30.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021
- Advertisement -

EFA Group: Κλέβοντας τις εντυπώσεις στη DEFEA με όπλο την καινοτομία και τις ολοκληρωμένες λύσεις

- Advertisement -

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία του Ομίλου EFA Group, μέσα από 2 περίπτερα, στην DEFEA 2021 (13-15 Ιουλίου 2021), με το διεθνές ενδιαφέρον να εστιάζει στα καινούργια καινοτόμα συστήματα που παρουσίασε.

Στην DEFEA 2021 συμμετείχαν όλες οι εταιρίες του Ομίλου EFAGROUP, και συγκεκριμένα οι EFA VENTURES, THEON SENSORS, SCYTALYS, ES SYSTEMS, αλλά και οι νέες συνεργαζόμενες εταιρίες, UCANDRONE, AETHER, GA AVIATION και DEFENDER που παρουσίασαν τα καινοτόμα προϊόντα, τις ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες τους κερδίζοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης. Ενδεικτική της απήχησης, ως απόρροια της εξωστρέφειας και του εξαγωγικού προσανατολισμού του Ομίλου EFAGROUP (υπενθυμίζουμε ότι ο Όμιλος εξάγει σε πάνω από 55 χώρες), υπήρξε η επισκεψιμότητα που γνώρισαν τα περίπτερα των εταιριών του από πολλούς επισκέπτες, αλλά και από πολυάριθμες επίσημες αντιπροσωπίες χωρών όπως: Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Γαλλία, Πολωνία, Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο, Η.Π.Α. κλπ.

Στο πλαίσιο της DEFEA 2021 και κατά την τελευταία ημέρα της Έκθεσης, η συμμετοχή του Ομίλου EFAGROUP ολοκληρώθηκε με εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος στις κεντρικές εγκαταστάσεις της THEON SENSORS στο Κορωπί. Πλήθος καλεσμένων, μεταξύ των οποίων Πρέσβεις και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών και εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις νέες διευρυμένες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της THEON SENSORS, αλλά και να γνωρίσουν το νέο εργοστάσιό της, όμορο του κεντρικού κτιρίου της, συνολικής έκτασης 1.600 τ.μ., που εκτός από τη ΤΗΕΟΝ SENSORS θα φιλοξενεί πλέον την ES SYSTEMS και την UCANDRONE.

Ο Νίκος Παπάτσας, Αντιπρόεδρος του Ομίλου EFA GROUP, δήλωσε: «Η παρουσία του Ομίλου EFA GROUP με όλες τις εταιρίες του στην DEFEA 2021, έδειξε για ακόμη μια φορά πως η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία μπορεί να πρωτοστατήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, επενδύοντας στο ελληνικό engineering και τη δυναμική της εγχώριας βιομηχανίας. Η Έκθεση αυτή θα πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για την αναγέννηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στέλνοντας το μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί να παράγει αμυντική τεχνολογία και καινοτομία και να αποτελεί δυναμικό εταίρο στις διεθνείς αγορές».

Στην έκθεση η ΤΗΕΟΝ SENSORS παρουσίασε προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας, όπως θερμικές διόπτρες, θερμικά περισκόπια, μονόκυαλα και δίκυαλα νυχτερινής παρατήρησης, με τους επισκέπτες να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κορυφαίο στον κόσμο δίκυαλο νυχτερινής παρατήρησης NYX που χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ (USMC). Εξαιρετικά δημοφιλές προϊόν στην έκθεση υπήρξε και το Mikron 16 mm δίκυαλο νυχτερινής όρασης που διαθέτει μειωμένο βάρος και διάσταση, χωρίς καμία αισθητή μείωση της απόδοσης. Υπενθυμίζεται ότι το Mikron 16 mm είναι το σύστημα που κέρδισε πρόσφατα τον μεγαλύτερο δημόσιο διαγωνισμό για κυάλια νυχτερινής παρατήρησης (Night Vision) που έχει ποτέ διεξαχθεί στην Ευρώπη – για τις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας και του Βελγίου.

H εταιρία παρουσίασε επίσης για πρώτη φορά την πολλά υποσχόμενη νέα γενιά θερμικών Thermis MK2 με σημαντικά χαμηλότερο βάρος και μικρότερες διαστάσεις, με πολύ καλύτερη όμως απόδοση, η οποία αναμένεται να αποτελέσει βιομηχανικό πρότυπο στα θερμικά, αντίστοιχο με το πρότυπο του NYX στα night vision. Μεγάλη έμφαση έδωσε η εταιρία στην παρουσίαση του νέου πολυφασματικού προγράμματος οδήγησης – λύσεις για πλατφόρμες. Τα συστήματα χρησιμοποιούν κανάλι ημέρας / νύχτας και θερμικό κανάλι για βελτιωμένες δυνατότητες οδήγησης, ενώ αποτελούν από τα πρώτα οπτικά συστήματα βασισμένα σε πλατφόρμες που θα κυκλοφορήσει η THEON στο προσεχές διάστημα.

Πόλος έλξης επίσης, για τους επισκέπτες αποτέλεσαν τα νέα καινοτόμα συστήματα – επιχειρησιακές λύσεις MIMS Airborne, MIMS Naval, MIMS Ranger και ULS που παρουσίασε η SCYTALYS και τα οποία προσφέρουν αναβαθμισμένες δυνατότητες τακτικής πλοήγησης και ζεύξης δεδομένων συνθέτοντας κοινή επιχειρησιακή εικόνα σε αέρα, θάλασσα και ξηρά αντίστοιχα. Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά που παρουσιάστηκαν στο ευρύ κοινό οι δυνατότητες του συστήματος MIMS Airborne που θα εγκατασταθεί στα ΑΦΝΕ Ρ-3ΗΝ του ΠΝ, αυξάνοντας κατακόρυφα τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες.

Οι επισκέπτες παράλληλα, είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά την κάμερα οπτικής απεικόνισης Quantum 360° της DEFENDER, που έχει σύστημα παρακολούθησης, καταγραφής και ανάλυσης δεδομένων με δυνατότητα απευθείας μετάδοσης (live streaming) και πληροφοριών (metadata) σε απομακρυσμένες τοποθεσίες.

Κεντρικές Εγκαταστάσεις και Εργοστάσιο ΤΗΕΟΝ SENSORS

Μεγάλο υπήρξε το ενδιαφέρον για την τακτική σουίτα για οχήματα ειδικών επιχειρήσεων, που παρουσίασε η EFA VENTURES, η εταιρία που ενορχηστρώνει τις διεθνείς βιομηχανικές συνεργασίες του Ομίλου. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη αρθρωτή λύση για τη μετατροπή των μελλοντικών ή ήδη υπαρχόντων οχημάτων σε οχήματα ειδικών επιχειρήσεων μέσω της εγκατάστασης αισθητήρων, όπως παθητικού αισθητήρα εντοπισμού πυρών, κάμερας ημέρας/νύχτας 360° ή ακόμη και ενός mini drone. Η λύση ενσωματώνει λογισμικό διοίκησης και ελέγχου και επίγνωσης της τακτικής κατάστασης που διασυνδέει με ασύρματους ΜΑΝΕΤ το όχημα, το drone και τους στρατιώτες που επιχειρούν εκτός του οχήματος.

Νέο εργοστάσιο ΤΗΕΟΝ SENSORS, ES-SYSTEMS, UCANDRONE

Ακολουθώντας τις τελευταίες απαιτήσεις και εξελίξεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, η ES SYSTEMS παρουσίασε τους καινοτόμους έξυπνους, αυτόνομους, χαμηλής ισχύος και ασύρματους αισθητήρες ιδανικούς για ενσωμάτωση σε συστήματα και λύσεις IoT. Τα προϊόντα της ES Systems – αισθητήρες πίεσης και ροής αερίων, καθώς και ολοκληρωμένα συστήματα IoT – χρησιμοποιούνται σε εξεζητημένες εφαρμογές ελέγχου και παρακολούθησης στους τομείς της βιομηχανίας, της ιατρικής, της αεροδιαστημικής και των καταναλωτικών αγαθών, είτε ως αυτόνομα στοιχεία είτε ενσωματωμένα σε μεγαλύτερα συστήματα.

Στιγμιότυπο από εκδήλωση στη ΤΗΕΟΝ SENSORS

Μαγνήτη των περιπτέρων του Ομίλου EFA GROUP αποτέλεσαν για το κοινό και τα Μη Επανδρωμένα Συστήματα (πολυκόπτερα αλλά και σταθερής πτέρυγας) και Πλατφόρμες της UCANDRONE και τα Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα και Εναέριοι Στόχοι της ΑΕΤΗER AERONAUTICS. Τα συστήματα της UCANDRONE είναι ικανά να επιβλέψουν μεγάλες εκτάσεις εδάφους, αλλά και υδάτων, καθώς και να πραγματοποιήσουν εναέρια παρακολούθηση υπό μεταβαλλόμενες και πολύπλοκες συνθήκες – για την υποστήριξη στρατιωτικών επιχειρήσεων αλλά και αναγκών εσωτερικής ασφάλειας. Από την άλλη, τα 15 διαφορετικά μοντέλα εναέριων στόχων και οικογένειες μοντέλων της AETHER, καλύπτουν όλη την έκταση επιδόσεων, από χαμηλές έως διηχητικές ταχύτητες, ενώ λόγω της υψηλής τους ευελιξίας, δύνανται να καλύψουν οποιεσδήποτε επιχειρησιακές απαιτήσεις.

Στιγμιότυπο από τις ξεναγήσεις στο νέο εργοστάσιο στα πλαίσια της εκδήλωσης στη ΤΗΕΟΝ SENSORS

Τέλος, η G.A. AVIATION SERVICES με εγκαταστάσεις στην περιοχή του Κορωπίου (Επίσημο Ελικοδρόμιο) και στο Αεροδρόμιο των Μεγάρων, παρουσίασε τις MRO υπηρεσίες της ως Πιστοποιημένος Οργανισμός Συντήρησης Αεροσκαφών από την Ευρωπαϊκή Αεροπορική Αρχή (EASA) και την Ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και ως Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστικό Κέντρο της LEONARDO HELICOPTERS, της TEXTRON AVIATION, της CIRRUS & DIAMOND Aircraft.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Fake news η “συναινετική νηοψία” του Nautical Geo από τουρκικό πολεμικό σκάφος

Σύγχυση και οργή έχει προκαλέσει στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό η είδηση πως το ερευνητικό σκάφος Nautical Geo, που έχει μισθωθεί από την Ελλάδα για...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η ΠΑ εκσυγχρονίζει 7 Canadair CL-415 και η Πυροσβεστική 2...

2
 Με νεότερη ανάρτησή της στη σελίδα στο FaceBook, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Ελλάδα , αποκαλύπτει σήμερα πως πρόκειται να χρηματοδοτήσει τον εκσυγχρονισμό 7 πυροσβεστικών...
- Advertisement -
Card image

September#16 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 April 2016 #359

Αγορά 2.29
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 October #377

Αγορά 2.29

Related News

Η Βρετανία δε χάνει χρόνο: Ξεκίνησε τις εργασίες γα το νέο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο της Αυστραλίας

Η απόφαση της Αυστραλίας να εγκαταλείψει την αγορά των 12 συμβατικής πρόωσης υποβρυχίων Shortfin Barracuda, έπιασε τους Γάλλους και τη Naval Group εξαπίνης.Η Αυστραλία...

Όλοι οι θάνατοι από COVID-19 στο US Navy αφορούν ανεμβολίαστο προσωπικό – Δραματική έκκληση του υπουργού Ναυτικού

Ο υπουργός Ναυτικού των ΗΠΑ, Κάρλος Ντελ Τόρο, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις αρχές Αυγούστου, δήλωσε ότι όλα τα θύματα της πανδημίας...

European Chips Act: Στρατηγική κίνηση της ΕΕ για αυτάρκεια στον κρίσιμο τομέα των ημιαγωγών

Η επάρκεια ημιαγωγών είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και επιτακτική, δεδομένου πως οι εφαρμογές τους καλύπτουν όλο το εύρος των ηλεκτρονικών συστημάτων.Οι ημιαγωγοί είναι ένα μικροηλεκτρονικό...