή μετά τις επιθέσεις σε έξι δεξαμενόπλοια τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο, για τις οποίες θεωρείται υπεύθυνο το Ιράν. Για να μην ταυτιστεί με τις ΗΠΑ, ωστόσο, επέλεξε να πάρει μέρος στη γαλλική ναυτική επιχείρηση.

Η φρεγάτα «HNLMS De Ruyter» είναι μία από τις τέσσερις φρεγάτες κλάσης De Zeven Provincien του Βασιλικού Ολλανδικού Ναυτικού. Το πλοίο εισήλθε σε υπηρεσία τον Μάρτιο του 2004 και έχει κύριο μέλημα την Α/Α προστασία του ολλανδικού στόλου. Για τον σκοπό αυτό διαθέτει συνδυασμό ραντάρ SMART-L και APAR, 32 Κ/Β SM-2 και 32 Κ/Β ESSM.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
ΑΝΤΩΝΙΟΣ Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Guest
ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Ναι οι ολλανδοί ας μην ήταν κάτω οι αμερικανοί και θα είχαν γίνει καπνός…