Στη Λευκωσία τη Δευτέρα ο Πρόεδρος Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των ΗΠΑ

3
827
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Κυπριακό, τα ενεργειακά και οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ και το θέμα της άρσης του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ κατά της Κύπρου αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων, που θα έχει τη Δευτέρα στη Λευκωσία, όπου θα πραγματοποιήσει επαφές, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής Έλιοτ Ένγκελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, με βάση το πρόγραμμα της επίσκεψής του, ο Δημοκρατικός Βουλευτής της Νέας Υόρκης, ο οποίος θα φθάσει στο νησί την Κυριακή, θα γίνει δεκτός τη Δευτέρα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, και θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Member
Noble Member
Spyros

Καταλαβαίνω πως στις ΗΠΑ οι πολιτικοί/κομματικοί συσχετισμοί (κυβέρνηση Vs αντιπολίτευση) δεν έχουν καμία σχέση με όσα ενδεχομένως έχουμε κατά νου κρίνοντας με όρους Ελληνικής πολιτικής, ακόμα και σήμερα, στην εποχή του Τραμπ… παρ’ όλ’ αυτά, το ότι οι διάφορες ενθαρρυντικές κινήσεις που γίνονται αφορούν σχεδόν αποκλειστικά βουλευτές ή γερουσιαστές των Δημοκρατικών, με κάνει κάπως δύσπιστο.

Dimitris
Member
Noble Member
Dimitris

Το αντίθετο. Είναι πολύ καλύτερο απ’ το να βλέπαμε κινήσεις ρεπουμπλικανών και μόνο. Οι δημοκρατικοί ήταν (σχετικά) πιο κοντά στη Τουρκία πάντα. Η πρώτη χώρα που επισκέφθηκε ο Ομπάμα κατά την πρώτη του θητεία άλλωστε αυτή ήταν.

Spyros
Member
Noble Member
Spyros

Ελπίζω να έχετε δίκιο.

Οψόμεθα.