Σουρεαλισμός: Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων απειλεί να κηρύξει πόλεμο στον… Καναδά

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε έχει απειλήσει δημόσια να κηρύξει τον πόλεμο στον Καναδά σε περίπτωση που η χώρα αυτή της Βόρειας Αμερικής δεν δεχθεί να πάρει πίσω χιλιάδες τόνους απορριμμάτων που έχουν αποσταλεί στη Μανίλα για ανακύκλωση από μια καναδική εταιρεία.

Έτσι τουλάχιστον αναφέρει το τοπικό CNN Philippines, που παραθέτει τις εξής δηλώσεις Ντουτέρτε: «Θα δώσω μια προειδοποίηση στον Καναδά ίσως την επόμενη εβδομάδα ότι καλά θα κάνουν να πάρουν πίσω αυτά τα σκουπίδια. Θα κηρύξουμε πόλεμο εναντίον τους, μπορούμε να τους κάνουμε καλά όπως και να έχει. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μας αντιμετωπίζουν ως μια χωματερή.»

Η εταιρεία Chronic Plastics ανακοίνωσε ότι έστειλε 103 κοντέινερ που περιέχουν 2.450 τόνους απορριμάτων μεταξύ 2013 και 2014. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ χαρακτηρίστηκαν ως ανακυκλώσιμα πλαστικά, Φιλιππινέζοι επιθεωρητές έκριναν ότι δεν είναι.

Τον δε περασμένο Ιούνιο, το Γραφείο του Διαμεσολαβητή των Φιλιππίνων κατήγγειλε την αποστολή του συγκεκριμένου φορτίου ως παράνομη και διαπιστώνοντας ότι η Chronic Plastics έκανε την αποστολή χωρίς τα νόμιμα παραστατικά. Πολλά από τα κοντέινερ παραμένουν στο λιμάνι της Μανίλα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.

Εκτός της κήρυξης πολέμου, ο Ντουτέρτε απείλησε κι ότι θα πετάξει τα σκουπίδια μπροστά στην καναδική πρεσβεία, λέγοντας ότι «τα σκουπίδια επιστρέφουν στο σπίτι».

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων έχει προκαλέσει κι άλλες φορές αντιδράσεις με πρωτοφανή δημόσια σχόλιά του. Πέρυσι απευθυνόμενος στις στρατιωτικές δυνάμεις που πολεμούσαν εναντίον στοιχείων του ISIS στην χώρα ότι «έχουν έναν τζάμπα βιασμό αιχμάλωτης από αυτόν».

Φέτος τον Μάρτιο, αναφέρθηκε στις γυναίκες ως “σκύλες” και “τρελές” κατά την διάρκεια μίας εκδήλωσης για τα δικαιώματα της γυναίκας, ενώ έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι έχει δώσει διαταγή στον στρατό να πυροβολεί γυναίκες αντάρτες στα γεννητικά όργανα.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Ellinokyprios
Member
Ellinokyprios

Τι ψηφίζει ο κόσμος…!!!

Rafail
Member
Member
Rafail

Καλό το χόρτο εκεί στις Φιλιππίνες ρε παιδιά!