Η Αίγυπτος προσφέρει μαχητικά αεροσκάφη στη Συρία;

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Συρία έστειλε πρόσφατα επιτροπή αξιωματικών στην Αίγυπτο να επιθεωρήσει έναν αριθμό μαχητικών MiG-21 που δεν είναι πλέον ενεργά με την Αιγυπτιακή Αεροπορία, με σκοπό να τα αποκτήσει.

Όπως υποστηρίζει το «zamanalwsl.net», πρόκειται για περίπου 40 αεροσκάφη, τα οποία βρίσκονται αποθηκευμένα σε αιγυπτιακές αεροπορικές βάσεις. Για την πώληση ή δωρεά των μαχητικών φέρεται να υπάρχει το «πράσινο φως» του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ενώ το δημοσίευμα ισχυρίζεται πως 15 από αυτά μπορεί να καταστούν υπηρεσιακά με τη Συρία.

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων «The Military Balance 2011», η Συριακή Αεροπορία είχε 219 MiG-21 το 2011, από τα οποία αρκετά έχουν χαθεί ή αχρηστευθεί κατά τη διάρκεια του Πολέμου.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
JohnnyB
Member
Famed Member
JohnnyB

Σημαντική ενίσχυση για την αποδυναμωμένη SyAAF.
Αν καταφέρουν να ενεργοποιήσουν κάτι παραπάνω απο 15 αεροσκάφη όπως λέει η πηγή θα είναι μεγάλης χρησιμότητας στην προσπάθεια απελευθέρωσης εδαφών που παράνομα κατέχει “De Jure” η Τουρκία στην επαρχία Idlib.
Μιλάμε για τα Αιγυπτιακά Mig-21 που πρωτοστάτησαν στον Πόλεμο της Φθοράς με το Ισραήλ και είναι η καλύτερη έκδοση που παρήγαγε τότε η Ρωσία ενάντια στα Αμερικάνικα Φάντομ που παιρνούσαν στην IAF κατευθείαν απο την γραμμή παραγωγής της USAF.
Μπράβο στον Αλ Σίσι απο μένα.

GiannisKr
Member
Γιάννης Μ.

Χαλαρά θα τα καταφέρουν και προφανώς για να τα ζήτησαν θα έχουν και την έγκριση της Μόσχας σε ό,τι χρειαστούν από ανταλλακτικά. Μπράβο λοιπόν και στον Αλ Σίσι και στον Άσαντ που ήρθαν σε συμφωνία.

Evanos
Member
Noble Member
Evanos

Όταν η κατασταση φτάνει στα όρια -οπως στην Συρία- ακόμη και μαχητικά 50 ετών μπορεί να ειναι υπέρ χρήσιμα…οσο και να έχουν προχωρήσει οι τεχνολογίες…

για αυτό και εμείς ας διατηρούμε με ιδιαίτερη προσοχή παλαιότερα μαχητικά -οπως π.χ. το Α7- γιατί ποτέ δεν ξερεις τι τρύπες θα κληθείς σε κατασταση έκτακτης ανάγκης να κλείσεις..

Και βεβαια οι εποχές των παχιών αγελάδων τελείωσαν για την Ελληνική άμυνα
καθώς δεν μπορούμε να έχουμε προσεγγίσεις Γερμανών και Ολλανδών οπου στα 20 χρόνια
δίνουμε τις προηγούμενες εκδόσεις σύγχρονων όπλων για να πάρουμε καινούργιες..

Spirit
Guest
Spirit

Ας τα βλέπουν εδώ ορισμένοι που θέλουν να σκοτώσουν τα block 30.

Λάμπρος Ε. Π. - Η.Π.Α.
Guest
Λάμπρος Ε. Π. - Η.Π.Α.

Υπάρχουν πολιτικές προεκτάσεις μίας τέτοιας μεταφοράς Αιγυπτιακού πολεμικού υλικού προς Συρία. Για ποιούς λόγους ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άλ Σίσι (απόφοιτος της ΣΕΘΑ ΣΞ Η.Π.Α. – U.S. Army War College), πολιτικώς θα ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ την ετήσια ΔΩΡΕΑΝ στρατιωτική βοήθεια Η.Π.Α. προς την Αίγυπτο ύψους $1,2-$1,5 δισεκατομ.; Εδώ στις Η.Π.Α. υπήρξαν πολιτικά ερωτηματικά και σοβαρός αντίκτυπος από την ανακάλυψη ότι γίνονταν εισαγωγή πολεμικού υλικού κατασκευής Β. Κορέας προς την Αίγυπτο (σχετική αρθρογραφία σε “Washington Post”), παρά τα σχετικά απαγορευτικά ψηφίσματα ΟΗΕ και τις σχετικές Αμερικανικές απαγορευτικές κυρώσεις. Ήδη υπάρχει σοβαρή κριτική για το διδακτορικό καθεστώς Άλ Σίσι σε ό,τι αφορά βασικά ανθρώπινα διακιώματα… Read more »