Το “αεροσκάφος της Αποκάλυψης” της Αμερικανικής Αεροπορίας αναβαθμίζεται

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σύμφωνα με τον ιστοχώρο Defense One, το αεροσκάφος διοίκησης και ελέγχου της Αμερικανικής Αεροπορίας, ένα E-4B Nightswatch γνωστό με το προσωνύμιο “Doomsday Plane” εισήλθε στο υπόστεγο για αναβάθμιση και επισκευές.

Στη σειρά αεροσκαφών Nightswatch της Αμερικανικής Αεροπορίας και Ναυτικού έχουμε αναφερθεί ξανά. Όπως και τα E-3 AWACS υπηρετούν στην USAF και USN από τη δεκαετία του ’70.

Σύμφωνα με τον αντισμήναρχο της Αεροπορίας David Faggard, τα αεροσκάφη αυτά είναι αυτή τη στιγμή στη φάση συντήρησης κι αναβάθμισης του εξοπλισμού τους για να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για πολλά ακόμη χρόνια.

Η αναβάθμιση περιλαμβάνει την αντικατάσταση ηλεκτρονικών, καλωδιώσεων, συστημάτων επικοινωνίας κι άλλα στοιχεία. Παρά το γεγονός ότι πολλά αεροσκάφη περνούν τη φάση του εκσυγχρονισμού, η Αεροπορία έχει σε κάθε στιγμή ένα αεροσκάφος είτε στον αέρα είτε σε ετοιμότητα απογείωσης εντός λίγων λεπτών.

“Η διοίκησή μας είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τον στόλο που έχουμε εξασφαλίζοντας πως διατηρούμε ένα αξιόμαχο οπλικό σύστημα ικανό να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος”, δήλωσε ο Faggard. “Τροποποιήσεις, εκσυγχρονισμός και συντήρηση θα εξασφαλίσουν την μακροζωία του στόλου των Ε-4Β”.

Ο Faggard απέφυγε να δηλώσει πόσα από τα 4 Ε-4Β της Αεροπορίας και το μοναδικό Ε-6 του Ναυτικού είναι αυτή τη στιγμή στο υπόστεγο συντήρησης επικαλούμενος τις ευαίσθητες πληροφορίες της διοίκησης πυρηνικής αποστολής. Άλλωστε, ο λόγος που ονομάζονται “αεροσκάφη της Αποκάλυψης” είναι γιατί σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορεί να εκδώσει τις διαταγές εκτόξευσης σε όλα τα σιλό, υποβρύχια και αεροσκάφη μέσα από ένα από αυτά.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of