ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει τη νέα μονομερή στρατιωτική ενέργεια της Τουρκίας σε έδαφος κυρίαρχου κράτους

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Την καταδίκη της Ελλάδας – η οποία συντάσσεται πλήρως με τη θέση της ΕΕ- για τη νέα μονομερή στρατιωτική ενέργεια της Τουρκίας σε έδαφος κυρίαρχου κράτους, εκφράζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών και καλεί την Τουρκία να θέσει τέλος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη ΒΑ Συρία. Υπογραμμίζει δε, αφενός ότι η Τουρκία καθίσταται υπεύθυνη ενώπιον της διεθνούς κοινότητας για τις δυνητικές ανθρωπιστικές συνέπειες της επιχείρησής της στη Συρία και αφετέρου ότι βιώσιμη λύση στη συριακή διαμάχη δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί με στρατιωτικά μέσα.

Το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι αυτές “οι επιχειρήσεις αποτελούν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, υπονομεύουν τη σταθερότητα της περιοχής και θέτουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες υπό τα Ηνωμένα Έθνη για επίλυση της συριακής κρίσης”. Όπως επίσης ευθεία παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, αποτελούν, οι αναγκαστικές μετακινήσεις πληθυσμών στο συριακό έδαφος και διά της βίας αλλοίωση των δημογραφικών δεδομένων, που ανακαλούν θλιβερότατες μνήμες.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Κάλχας
Guest
Κάλχας

Θετικό είναι ότι τολμήσαμε ως κράτος να αρθρώσουμε δυο λέξεις για τα τεκταινόμενα στην Συροτουρκική μεθόριο. Με τόσο τρόμο που έχει καταλάβει το πολιτικοστρατιωτικό προσωπικό της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την Τουρκία, δεν θα αποτελούσε έκπληξη να μην πούμε λέξη και να σφυρίζουμε αδιάφορα. Το κορυφαίο βέβαια – αν αληθεύει – είναι το αίτημα του ΥΕΘΑ προς τους Γάλλους να στείλουν πολεμικά πλοία στο οικόπεδο 7…Η Εθνική μας ταπείνωση στο απόγειο της. Να μην τολμάς για τους τύπους, να στείλεις έστω ανεμότρατα να κάνει επίδειξη σημαίας και να εκλιπαρείς άλλες δυνάμεις να κινηθούν. Περιμένοντας… Read more »

Κ.Δ
Guest
Κ.Δ

-ΥΠΕΞ: Παραβιάζετε το διεθνές δίκαιο κύριοι της Τουρκιάς. -Ερντογάν: Hold my beer while I invade. Μα δεν εισβάλει στην Ελλάδα θα πει κάποιος.Και εγώ ο άσχετος λέω πως η εισβολή στη Συριά είναι αρχή κλιμάκωσης της επί δεκαετιών και σε καθημερινή βάση διενεργούμενης εισβολής εις τον Ελληνικό χώρο. Σχετικά με την δική μας περίπτωση, τώρα τελευταία ακούγεται από υψηλού κύρους αναλυτές διά υψηλού κύρους ΜΜΕ η άποψη πως η εισβολή και διενέργεια παράνομης γεώτρησης σε θαλάσσιο τμήμα κράτους δεν συνιστά πολεμική επιχείρηση, διότι δεν καταλαμβάνεται έδαφος δια πολεμικής επιχείρησης και κατ΄αυτό τον τρόπο το διαβαλλόμενο κράτος δεν καλύπτεται εκ του… Read more »

MPAMPIS
Member
Noble Member
MPAMPIS

Παλι καλα, το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε (θεωρώ πιο ώριμο τον Δένδια σε σχέση με την προηγούμενη θητεία του)…..γιατι το μέγιστο θα ήταν να στείλουμε πλοία στο οικόπεδο 7 και να πάμε στην Βουλή για ψήφιση τα 12νμ στο Ιόνιο…..
Να βλέπαμε αν οι Τούρκοι μπορούν τελικα να εφαρμόσουν το δόγμα των 21/2 πολέμων και να εχουμε την ευτηχια να δούμε την τουρκική λίρα να φτάνει 1:10 δολάρια…….

Costas
Guest
Costas

«Μονομερής στρατιωτική ενέργεια»
Πόσο φοβικοί μπορούμε να γίνουμε;
Γιατί δεν μπορούμε να πούμε τη λέξη «εισβολή»; Γιατί πρέπει να το ωραιοποιούμε;
Τι συμφωνίες γίνονται πίσω από τις κουρτίνες;

https://youtu.be/o25I2fzFGoY

Tasos
Member
Active Member
Tasos

Τη δήλωση έκανε ΥΠ.ΕΞ ενός άλλου …κυρίαρχου κράτους που τρέμει στην ιδέα να αποστείλει ναυτικές οι άλλες δυνάμεις ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της ΑΟΖ της από τις παράνομες πράξεις του πειρατή της περιοχής….Κατά τα λοιπά η δήλωση βγήκε και όλοι ανασάναμε με ανακούφιση!

Lefteris
Member
Noble Member
Lefteris

Καταδικάζει την χώρα με την οποία επιδιώκει “καλή γειτονία”, “διάλογο”, “φιλία”.
Και μην ξεχνάμε, στην κοινή γραμμή που έχει χαράξει η ΕΕ, με αποκορύφωμα;
“Ο ευρωπαϊκός αεροδιαστημικός κολοσσός Airbus θα επενδύσει στην Τουρκία, $ 2,5 δισεκατομμύρια, το 2020”