Μία ακόμα διεθνής διάκριση για την ΕΚΑΜ

17
2127
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 100
  •  
  •  

Η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας που είναι και η πλέον επίλεκτη και άριστα εκπαιδευμένη Μονάδα ειδικών επιχειρήσεων στην χώρα όσον αφορά τα Σώματα Ασφαλείας, συμμετείχε πρόσφατα στον διεθνή διαγωνισμό Annual Warrior Competition 2018 στην Ιορδανία.

Συγκεκριμένα, ο διαγωνισμός αυτός διεξήχθη στο περιβόητο διεθνές κέντρο εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων στο KASOTC (King Abdullah II Special Operations Training Center) και σ’ αυτόν μπορεί να συμμετάσχει όποια χώρα επιθυμεί με τους καλύτερους των καλύτερων που διαθέτει.

فعالية تحدي الملك ضمن اليوم الخامس لمسابقة المحارب العاشرة.The King's Challenge event at KASOTC's 10th Annual Warrior Competition

Gepostet von King Abdullah II Special Operations Training Center – Kasotc am Freitag, 4. Mai 2018

Παρόλο που είναι ένας διαγωνισμός και όχι πραγματικές επιχειρήσεις, έχει την δικιά του ξεχωριστή αξία, καθώς το επίπεδο συναγωνισμού είναι το ύψιστο δυνατό σε παγκόσμιο επίπεδο και σαφώς ούτε κάποιος τυχαίος μπορεί να συμμετάσχει εκεί, ούτε βέβαια να διακριθεί.

Η ΕΚΑΜ όπως πληροφορούμαστε από ανάρτηση στην σελίδα της μονάδας στο Facebook (από όπου κι οι φωτογραφίες), κατέλαβε την πέμπτη θέση (κι όχι ένατη όπως λανθασμένα είχε αρχικά αναφερθεί σε κάποιες πηγές) σε παγκόσμιο επίπεδο, την πρώτη σε πανευρωπαϊκό, ενώ αξίζει να μνημονευθεί ότι δυο τουρκικές μονάδες ειδικών δυνάμεων της Στρατοχωροφυλακής (Jadarma) δεν κατάφεραν καν να μπουν στην εικοσάδα.

Συγχαρητήρια στην ΕΚΑΜ λοιπόν!


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 100
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Pagoboy
Guest
Pagoboy

Μπραβο στα παιδια!! Οταν θελουμε μπορουμε να μαστε στους καλύτερους!!!

Tango Alpha
Guest
Tango Alpha

Η σημαία στην έβδομη φωτογραφία είναι στο έδαφος ή κάνω λάθος; Αν είναι στο έδαφος μάλλον υπάρχει θέμα ή έτσι θυμάμαι από όταν μάθαινα τα της σημαίας αλλά τη σημασία έχει προκειμένου να μπει μια καλή φωτογραφία στο FB!
Επίσης υπάρχουν τέσσερις ομάδες καλύτερα από τις ΕΚΑΜ. Και όπως λέει το σοφό ρητό στο management plans last until engagement starts. Αρα κατέκτησαν ένα βραβείο αλλά στις μέχρι τώρα επιχειρήσεις τους μάλλον ως συνεργάτες των Monty Python συμπεριφέρονται – να θυμίσω αυτή για τη σύλληψη του Sorin Matei που είχε αποτέλεσμα το θάνατο πολίτη.

STRATOS
Guest
STRATOS

Η σημερινή ΕΚΑΜ δεν έχει καμία σχέση με την μονάδα εποχής Σοριν Ματει.

ΕΚΑΜ από τις καλύτερες αντιτρομοκρατικές μονάδες στον κόσμο όπως και η αντίστοιχη του Λιμενικού.

Tango Alpha
Guest
Tango Alpha

STRATOS,

οι νοοτροπίες δεν αλλάζουν απλά αποκτώνται ακριβά gadgets. Να σας θυμίσω τις επίλεκτες δυνάμεις του Στρατού που ξεκίνησαν να πάνε στα Ιμια και γύρισαν πίσω γιατί δεν είχαν μπαταρίες για τους φακούς. Απλά εύχομαι να μη χαθούν ξανά ζωές πολιτών από την ανικανότητά τους.
Αυτονόητο είναι ότι αν τυχόν υπάρξει μια σειρά από επιχειρήσεις που εξελιχθούν καλά θα χαρώ να επανορθώσω.

Και δεν είχα απάντηση για τη σημαία!

Em.Ti
Guest

Κάνετε μεγάλο λάθος για τη νοοτροπία. Κατ’αρχάς, από τότε που έγινε το φιάσκο με τον Matei έχουν αλλάξει όλα τα στελέχη στην ΕΚΑΜ. Και έχει αλλάξει άρδην το πρόγραμμα εκπαίδευσης. Απλά καμία σχέση σε όλα τα επίπεδα. Κατά δεύτερον, για το φιάσκο στην υπόθεση Matei δεν φταίει η ΕΚΑΜ αλλά η τότε ηγεσία της ΕΛΑΣ. Επίσης εκεί έγινε εκ βάθρων ανανέωση του δόγματος λειτουργίας. Εκεί που φάνηκε ότι υστερεί η ΕΚΑΜ είναι στις επιχειρήσεις εκτός αστικού περιβάλλοντος, πριν από 2 (ή 3) χρόνια, στο κυνηγητό των Αλβανών φυγάδων στην Ορ.Ναυπακτία/Ήπειρο. Τότε αν θυμάστε το φίδι από την τρύπα το έβγαλαν… Read more »

Tango Alpha
Guest
Tango Alpha

Em.Ti, εγώ αστυνομία βλέπω αν η διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ, ο υπουργός ή όποιος άλλος έδωσε λάθος εντολές ελάχιστη σημασία έχει καθώς το πιο πιθανό είναι να επαναληφθεί. Για τη νοοτροπία τώρα: Δεν έχω στοιχεία αλλά η νοοτροπία δεν αλλάζει. Διαφορετικά μετά από 8 χρόνια μνημόνιο θα είχαμε μια διαφορετική Ελλάδα. Και στην περίπτωση της χώρας έχουμε και οικονομικό συμφέρον να το κάνουμε αλλά δεν μπήκαμε στο κόπο. Γιατί να το κάνουν τα στελέχη των ΕΚΑΜ που ο μισθός τρέχει και τα ακριβά καλούδια προστίθονται στον εξοπλισμό; Να σας θυμίσω το περιστατικό με τον κακοποιό στο Παλιό Φάληρο που δεν τον… Read more »

SEAMAN
Guest
SEAMAN

Είστε λίγο ισοπεδωτικός αγαπητέ. Το φιάσκο της οδού Νιόβης οφείλεται απόλυτα στον τότε Αρχηγό (όπως ορθά αναφέρει ο φίλος Em.Ti) της ΕΛΑΣ που κόντρα σε κάθε έννοια επαγγελματισμού παρουσιάστηκε στην σκηνή του συμβάντος (με τον προσωπικό του οδηγό!!!) και προσπάθησε να το ΄΄παίξει΄΄ διαπραγματευτής με τον κακοποιό μπαίνοντας ανάμεσα στους άνδρες της μονάδας. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι ,έγινε ριζική αναθεώρηση του προγράμματος εκπαίδευσης ,ακολούθησαν εκπαιδεύσεις με επίλεκτες μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ και του Η.Β. λόγω Ολυμπιακών Αγώνων καθώς και μια σειρά από απόλυτα επιτυχημένες επιχειρήσεις πολλές από τις οποίες δεν είδαν καν το φως της δημοσιότητας.… Read more »

Em.Ti
Guest

Κε. Τ.Α, Όλα τα βάζετε στο ίδιο καλάθι. Κακώς. Με αυτή την λογική, πρέπει όλοι μας να παίρνουμε το νόμο στα χέρια μας αφού η ΕΛΑΣ είναι καταφανώς ανίκανη να μας προστατεύσει ή να τηρήσει την έννομη τάξη. Ή να πάρουμε όλοι μας από ένα τουφέκι να περιπολούμε τα σύνορα αφού προφανώς ο ΕΣ δεν είναι σε θέση να το κάνει. Καταλαβαίνετε ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται, έτσι; Προσωπικά, στελέχη που φορούν καθημερινά τη σημαία, έχουν ορκιστεί σε αυτή και υπηρετούν το σύνολο επίσης καθημερινά, δεν θα τα ρωτούσα γιατί έβγαλαν τέτοια φωτογραφία. Αν μή τι άλλο το σύμβολο αυτό… Read more »

Tango Alpha
Guest
Tango Alpha

Αγαπητοί SEAMAN και Ε.Τ. Μάλλον συμφωνούμε να διαφωνούμε αλλά μου αρέσει η συζήτηση μαζί σας. Ξεκινάμε: Το να πάρω ένα όπλο για άμυνα του σπιτιού από κακοποιούς μάλλον δεν είναι αποδοτικό. Υπάρχουν καλύτερα μέσα. Αν και κάποιο πολίτες το έχουν κάνει μάλλον δείγμα της απελπισίας τους για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν. Η νοοτροπία δεν είναι μόνο της ομάδας αλλά του Σώματος. Για την οικονομία της συζήτησης ας δεχτώ ότι εκπαιδεύτηκαν και έχουν μια ή δυο ή περισσότερες καλές επιχειρήσεις και μάλιστα μυστικές. Δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση ότι κάποιος ανώτερος δε θα θελήσει να επαναλάβει μια άλλη Νιόβης – όχι ότι… Read more »

chikichiki
Guest
chikichiki

Πολύ φοβάμαι ότι θα συμφωνήσω κι εγώ με τους υπόλοιπους σχολιαστές. Είναι πράγματι γεγονός ότι ακόμα και μέσα στο ασφυκτικό περιβάλλον των μνημονίων πολλές καρκινικές/παρασιτικές δομές και νοοτροπίες εξακολουθούν να υφίστανται. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε λειτουργεί πουθενά τίποτα, ειδικά μάλιστα σε τομείς που λόγω ιδιαίτερων χαρακτηριστικών (εδώ επικινδυνότητα και σοβαρότητα) πολύ απλά δεν υπάρχουν τα περιθώρια υπολειτουργίας που υπάρχουν αλλού. Οι Έλληνες πιλότοι για παράδειγμα κερδίζουν συνεχώς διεθνείς διακρίσεις, και αποδεικνύουν καθημερινά την αξία τους στο Αιγαίο. Παρά το ότι ανήκουν στη δυσλειτουργική Ελλάδα, οι ίδιοι είναι κάθε άλλο. Υποθέτω αναφέρεστε στο περιστατικό με τον κακοποιό που έμεινε… Read more »

Jolly Rogers
Guest
Jolly Rogers

Η “παλιά” ΕΚΑΜ της εποχής Σοριν Ματέϊ που αναφέρθηκε παραπάνω, δεν υπάρχει πια – ευτυχώς! Η ΕΚΑΜ άρχισε να αλλάζει προς το καλύτερο λίγο πριν τους Ολυμπιακού Αγώνες του 2004 που επιβλήθηκε περισσότερο τεχνική κατάρτιση και επαγγελματισμός, παρά “αντριλίκι” που ίσχυε μέχρι τότε. Παρά το γεγονός οτι το 2004 ήταν έτος σταθμός για την ΕΚΑΜ και από τότε η βελτίωση ήταν θεαματική, μέχρι και αρκετά χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν μετρούσε μόνο η βαθμολογία στο σχολείο εκπαίδευσης… αλλά και “άλλοι” παράγοντες πχ συνδικαλιστικές γνωριμίες κλπ όπως συνέβαινε σε όλες τις “καλές” θέσεις της ΕΛΑΣ που η ζήτηση ήταν μεγαλύτερη… Read more »

V
Guest
V

Το πεδίο εκπαίδευσης είναι προς αντιγραφή!!! Μπράβο στους Ιορδανούς.

Η αληθεια γκρεμιζει Κσστρα.
Guest
Η αληθεια γκρεμιζει Κσστρα.

Δεν υπήρχε κενό αδελφέ μου…κενο ειχε το μυαλο ορισμενων αξιωματικων που θελησαν να πουλησουν εξυπηρετηση σε πολιτικους που ηθελαν να καρπωθουν την φημη για οικογενειακο οφελος…και εαν καταλαβες..καταλαβες. Εκαμ καθαρισε παντου..οσο για το ΕΤΑ μαλλον θα πρεπει να τους ρωτησεις και καταματα να σου δωσουν απαντηση …τωρα για την Μυα…απλα ηταν 8 χλμ μακρια απο τα γεγονοτα….ολα τα αλλα ειναι απλα …μυθοι. ισως σε στεναχωρησα..αλλα η αληθεια ποναει. Τωρα εαν καποιος εχει αλλη αποψη φυσικα μπορει να παρει αυτους που λενε οτι εκαναν τα παντα και να πανε στην εδρα της Εκαμ και ζητησουν εξηγησεις…αλλα δεν νομιζω να το κανουν.… Read more »

Em.Ti
Guest

Επειδή έχω “άκρη” μόνο στο ΕΤΑ, αυτό που έμαθα είναι ότι το ΕΤΑ μπλέχτηκε από σπόντα, μιας και ήταν μια ομάδα εκεί για ορεινό αγώνα. Μάλιστα ήταν να φύγουν, όταν έμαθαν για την επιχείρηση εντοπισμού των φυγάδων και έκατσαν για αυτόν τον λόγο και μόνο. Έφυγαν όταν ανέλαβε η ΜΥΑ/ΛΣ μιάμησι μέρα μετά.

Αν ξέρετε κάτι διαφορετικό, πολύ ευχαρίστως να το μάθουμε. Άλλωστε εγώ τουλάχιστον δεν έχω τίποτα να προσάψω στους άντρες της ΕΚΑΜ. Έγραψα ούτως ή άλλως ότι το οποιοδήποτε κενό στην εκπαίδευση (είτε υπήρχε όντως είτε όχι) έχει πλέον καλυφθεί.

Η αληθεια γκρεμιζει Καστρα.
Guest
Η αληθεια γκρεμιζει Καστρα.

Εαν εχεις ακρη στο ΕΤΑ τοτε θα πρεπει να τους ξαναρωτησεις και να σε κοιτανε στα ματια οταν απαντουν. Η ΜΥΑ οταν εγινε η πρωτη συμπλοκη απο την ΕΚΑΜ απλα ηταν 8 χλμ μακρια σε μια γεφυρα .Το επαναλαμβανω οτι οποιος θιγεται και εχει διαφορετικη αποψη και ηταν παρων στην πρωτη επιχειρηση να προσελθει στην εδρα της ΕΚΑΜ και να ζητησει εξηγησεις. Στην δευτερη συμπλοκη απλα δεν υπηρχαν εκει …κανενας απο τους 2. Το ξαναλεω οι ενοπλες δυναμεις εχουν αντρες δυνατους και με ψυχη δεν εχουν αναγκη τους ψευτες και να ζουν μεσα στο παραμυθι που καποιοι για προσωπικη τους… Read more »

Em.Ti
Guest

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: δεν έγραψα πουθενά ότι οι άντρες της ΕΚΑΜ δεν έλαβαν μέρος στο ανθρωποκυνηγητό. Μάλιστα, ένας εκ των αντρών της ΕΚΑΜ στην τελική φάση τραυματίστηκε αφού μέσα στο σκοτάδι έπεσε από μία πλαγιά. Και αν δεν κάνω λάθος, από τα πυρά της ΕΚΑΜ έπεσαν νεκροί οι τελευταίοι από τους φυγάδες. Τόσο οι άντρες του ΕΤΑ, όσο και οι άντρες της ΜΥΑ/ΛΣ προσέφεραν τις υπηρεσίες τους με ενέδρες που έστησαν για τον εντοπισμό των φυγάδων. Αν δεν ήταν η συνδρομή τους, πολύ πιθανό οι Αλβανοί να είχαν ξεφύγει. Το πρόβλημα ήταν αυτό, η ΕΚΑΜ δεν είχε εκπαιδευτεί σε… Read more »

Η αληθεια γκρεμιζει Καστρα.
Guest
Η αληθεια γκρεμιζει Καστρα.

Φιλε μου καλε και οι 3 νεκροι δραπετες επεσαν σε ενεδρες της Εκαμ , αρα μαλλον κατι πρεπει να γνωριζουν γιαυτες διοτι εχουν πραγματοποησει αρκετες σε πραγματικα γεγονοτα. Ο τραυματιας της Εκαμ ηταν αποτελεσμα της ανταλλαγης πυρων μεσα σε περιβαλλον αρκετα δυσκολο ( νυκτερινες ωρες με ομιχλη)και ευτυχως καταφερε να επανελθει , ο τραυματιας που αναφερεσαι ηταν ανδρας των τοπικων δυναμεων της φωκιδας και τραυματιστηκε την επομενη της πρωτης συμπλοκης. Ουδεποτε και το τονιζω ουδεποτε ζητηθηκε η συνδρομη το Στρατου και του Λ/Σ απο τους επιχειρισιακους ανδρες της αστυνομιας, αλλα απο πολιτικα προσωπα προς οφελος ….μελλοντικων ηρωων …ημιθεων θα ελεγα… Read more »