33.2 C
Athens
Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021
- Advertisement -

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ELBIT, η ΠΑ και η αλήθεια για το Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο της Καλαμάτας

- Advertisement -

Το Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο της Καλαμάτας είναι ένα τόσο σημαντικό πρόγραμμα για την ΠΑ, όσο ο εκσυγχρονισμός των F-16V και η αγορά των Rafale. Θα λέγαμε πως είναι σημαντικότερο, καθώς τα αεροσκάφη δεν πετούν από μόνα τους, χρειάζονται πιλότους για να είναι επιχειρησιακά. Όσο προηγμένα κι αν είναι τα Rafale, όσους Meteor ή SCALP EG και να μπορούν να μεταφέρουν, χρειάζονται και πιλότους να τα πετάνε. Και πιλότοι, για Rafale και F-16V δεν μπορούν να εκπαιδεύονται στα παλαίμαχα Τ-2. Είναι πραγματικό “κατάντημα”, ευγενικά μιλώντας, πιλότοι F-16C/D και Mirage 2000  να εκπαιδεύονται στα αεροσκάφη που εκπαιδεύονταν οι πιλότοι των F-3D και F-4B.

Είναι απορίας άξιο, πως τόσες “τάξεις” Ελλήνων Ικάρων όχι μόνο έμαθαν να πετάνε στα Τ-2, αλλά κυριάρχησαν και κυριαρχούν στο Αιγαίο (κι όχι μόνο). Αλλά enough is enough, κάποια στιγμή η ΠΑ έπρεπε να περάσει στον 21ο αιώνα, έστω και με καθυστέρηση 30 ετών. Η ανάγκη για ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο έχει αναγνωριστεί εδώ και σχεδόν 20 έτη, αλλά η παρατεταμένη οικονομική κρίση είχε οδηγήσει την ΠΑ στη χρήση των 50χρονων Τ-2 ακόμη και σήμερα, εν έτει 2021. Αυτό όμως έλαβε τέλος.

Στη διαδικασία επιλογής αναδόχου ενεπλάκη η εξαιρετική καναδική εταιρεία CAE, με μεγάλη εμπειρία και γνώση στο θέμα. Λίγο αργότερα, ενδιαφέρθηκε και η ισραηλινή ELBIT, χάρη στην παρουσία της οποίας, οι δυο εταιρείες μπήκαν σε μια σκληρή ανταγωνιστική διαδικασία, στο τέλος της οποίας η ΠΑ πήρε αυτό που ήθελε, στις τιμές που επιθυμούσε. Έτσι, η ΓΔΑΕΕ και το ΓΕΑ ανέδειξαν σαν προτιμώμενη επιλογή την ισραηλινή λύση, που εκ των πραγμάτων, και όπως έχουμε ήδη αναλύσει, ήταν η καλύτερη και η φθηνότερη.

Μετά την ανάδειξη, ξεκίνησε η διαδικασία της συμβασιοποίησης, η οποία δεν είναι τόσο απλή ή εύκολη διαδικασία. Το ότι είχε επιλεγεί η ELBIT, δεν σήμαινε πως η ΠΑ δεν θα προσπαθούσε να κερδίσει πλέον όσο το δυνατόν περισσότερο, προφανώς περισσότερα από αυτά που είχαν οι Ισραηλινοί στην προσφορά τους. Έτσι, η ΓΔΑΕΕ, επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου για τη συμβασιοποίηση, ενώ το ΥΠΕΘΑ προσπαθούσε παράλληλα να αποσπάσει ακόμη περισσότερα από τον ανάδοχο (με την μορφή παροχών για την ΠΑ και το εκπαιδευτικό έργο).

Κάπου εκεί, ξεκίνησε και η λάσπη, περί “καπέλου” στην τιμή, και άλλα τέτοια ευτράπελα. Ενώ δηλαδή η ΓΔΑΕΕ και το ΥΠΕΘΑ προσπαθούσαν, και πετύχαιναν, καλύτερες τιμές, και περισσότερα για την ΠΑ, κάποιοι μιλούσαν και έγραφαν, χωρίς καν να ξέρουν, για τιμή 1,8 δις ευρώ. Καθώς πολλοί αρέσκονται να διαβάζουν αλλού και να έρχονται να ρωτούν εμάς, θα πούμε πως τα περί τιμής 1,8 δις είναι… παραμύθια. Η προσφορά των Ισραηλινών όχι μόνο είναι αυτή που μας προσφέρθηκε, αλλά η ΓΔΑΕΕ, μετά από σκληρή διαπραγμάτευση, κατάφερε περισσότερα, έριξε ουσιαστικά την τιμή.

Το μεγάλο “μυστικό” λέγεται “τιμαριθμική αναπροσαρμογή“. Μιας και η σύμβαση είναι 22 ετών, είναι αδύνατον να μην υπάρχει και ένα “ταβάνι” στις ετήσιες αυξήσεις που μπορούν να επιβληθούν από τον ανάδοχο λόγω τιμαριθμικής αναπροσαρμογής. Φυσικά, αυτό υπήρχε στην ισραηλινή προσφορά, όσο και στην καναδική. Έτσι, το “ταβάνι” της αναπροσαρμογής ήταν 3% ετησίως. Όταν ήρθε η στιγμή της συμβασιοποίησης, οι Ισραηλινοί έστειλαν σύμβαση με το ετήσιο 3%. Εκεί η ΓΔΑΕΕ ξεκίνησε μια σκληρή διαπραγμάτευση, και τελικά, πέτυχε να αναστείλει την όποια αναπροσαρμογή για 4 χρόνια, ενώ το 3% το έκανε 2,5%! Αυτή την προσπάθεια της ΓΔΑΕΕ, το ΥΠΕΘΑ, της ΠΑ κάποιοι την είδαν σαν “κρυφά κόστη” που πήγαιναν την τιμή στα 1,8 δις. Τη στιγμή που η ΓΔΑΕΕ πέτυχε μείωση!

Το αστείο είναι πως η όλη “φασαρία” δεν έγινε από την ανταγωνίστρια CAE, που όπως έχουμε ήδη γράψει, έχει αποσυρθεί αποδεχόμενη την ήττα της, ούτε από συνεργάτες της CAE, αλλά από μια προσπάθεια αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση από κάποιους. Είναι προφανές πως σε κάποιους δεν αρέσει που η παρούσα ηγεσία του ΥΠΕΘΑ έχει κάνει τόσα πολλά για την άμυνα της χώρας, είναι σίγουρο πως έχουν ενοχλήσει και τα Rafale, και η Καλαμάτα, και η επαναφορά στον αέρα των C-130, και τόσα άλλα. Ήταν προφανώς καλύτερα όταν κάποτε, το μόνο που προσφέραμε στους πιλότους και στους Ικάρους ήταν … ευχές, και παραμύθια για F-15. Το σταματάμε εδώ.

Μετά λόγου γνώσης, μπορούμε να σας πούμε πως το ΥΠΕΘΑ πέτυχε βελτίωση των όρων του αναδόχου, μετά από διαπραγμάτευση, σε δυο επίπεδα. Το πρώτο όπως είπαμε είναι βελτίωση των οικονομικών όρων, πράγμα που θα ωφελήσει την τσέπη όλων μας. Το δεύτερο είναι μια σειρά δευτερογενών ανταλλαγμάτων, πολύ σημαντικών, που αφορά υπηρεσίες και υλικά που θα προσφέρει η εταιρεία στην ΠΑ. Δυστυχώς, τα περισσότερα από αυτά είναι απόρρητα (όπως και κομμάτι της σύμβασης), αλλά πιστέψτε μας, υπήρχαν λόγοι και άλλοι, εκτός των οικονομικών, που η ΠΑ επέλεξε τους Ισραηλινούς.

Ελπίζουμε τώρα να σταματήσει η μεμψιμοιρία. Μετά από 45 χρόνια, 47 μάλλον, η ΠΑ αποκτά νέα προηγμένα εκπαιδευτικά, και θα αρχίσει μια συνεργασία μεταξύ των δυο κορυφαίων πολεμικών αεροπορικών του πλανήτη. Αν κάποιοι έχουν αρχίσει να ιδρώνουν, αυτοί είναι στην ανατολική  πλευρά του Αιγαίου. Από όσο έχουμε καταλάβει, κάπου τώρα ξεκινά η πραγματική στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. Κάτι που θα το δούμε να γιγαντώνεται τα χρόνια που έρχονται…

Για όσους ενδιαφέρονται και ρωτούν, η ELBIT θα ξεκινήσει άμεσα όσα προβλέπονται στη σύμβαση. Πρώτη προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση της διαθεσιμότητας των Τ-6Α, ενώ αμέσως μετά, αφού περάσει ένας χρόνος περίπου, αναμένονται τα πρώτα Μ-346 στην Καλαμάτα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

116 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
116 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
gdmast

Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα και να έγινε το καλύτερο δυνατόν.

NNNN

Καλα ολα αυτα και μπραβο μας αν και επρεπε μα ειχαν γινει τα συτονοητα χρονια τωρα ! Αλλα0 με τος βομβες spice απο το ισραηλ τι γινετε???? Δεν εχουμε χρονο ! Παρακαλω δεν ειναι μεμψιμοιρια !!! Τελος ειδα σε εφημεριδες οτι περνουμε αλλα 6 ραφαλ ισχυειωκατι τετοιο???

Koulis

ΑΡΙΣΤΑ. Κάποιοι ενοχλούνται από τους Δένδια και Παναγιωτόπουλο.
Είχαν συνηθίσει αλλιώς.
Dendia vinegar.

NKDD

Καμία εντύπωση δεν μου κανει αφου η Χώρα μαστίζεται εδω και Χιλιάδες Χρόνια απο τις εσωτερικές έχθρες.
Που ιστορικά αποδείχτηκαν ισχυρότερες απο τους εξωτερικούς εχθρούς.
Ηδη γράφτηκε σήμερα ότι κάποια Ελληνόφωνα να μην πω τι, εισηγούνται ακύρωση του προγράμματος των Φρεγατών.
Κάποια στιγμή σε αυτή την Χώρα των Ηρώων και των Προδοτων πρέπει κάποιοι απο τους δεύτερους να πανε επιτέλους φυλακή. Απο κατι Ελιαμεπ και ανθελληνικες μκο για αρχη.

F-117

“Αν κάποιοι έχουν αρχίσει να ιδρώνουν, αυτοί είναι στην δυτική πλευρά του Αιγαίου”

Ανατολική 🙂

Jolly_Roger

“…κάποτε, το μόνο που προσφέραμε στους πιλότους και στους Ικάρους ήταν ευχές, και παραμύθια για F-15. Το σταματάμε εδώ…”

Ίσως είχε μπει το ‘παιδί’ στο λογαριασμό του twitter κι έγραφε υποσχέσεις χωρίς τη συγκατάθεση του τότε ΥΠΕΘΑ. Τι, όχι; Αφού είχε ξανασυμβεί!

CKfurious

Aμα δούμε τι γραφόταν εδώ:

https://www.ptisidiastima.com/israeli-elbit-better-offer-for-hellenic-air-force/

Το ποσο ήταν 1.35Billion euros

Τότε δεν την είχαν συζητήσει την ετησια τιμαριθμική προσαρμογή??

Η σύμβαση στη “διαυγεια” είναι εδώ

https://diavgeia.gov.gr/doc/93%CE%A3%CE%9C%CE%97-%CE%A5%CE%99%CE%A0

Το ποσο που δίνετε:1.647.630.589 εuros!!

Κάπου 300mil EXTRA από το παραπάνω!!

Δηλαδή όταν ανακοίνωσαν τον νικητή δεν είχαν λάβει την τιμαριθμική προσαρμογή που ζητάει κάθε εταιρία ???

Είναι σοβαροί εκεί μέσα??

Εάν αυτό είχε παραβλεφθεί σε ιδιωτική εταιρία ξέρετε τι θα είχε γίνει

Μην μας γραφεε λοιπόν περί εξαιρετικής δουλειάς !!!

viper3000ad

Στο κείμενο κάθε εσείς μιλάτε για έξτρα κόστη. Οπότε συμβαίνουν δύο τινά. Ή δεν υπάρχει κάποιο φοβερό σενάριο και κάποιος θέλει να πει γλυκά γλυκά την τιμή – σαν την σύμβαση με τα ρομεο- ή πράγματι δεν είχε προβλεφθεί. Πάντως κανένα από τα δύο δεν είναι αστείο θέμα. Να υπενθυμίσουμε ότι η διαφορά υπερβαίνει τον συνολικό ποσό που δίνει η χώρα μας για ΌΛΑ τα νοσοκομεία της! Μην ξαναγυρισετε στο λεφτά υπάρχουν γιατί από δανεικά πηξαμε.

ultorius

ptisidiastima ΠΤΗΣΗ ευχαριστούμε. Αυτό πράγματι φαίνεται πολύ πιο λογικό απο το ότι ξαφνικα εκει που λεγαμε για 1.3 οτι αποφασισαν να το ανεβασουν 500 εκατομμυρια αυθαιρετα.
Ελπίδα μου ειναι στο μελλον ελληνικες εταιριες σαν την aeroservices να εχουν εξεληχθει αρκετα σε τεχνογνωσια και σε μεγεθος ωστε να μπορουν να αναλαβουν κι αυτες τετοιες υπηρεσιες και να μη χρειαστει να καταφευγουμε στο εξωτερικο.

alepapadop

Στα μάτια μου το Τ2 είναι το πιο όμορφο εκπαιδευτικό και ας έχει κλείσει μισό αιώνα ζωής.

Stealth

Το πρόβλημα είναι το εξής.

Εαν αγοράζαμε 10-20 αεροσκαφη εκπαιδευσης / ελαφρά μαχητικα, αυτά θα ήταν δικά μας και θα μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως κυνηγούς Μη Επανδρωμενων Αεροσκαφων και για Εγγύς Υποστηριξη, καθως ειναι αεριωθουμενα. Θα είχαμε 10-20 αεροσκαφη περισσότερα.

Η ενοικίαση όμως σημαίνει πως δεν είναι δικά μας, απλά πληρώνουμε για υπηρεσίες εκπαίδευσης.

Στρατιωτικές συμμαχίες με αγορά low tech οπλικων συστηματων (οπως εκπαίδευση πιλοτων και τυφέκια) με μηδενική μεταφορά τεχνογνωσίας αξιας (πχ πυραυλικη τεχνολογια) ειναι καθαρά Ελληνικη αντίληψη συμμαχίας. Με την ίδια λογική όταν αγοράσαμε τα Leopard 2 και τα υποβρυχια 214 από τη Γερμανία, γίναμε στενοτατοι συμμαχοι!!!

Την ίδια ώρα οι Τουρκοι κατασκευαζουν τα δικά τους εκπαιδευτικά αεροσκαφη, τους δικούς τους πυραύλους.

GioFlo

Ηταν και ωρα καποια στιγμη, να τα ακουσουν ορισμενοι, που ολο “πηγαινοφερνουν” σχολια, απο αλλα site, σε αυτο της ΠΤΗΣΗΣ….Προφανως και “ενοχλει” καποιους, οι πρωτοφανεις κινησεις προς τη σωστη κατευθυνση, που γινονται απο ΥΠΕΘΑ και ΓΓΔΑΕ, σε συνεργασια με τα Γενικα Επιτελεια των Ενοπλων Δυναμεων.Αλλιως δεν εξηγειται, τοση “γκρινια” και “αρνητισμος”…..Συγχαρητηρια στους υπευθυνους για την αποφαση και την συναψη και αυτης της υπερ-πολυτιμης συμβασης, που υπεγραφη.

Υ.Γ Αγαπητη ΠΤΗΣΗ, εχω πολυ υπομονη.Περιμενω καρτερικα, τις πληροφοριες για την αξιοποιηση των Kiowa και των Mark V, γιατι σε προηγουμενα σχολια, ετυχα “επιθεσης”, (απο παρομοιες “πηγαινε-ελα” καταστασεις..), απο ορισμενους φιλους, που θεωρουν ορισμενα πραγματα θεσφατα και αντικειμενικη δημοσιογραφια.Εδω θα ειμαστε ομως.Συνεχιστε την καλη δουλεια.

Demetriu

Τα Συγχαρητήρια μας στο Υπουργείο Άμυνας και σε όσους έχουν προσπαθήσει να γίνουν ολα αυτά… ένας αγώνας δρόμου για να καλυφθεί η δεκαπενταετης απραξία στο θέμα των εξοπλιστικών !

photographix
dk137

Τι παραμύθια λέτε? 1.647.630.589 είναι το συνολικό κόστος

(και κάποιοι ισχυρίζονται ότι θα υπάρξει και προκαταβολή εντός του 2021 η οποία δεν περιλαμβάνεται εκεί)

https://diavgeia.gov.gr/doc/93%CE%A3%CE%9C%CE%97-%CE%A5%CE%99%CE%A0

xariszak

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν η τιμή τελικά είναι 1,3 δις για 22 χρόνια και με την τιμαριθμική αναπροσαρμογή και αν ξέρουμε αν τα έσοδα από την εκπαίδευση τυχόν ξένων πιλότων στο Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο της Καλαμάτας θα τα καρπώνεται το Ελληνικό δημόσιο ή η ΕΛΒΙΤ;
Όπως και να έχει το ότι οι πιλότοι μας θα έχουν εξασφαλισμένη εκπαίδευση για 22 χρόνια ανεξαρτήτου πολιτικής κατάστασης και ότι τα πτητικά μέσα που χρησιμοποιούν θα είναι σωστά συντηρημένα αναμφισβήτητα είναι θετική εξέλιξη.

recce

“Αν κάποιοι έχουν αρχίσει να ιδρώνουν, αυτοί είναι στην δυτική πλευρά του Αιγαίου.”
Μάλλον εννοείτε στην ανατολική πλευρά ε? Get your bearings straight you guys! 😉

Digenis

Επιτέλους προχωράν …Δεν γινετε ομως να εφησυχάσουν με τα μπράβο …Εχει πολυ δουλεια ακομα να κάνουν για να επανελθουν οι ΕΔ στην κανονικότητα .

ghallas

η τιμαριθμική προσαρμογή είναι αύξηση που αντισταθμίζει τον πληρωρισμό.
Ο πληθωρισμός του ευρώ στο παρακάτω πινακάκι
comment image?s=eccpemuy&v=202104162315V20200908&d1=19960423

καλύτερο το 2.5% από το 3%, δε θα το πανηγύριζα. εκτός αν ήμουν ο λαμβάνων

ghallas

το πινακάκι…

euro-area-inflation-cpi.png
Fedas

‘Αν κάποιοι έχουν αρχίσει να ιδρώνουν, αυτοί είναι στην δυτική πλευρά του Αιγαίου’.
Ή εγώ δεν το έπιασα ή υπάρχει λάθος μάλλον ανατολική εννοουσατε …

Independent21

Θερμά συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της σύμβασης.Μια γενικότερη παρατήρηση σε σχέση με όλες τις …κακίες που ακούγονται ,άσχετα με τις κομματικές πεποιθήσεις του καθενός. Δεν λαμβάνεται υπόψιν ότι όλες οι κυβερνήσεις παραλαμβάνουν έναν συγκεκριμένο μηχανισμό διοίκησης ( φτιαγμένο με τις γνωστές …αδυναμίες του ελληνικού κράτους ) άρα πρέπει να επιβραβεύουμε όποια καταφέρνει να φέρνει περισσότερα αποτέλεσματα.

Apostolos

” Και πιλότοι, για Rafale και F-16V δεν μπορούν να εκπαιδεύονται στα παλαίμαχα Τ-2. Είναι πραγματικό “κατάντημα”, ευγενικά μιλώντας, πιλότοι F-16C/D και Mirage 2000 να εκπαιδεύονται στα αεροσκάφη που εκπαιδεύονταν οι πιλότοι των F-3D και F-4B.”

Αν και συμφωνώ με την ανάγκη εκσυγχρονισμού της αεροπορικής εκπαίδευσης της ΠΑ, στην προσπάθεια σας να δώσετε έμφαση , γίνατε υπερβολικοί. Η USAF δηλαδή που πάει τους χειριστές από το T38 ,συνομήλικό του T2, στα F22 και τα F35 είναι ¨καταντημα¨ ?
Φυσικά και τα T2 έπρεπε να αντικατασταθούν ,αλλά αν εξαιρέσουμε την δυσκολία υποστήριξης και την έλλειψη σύγχρονων ηλεκτρονικών, στο κομμάτι του πετάγματος μόνο καλό κάνει το ότι οι ίκαροι μας μέχρι τώρα είχαν την ευκαιρία να πετάξουν ένα ¨πραγματικό¨ αεροπλάνο. Ένα αεροπλάνο χωρίς τεχνητή αίσθηση και δεκάδες προγράμματα προστασίας φυτεμένα στο λογισμικό του fly by wire flight control system. Ένα αεροπλάνο που προάγει το airmanship.
Με γεία μας τα καινούργια, αλλά δεν χρειάζεται να απαξιώνουμε τα Τ2 για να αποδείξουμε πως ήταν απαραίτητη η αλλαγή.

laoulini

Η πτητική εκπαίδευση των Ικάρων θα ολοκληρώνεται κατά τα χρόνια που θα φοιτούν στη σχολή; Με τα νέα δεδομένα νομίζω ότι πρέπει να ολοκληρωθεί όταν θα φοιτούν στη σχολή. Επίσης μακροπρόθεσμα μήπως θα έπρεπε η σχολή Ικάρων να μετακομίσει στην Καλαμάτα ; Και κάτι ακόμη,εκτός της πτητικής εκπαίδευσης υπάρχει και η τεχνική εκπαίδευση μήπως θα έπρεπε να γίνουν αντίστοιχα κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση; Μέσω συστημάτων CBT ( computer based training), maintenance simulators.

stepa

Ενδιαφερον θα ειχε η δημοσιευση ενος συγκριτικου αρθρου ,που να καταπιανονταν με τα υπερ και τα κατα της αγορας απο την ΠΑ των εν λογω εκπ/ων Μ346, σε σχεση με αυτα τα οποια προσφερονται στην συγκεκριμενη συμβαση.Κοστη κτησης -χρησης , χρονοδιαγραμματα πληρωμων, ενεργοποιηση Τ -6 κοκ….και παντα σε σχεση βεβαια με την σημερινη οικονομικη πραγματικοτητα, και τις επιτακτικες -κρισιμες αναγκες του συνολου των ΕΔ .

alepapadop

 ptisidiastima ΠΤΗΣΗ εσείς μπορεί τώρα να τα λέτε καλά και ωραία και να έχετε και δίκιο αλλά όλη η ιστορία είναι αηδία. Είναι αηδία γιατί πολύ απλά δεν έχει επικοινωνηθεί σωστά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις. Εντυπώσεις σε μια χώρα που βλέπουμε να γίνονται διαρκώς απευθείας αναθέσεις σε παντοπωλεία που εν μια νυκτή κερδίζουν παντός επιστητού υπερκοστολογόντας προϊόντα και υπηρεσίες. Οπότε μην απορείτε τώρα αν σας την πέφτουν αγρίως.

Αν κάποιος εξ αρχής έβγαινε και έλεγε με απλά ελληνικά ότι το κονδύλι είναι Χ για το πρόγραμμα και ότι η εταιρία Α μας ζητάει τόσο και η Β τόσο για βάθος Υ χρόνων θα είχε κλείσει το θέμα και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Δεν μπορούμε να ζητάμε από κάποιον να κατανοήσει την τιμαριθμική αναπροσαρμογή ή να πετάμε οικονομικούς και άλλους όρους. Ξεκάθαρες κουβέντες με απόλυτα νούμερα ώστε να μπορεί να γίνει σύγκριση. Τα νούμερα είναι πολύ εύκολα να τα φέρεις στα μέτρα σου ειδικά να τα μπλέκεις με επιστημονικούς όρους.

Άλλωστε πως μπήκαμε στα μνημόνια;

SPYRANGELOS

Τελικά κάτι έχει αρχίσει και κινείται σωστά στο ΥΠΕΘΑ και στα εξοπλιστικά της χώρας μετά την αυτοκαταστροφική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Εγώ δεν θα ασχοληθώ με τα κόστη του προγράμματος, υπάρχουν άλλοι γι’αυτό…..το μόνο που θα γράψω για άλλη μια φορά, είναι η ευχή και η ελπίδα, η Πολεμική Αεροπορία να Τιμήσει όταν έρθει η ώρα της απόσυρσης το παλαίμαχο Τ-2 , που έβαλε την ΠΑ σε μια νέα εποχή και εκπαίδευσε την πλειονότητα των Ιπταμένων της!
Πιστεύω μια καλή γιορτή προς τιμήν του Τ-2 στην 120ΠΕΑ και εννοείται με μια Spotter Day ανάλογη προηγούμενων εκδηλώσεων!

Terafox

Παιδιά με μπερδέψατε, τι εννοείται με την πρόταση “Αν κάποιοι έχουν αρχίσει να ιδρώνουν, αυτοί είναι στην δυτική πλευρά του Αιγαίου.”, υπάρχουν και ενδογενείς εχθροί της Ελλάδας; ή μήπως εννοείτε την Τουρκία;

Wisdom

Δεν γνωρίζω περί των λεπτομερειών της σύμβασης, γνωρίζω όμως τα εξής:

1. Τα projects συγκρίνονται και αξιολογούνται βάσει καθαράς παρούσας αξίας (NPV) ενώ η «διαύγεια» φαντάζομαι δημοσιεύει τη συνολική ονομαστική αξία. Το NPV έχει πάντοτε ένα ετήσιο επιτόκιο προεξόφλησης, το οποίο δεν αντιστοιχεί στον πληθωρισμό, αλλά στο κόστος ευκαιρίας (opportunity cost), δηλαδή το επιθυμητό εσωτερικό επιτόκιο απόδοσης IRR) εναλλακτικών επενδύσεων του κεφαλαίου, το οποίο συνήθως ορίζεται στο 10%, ή εναλλακτικά πιο συντηρητικά στο 5%. Είναι μαθηματικά προφανές ότι το NPV είναι μικρότερο της ονομαστικής αξίας.

2. Σε έναν μειοδοτικό διαγωνισμό δεν είναι υποχρεωτικό να επικρατήσει η προσφορά με το χαμηλότερο τίμημα. Αντιθέτως, συχνά επιλέγονται οι ακριβότερες προσφορές (αρκεί να είναι εντός του ανώτατου ορίου προϋπολογισμού) αν π.χ. το μοναδιαίο κόστος ανά ποσότητα ή ανά έτος είναι μικρότερο, ή αν τα συνοδά οφέλη είναι μεγαλύτερα, ή αν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι ανώτερα κλπ. Εμένα ως Έλληνα φορολογούμενο, αλλά και πατριώτη, ειδικά στις προμήθειες που σχετίζονται με την Εθνική Άμυνα, πρώτα με ενδιαφέρει η ποιότητα και ακολούθως το κόστος.

3. Οι κρατικοί διαγωνισμοί αποτελούν πάντοτε αντικείμενο ενδελεχούς ελέγχου θεσμών, όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο και φυσικά το Κοινοβούλιο. Ειδικά οι προμήθειες που αφορούν την Εθνική Άμυνα είναι διαχρονικά αυτές που έχουν στείλει αρκετούς κρατικούς λειτουργούς στην φυλακή. Συνήθως τα κακώς κείμενα μιας τέτοιας προμήθειας αποκαλύπτονται με τη βοήθεια αποκάλυψεων από ξένες χώρες ή ξένα έγκυρα ΜΜΕ, ίσως και με την βοήθεια των χαμένων των διαγωνισμών. Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα συμβεί και με αυτήν αν έχει υπάρξει κάτι επιλήψιμο.

4. Έχει σημασία ποιος σηκώνει τη σκόνη. Να με συμπαθάτε, αλλά εγώ δεν θα ξεχάσω ΠΟΤΕ πως, όταν τις κρίσιμες ώρες της περσινής στρατιωτικής κρίσης με Τουρκία, η @ΠΤΗΣΗ ανέβαζε άρθρα που ανύψωναν το ηθικό και μας προέτρεπαν να μην ανεβάζουμε φωτογραφίες από πλοία του ΠΝ, οι ίδιοι που σηκώνουν τώρα αυτή τη σκόνη ανέβαζαν εμετικά ανθελληνικά fake news, ότι τάχα οι Τούρκοι επέβαλαν και πέτυχαν ναυτικό αποκλεισμό της Ρόδου!!! Και αυτοί οι ελεεινοί αντί να είναι σε κάποιο μπουντρούμι μετά από αυτή την προδοτική τους πράξη, στο όνομα της ελευθερίας του Τύπου συνεχίζουν την αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, υφαρπάζοντας κλικς, αναμένοντας την επόμενη ευκαιρία παραπληροφόρησης. Και πραγματικά λυπάμαι που μερικοί έγκυροι αναλυτές, ελπίζω από άγνοια του παραπάνω γεγονότος, παραχωρούν κατά καιρούς συνεντεύξεις εκεί.

Dimitris

Η επιλογή είναι εξαιρετική. Σημειώνω και την υψηλή συμμετοχή ξένων αεροποριών στον φετινό Ηνίοχο. Το κέντρο εκπαίδευσης που δημιουργείται θα γίνει πραγματικά “Διεθνές”. Στο τέλος μάλλον έσοδα θα φέρει. Εξάλλου που θα βρει κάποιος αλλού τόση συσσωρευμένη αεροπορική εμπειρία; Για αυτούς που γκρινιάζουν, μόνο ένα πράγμα: P-3.-

ANTONIS

Νομίζω ότι εκτός από το κόστος ( που δεν είμαι οικονομολόγος , απλώς ειδικός του πληκτρολογίου😎) , να υπολογίζουμε ότι θα επωφεληθούν οι πιλότοι μας από τις εμπειρίες της καλύτερης ίσως πολεμικής αεροπορίας στον κόσμο , που είναι στα πεδία της μάχης τα τελευταία 50 χρόνια.

Krateros

Πώς μπορούν να διασφαλιστούν τα δεδομένα ικανοτήτων των Ικάρων, δηλαδή την πτητική ικανότητα της μελλοντικής ΠΑ? (ρητορική ερώτηση).
Το κρίσιμο στην ελ λόγω συμφωνία δεν είναι το κόστος, αλλά το ζήτημα έκθεσης κρίσιμων πληροφοριών για την μελλοντική μαχητική ικανότητα της ΠΑ σε τρίτο μέρος.
Ελπίζω οι υπεύθυνοι της ΠΑ να έχουν μεριμνήσει καταλλήλως.

Diogenis

Ένα μεγάλο μπράβο που επιτελούς προχώρησε ενα τόσο κρίσιμο θέμα όπως η εκπαίδευση των πιλότων μας . Εύχομαι και ελπίζω να μην είναι μια ακόμη διαφορετική μορφή των περιβοητων offsets ,των περίφημων αντισταθμιστικών οφελών που τόσο ακριβά πληρώσαμε όλα αυτά χρόνια

Diogenis

Ερώτηση αν κάποιος γνωρίζει αυτό ισχύει ακόμη ‘η όχι; η απαίτηση εξασφάλισης αντισταθμιστικών οφελών στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων στηρίζεται στις διατάξεις της παραγράφου 10 του άρθρου 30 του ΠΔ 284/89, όπου προβλέπεται ότι «για προμήθειες υλικών από το εξωτερικό ή υλικών των οποίων η αξία του εισαγόμενου μέρους τους υπερβαίνει το ποσό που ορίζεται από τις διαταγές του υπουργείου Εθνικής Αμυναςκάθε φοράκατατίθεται στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών επιπλέον και προσφορά αντισταθμιστικών οφελών».

Mitsos_Mantzos

Βρε γκρινιάρηδες που για να γκρινιάξετε γίνεστε ειδικοί επί παντός θέματος
αντε και 500 παραπάνω να είναι τι σας έπιασε ο πόνος την στιγμή που έχουν χαθεί δισεκατομμύρια σε θαλασσοδάνεια και σε ότι άλλη απατεωνιά βάλει ο νους; Μιλάμε για την Εκπαίδευση των Ικάρων μας που αυτά τα ποσά που θα δώσουμε είναι μηδαμινά μπροστά στα 20 χρόνια εκπαίδευσης στο καλύτερο εκπαιδευτικό του κόσμου, και με την αξιοποίηση των Τ6 πάμε σε άλλο επίπεδο.
Κάποιοι λέτε να τα αγοράζαμε εμείς και να τα χρησιμοποιούσαμε και για ελαφριά επίθεση ναι είδαμε και τα Τ6 που είναι πράγματι για ελαφριά επίθεση πόσο τα αξιοποιήσαμε μόνο για πέταμα στην χωματερή που δεν είναι, άλλοι λέτε μια χαρά είναι το Τ2 γιατί μαθαίνουν να πετάνε σε αεροπλάνο χωρίς υπολογιστές αντρικό ναι ωραία τότε όλες οι σχολές οδηγών να γυρίσουνε πίσω σε Ζάσταβα και Fiat 124 γιατί δεν έχουνε ΕSP ούτε αυτόματα κιβώτια ούτε ABS έτσι να γαλουχήσει τους καινούργιους οδηγούς σε ένα αληθινό αυτοκίνητο, ωραία μάθε εσύ να οδηγάς στο Ζάσταβα με τα 70 άλογα Και εγώ θα μάθω να οδηγάω σε μία BMW σειρά τρία με 180 άλογα να δούμε στο τέλος ποιος θα βγει καλύτερος που όταν αργότερα θα οδηγάμε και οι δυο Tesla εσένα θα σου φαίνεται διαστημόπλοιο κι εμένα αυτοκίνητο,Και οι Ικανότητες του θα σου φαίνονται ικανότητες του ΚΙΤ κι εμένα ενός νορμάλ αυτοκινήτου.
Αν είναι έτσι να το γυρίσουμε στα διπλανά του Ά παγκόσμιου η τα Σπιτφάιρ του Β.,δηλαδή τι άλλη βλακεία θα ακούσουμε ρε πού..μου;

kK19641970

” θα αρχίσει μια συνεργασία μεταξύ των δυο κορυφαίων πολεμικών αεροπορικών του πλανήτη.”
Αυτό από μόνο του λέει πολλά. 

Lefteris

Αυτό που δεν γνωρίζουμε και ούτε τίθεται από την Πτήση, είναι αν υπήρξε κάποια τεχνική-οικονομική μελέτη για το κόστος αγοράς εκπαιδευτικών αεροσκαφών.
Αν η παρούσα συμφωνία ήταν τελικά οφέλιμη (είναι οφέλιμη ως προς τον σκοπό που συνάπτεται ανεξαρτήτως κόστους) γιατί δεν την εφαρμόζουμε πχ και για άλλα οπλικά συστήματα (για χάρη θεματικής ανάπτυξης το ερώτημα).
Εννοώ ότι κάνοντας χρήση της απλής λογικής δεν συνάδει το γεγονός ότι η αγορά ενός οπλικού/εκπαιδευτικού συστήματος φέρει και το μειονέκτημα της επένδυσης για τον εκσυγχρονισμό, την συντήρηση και την εκπαίδευση στην χρήση του!
Υποδομές συντήρησης, εκπαιδευτές και χειριστές των Τ2 υπάρχουν, οπότε πιο ακριβώς είναι το μειονέκτημα στο να χρησιμοποιηθεί το ίδιο προσωπικό και να αναβαθμιστούν οι υποδομές ώστε να εκπαιδεύουν με – και να συντηρούν το – Μ346 ;
Όπως ακριβώς συμβαίνει με την αντικατάσταση των Μ2Κ EGM με τα Rafale. Στείλαμε πιλότους και τεχνικούς στην Γαλλία για το μαχητικό που αγοράσαμε. Τέθηκε κάποια λογιστική πράξη ως αντεπιχείρημα της αγοράς τους;
Επειδή βλέπω κομματική και καφενειακή διάθεση από ορισμένους εδώ μέσα, το ερώτημα δεν έχει βάση στο αν καλώς ή κακώς υπογράφτηκε η σύμβαση, αλλά στο γιατί δεν υπάρχει έστω η πρόβλεψη/σκοπός για υιοθέτηση του τύπου αεροσκάφους ως “ιδιοκτήτο”.

Και επειδή βλέπω πως το επίπεδο του σχολιασμού δεν έχει καμία σχέση με ότι ήταν προ ετών, στο διαδίκτυο δεν μπορεί να προβληθεί το “μεγαλείο” κανενός μας, το ύφος και η ευγένεια στο γραπτό μας λόγο που απευθύνουμε στους άλλους είναι και το δείγμα του ποιόν μας. Οι ομαδικές αρνητικές ψήφοι και τα αγενή προσβλητικα σχόλια έχουν παγιωθεί, δεν ενοχλείται κανένας άλλος;

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ThinkOutOfTheBox: Ενδιάμεση Λύση, ας “ξεχάσουμε” τις Karel Doorman, ας ζητήσουμε 2 Holland Class OPV

Πριν λίγες μέρες, είχαμε εξηγήσει γιατί η ολλανδική πρόταση SIGMA 11515HN είναι μια σχετικά ώριμη λύση, με συστήματα που υπάρχουν σε λειτουργία ή πρόκειται...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Προχωρά η αγορά των Rampage και των SPICE για τα ελληνικά...

100
Μετά το καλοκαίρι, ο ΥΕΘΑ θα πάει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τους φακέλους κρίσιμων προμηθειών για την Πολεμική Αεροπορία, και για τα F-16...
- Advertisement -
Card image

August #15 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 December 2016 #367

Αγορά 2.29
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 March

Αγορά 4.49

Related News

ThinkOutOfTheBox: Ενδιάμεση Λύση, ας “ξεχάσουμε” τις Karel Doorman, ας ζητήσουμε 2 Holland Class OPV

Πριν λίγες μέρες, είχαμε εξηγήσει γιατί η ολλανδική πρόταση SIGMA 11515HN είναι μια σχετικά ώριμη λύση, με συστήματα που υπάρχουν σε λειτουργία ή πρόκειται...

Τουρκία: Παρουσίαση προδιαγραφών για το ναυτικό Bayraktar TB3 αλλά και για το μη επανδρωμένο μαχητικό MIUS

Αρκετά νέα έδωσε ο Selcuk Bayraktar,  τεχνικός διευθυντής της εταιρίας Baykar που κατασκευάζει τα γνωστά τουρκικά οπλισμένα drones Bayraktar TB2 και Akinci και έχει...

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα στηρίζει τον Λίβανο

Στην 3η Διεθνή Διάσκεψη Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων προς υποστήριξη του λαού του Λιβάνου, συμμετείχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό...