- Advertisement -

H Αίγυπτος προσπαθεί να πουλήσει τα εκσυγχρονισμένα Mirage 5 της

- Advertisement -

H Αίγυπτος, πιθανόν εν όψει της άφιξης των νέων σύγχρονων μαχητικών Rafale που προμηθεύθηκε πρόσφατα, φέρεται να έχει κάνει προσπάθειες να «ξεφορτωθεί» τα παλαιά αεροσκάφη κρούσης Mirage 5 που έχει ακόμα σε υπηρεσία.

Η Αίγυπτος είχε παραλάβει συνολικά 82 αεροσκάφη διαφόρων εκδόσεων μεταξύ των οποίων εξειδικευμένα φωτοαναγνωριστικά, αεροσκάφη κρούσης και μαχητικά. Τα αεροσκάφη αποδείχθηκαν αξιόπιστα και διατηρήθηκαν σε υπηρεσία μέχρι σήμερα.
Μάλιστα 24 από αυτά (δύο μοίρες) της έκδοσης Mirage-5SDE [η εξοπλισμένη με ραντάρ έκδοση μαχητικού – τοπική ονομασία Horus (Ώρος)] αναβαθμίστηκαν με νέα συστήματα στις εγκαταστάσεις της Sagem (όμιλος Safran) γύρω στο 2010.
Δεν είναι γνωστό σε τι κατάσταση βρίσκονται σήμερα ούτε τα εν λόγω εκσυγχρονισμένα ούτε τα υπόλοιπα σε αποθήκευση. Ωστόσο σίγουρα ένα εκ των εκσυγχρονισμένων έχει χαθεί σε ατύχημα.
Ο πιθανολογούμενος πελάτης δεν είναι βέβαια άλλος από το Πακιστάν που διαθέτει μεγάλο αριθμό αεροσκαφών ίδιου τύπου σε υπηρεσία έχοντας αναπτύξει μία αξιοπρόσεκτη εγχώρια βιομηχανική ικανότητα για τεχνική υποστήριξη.

Πως τα πακιστανικά Mirage IIIE/V εξακολουθούν να πετούν μετά από 50 χρόνια υπηρεσίας!


Σύμφωνα με μία αναφορά, οι διμερείς διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αιγύπτου και του Πακιστάν διεξήχθησαν πριν από λίγους μήνες και αφορούσαν την πώληση τριάντα αεροσκαφών του τύπου, αριθμός που λογικά περιλαμβάνει και αεροσκάφη σε αποθήκευση.
Η Αίγυπτος φέρεται να μην έχει καταφέρει να ολοκληρώσει ακόμα την πώληση εν αναμονή έγκρισης εξαγωγής από το Παρίσι, που έχει και τον τελευταίο λόγο. Η Γαλλία βέβαια είναι γνωστό ότι έχει καταφέρει να πουλήσει Rafale στην Ινδία και προσπαθεί να πουλήσει ακόμα περισσότερα.

Ίσως η παράμετρος αυτή να μην καθιστά την έγκριση πώλησης στο Πακιστάν εφικτή, αν και πρακτικά δεν θα κόστιζε τίποτα στην Γαλλία και αφορά προηγούμενης γενιάς αεροσκάφη.
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Spirit
Spirit
1 year ago

Μεγάλος άγνωστος αυτά τα μαχητικά. Ελάχιστες οι πληροφορίες για αυτά.

Georgios-Papadopoulos
1 year ago
Reply to  Spirit

Δεν βλάπτει να στείλουμε μια RFI.

Nikolaos
Noble Member
Nikolaos (@nikolaos)
1 year ago
Reply to  Spirit

Τα 5SDE είναι ΙΙΙΕ με άλλο όνομα, πολλαπλού ρόλου. Το αναβαθμισμένο στη φωτό έχει αποστασιόμετρο λέιζερ TVM 630. Τελείως απίθανο να πειράχθηκε ραντάρ σε α/φ 45 ετών. Μάλλον λόγω αχρηστίας σε ρόλο α/α έγιναν δ/β.
Τα 5SDR είναι έντιμα αναγνωριστικά (IIIR/RD). Υπάρχουν και ισάριθμα διθέσια 5SDD.
Τα 5Ε2 (στη φωτό σε δυάδα, με τους μεγάλους μαύρους δίσκους στο κέντρο του εθνοσήμου) ήταν πολύ εξελιγμένη έκδοση για την εποχή της (1978). Σε αντίθεση με τα προηγούμενα, που αγοράστηκαν απο τη Σ. Αραβία, αυτά αγοράστηκαν με εθνικά κονδύλια: Η Σ. Αραβία έκοψε το χρήμα λόγω “προδοσίας” (ειρήνη με Ισραήλ), αλλά η Αίγυπτος είχε αγαπήσει τα Μιράζ της (απωθημένο της από τους Πολέμους με το Ισραήλ, όπου τα ισραηλινά Μιράζ σάρωσαν). Έχουν Aida II radar rangefinder, Ulisse 47 INS, laser rangefinder, HUD, RWR, chaff/flare dispensers. Αγοράστηκαν 18, δεν έχουν ραντάρ, και είναι δ/β.
Φυσικά μιλάμε για πολύ παλιά αεροπλάνα, δυό γενιές πριν από τα δικά μας Μ2000, αυτά που βλέπω για ενδιαφέρον της ΠΑ μάλλον χιούμορ μου φαίνονται …

Georgios-Papadopoulos
1 year ago

Φαίνονται ιδανική λύση για την ΠΑ μας, μη πω σαν μάνα εξ ουρανού, γιατί μάλλον τα δίνουν κοψοχρονιά και βιάζονται αλλά και εκσυγχρονισμένα, όπως πιθανόν και κάποια σε hot transfer κατάσταση. Ακόμη και να μην είναι hot transfer, είναι μπόλικα και πιθανά ιδανικά προς πηγή ανταλλακτικών για τα υπόλοιπα. Όλα τα προηγούμενα εφόσον έχουμε διαγράψει το σενάριο, κάποια στιγμή να προμηθευτούμε είτε Rafale, είτε Eurofighter (το Gripen δεν το βάζω στην εξίσωση γιατί είναι κατηγορίας F-16), οπότε θα συνεχίζουμε να χρειαζόμαστε φορείς για τα υποστρατηγικά μας όπλα στην ΠΑ (μην συγχέουμε την ΠΑ με το ΠΝ που μπορεί, κάποια στιγμή να δει FREMM ή FTI και μου πείτε ότι θα τα εκτοξεύουμε από εκεί) και ως γνωστόν δεν δύνανται, για πολιτικούς κυρίως λόγους, να τα φέρουν τα F-16 μας.

Agamemnon
Τασος Σ.
1 year ago
Reply to  Γιώργος

Δεν ειναι τα -2000EM/BM…Παμπαλαια 5αρια ειναι…

Doric
STR
1 year ago
Reply to  Γιώργος

Αυτός είναι τρολ,δεν εξηγήται αλλιώς…

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
ΓΙΑΝΝΗΣ 1
1 year ago
Reply to  Γιώργος

Τώρα αν σου πω έχω έχεις αδικηθεί από την ζωή που δεν είσαι ο υπουργός άμυνας μας, θα το πιστέψεις ?
Τι είναι όλα αυτά που γράφεις ?

agnostosependytis
agnostosependytis
1 year ago

Μάλλον βιάστηκε να γράψει το σχόλιο, νομίζοντας ότι είναι τα πεντάρια με το 2000 μπροστά. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες και την έχω πατήσει και εγώ από την βιασύνη (όταν ΄σχολιάζεις άρθρο βγάζοντας βιαστικό συμπέρασμα, κα σου έχε ξεφύγει κάτι μικρό μεν πολύ καθοριστικό για το νόημα δε).
Δεν αξίζει να τον αποπάρει κάποιος για αυτό, δυστυχώς τα σχόλια δεν επιτρέπουν διόρθωση.

Παυλος
Παυλος
1 year ago

Αυτά τα αεροσκάφη θα μπορούσες να τα πάρεις, λέμε τωρα αν είχες αξιόλογη αεροπορική βιομηχανία που μπορούσε να το κάνει,και να τα μετατρέψεις σε ΜΕΑ.Τα σηκώνεις στον αέρα πριν τα κανονικά σου αεροσκάφη και ο εχθρος σπαταλάει τους πανάκριβους πυραύλους του σε αυτά,ενω τα κανονικά ακολουθούν .
Επίσης θα μπορούσες να τα χρησιμοποιήσεις ως ΜΕΑ αυτοκτονίας εναντίον στρατηγικών στόχων.

Panos71
Active Member
Panos71 (@panos71)
1 year ago

Επίσης θα μπορούσαμε να τα αγοράσουμε ολα και να γυρίσουμε μια υπερπαραγωγή με αερομαχίες, κρούσεις αυτοκτονίας, και πολυάριθμες καταστροφές απο αντιαεροπορικα. Εχεις καταλάβει οτι τα μιραζ μας μεχρι πρότινος δςν ειχαν φρενα;…..;

Παυλος
Παυλος
1 year ago

Αφού τα ξέρεις τοσο καλά,να σε βάλουμε εσένα τότε σκηνοθέτη στην ταινία σου αυτή και αν πάει καλά σε εισπράξεις, δώσε τίποτα για καινούργια φρένα και καμιά αλλαγή λαδιών για τα Μιράζ μας)
Τώρα που θα έρθουν s400,f-35, βαλλιστικοί πύραυλοι που φθανουν ως τη Αθήνα, ελικοπτεροφόρα,type214,altay,aegis φρεγάτες,mtp-76,και και και…., εμείς να προσέχουμε να μην ξοδευτουμε πολυ ,δεν υπάρχουν λεφτά))
Επί την ευκαιρία, θυμάμαι στο περιοδικό της Πτήσης που είχα διαβάσει για τον τελευταίο πολεμο του Ισραήλ, δεκαετία 70,περικυκλομενο από παντού,με ρωσικά sam να περιμένουν την αεροπορία τους.Σηκωσανε και αυτοί τα uav τους, όλοι οι πύραυλοι πάνω τους , οπότε και ανενόχλητα τα αεροπλάνα τους ακολουθούν σε αποστολές sead και νικανε.Δεκαετια 70 αυτά,και τωρα ειναι 2019)Μην ξεχνάμε και τη νότια Κορέα,με τα 1000 αεροπλάνα της,που ενώ είναι παμπάλαια, αποτελεί κίνδυνο η ποσότητα τους αυτή καθ’ αυτή αφού οι αντιαεροπορικοι πύραυλοι των νοτιων Κορεάτων ειναι πιο ακριβοί και πιο λίγοι..
Αλλα Β.Κορεα και Ισραήλ κοιτάζουν να είναι μονιασμένοι,και ενωμένοι μπροστά στον έξω εχθρό.Και τότε, κάποια λύση θα βρεθεί. Εμείς από την άλλη…

George
Trusted Member
George (@george)
1 year ago

Ανταλλαγή καναδυο με F-1 για το μουσείο της ΠΑ?
Με τα μη αναβαθμισμένα Μ-2000 να ακολουθούν θα μπορούσαμε να είχαμε θεματική ενότητα για την μεταπολεμική Γαλλική αεροδιαστημική βιομηχανία

Nikolaos
Noble Member
Nikolaos (@nikolaos)
1 year ago

Τελικά, δεν είναι να ακουστεί κάτι για παλιά αεροπλάνα εδώ. “Να τα αγοράσουμε” … Και άντε κατεβατά για να εξηγούμε γιατί δεν γίνεται …
Θυμίζουμε σιγά σιγά το γνωμικό «έριξε ένας ζουρλός μια πέτρα στο πηγάδι, και έπεσαν δέκα γνωστικοί να τη βγάλουν» …
Παρά ταύτα, απευθύνω θερμή παράκληση στο περιοδικό για ακόμη περισσότερα τέτοια θέματα. Κλασικά τζετ εν ενεργεία, και μάλιστα με γουστόζικες παραλλαγές, είναι ανεκτίμητα στο μονότονο γκρι τοπίο της σύγχρονης αεροπορίας.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οπλισμός των νέων ελληνικών MH-60R με Advanced Precision Kill Weapons System (APKWS) , όταν το ΠΝ πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά

 Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε γράψει πως το ΠΝ είναι αυτό που λέμε πάντα στην πρωτοπόρο σε πολλές από τις επιλογές του....
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

80 εκ. δολάρια για τη συντήρηση και εκσυγχρονισμό των ελικοπτέρων S-70B6...

41
 Μαζί με τη σύμβαση για την αγορά του πλήρους "πακέτου" των 4 ελικοπτέρων MH-60R, το ΠΝ διαπραγματευόταν και την Εν Συνεχεία Υποστήριξη του Στόλου...
- Advertisement -
Card image

November 2020 #006

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 June 2016 #361

Αγορά 2.29
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Σεπτέμβριος #400

Αγορά 4.49

Related News

Τον επόμενο μήνα ξεκινούν οι παραδόσεις του ρωσικού μαχητικού 5ης γενιάς Su-57

https://youtu.be/qRZ3sZbmjA0Η Ρωσική Αεροπορία θα αποκτήσει το πρώτο μαχητικό 5ης γενιάς Su-57 τον Δεκέμβριο, μεταδίδει το «TASS».https://www.ptisidiastima.com/russias-aerospace-forces-to-receive-large-scale-deliveries-of-su-57-jets-in-2020/Το αεροσκάφος θα παραδοθεί στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας τον...

Κομισιόν: Η πορεία δράσης της Τουρκίας συνεχίζει να δημιουργεί περισσότερες εντάσεις και δυσπιστία

ΑΠΕ-ΜΠΕΗ συμπεριφορά της Τουρκίας δε συμβάλλει σε «μόνιμες λύσεις» τονίζει με γραπτή ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, επισημαίνοντας ότι...

Γάλλος υπουργός Εσωτερικών: Διαλύθηκε η οργάνωση Γκρίζοι Λύκοι

ΑΠΕ-ΜΠΕΗ ακραία εθνικιστική οργάνωση Γκρίζοι Λύκοι διαλύθηκε σήμερα στην Γαλλία με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, ανακοίνωσε στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών.«Το κίνημα των Γκρίζων...