20.5 C
Athens
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022
ΝΕΑΑΜΥΝΑEFA Group: Κλέβοντας τις εντυπώσεις στη DEFEA με όπλο την καινοτομία και...

EFA Group: Κλέβοντας τις εντυπώσεις στη DEFEA με όπλο την καινοτομία και τις ολοκληρωμένες λύσεις

- Advertisement -

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία του Ομίλου EFA Group, μέσα από 2 περίπτερα, στην DEFEA 2021 (13-15 Ιουλίου 2021), με το διεθνές ενδιαφέρον να εστιάζει στα καινούργια καινοτόμα συστήματα που παρουσίασε.

Στην DEFEA 2021 συμμετείχαν όλες οι εταιρίες του Ομίλου EFAGROUP, και συγκεκριμένα οι EFA VENTURES, THEON SENSORS, SCYTALYS, ES SYSTEMS, αλλά και οι νέες συνεργαζόμενες εταιρίες, UCANDRONE, AETHER, GA AVIATION και DEFENDER που παρουσίασαν τα καινοτόμα προϊόντα, τις ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες τους κερδίζοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης. Ενδεικτική της απήχησης, ως απόρροια της εξωστρέφειας και του εξαγωγικού προσανατολισμού του Ομίλου EFAGROUP (υπενθυμίζουμε ότι ο Όμιλος εξάγει σε πάνω από 55 χώρες), υπήρξε η επισκεψιμότητα που γνώρισαν τα περίπτερα των εταιριών του από πολλούς επισκέπτες, αλλά και από πολυάριθμες επίσημες αντιπροσωπίες χωρών όπως: Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Γαλλία, Πολωνία, Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο, Η.Π.Α. κλπ.

Στο πλαίσιο της DEFEA 2021 και κατά την τελευταία ημέρα της Έκθεσης, η συμμετοχή του Ομίλου EFAGROUP ολοκληρώθηκε με εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος στις κεντρικές εγκαταστάσεις της THEON SENSORS στο Κορωπί. Πλήθος καλεσμένων, μεταξύ των οποίων Πρέσβεις και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών και εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις νέες διευρυμένες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της THEON SENSORS, αλλά και να γνωρίσουν το νέο εργοστάσιό της, όμορο του κεντρικού κτιρίου της, συνολικής έκτασης 1.600 τ.μ., που εκτός από τη ΤΗΕΟΝ SENSORS θα φιλοξενεί πλέον την ES SYSTEMS και την UCANDRONE.

Ο Νίκος Παπάτσας, Αντιπρόεδρος του Ομίλου EFA GROUP, δήλωσε: «Η παρουσία του Ομίλου EFA GROUP με όλες τις εταιρίες του στην DEFEA 2021, έδειξε για ακόμη μια φορά πως η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία μπορεί να πρωτοστατήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, επενδύοντας στο ελληνικό engineering και τη δυναμική της εγχώριας βιομηχανίας. Η Έκθεση αυτή θα πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για την αναγέννηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στέλνοντας το μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί να παράγει αμυντική τεχνολογία και καινοτομία και να αποτελεί δυναμικό εταίρο στις διεθνείς αγορές».

Στην έκθεση η ΤΗΕΟΝ SENSORS παρουσίασε προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας, όπως θερμικές διόπτρες, θερμικά περισκόπια, μονόκυαλα και δίκυαλα νυχτερινής παρατήρησης, με τους επισκέπτες να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κορυφαίο στον κόσμο δίκυαλο νυχτερινής παρατήρησης NYX που χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ (USMC). Εξαιρετικά δημοφιλές προϊόν στην έκθεση υπήρξε και το Mikron 16 mm δίκυαλο νυχτερινής όρασης που διαθέτει μειωμένο βάρος και διάσταση, χωρίς καμία αισθητή μείωση της απόδοσης. Υπενθυμίζεται ότι το Mikron 16 mm είναι το σύστημα που κέρδισε πρόσφατα τον μεγαλύτερο δημόσιο διαγωνισμό για κυάλια νυχτερινής παρατήρησης (Night Vision) που έχει ποτέ διεξαχθεί στην Ευρώπη – για τις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας και του Βελγίου.

H εταιρία παρουσίασε επίσης για πρώτη φορά την πολλά υποσχόμενη νέα γενιά θερμικών Thermis MK2 με σημαντικά χαμηλότερο βάρος και μικρότερες διαστάσεις, με πολύ καλύτερη όμως απόδοση, η οποία αναμένεται να αποτελέσει βιομηχανικό πρότυπο στα θερμικά, αντίστοιχο με το πρότυπο του NYX στα night vision. Μεγάλη έμφαση έδωσε η εταιρία στην παρουσίαση του νέου πολυφασματικού προγράμματος οδήγησης – λύσεις για πλατφόρμες. Τα συστήματα χρησιμοποιούν κανάλι ημέρας / νύχτας και θερμικό κανάλι για βελτιωμένες δυνατότητες οδήγησης, ενώ αποτελούν από τα πρώτα οπτικά συστήματα βασισμένα σε πλατφόρμες που θα κυκλοφορήσει η THEON στο προσεχές διάστημα.

Πόλος έλξης επίσης, για τους επισκέπτες αποτέλεσαν τα νέα καινοτόμα συστήματα – επιχειρησιακές λύσεις MIMS Airborne, MIMS Naval, MIMS Ranger και ULS που παρουσίασε η SCYTALYS και τα οποία προσφέρουν αναβαθμισμένες δυνατότητες τακτικής πλοήγησης και ζεύξης δεδομένων συνθέτοντας κοινή επιχειρησιακή εικόνα σε αέρα, θάλασσα και ξηρά αντίστοιχα. Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά που παρουσιάστηκαν στο ευρύ κοινό οι δυνατότητες του συστήματος MIMS Airborne που θα εγκατασταθεί στα ΑΦΝΕ Ρ-3ΗΝ του ΠΝ, αυξάνοντας κατακόρυφα τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες.

Οι επισκέπτες παράλληλα, είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά την κάμερα οπτικής απεικόνισης Quantum 360° της DEFENDER, που έχει σύστημα παρακολούθησης, καταγραφής και ανάλυσης δεδομένων με δυνατότητα απευθείας μετάδοσης (live streaming) και πληροφοριών (metadata) σε απομακρυσμένες τοποθεσίες.

Κεντρικές Εγκαταστάσεις και Εργοστάσιο ΤΗΕΟΝ SENSORS

Μεγάλο υπήρξε το ενδιαφέρον για την τακτική σουίτα για οχήματα ειδικών επιχειρήσεων, που παρουσίασε η EFA VENTURES, η εταιρία που ενορχηστρώνει τις διεθνείς βιομηχανικές συνεργασίες του Ομίλου. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη αρθρωτή λύση για τη μετατροπή των μελλοντικών ή ήδη υπαρχόντων οχημάτων σε οχήματα ειδικών επιχειρήσεων μέσω της εγκατάστασης αισθητήρων, όπως παθητικού αισθητήρα εντοπισμού πυρών, κάμερας ημέρας/νύχτας 360° ή ακόμη και ενός mini drone. Η λύση ενσωματώνει λογισμικό διοίκησης και ελέγχου και επίγνωσης της τακτικής κατάστασης που διασυνδέει με ασύρματους ΜΑΝΕΤ το όχημα, το drone και τους στρατιώτες που επιχειρούν εκτός του οχήματος.

Νέο εργοστάσιο ΤΗΕΟΝ SENSORS, ES-SYSTEMS, UCANDRONE

Ακολουθώντας τις τελευταίες απαιτήσεις και εξελίξεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, η ES SYSTEMS παρουσίασε τους καινοτόμους έξυπνους, αυτόνομους, χαμηλής ισχύος και ασύρματους αισθητήρες ιδανικούς για ενσωμάτωση σε συστήματα και λύσεις IoT. Τα προϊόντα της ES Systems – αισθητήρες πίεσης και ροής αερίων, καθώς και ολοκληρωμένα συστήματα IoT – χρησιμοποιούνται σε εξεζητημένες εφαρμογές ελέγχου και παρακολούθησης στους τομείς της βιομηχανίας, της ιατρικής, της αεροδιαστημικής και των καταναλωτικών αγαθών, είτε ως αυτόνομα στοιχεία είτε ενσωματωμένα σε μεγαλύτερα συστήματα.

Στιγμιότυπο από εκδήλωση στη ΤΗΕΟΝ SENSORS

Μαγνήτη των περιπτέρων του Ομίλου EFA GROUP αποτέλεσαν για το κοινό και τα Μη Επανδρωμένα Συστήματα (πολυκόπτερα αλλά και σταθερής πτέρυγας) και Πλατφόρμες της UCANDRONE και τα Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα και Εναέριοι Στόχοι της ΑΕΤΗER AERONAUTICS. Τα συστήματα της UCANDRONE είναι ικανά να επιβλέψουν μεγάλες εκτάσεις εδάφους, αλλά και υδάτων, καθώς και να πραγματοποιήσουν εναέρια παρακολούθηση υπό μεταβαλλόμενες και πολύπλοκες συνθήκες – για την υποστήριξη στρατιωτικών επιχειρήσεων αλλά και αναγκών εσωτερικής ασφάλειας. Από την άλλη, τα 15 διαφορετικά μοντέλα εναέριων στόχων και οικογένειες μοντέλων της AETHER, καλύπτουν όλη την έκταση επιδόσεων, από χαμηλές έως διηχητικές ταχύτητες, ενώ λόγω της υψηλής τους ευελιξίας, δύνανται να καλύψουν οποιεσδήποτε επιχειρησιακές απαιτήσεις.

Στιγμιότυπο από τις ξεναγήσεις στο νέο εργοστάσιο στα πλαίσια της εκδήλωσης στη ΤΗΕΟΝ SENSORS

Τέλος, η G.A. AVIATION SERVICES με εγκαταστάσεις στην περιοχή του Κορωπίου (Επίσημο Ελικοδρόμιο) και στο Αεροδρόμιο των Μεγάρων, παρουσίασε τις MRO υπηρεσίες της ως Πιστοποιημένος Οργανισμός Συντήρησης Αεροσκαφών από την Ευρωπαϊκή Αεροπορική Αρχή (EASA) και την Ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και ως Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστικό Κέντρο της LEONARDO HELICOPTERS, της TEXTRON AVIATION, της CIRRUS & DIAMOND Aircraft.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Nord Stream: Η χαρά των θεωριών συνωμοσίας μέσα σε μια θάλασσα από φυσαλίδες

Να ξεκινήσουμε το σχόλιο μας για το προχθεσινό σαμποτάζ των αγωγών Nord Stream -πολύ δύσκολα μπορεί να είναι κάτι άλλο- από μια παραδοχή. Ο...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΑΝΑΛΥΣΗ: Επιχειρησιακή ανάπτυξη βαλλιστικών όπλων από την Ελλάδα στο Αιγαίο!

15
Ειδικού ΣυνεργάτηΗ ικανότητα γρήγορης και αποτελεσματικής παροχής μεγάλης δύναμης πυρός σε μεγάλες αποστάσεις είναι μια βασική επιχειρησιακή δυνατότητα των ενόπλων δυνάμεων. Δυστυχώς, τέτοιες δυνατότητες...
- Advertisement -
Card image

Αιγαίο Ώρα Μηδέν ΠΤΗΣΗ Ειδικές Εκδόσεις

Αγορά 0.99
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 28 Σεπτεμβρίου 1941: Η εξέγερση και σφαγή της...

1
Με παρότρυνση του Μακεδονικού Γραφείου του ΚΚΕ, πραγματοποιείται εξέγερση στην πόλη της Δράμας κατά των Βουλγαρικών αρχών κατοχής. Οι τελευταίοι είχαν αγαστή συνεργασία με...
- Advertisement -
Card image

September #028 Σεπτέμβριος 2022

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

August #027 ΠΤΗΣΗ 2022

Αγορά 3.99

Related News

Πως οι Τούρκοι παρακολουθούν την ελληνογαλλική άσκηση ΑΡΓΩ-2022

Χθεσινή δραστηριότητα τουρκικού αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας στο Αιγαίο, (καταγεγραμμένη από το itamilradar.com) προφανώς σε αποστολή παρακολούθησης της ανάπτυξης δυνάμεων για την, υπό εξέλιξη- ελληνογαλλική...

Υπουργείο Εξωτερικών: Εφόσον παραστεί ανάγκη η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα της

Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί, τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα της εφόσον παραστεί η ανάγκη, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με τη συνεδρίαση του Εθνικού...

Το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας «νουθετεί» τις χώρες, που όπως υποστηρίζει ενθαρρύνουν την Ελλάδα

Η τουρκική κυβέρνηση διαμηνύει πως θα υπερασπιστεί «με όλα τα νόμιμα μέσα» τα εθνικά της συμφέροντα απέναντι στις «ολοένα και πιο προκλητικές ενέργειες της...