Εκπαίδευση Γερμανών σε Patriot στο Ισραήλ

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Οι Ισραηλινοί επεκτείνουν τον κύκλο συνεκπαίδευσης προσωπικού των Ε.Δ καθώς εκτός από ανταλλαγές Μοιρών με μαχητικά αεροσκάφη φίλιων αεροπορικών δυνάμεων, διεξάγεται και κοινή συνεκπαίδευση στελεχών που υπηρετούν σε αντιαεροπορικά συστήματα Patriot.

Πρόσφατα στελέχη της Διοίκησης Αεράμυνας του Ισραήλ μετέβησαν στη Γερμανία ενώ προηγήθηκε επίσκεψη Γερμανών συναδέλφων τους στο Ισραήλ. Οι Γερμανοί αξιωματικοί και υπαξιωματικοί ξεναγήθηκαν σε μονάδες Αεράμυνας με συστοιχίες συστημάτων “Yahalom” (Patriot) και “Iron Dome” ενώ επισκέφθηκαν και την Σχολή Αεράμυνας της IAF.

Οι Γερμανοί είδαν πως διεξάγεται η εκπαίδευση στελεχών της IAF σε αντιαεροπορικά συστήματα, τις δραστηριότητες των μονάδων με έμφαση στις μονάδες των Patriot που διαθέτουν επίσης οι Γερμανικές Ε.Δ.

Η Γερμανική αποστολή έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκτεταμένη επιχειρησιακή εμπειρία που διαθέτουν οι Ισραηλινοί συνάδελφοι τους καθώς επίσης για τη κατάσταση διαρκούς επιχειρησιακής ετοιμότητας που διατηρείται 24/24ωρο 365 μέρες το χρόνο για την αντιμετώπιση αιφνίδιων απειλών.

Όπως ανέφερε ο Αντισμήναρχος Tal Kaduri, επικεφαλής του τμήματος διεθνούς συνεργασίας της Διοίκησης Αεράμυνας της IAF: « Το να κάθεται κανείς μπροστά από μία οθόνη για ώρες, ώστε να διατηρείται ετοιμότητα για μια πιθανή αναχαίτιση δεν είναι κάτι εύκολο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διατηρούμε ικανότητα αντίδρασης σε 24ωρη βάση. Οι Γερμανοί συνάδελφοι μας επωφελήθηκαν από την επίσκεψη τους ώστε να αποκτήσουν επιχειρησιακή γνώση και αντίληψη που θα τους βοηθήσει να αντεπεξέλθουν αν ποτέ χρειαστεί να εμπλακούν σε επιχειρήσεις».

Μελλοντικά αναμένεται οτι η συνεργασία της IAF με τη Luftwaffe θα επεκταθεί με μεγαλύτερη συμμετοχή των Γερμανών στην ισραηλινή άσκηση «Blue Flag» αλλά και επέκταση συνεκπαίδευσης στο πλαίσιο ανταλλαγής Μοιρών.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
ivychris
Guest
ivychris

“Το να κάθεται κανείς μπροστά από μία οθόνη για ώρες, ώστε να διατηρείται ετοιμότητα για μια πιθανή αναχαίτιση δεν είναι κάτι εύκολο…”

Τι λέει ο άνθρωπος/ Κανείς δεν κάθεται πάνω από 3-4 ώρες μπροστά στην οθόνη.
Οι βάρδιες είναι 3 8ωρες/24ωρο εναλλασσόμενες.
Η κάθε βάρδια αποτελείται από Χ άτομα και σε κάθε στιγμή υπάρχον Χ*2 – Ψ ζευγάρια μάτια σε Ζ οθόνες, oι οποίοι λειτουργούν επικουρικά στο Iron Dome, όχι όμως και στα Patriot
Άσε που το IronDome είναι 100% αυτοματοποιημένο στην αποκάλυψη, ταυτοποίηση, παρακολούθηση, εγκλωβισμό & κατάρριψη ιχνών…

Georgios
Member

Ωραίο πράγμα να έχεις το κύριο σύστημα αεράμυνάς σου στον αυτόματο πιλότο (autopilot) Άντε, σε λίγο, με το καλό και σε κάποια νέα έκδοση των Patriots, δυτική τεχνογνωσία (R&D και know-how) υπάρχει.

Babis_UK
Member
Babis_UK

Μηπως μια συνεκπαιδευση με το συμμαχικο Ισραηλ σε θεματα αεραμυνας να ηταν χρησιμη και για την ΠΑ αλλα και για την IAF.
Οι τελευταιοι “βλεπουν” εδω και 2 χρονια τα F-35 στις οθονες των συστηματων αεραμυνας τους και θα ηταν πολυ ενδιαφερον αν μπορουσαμε να βλεφαριασουμε και εμεις λιγακι.