Γιατί δεν “πέταξαν” ελληνικά μαχητικά F-16 πάνω από τη Λευκωσία; οι απαντήσεις

126
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Αν και η Π&Δ έχει ήδη πάρει θέση το “θέμα” που προέκυψε από διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με τη απουσία των ελληνικών μαχητικών από την παρέλαση για την Επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γενικά, αρχή μας είναι να μην σχολιάζουμε “θέματα” που προκύπτουν από διάφορες διαδικτυακές “πηγές”. Εκεί, μετά την ανικανότητα κάποιων να δημιουργήσουν έστω και fake news της προκοπής, προσπαθούν τώρα να μετατραπούν σε διαδικτυακούς “προστάτες” της “τιμής και υπόληψης” των Ενόπλων Δυνάμεων.

Απόντα τα ελληνικά F-16 από τους κυπριακούς ουρανούς… απούσα και η αλήθεια…

Αυτών των Ενόπλων Δυνάμεων, που για αρκετά χρόνια, έχουν μετατραπεί σε εξυπηρετητές πολιτικών επιδιώξεων (μέσα από την μετατροπή τους σε service providers των Hot Spots), αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων που είχαν μετατραπεί σε παρόχους “παιγνίων”, από ελικόπτερα, αεροπλάνα μέχρι και …στολών. Εκεί όμως δεν μιλούσαν οι “εισαγγελείς”, περίμεναν να έρθουν “καλύτερες” μέρες, άλλωστε τότε υπήρχαν και “στενές σχέσεις” με την πολιτική ηγεσία.

Εδώ και αρκετές ώρες, από την στιγμή που προέκυψε το ανύπαρκτο “θέμα”, διάφοροι φίλοι αλλά και “φίλοι” ζητούν να λάβουμε θέση για την μη-υπερπτήση. Δουλειά μας δεν είναι να σχολιάζουμε αυτά που μας ζητούνται, αλλά αυτά που κρίνουμε άξια σχολιασμού. Η υπόθεση δεν ήταν αξία σχολιασμού. Παρακάτω θα εξηγήσουμε γιατί δεν θεωρήσαμε σκόπιμο να σχολιάσουμε, αλλά κάποια στιγμή τα “σχόλια” όταν δεν ασχοληθήκαμε ξεχείλισαν το ποτήρι.

Με παρουσία των ΥΠΑΜ Ελλάδας και Σερβίας η στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου στην Κύπρο

Κάποιοι μας “εγκάλεσαν”, άλλοι μας καθύβρισαν στα ίσια, μας είπαν πως στηρίζουμε την παρούσα Κυβέρνηση κοκ. Μας κατηγορούν για την χρήση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σαν πηγή για κάποιες ειδήσεις μας, ενώ η χρήση άλλων πρακτορείων είναι δόκιμη. Έχουμε μάλιστα σχόλια που ζητούν να εκφράσουμε άποψη για την επίσκεψη του Π/Θ στη Βοστώνη. Ευτυχώς δεν μας ζήτησαν άποψη για το τελευταίο Next Top Model ή κάποιο διαγωνισμό μαγειρικής. Δεν στηρίζουμε καμία κυβέρνηση, κανένα Κόμμα, παρά μόνο την Ελλάδα και τη Δημοκρατία. Όσοι θέλουν το καταλαβαίνουν, όσοι όχι δεν μπορούμε να βοηθήσουμε.

Για να τα βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Το σύνολο της ΠΑ ήταν προγραμματισμένο να πετάξει σε αποστολές στα πλαίσια του ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ. Γιαυτό και δεν είχαμε πτήση μαχητικών. Αυτή είναι η πληροφόρηση που έχουμε από το ΥΠΕΘΑ. Το ΓΕΑ είχε σχεδιάσει αποστολές για το σύνολο του αεροπορικού στόλου, στον ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ σηκώθηκαν τα ΠΑΝΤΑ, κι όταν λέμε τα ΠΑΝΤΑ εννοούμε τα ΠΑΝΤΑ. Μέχρι και το Ρ-3Β σηκώθηκε και πήρε μέρος, με αυτή την άσκηση κανένα Επιτελείο δεν ήταν διατεθειμένο να “παίξει”.

Η Κύπρος γιορτάζει την 58η επέτειο της ανεξαρτησίας της (εικόνες-βίντεο)

Τώρα, κάθε διαθέσιμο αεροσκάφος είχε προγραμματισμένη αποστολή. Από τα παλιά M-2000EGM και τα F-4E AUP μέχρι τα F-16C/D Blk52+Adv, όλα είχαν στόχους και αποστολές. Όσοι ζουν ή κινούνται κοντά σε αεροδρόμιο ξέρουν πολύ καλά πως αυτές τις μέρες έφαγε “η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι”.

Τα αεροσκάφη που “περίσσευαν”, δεν ήταν άλλα από αυτά της επιφυλακής. Οι Τούρκοι δεν θα έκαναν παραβιάσεις μόνο στις περιοχές που εκτελείται ο ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ αλλά σε όλη τη γραμμή αντιπαράθεσης. Συνεπώς, όλη η υπόλοιπη ΠΑ είχε δουλειά να κάνει. Αν σκεφτεί κανείς πως η άσκηση έγινε κυρίως στο Βόρειο Αιγαίο, καταλαβαίνει κανείς που ήταν η βασική αεροπορική δύναμη, και τα λίγα αεροσκάφη στο Νότιο FIR είχαν δουλειά να κάνουν.

Αεροναυτική άσκηση βόρεια της Σαμοθράκης στα πλαίσια της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019»

Επίσης, ξέρουμε πολύ καλά, πως η ΠΑ δεν έχει χάσει εναέρια αναμέτρηση ή αποστολή όλα αυτά τα χρόνια. Όποιος πιστεύει πως σηκώνουμε 2 F-16C, πετάνε χαλαρά μέχρι την Κύπρο, κάνουν μια δυο διελεύσεις και μετά πίσω, κάνουν λάθος. Είναι μια κανονικά σχεδιασμένη αποστολή, που τα όποια αεροσκάφη πρέπει προφανώς να έχουν ειδική συνοδεία που θα κάνουν Screening τις τουρκικές προσπάθειες να σταματήσουν την αποστολή. Δεν θέλουμε να βάλουμε τα F-16 που θα παρελάσουν να αερομαχούν πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο χωρίς υποστήριξη, θέλουμε;

Αντίστοιχες επιχειρήσεις είχαν γίνει και στο παρελθόν, όταν είχαν πάει ελληνικά μαχητικά σε κυπριακές παρελάσεις. Τώρα, που οι Τούρκοι είχαν μάθει το μάθημά τους, θα χρειάζονταν περισσότερα μαχητικά συνοδείας. Με όλα αυτά, δεν θεωρήθηκε σκόπιμο να διακοπεί μια κορυφαίας σημασίας άσκηση προκειμένου να κάνουμε ένα αεροπορικό σόου. Γιατί όπως γράψαμε και χτες, αεροπορική επίδειξη ήταν κάποτε. Και αυτός που το “διοργάνωνε”, ας είχε φροντίσει να μην σέρνεται η FOS των Mirage, να είχε παραλάβει τα ΝΗ-90, και να είχε κάνει και κάτι για τις ΕΔ. Τώρα εγκαλούμε το ΥΠΕΘΑ που “τόλμησε” να μην ενημερώσει πως δεν θα τηρήσει μια ανύπαρκτη παράδοση που έκανε κάποιος πριν δυο χρόνια (που δεν θέλουμε να μιλήσουμε άλλο, γιατί θα μπλεχτούμε σε κομματικά παιχνίδια). Αλλά το “Αιδώς Αργείοι” είναι λίγο.

Ξεκίνησε η εθνική διακλαδική άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2019»

Σαν λαός μας αρέσει το “θέαμα”, αυτό που λέμε το “Θεαθήναι“. Στις επιχειρήσεις αυτό είναι παράλογο, δεν κερδίζει το σόου και οι ελιγμοί “πουγκάτσεφ κόμπρα” αλλά η οργάνωση, η σχεδίαση, η προετοιμασία. Ζητάμε από τους αναγνώστες μας, τακτικούς και μη, να εμπιστεύονται τα γραφόμενά μας, και να “τσιμπάνε” λιγότερο. Ίσως θα έπρεπε να διαφωνήσουμε κάποτε με τις τότε διελεύσεις (του 2017/18) αλλά δεν το είχαμε κάνει. Ίσως θα έπρεπε να γράψουμε πως αντί για τσάμπα καύσιμα, θα έπρεπε να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός φρεγατών, καμία τορπίλη, κάτι που θα επέτρεπε να έχουμε τα μέσα να προστατεύσουμε την Κύπρο. Το Τσάμπα Μάγκες το ξέρετε;

Το ΥΠΕΘΑ δεν έκανε κάτι που είχε σχεδιαστεί να γίνει και δεν έγινε. Ούτε διέκοψε κάποια “παράδοση”. Τα Επιτελεία έχουν μια δουλειά να κάνουν, να είναι έτοιμα να προστατεύσουν την Ελλάδα όταν οι απέναντι κάνουν τα δικά τους. Κι αυτό δεν θα γίνει με επιδείξεις δυο άοπλων F-16 στη Λευκωσία, αλλά με έμφορτα F-16 στο Αιγαίο. Αν ο εχθρός νικηθεί στο Αιγαίο, χάσει αεροπορία και ναυτικό, τότε η Κύπρος όχι απλά θα προστατευθεί, θα αναπνεύσει και ελεύθερα. Κι αυτό δεν γίνεται με ανούσιες παρελάσεις. Παρά το bullying, εμμένουμε στις θέσεις μας.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Seagull
Member
Active Member
Seagull

Συγχαρητήρια για τη στάση σας και σε αυτή την περίπτωση.

CKfurious
Member
CKfurious

Αεροπορικό show η έλευση ελληνικών μαχητικών στη κυπριακή παρέλαση?

Είναι η παρέλαση show?

Ρε μπας και άνοιξα το site του πως τον είπαμε “του θα το ρισκάρουμε”‘ του Σύρριζα aaa του μπαλάφα??

Τώρα άλλοι θα λέγανε πως οι παρμενιονες” έχουν καταντήσει ένα καραγκιοζιλίκι
μια photo opportunity για τους ηγέτες του ενδοξου στρατεύματος

Η Κύπρος είναι μακρυά τελικά

Πολύ μακρυά

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Όχι η παρέλαση δεν είναι show, αλλά αν θέλουμε μπορούμε να την κάνουμε. Είτε με λαϊκούς χορούς στο χώρο της παρέλασης (τι πάω και θυμάμαι), είτε με ανούσιες αποστολές άοπλων μαχητικών/ιπτάμενων βυτίων, που με το ζόρι κάνουν ένα πέρασμα, δείχνοντας σαφώς (σε όσους κοιτούν προσεκτικά) τι μπορούν και τι ΔΕΝ μπορούν να κάνουν.

Captain_Kal
Member
Trusted Member
Captain_Kal

Με όλο το σεβασμό, ούτε κατά διάνοια, δεν ισχύουν αυτα που λετε, για του Παρμενίωνες. Αν ήταν απλό photo opportunity, θα διαρκούσε δυό τρεις μέρες και όχι δέκα. Και όσο για την Κύπρο, μια χαρά παρέλαση κάνει η ΕΛΔΥΚ. Πάντα θα αναζητούμε τρόπους να υποστηρίξουμε τους Κύπριους αδερφούς μας, αλλά δεν νομίζω ότι ο βέλτιστος τρόπος, είναι να στείλουμε 2 F-16 εκεί, στο μέσο της άσκησης!!

CKfurious
Member
CKfurious

https://hellasjournal.com/2019/10/epikindyni-politiki-i-athina-kai-i-leykosia-stelnoyn-stin-agkyra-minymata-adynamias/

Ας χαρούμε και τα σχόλια του Μουσταφα τώρα!

Ας εντασσόταν στον Παρμενίωνα η πτήση των προς τη Κύπρο!

Το πρόβλημα το έχουμε νότιο ανατολικά και σαν τις ΚΌΤΕΣ κρυβόμαστε σε αποβατικές ασκήσεις B παγκοσμιου πολεμου στο Βόρειο αιγαίο

Dimitris
Member
Noble Member
Dimitris

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε την ΤΑΜΣ Βελισσάριος 2019. Μετά την άσκηση δήλωσε «Διαπίστωσα και εγώ για ακόμα μια φορά από κοντά, βράδυ σε σχετικά αντίξοες συνθήκες το αξιόμαχο και το συντονισμό όλων των μονάδων μας και την εντυπωσιακή εξοικείωση του προσωπικού μας με νέα οπλικά συστήματα αλλά και κυρίως τις ικανότητες και τις αρετές του κάθε ένστολου ξεχωριστά. Όπως βέβαια και τις ηγετικές ικανότητες των αξιωματικών μας». Έχουμε, κατα δήλωση πρωθυπουργού “νέα οπλικά συστήματα”. https://www.kathimerini.gr/1045435/article/epikairothta/politikh/kyr-mhtsotakhs-h-amyna-ths-xwras-vrisketai-se-kala-stivara-kai-sterea-xeria Η Κύπρος δεν είναι μακρυά. Η Ελλάδα απομακρύνεται. Τρέχοντας. Σχεδόν τόσο γρήγορα όσο το αεροσκάφος που θα πάει τον κ. Κουμουτσάκο… Read more »

CKfurious
Member
CKfurious

Ναι πράγματι!

Μετά αυτές τις δηλώσεις ηρέμησα και εγώ ! shutmouth

Όλα καλά έχουμε πολτική και στρατιωτική ηγεσία με αρετές και ικανότητες envy

Τι λέμε τώρα

Έχουμε και νέα οπλικά συστήματα οποτε όλα καλά mrgreen

Τι πανικοβάλλεσθε δεν μπορώ να καταλάβω razz

Δεν το μάθατε πως κερδίσαμε στον Παρμενίωνα ?? silly

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Δεν καταλαβαίνω μόνο γιατί όλοι μας αμφισβητούμε την στρατιωτική ηγεσία. Η στρατιωτική ηγεσία, απλά ακολουθεί τις οδηγίες της πολιτικής, δεν έχουμε ένα καθεστώς ολοκληρωτικό και οποία ανεξαρτησία- ευελιξία θα μπορούσε να έχει της την κόψαμε μετά το 74 και την κάναμε πολιτικοποιημένη για να μπορούν να προσβλέπουν σε κάποια ίσως προαγωγή καθώς όλοι οι αξιωματικοί θέλουν (φαντάζομαι να φτάσουν στα ανώτατα κλιμάκια των ενόπλων δυνάμεων). Ότι οδηγία παίρνουν εννοώ και στα εξοπλιστικά ,μια στην διάταξη, και στις οδηγίες εμπλοκής, σε όλα.. θυμηθείτε λίγο το 1996!!

Christos
Guest
Christos

Συμφωνώ ότι είναι show μιας και τα οπλικά συστήματά μας χρησιμοποιούνται είτε για εκπαίδευση των απέναντι είτε για παρελάσεις.
Όταν έμπαιναν τα μαχητικά των Τούρκων εντός πεδίου βολής πότε το καταρρίψαμε έστω για να δείξουμε ότι την έκαναν την βλακεία ???
Ποτέ !
UAV δεν πέφτει που είναι και ασήμαντο. Ποιες ΕΔ ?
Αυτές που πρέπει να ρωτήσουν την κότα που σκέφτεται το πολιτικό κόστος για να δράσουν?
Αν όλα αυτά δεν είναι show δεν ξέρω τι άλλο είναι.

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Σύμφωνα με το Σύνταγμα αγαπητέ πρέπει οι ΕΔ να ρωτήσουν την οποία κότα που σκέφτεται το πολιτικό κόστος για να δράσουν! Αλλιώς ας μέναμε στο προηγούμενο πολιτικό σύστημα της 7ετιας ..

Nestoras
Member
Noble Member
Nestoras

Αυτό δεν είναι άρθρο αλλά πολιτική τοποθέτηση.

Kapoios
Member
Kapoios

Για την κρατική διαφήμιση αγωνιζόμαστε όλοι σύντροφε…

Nestoras
Member
Noble Member
Nestoras

Δεν ανήκω ιδεολογικά στον χώρο της πρώην κυβέρνησης, ούτε της τωρινής. Κεντρώος ήμουν και παραμένω ασχέτως αν δεν υπάρχει πολιτική εκπροσώπηση πλέον στο χώρο (εκατέρωθεν δεξιά και αριστερά συγκλίνουν προς το κέντρο, χωρίς να έχουν σχέση με αυτό, καθότι δεν υπάρχει πειστική διαφοροποίηση σε αποικία χρέους). Η μονομέρεια τόσο στην επιθετικότητα κατά των μεν, όσο και στην υπεράσπιση των δε, είναι που με ενόχλησε και είναι τόσο πρόδηλη στο παρών κείμενο (σε αντίθεση με αυτό του κ Καραϊωσιφήδη που προηγήθηκε που κράτησε τους τύπους), που θεώρησα σκόπιμο να εκφράσω την αντίθεση μου. Αυτό και μόνο για το “σύντροφε”. Ο εικονιζόμενος… Read more »

Μιχάλης
Guest
Μιχάλης

Nestoras Από τις αρνητικές ψήφους σε τέτοια σχόλια αντιλαμβάνομαι πως για πολλούς η πατρίδα είναι το κόμμα τους. Δυστυχώς για αυτούς πατρίδα = κόμμα. Δεν αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν αδέσμευτοι πατριώτες που έχουν αγωνία για το αύριο του Ελληνισμού και για την ασφάλεια της χώρας. Κάτι που επιβεβαιώνει με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι Έλληνες σε μεγάλο βαθμό δεν είναι κατά βάθος πατριώτες δεν αγαπούν την Ελλάδα. Οι Έλληνες πρώτα από όλα και πάνω από όλα είναι Ολυμπιακός, ΑΕΚ,Παναθηναικός,ΠΑΟΚ κτλ. και ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ κτλ. Μετά το μικροσυμφέρον τους και μετά θυμούνται την πατρίδα. Αυτό άλλωστε έχει επιβεβαιωθεί διαχρονικά.… Read more »

Γιάννης Κ
Guest
Γιάννης Κ

δεν ξέρω από τα σκεφτήκατε όλα αυτά ή αν είναι απλώς η γραμμή αλλά είναι κοινώς δικαιολογίες και κακές μάλιστα να το πάρουμε από την αρχή , υπάρχουν οι αναγνωρίσεις και υπάρχουν και οι αναχαιτίσεις , σε περίοδο ειρήνης αναχαιτίσεις γίνονται αν συμμετέχουν και οι δύο , αναγνωρίσεις γίνονται όταν συμμετέχει ο ένας στο θέμα μας 2 μαχητικά που θα έχουν καταθέσει σχέδιο πτήσης προς Κύπρο και κινούνται στην καθορισμένη πορεία και σε διεθνή εναέριο χώρο ΔΕΝ μπορούν να αναχαιτιστούν αν δεν “παίξουν” το παιχνίδι και αυτά , οι Τούρκοι είχαν 2 δυνατότητες αντίδρασης α. επαφή μέσω σταθμών εδάφους όπου… Read more »

Dinos72
Guest
Dinos72

Αοπλα Ελληνικα f-16 κλειδωνονται απο οπλισμενα Τουρκικα και κανουν διελευσεις μαζι πανω απο την Λευκωσια…

Dimitris
Member
Noble Member
Dimitris

Ένοπλα τουρκικά F-16 ΔΕΝ κλειδώνονται από ελληνικά (καθ’ ότι αυτά είναι απασχολημένα στον Παρμενίωνα) και κάνουν αυτά διέλευση στο χώρο της παρέλασης έναντι των ελληνικών. Καλύτερο;

Nstolo
Guest
Nstolo

Μυρίζομαι μεγάλη εμπειρία κ από αναχαιτίσεις κ από αναγνωρίσεις πάντως…. wink

x-m
Member
Famed Member
x-m

Εμένα η εξήγηση σας με καλύπτει.

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Τσάμπα κόπος. Όσο ο κόσμος πιστεύει στην ύπαρξη του περίφημου ‘Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος’, δεν πείθεται για τίποτα.

AvoMelkonian
Member
AvoMelkonian

Το ενιαίο αμυντικό δόγμα έχει ξεχαστεί γιατί ηττοπαθή ανθρωπάκια αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η προβολή ισχύος των ελλαδικών ΕΔ στην Κύπρο είναι πρωτίστως προς το συμφέρον της ελλαδικής αποτροπής και ΔΕΝ είναι ελεημοσύνη προς τους Κυπρίους. Πουλερικά σαν αυτά αφθονούν στην ελληνική πολιτική σκηνή, σίγουρα υπάρχουν και στις ΕΔ. Τα ηττοπαθή μικρόνοα αυτά ερπετά που επινοούν δικαιολογίες για να υποχωρούν συνεχώς, αν θέλουν απαντούν στα εξής: 1. Αν ήθελαν να έχουν παρουσία στην Κύπρο αλλά τους έφταιγε ο Παρμενίωνας, γιατί δεν άλλαζαν τις ημερομηνίες της ασκησης; 2. Γιατί έχει προτιμηθεί ο Παρμενίωνας (που διεξάγεται στο Αιγαίο) ως η μεγαλύτερη εθνική… Read more »

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Για να είμαι ειλικρινής δυσκολεύομαι να κάνω διάλογο με κάποιον/ους που πιστεύουν πως υπήρξε ποτέ Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα. Που δεν καταλαβαίνουν πως αυτό το πράγμα το σκαρφίστηκε ένας πολιτικός, χωρίς να ρωτήσει ΚΑΝΕΝΑΝ στρατιωτικό, και το μοσχοπούλησε στο αλαλάζον πλήθος, ενώ οι στρατιωτικοί τραβούσαν ό,τι μαλλιά τους είχαν απομείνει. Πιάστε έναν χάρτη ή το googlemaps, δείτε τις αποστάσεις προσεκτικά και σκεφτείτε εμβέλειες αεροσκαφών, αντιαεροπορικών, βλημάτων πυροβολικού, απαιτούμενο χρόνο πλεύσης υποβρυχίων και μέσων επιφανείας, βλέποντάς τα όσο πιο ψυχρά μπορείτε. Το Ισραήλ ΙΣΩΣ θα μπορούσε να έχει κοινό αμυντικό δόγμα με τη Κύπρο. Η Ελλάδα όχι. Ας το χωνέψουμε κι ας… Read more »

AvoMelkonian
Member
AvoMelkonian

Συμφωνούμε ότι το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα ανακυρήχθηκε αλλά δεν υποστηρίχτηκε ποτέ από σχέδια και μέσα. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ στοιχειοθετώ γιατί ΕΠΡΕΠΕ να είχε υποστηριχθεί και ότι η Ελλάδα, για το δικό της συμφέρον και όχι της Κύπρου, θα πρέπει να διατηρεί όσο μεγαλύτερη παρουσία εκεί μπορεί ακόμα και τώρα. Το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό. Εσύ θεωρείς το πρόβλημα τεχνικό/επιχειρησιακό, πολιτικά η υποχώρηση από την Κύπρο σε βρίσκει σύμφωνο, ψελίζεις περί εμβέλειας του F-16 και δεν απαντάς στον αντίλογο (ερωτήσεις 1-4 προηγούμενου ποστ).

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Ποιός σου είπε πως θεωρώ (εγώ ο δειλός, το γιουσουφάκι) πως το πρόβλημα είναι τεχνικό/επιχειρησιακό; ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ είναι. Δεν έχουμε τα μέσα. Ούτε εμείς ούτε οι Κύπριοι, που παρακαλάνε την ΕΕ να τους σώσει κάθε φορά που οι Τούρκοι μπαίνουν στην ΑΟΖ τους. Θα μπορούσαν τα 2 F-16 να πάνε στην παρέλαση (έστω όπως πήγαν, άοπλα) και να κάνουν περάσματα για 45 λεπτά; Αν μπορούσαν ναι, να πάνε, γιατί έτσι στέλνεις μήνυμα. Αν δε μπορούν, αν πάνε και φεύγουν τρέχοντας, τότε το μόνο που κάνουν είναι να ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ την αδυναμία μας. Πόσες φορές να το γράψω; Αφού λοιπόν κάθεσαι και μιλάς… Read more »

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

ΥΓ (για το τελευταίο σας σχόλιο): πριν γράψουμε πως ο άλλος “απλά φεύγει και τα επαναλαμβάνει αλλού”, καλό είναι να ξανακάνουμε ένα τσεκαρισματάκι… μπορεί και να έχει απαντήσει 3 ώρες πριν, πχ.

KaizerAmstelVonLagerS
Member
KaizerAmstelVonLagerS

Ακουσα απο το βαθος της τρυπας μου οπου φιδιαζα ως μικρονοο ερπετο της συνομοταξιας γιουσουφ τα επιχειρηματα σου…Ξανα…Αφου εχουν απαντηθει επαρκως.Δεν θα μπω στον κοπο να σου ξανα-απαντησω…
Θα σου επιστησω ομως την προσοχη στο ποσο φοβερη προβολη ισχυος,ενισχυση της ψυχολογιας και φυσικα την νοτροπια νικητη που δημιουργει η προσαραξη της φρεγατας εχθες.

Τραβα τωρα στην Κυπρο να κανεις επιδειξη ισχυος.

AvoMelkonian
Member
AvoMelkonian

Με τον Σπύρο κάπου καταλήξαμε, εσύ επιμένεις. Αφού σε νοιάζει να μόνο να «επικρατήσεις» σε μια συζήτηση, έστω και ψευδόμενος, και το μιλάς και το εγγλέζικο, θυμήσου ότι arguing on the internet is like the Special Olympics: you may win, but you’re still retarded.

Καλό απόγευμα!

KaizerAmstelVonLagerS
Member
KaizerAmstelVonLagerS

Χωρις να ειμαι υποστηρικτης του θεσμου των Special Olympics οπως εγιναν…θα σου πω με απλα λογακια οτι σε αυτους τους αγωνες συμμετεχουν και ανθρωποι που εχουν καποια σωματικη ανικανοτητα.Ειτε γιατι ετσι γεννηθηκαν ειτε γιατι τους εκατσε καποια στραβη.Οι ανθρωποι αυτοι εχουν πολυ δυνατοτερη πνευματικη δυναμη απο οτι καποιοι σωματικα υγιεις.Οποτε το ποιος ειναι retarded φαινεται και απο τις γενικοτητες που υποστηριζει με ενα comeback inevitably used by the loser of a flame war…. Και αφου το σπρεχαρεις και εσυ το εγγλεζικο θα σου απαντησω αναλογα. “Never try to teach a pig to sing; it wastes your time and it annoys… Read more »

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Καταλήξαμε κάπου; Ομολογώ δεν το πρόσεξα αλλά έτσι θα είναι αν έτσι νομίζετε.

Gilan
Member
Noble Member
Gilan

Με όλα αυτά που έχω διαβάσει έχω μία απορία:

Αν η Π.Α. εξάντλησε την δύναμη της σε μία απαιτητική άσκηση και με αιτία τις παραβιάσεις της Τουρκίας δεν μπορεί να πάει στην Κύπρο για μια παρέλαση, τότε τι θα γίνει σε περίπτωση πολέμου;

Λογικά πρέπει/επιβάλετε να μπορεί να ανταπεξέλθει ταυτόχρονα σε πραγματικές επιθετικές ενέργειες κατά του εχθρού, να αναχαιτίζει εισβολές του εχθρού και ταυτόχρονα να υπερασπίζετε την Κύπρο…..

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Και κάπου εκεί έρχεται η απορία, είμαστε ακόμη σίγουροι για μείωση των ορόφων; Όταν θα έχουμε όλων των ειδών πολεμικές επιχειρήσεις, αεροσκάφη που θα πρέπει να συντηρηθούν και προστασία της Κύπρου ακόμη επιμένουμε για μείωση των αριθμών;

megisteas
Member
Active Member
megisteas

σιγά μην την υπερασπιστή. με κ…ς δεν βάφεις αυγά, όπως λένε στο χωριό μου.

Μιχάλης
Guest
Μιχάλης

Η τουρκική επιθετικότητα δεν αντιμετωπίζεται στέλνοντας στην Άγκυρα μηνύματα αδυναμίας και δειλίας.
Στην προσπάθεια σας να τους καλύψετε το κάνετε χειρότερο.

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Μήνυμα αδυναμίας είναι να δείχνεις στους Τούρκους (και στους Κύπριους) πως τα μαχητικά σου με πλήρες φορτίο καυσίμων και άοπλα, μπορούν να κάνουν ίσα-ίσα ένα πέρασμα και μετά να φύγουν βιαστικά για Κρήτη.

antonis.
Member
Trusted Member
antonis.

Μιχάλη μήνυμα αδυναμίας ΔΕΝ είναι να πραγματοποιείς τις μεγαλύτερες διακλαδικές ασκήσεις των Βαλκανίων εν μέσω οικονομικής κρίσης και να βγάζεις στο Αιγαίο κυριολεκτικά ότι πλέει και ότι πετάει.
Επειδή κατοικώ στη Σάμο, βλέπω τα “καθηλωμένα” Mirage και τις “γηρασμένες” Kortenaer να είναι ετοιμοπόλεμες και αυτό λέει πολλά.
Τη στιγμή που ο γείτονας δεν έχει ένα πιλότο για κάθε α/φος, οι “ναυταίοι” του βγαίνουν με τη ψυχή στο στόμα ΚΑΙ είναι μπλεγμένος στο μεγαλύτερο τρελοκομείο της Μέσης Ανατολής (aka Συρία) ναι ο Παρμενίωνας είναι ένα μήνυμα στους απέναντι οτι δεν “μασάμε”.
Αν θέλαμε “ταρατατζουμ” στέλναμε Λεο2 και MLRS στη Κύπρο για φωτογραφίες…

tasos
Guest
tasos

όαση λογικής στην σαχλαμαροσύνη.

George_K
Member
Famed Member
George_K

Οφείλετε πάντως μια απάντηση στον κο Babak Taghvaee, δεν μπορεί να διαδίδει τέτοιες ανυπόστατες θεωρίες.

SKYHOOK47
Member
Active Member
SKYHOOK47

Ο οποίος είναι και συνεργάτης του περιοδικού υποτίθεται… Μήπως λέω εγώ θα πρέπει να του τραβήξουν το αυτάκι ή να διακόψουν τη συνεργασία μαζί του;;;

George_K
Member
Famed Member
George_K

Το θέμα δεν είναι αν του τραβήξουν το αυτί ή όχι. Το θέμα είναι αν ισχύει η πληροφορία ή όχι. Η απάντηση της ΠΤΗΣΗΣ ή η “διαμαρτυρία” αν θέλετε στον δημοσιογράφο θα είναι (για εμένα) και μια επαλήθευση – επιβεβαίωση των όσων υποστηρίζει ουσιαστικά το ΥΠΕΘΑ ή τελος πάντων όποιος δίνει της πληροφορίες στην ΠΤΗΣΗ. Η σιωπή τι είναι? Μήπως είναι επιβεβαίωση του Babak Taghvaee? Αν όντως υπήρξε “διαμαρτυρία” (όπως υποστηρίζει στο τουίτ του), τότε η αποστολή των αεροσκαφών ήταν ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ. Αν πάλι τα μεμέτια παρατηρώντας τον “Παρμενίων”, τζόγαραν και έριξαν μια δήθεν πληροφορία – διαμαρτυρία και τους βγήκε, τους… Read more »

George_K
Member
Famed Member
George_K

Εκτός και αν τελικά δείξαμε χαρακτήρα λόγο καλής διαγωγής, μια μονομερής ένδειξη καλής γειτονίας με βάση τα περιβόητα ΜΟΕ.
Δεν είναι η πρώτη φορά !!!
Αναμένουμε και την ανταπόκρισή τους…

Yiorgos
Member
Famed Member
Yiorgos

I think we already got their reply, it is called Yavuz and its at plot 7 supported by the Turkish navy and the Turkish armed forces in general. Maybe, I say maybe the Greeks need to send a CAMAO package of M2000 armed with Exocet missiles and do a show of flag with a message. Maybe Papanikolis needs to surface near by and give another message. I just say maybe, however, I forgot you need to have cahones to do something like that and we are so calm that we are at a perpetual sleep and we can’t see what… Read more »

teo
Member
Trusted Member
teo

Ποσες δεκαετιες σερνεται ο διαγωνισμος των φρεγατων, των τορπιλων ,πυρομαχικων κλπ; Ποσες δεκαετιες σερνομαστε πισω απο λαθος επιλογες σε υποβρυχια , αεροπλανα ,αρματα κλπ; Επρεπε να ειχαν λυθει μεσα σε τεσσερα χρονια αρρωστημενες καταστασεις δεκαετιων; Η προηγουμενη κυβερνηση πηρε την αμυντικη κατασταση της χώρας υπο διαλυση και εστω και λιγο την βελτιωσε με ελαχιστα χρηματα. Απεναντι της μια αντιπολιτευση με τα μμε της , ετοιμη να σκανδαλολογησει μεχρι και για διοπτρες, να επιτεθει, ακομα και να καλεσει την ΕΕ να επεμβει για να πετυχει τον ΜΗ εξοπλισμο της χωρας. Με το σκεπτικο που περιγραφετε καλυτερα να σταματησουν οι “ανουσιες” παρελασεις… Read more »

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Η τουρκική αεροπορία έκανε διελεύσεις αλλά δεν είχε τον αντίστοιχο Παρμενίων και την ελληνική π.α. να της την πέφτει για να δει τι κάνει, να παραβιάζει το fir της να την τρέχει παντού. Ναι όλοι ξέρουμε τι καλό έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, άφησε τα mirage χωρίς υποστήριξη, τα c130, τα c27. Άφησε τα nh90 και αυτά χωρίς υποστήριξη και αυτά που ήταν να τα παραλάβουμε κι αυτά τα άφησε εκεί στις αποθήκες της κατασκευάστριας να χρωστάμε κι άλλα λεφτά για αποθήκευση. Άφησε το ναυτικό χωρίς τίποτα, ξεκίνησε μια αναβάθμιση σε p3 χωρίς τέλος και ουσία. Την βελτίωσε σημαντικά την αμυντική… Read more »

MUSTAFA
Member
MUSTAFA

αφήστε τη λογοτεχνία …
Πείτε την αλήθεια …
Ενώ αντιμετωπίζουμε προβλήματα στην προστασία της Ελλάδας …
είναι αδύνατο να προστατευθεί η Κύπρος …
είστε μακριά και ανεπαρκής …
αποδεχτείτε τους …
και …
Σταματήστε να γράφετε …

x-m
Member
Famed Member
x-m
ppppp
Member
Trusted Member
ppppp

Εσύ να παρακαλάς να μην χρειαστεί να σκάσουν μύτη οπλισμένα κατά εκεί γιατί από την ανεπάρκεια την δική σας και μέχρι να μαζέψετε πιλότους θα σας φανεί πολύ μακριά η Κύπρος. «Κύπρος γιόκ!»

Captain_Kal
Member
Captain_Kal

Δεν χρειάζεται να πάμε μακρια. Τα Δαρδανέλια και η Πόλη, δύο ώρες δρόμο είναι!!!

FTS
Member
FTS

Είναι κάποια θέματα που συμφωνώ με αυτό το άρθρο γνώμης. Όπως για την ψευτομαγκιά του να στέλνουμε άοπλα F16 να φυλάνε την Κύπρο κάτι σίγουρα δεν φοβίζει τα τουρκικά επιτελεία. Προσωπικά πιστεύω ότι η ΤΠΑ θα το έβρισκε αξιολύπητο να αναχαιτήσει τα άοπλα αεροπλάνα μας που θα έκαναν μια δεκάλεπτη διέλευση πάνω από την Κύπρο για τις κάμερες και την εσωτερική κοινή γνώμη. Το να θέλουμε να κάνουμε τέτοιες επιδείξεις δείχνει και ένα κόμπλεξ κατωτερότητας απέναντι στην τουρκία που δεν θα έπρεπε να έχουμε. Και οι Κύπριοι δεν χρειάζονται από εμάς να τους προστατεύουμε με αποστολές αυτοκτονίας. Η Ελλάδα με… Read more »

Kalchas
Member
Kalchas

“Επίσης, ξέρουμε πολύ καλά, πως η ΠΑ δεν έχει χάσει εναέρια αναμέτρηση ή αποστολή όλα αυτά τα χρόνια”. Τι ακριβώς εννοείτε αγαπητέ αρθρογράφε?? Μπορείτε σας παρακαλώ να παραθέσετε στοιχεία με πίνακα απωλειών εκατέρωθεν, τα τελευταία 30 χρόνια στο Αιγαίο? Θα είχε ενδιαφέρον. Μπορείτε να γράψετε και τα αίτια χωρίς παρωπίδες και συναισθηματισμούς? Αυτές τις απώλειες τις προκάλεσαν οι νίκες και μόνο νίκες μας? Αντί να αφυπνίζετε ένστολους και μη , τους αφήνετε να κοιμούνται στις δάφνες που ουδέποτε απέκτησαν. Δεν λέγω ότι δεν έχουμε ψυχωμένα παιδιά στα χειριστήρια. Τα θέλουμε όμως πρωτίστως μυαλωμένα και άρτια εκπαιδευμένα. Η δική σας ρητορική… Read more »

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Έχετε δει πουθενά στελέχη της ΠΑ να κοιμούνται ήσυχοι στις δάφνες τους;όχι δεν έχουμε ψυχωμενα παιδιά στα χειριστήρια, έχουμε άρτιους επαγγελματίες άνδρες και γυναίκες που εκτελούν με αυτοθυσία την αποστολή που τους αναθέτει η πολιτεία, τα παιδιά (ψυχωμενα ή οχι) παίζουν με χειριστήρια στα playstation…
Έχετε κάποια στοιχεία ότι οποίες απώλειες στο Αιγαίο ήρθαν μετά από ήττα;

https://www.voria.gr/article/i-pesontes-tis-ellinikis-polemikis-aeroporias-apo-to-90-mechri-simera

Ορίστε ο πίνακας που ζητάτε, μην κοιτάτε το siteη πηγή είναι από το ellinikos-stratos.
Δείτε τα και πείτε μας ποια από τις απώλειες αυτές ήρθε μετά από ήττα

SKYHOOK47
Member
Active Member
SKYHOOK47

Ήττα μπορεί και να είναι η ματαίωση μιας αποστολής λόγω παρέμβασης της ΤΗΚ…

Kalchas
Member
Kalchas

Κίμωνα, τους αποκαλούμε παιδιά, γιατί τους θεωρούμε παιδιά μας. Ειδικά για όσους από εμάς διανύουν την έκτη δεκαετία της ζωής τους. Αναφέρεσαι στο σχόλιο σου σε όλα τα δυστυχήματα, κάθε είδους στην Π.Α. Εγώ αναφέρομαι στα περιστατικά όπου υπήρξε επαφή με τον αντίπαλο και οι άνθρωποι μας, τα αεροσκάφη μας , δεν γύρισαν πίσω στις βάσεις τους. Μιλάω για τον Άγιο Ευστράτιο, για τα Ίμια , για το περιστατικό της Ψαθούρας, την Κάρπαθο. Εκεί αεροσκάφη μας βρέθηκαν σε δύσκολες καταστάσεις και τελούμε μνημόσυνα για αυτά τα γεγονότα. Είναι στιγμές που μας πόνεσαν όλους. Ο αντίπαλος είναι καλά εκπαιδευμένος και αποφασισμένος.… Read more »

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Καλημέρα σας, κατάλαβα πως εννοείτε το παιδιά, απλά θεωρώ ότι όταν αναφερόμαστε σε επαγγελματίες που κάνουν με τόσο επαγγελματισμό το καθήκον τους είναι λάθος να αναφερόμαστε σε παιδιά. Το ατύχημα της Ψαθούρας δεν το γνώριζα ,δεν έγινε όμως σε αναχαίτιση ,το μόνο που δεν ξέρουμε είναι πως πρόλαβε η τουρκική φρεγάτα να μαζέψει την σωρό του πιλότου και γιατί δεν την έβρισκαν τα δικά μας μέσα. Ο Ηλιάκης δεν έπεσε λόγω ήττας, ήταν μια καθαρά επιθετική ενέργεια του Τούρκου πιλότου (τρομοκρατική θα την χαρακτήριζα) που δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ήταν οδηγία από το επιτελείο του, καθώς και το δικό… Read more »

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Δεν θα μπω στην ουσία αν έπρεπε να πανε ή όχι από στρατηγική άποψη. Το θέμα είναι ότι το γεγονός αυτό προκάλεσε απογοήτευση και πτώση ηθικού, και αυτό είναι κάτι υπαρκτό. Επίσης, η απογοήτευση (γενικώς) έρχεται όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ προσδοκιών και τι έγινε τελικά. Άρα υπήρχε προσδοκία ότι θα πάνε, ενώ από άρθρο του (ελπίζω έγκυρου) Hellasjournal φαίνεται ότι ακόμη και ο Κύπριος εκφωνητής ανακοίνωσε την διεύλευση (που περίμενε) και δεν έγινε. Άρα εδώ ή α) έγινε μια μεγάλη αλλαγή απόφασης στο τσακ και από φόβο (άρα δεν έχει σχέση με Παρμενίωνες κτλ) ή β) ήταν γνωστό από… Read more »

megisteas
Member
Active Member
megisteas

ναι. πτώση ηθικού…. δουλευόμαστε….. τόση μεγάλη πτώση που θα ζητήσουν το σχέδιο Αναν να το ψηφίσουν στα γρήγορα. τι άλλο θα ακούσουμε.

ACHERON
Member
Noble Member
ACHERON

Εγώ είδα την παρέλαση σε βίντεο,και ναί,ὁ εκφωνητής το είπε στην αρχή-αρχή ότι θα περάσουν και F-16. Και ναί,κανείς δέν βγήκε εγκαίρως να πεί ότι λόγω Παρμενίωνα ἢ ακόμη και επειδή δέν είναι απαραίτητο,δέν θα πετάξουν μαχητικά στην Κύπρο,ασχέτως του τί θα πίστευε ὁ κόσμος,όσος ενδιαφέρεται. Και ναί,ἡ διέλευση σε μία παρέλαση δέν είναι απόδειξη επιχειρησιακής ικανότητος,αλλά και όταν εξαγγέλθηκε το ενιαίο δόγμα (για την ακρίβεια δόγμα Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ἑλλάδος-Κύπρου),πρίν 25 χρόνια,δέν ελήφθη καμμία μέριμνα για την απόκτηση ουσιαστικής επιχειρησιακής δυνατότητος. Όταν όμως πετούσαν τα F-16 στην Κύπρο,στο πλαίσιο μάλιστα ασκήσεως,και όχι παρελάσεως,το ανήγγειλε με συγκίνηση ὁ ίδιος ὁ… Read more »

kakaouskia
Member
kakaouskia

Καλημέρα Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον Αχέρων. Εγώ πέρυσι όταν είδα τα F-16 να κάνουν τη διέλευση τους φορτωμένα δεξαμενές και άοπλα κατάλαβα τους περιορισμούς. Ο μέσος Κύπριος όμως δεν ξέρει από αυτά, ξέρει ότι ήρθαν Ελληνικά αεροσκάφη και βλέπει έμπρακτη συμπαράσταση. Η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να πει και “δεν μπορώ” και “δεν θέλω” και οτιδήποτε. Αλλά να το πει όμως. Την τελευταία φορά που έλαβα μέρος σε ΤΑΜΣ και κατέβηκε ο Α/ΓΕΕΦ μετά συνοδείας για επιθεώρηση μια χαρά του δείξαμε τα μέσα συντονισμού με την Ελληνική Π.Α. – όπως προβλέπεται ότι θα γίνει σε περίοδο επιχειρήσεων δηλαδή.… Read more »

FTS
Member
FTS

kakaouskia ναι εδώ είναι μια κλασσική περίπτωση που κάποιος δίνει μια υπόσχεση που θέλει να την τηρήσει αλλά δεν μπορεί και επομένως την κρίσιμη στιγμή εκ των πραγμάτων δεν θα την τηρήσει. Δεν έχει νόημα να ανεβάζουμε το ηθικό της Κύπρου με παρελάσεις και όταν έρθει η ώρα να κοιτάτε τον ορίζοντα για την ΠΑ και αυτή να μην έρχεται. Για εμένα προσωπικά η αποτρεπτική ικανότητα της Ελλάδας Κύπρου θα μπορούσε να βελτιωθεί με μια αμυντική συμφωνία ότι εφόσον η Τουρκία επιτεθεί στην κύπρο η Ελλάδα θα χτυπήσει μέσα στην Τουρκία. Κάτι που θα έδινε στην Ελλάδα και το πλεονέκτημα… Read more »

MPAMPIS
Member
Noble Member
MPAMPIS

Είμαστε σίγουροι οτι μόνον χώρις οπλισμό μπορούν να πάνε τα f-16 στην Κύπρο;;;
Μαλλον οχι…..

ACHERON
Member
Noble Member
ACHERON

Το θέμα είναι πολύ ευρύτερο του οπλισμού που θα μπορούν να μεταφέρουν τα F-16 μεχρι την Κύπρο,και που δέν θα είναι πολύς,αλλά θα μπορούσε να είναι ποιοτικός. Είναι θέμα ευρύτερου σχεδιασμού,διότι ἡ αποστολή θα χρειαστεί κάλυψη και προστασία,θα πρέπει να γίνουν και άλλες επιχειρήσεις που θα παρεμποδίσουν την τουρκική ανταπόκριση/αντίδραση,και όλα αυτά,μόνον ἂν κριθεί ότι δέν ακυρώνεται ἡ ιεράρχηση των προτεραιοτήτων της ΠΑ,πράγματα δηλαδή που κανείς αξιωματούχος δέν θα θίξει/συζητήσει/ομολογήσει δημοσίως. Φρονώ ότι ἡ πραγματιστικώτερη επιλογή για την Κύπρο με κατεχόμενο το βόρειο τμήμα της,είναι ἡ ενίχυση της αντιαεροπορικής άμυνας,διότι ἡ Πάφος είναι εντός ακτίνος βολής του αττίλα,άρα δέν έχει… Read more »

montif74
Member
montif74

Αυτό δεν είναι άρθρο αλλά δημοσιογραφική κάλυψη στον Μητσοτάκη.

Εχουμε F16 Block52+ για την ακροβατική ομάδα Ζευς να στείλουμε ως περιπλανόμενο θίασο
αλλά δεν έχουμε έστω 2 F16 Block30 να στείλουμε στήν Κύπρο.

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Αλήθεια γνωρίζουμε αν αυτό το αεροσκάφος (της ομάδες Ζευς) παραμένει σε κάποιο shelter βαμμένο όπως το έχουμε μάθει εν μέσω τέτοιας κινητικότητας ;

Em.Ti
Member
Noble Member
Em.Ti

Συμμετέχει κανονικά στα επιχειρησιακά σχέδια της Π.Α.

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Εγώ το ξέρω αυτό στον κύριο Γιάννη Παυλίδη το ρώτησα γιατί εθειξε το θέμα ότι θα μπορούσε να πάει αυτό. Το οποίο αεροσκάφος Ζευς σε καιρό αυξημένων αναγκών είναι απλά ως ένα από τα υπόλοιπα μέσα της ΠΑ και χρησιμοποιείται όπως χρειάζεται. Δεν είναι ένα περιπλανώμενο για θιάσους..

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Το αεροσκάφος της ομάδας Ζεύς έχει χάσει το χρώμα του εδώ και καιρό (ίσως από το 2017) και είναι απλώς ένα 52+ σαν τα υπόλοιπα στα Χανιά.

(αν ξαναδείτε τη φωτογραφία από τα 2 μαχητικά που πήγαν στη Κύπρο το 2017, θα δείτε πως το ένα είχε την κοιλιακή του δεξαμενή βαμμένη μαύρη… γιατί;)

Diogenis
Member
Diogenis

ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΝΑΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Ποια είναι η μεγάλη αλήθεια που πονάει; διαφωτίστε μας και εμας.

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Τα Block 30 δεν μπορούν να φορέσουν σύμμορφες δεξαμενές.

MPAMPIS
Member
Noble Member
MPAMPIS

Οταν οι Τούρκοι λένε οτι θα σας ρίξουμε στην θάλασσα οπως τους παππούδες σας που αναφέρονται;που υπάρχουν Έλληνες με την πλάτη στην θάλασσα;γιατι οι Τούρκοι οταν αναφέρονται στους Ελληνοκύπριους τους λένε σκέτο Έλληνες;
Εμείς μπορει να μην εχουμε ενιαίο αμυντικό δόγμα αλλα αυτοί έχουν ενιαίο επιθετικό!
Στην Κύπρο και στο Καστελλόριζο μας κρατάνε….

megisteas
Member
Active Member
megisteas

“Στην Κύπρο και στο Καστελλόριζο μας κρατάνε….” που είναι το παράλογο σε αυτό; άνοιξε ένα χάρτη και δες γιατί μας κρατάνε.

MPAMPIS
Member
Noble Member
MPAMPIS

Ακριβώς εκεί πρεπει να δώσουμε σημασία στο αδύνατο σημείο μας……

Ioannis_Alimos
Member
Ioannis_Alimos

Μήπως να δίναμε καλύτερα σημασία στα δικά τους αδύνατα σημεία;

MPAMPIS
Member
Noble Member
MPAMPIS

Σίγουρα υπάρχουν αδύναμα σημεία και στους Τούρκους αλλα για να εχεις καποια ελπίδα θα πρεπει να κανεις κατι απίθανο για να μην πω αδύνατο για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα και αυτο λέγεται ……πρώτο πλήγμα…..

Δημήτρης
Guest

Αεροπορικό σόου η διέλευση των μαχητικών της Π.Α. στην παρέλαση ενώ αν επισκεφθεί την Ελλάδα κάποιο Α.Β. τότε περνάει μηνύματα, καταδεικνύει την σημασία κτλ…κτλ… τέσπα . . . Η Π.Α. έχει λερωμένη την φωλιά της και συνεχίζει να την λερώνει . . . κάποτε κάποια πράγματα πρέπει να λεχθούν με το όνομά τους . . . ! ! !

Μιχάλης
Guest
Μιχάλης

Εύστοχο σχόλιο.

ACHERON
Member
Noble Member
ACHERON

Μα φίλε μου,την ΠΑ και τις ΕΔ συνολικά την έχουν χ€σμ€νη οἱ πολιτικές ηγεσίες,που έχουν την ευθύνη και υποχρέωση να τις οπλίζουν και συντηρούν,και διατάξουν.

George74
Member
George74

Εντάξι συμφωνώ. Θα ήταν όμως και ένα σύμβολο και καθαρό μήνυμα στην Τουρκία ότι μπορούμε ανά πάσα στιγμή, παρά τα πολλά αεροπλάνα, πλοία και uav τους, να κατέβουμε Κύπρο όποτε θέλουμε και χωρίς να μπορεί κανείς να μας σταματήσει.
Ειδικά τώρα που που έχουν ξεφύγει.
Και οι Κύπριοι μην ξεχνάμε είναι Έλληνες!
Οι δυτικοί Γερνανοί από τους ανατολικούς είναι πιο μακριά από ότι εμείς με τους Κύπριους. Και όμως αυτοί το πάλεψαν και ενώθηκαν.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Guest

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ήταν απόφαση του Κυριάκου να μην πετάξουν, για λόγους επανεκκίνησης των συνομιλιών του με τον Σουλτάνο. Μην το τραβάτε άλλο μας κουράσατε σε σημείο να μας υποδεικνύει ο mustafa τι πραγματικά μπορούμε. Και τέλος προς την αγαπητή ΠΤΗΣΗ, μην το κάνετε χειρότερο!

Tango.Alpha
Member
Tango.Alpha

Δηλαδή η Π.Α. (που μας κοστίζει ότι μας κοστίζει) δεν μπορεί να βγάλει μια αποστολή στην Κύπρο σε συνθήκες σχετικά έντονων επιχειρήσεων. Οπως είπα και στο προηγούμενο θέμα θα μπορούσε να υπήρχε ένα σενάριο αποστολής μαχητικών στην Κύπρο στα πλαίσια του Παρμενίωνα αλλα που να μπλέκουμε τώρα. Αρα η Κύπρος όντως είναι μακριά και καλύτερα που το μάθαμε τώρα. Και φυσικά ενώ υπάρχει ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο εμείς κάνουμε ασκήσεις (που πάντα πετυχαίνουν εντυπωσιακά) όσο πιο μακριά μπορούμε ή σχεδόν – το Ιόνιο θα ήταν άβολο. Τέλος μην ανοίξουμε τη λίστα με την αποτελεσματικότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Αιγαίο… Read more »

viper3000ad
Member
viper3000ad

Κάτσε, ο παρμενίων του 17 και του 18 πως στο διάτανο έβγαζαν αεροπλάνα για όλες τις περιστάσεις; Αφού ήταν όλα την ίδια περίοδο. Μην κάνουμε τον κεφτέ κουραμπίε . Πολύ επιθετικά αμυντικοί γίνατε, γιατί; Ακου δεν βγαίνανε τα νούμερα. Ακόμη και αλήθεια να ήταν, κοβείς από αλλού, δεν τα στέλνεις στα λαγκάδια…για αυτό μιλάμε για ξεκάθαρη πολιτική ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

SKYHOOK47
Member
Active Member
SKYHOOK47

Υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο αλλά κανένας δεν μιλάει γι αυτό…Το ότι λόγω αυξημένων υποχρεώσεων η Π.Α. δεν μπορούσε να διαθέσει αεροσκάφη για να εκτελέσει μία αποστολή στην Κύπρο σημαίνει ότι απλούστατα υπάρχει ΜΕΓΑΛΟΣ αριθμός αεροσκαφών εκτός ενέργειας…Η ΠΤΗΣΗ στην προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα κάνει τα πράγματα χειρότερα…

Μιχάλης
Guest
Μιχάλης

Τι είπε ο ΥΕΘΑ στη βουλή για την συμφωνία Ελλάδος-ΗΠΑ για τη Σούδα και βάσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ο Παναγιωτόπουλος είπε ότι αυτό που μελετάται στο Στεφανοβίκειο είναι «κέντρο συνεκπαίδευσης Αμερικανών και Ελλήνων χειριστών ελικοπτέρων» με την Ελλάδα να επιλέγεται έναντι άλλων ευρωπαϊκών χωρών, «που επιθυμούν πάρα πολύ να αναπτύξουν τέτοιες συνέργειες», διότι «οι συνθήκες συνεκπαίδευσης θα είναι και πιο εντατικές και πιο πρόσφορες για να παίρνουν και οι δύο πλευρές το βέλτιστο αποτέλεσμα». «Οι επενδύσεις που γίνονται είναι για κοινή χρήση. Χρησιμοποιούνται για ελληνικής κυριότητας αμερικανικά συστήματα που υφίστανται ή θα αποκτηθούν στο μέλλον από δικής μας πλευράς, όπως… Read more »

megisteas
Member
Active Member
megisteas

Ενιαίο αμυντικό δόγμα. Η μεγαλύτερη βλακεία, μην πω τίποτε άλλο, που σκέφτηκε πολιτικός από γεννήσεως του Ελληνικού Έθνους. Ένας απο τους ποιο Άχρηστους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, θέλοντας κάτι να πει ο καημένος, πέταξε μια πατάτα απλά για να ακουστή κάτι βαρυσήμαντο απο τα χειλάκια του. Ούτε ο ίδιος δεν το πίστευε, γιατί απλά δεν έκανε τίποτε για να το χτίσει στην πράξη. Το πήραν διάφοροι σανοφαγη και το έκαναν σημαία. Δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει ποτέ στην πράξη αυτό το δόγμα. Ο συχωρεμένος αν δεν ήταν στη ηγετική ομάδα του Σημιτη θα γυάλιζε τα μάρμαρα στην βουλή. Τόσο ευθυνόφοβος… Read more »

Fingolfin
Member
Famed Member
Fingolfin

Κάποιοι δε ξέρουν βασικά πράγματα στρατηγικής και τακτικής. Σαν να ακούω κατώτερα στελέχη του στρατού να μιλάνε για θέματα που δεν έχουν γνώση και αντίληψη. Δυστυχώς είναι δύσκολο να αντιληφθούν την άγνοια τους. Κάναμε ολόκληρο θέμα την μη αποστολή F-16 στους Κύπριους. Έλεος.

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Το δόγμα ως δόγμα δεν είναι βλακεία, αλλά πριν το ανακοινώσει θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιους από την στρατιωτική ηγεσία αν μπορούμε να το υποστηρίξουμε, γιατί αν μπορούσαμε θα θα ήταν πολύ καλό χαρτί. Και εκείνο το άλλο που είπε μετά τα Ίμια το δόγμα της ευέλικτης ανταπόδοσης, όπου θα μπορούν κι ένοπλες Δυνάμεις αν κάποιος εχθρός μας χτυπήσει ας πούμε στα Ίμια να επιλέγουμε εμείς το μέρος που θα χτυπήσουμε και όχι πως θα αμυνθούμε εκεί που μας προκάλεσαν!!

stepa
Guest

Καθε ενεργεια, η μη ενεργεια εχει δυο οψεις.Υπαρχει η πρακτικη οψη, και εδω εχετε δικιο σε οτι γραφετε, υπαρχει ομως και η ηθικη πλευρα του θεματος, κι εδω ατυχησαμε…..προσωπικα θεωρω ατυχη την διαχειριση του θεματος απο πλευρας ΥΠΕΘΑ. Σε καθε περιπτωση το μονο που καταφεραμε ηταν να απαγοητευσουμε, κι αυτο απο μονο του ειναι πολυ επικινδυνο….ισως καποτε θα πρεπει να δουμε πιο σοβαρα και το επικοινωνιακο κομματι των ΕΔ, για να μην δημιουργουμε προβληματα εκει που δεν υπαρχουν…..

montif74
Member
montif74

Οπως και να το δικαιολογλησετε προς τα έξω φάνηκε; ΔΕΙΛΙΑ

O Ερντογάν απείλησε και εμείς υποκύψαμε.

Αφήστε τα πέρι σκοπιμότητας και διάφορες δικαιολογίες,

Φου Μαντσου
Guest
Φου Μαντσου

Οποιος δεν θελει να ζυμωσει, δεκα μερες κοσκινιζει.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Guest
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Κάπου χάνει η αιτιολόγηση από μέρους σας της μη αποστολής των F-16. Αν δεν ήταν προγραμματισμένη η αποστολή τους τότε γιατί όλοι στην Κύπρο τα περίμεναν; Η μη αποστολή τους ανακοινώθηκε από τον ΥΕΘΑ όταν αυτός έφθασε στην Κύπρο! Επομένως ΗΤΑΝ προγραμματισμένη η αποστολή τους και ακυρώθηκε τελευταία στιγμή. Και μη μας πείτε ότι οι αρμόδιοι απλώς ξέχασαν να ειδοποιήσουν τους Κύπριους! Δεν έχει πολλή σημασία το γιατί δεν πήγαν τα αεροπλάνα, αλλά το μύνημα που έστειλε η απουσία τους … Και φυσικά θα ήταν πολύ λιγότερη η ζημιά αν είχε ανακοινωθεί από πριν ότι τα αεροπλάνα δεν θα πάνε… Read more »

SKYHOOK47
Member
Active Member
SKYHOOK47

Όχι μόνο χάνει η αιτιολόγηση τους αλλά εμμέσως παραδέχονται ότι υπάρχει και πρόβλημα διαθεσιμότητας αφού μας αναφέρουν οτι “πηγές” από το ΥΕΘΑ τους είπαν ότι στην άσκηση συμμετείχαν ΟΛΑ τα διαθέσιμα αεροσκάφη της Π.Α. και για αυτό το λόγο δεν μπόρεσαν να διαθέσουν μερικά για να εκτελέσουν την αποστολή στην Κύπρο (2 για την παρέλαση και κάποια ακόμη για το “screening”)… Τελικά από ότι φαίνεται οι Τούρκοι δεν έχουν πιλότους για τα αεροπλάνα τους και εμείς αεροπλάνα για τους πιλότους μας… Η ΠΤΗΣΗ έχει πάψει εδώ και χρόνια να είναι το περιοδικό που ήταν κάποτε… Πλέον την αγοράζω από συνήθεια… Read more »

Athan
Member
Famed Member
Athan

Εύγε για την σθεναρά αντικειμενική και ορθολογική σας στάση.
Για εμάς τους αναγνώστες της πρώτης εποχής, η αντικειμενικότητα, η αποφασιστικότητα και το ελεύθερον της γνώμης της Πτήσεως είναι αυτονόητες αξίες που μας καθοδήγησαν στην “ενηλικίωσή” μας. Είμαστε μαζί σας.
Το ότι η “πολιτική ορθότητα” στην εποχή των ψευδών και κατευθυνόμενων ειδήσεων έγινε ο καρκίνος της δημόσιας συζητήσεως είναι βεβαίως ένα θέμα, αλλά πέραν των αγνοούντων αγνωμόνων υπάρχουμε κι εμείς. Και είμαστε πολλοί.
Ρωσοκτυπημένοι, φιλελέφτηδες και εθνικοσοσιαλιστές οι αναγκαστικοί “συνομιλητές” μας, το μέλλον ενός μεγάλου Λαού το αυτονόητο θέσφατό μας, η νίκη της Λογικής επί της προκαταλήψεως το έπαθλό μας.

Kapoios
Member
Kapoios

Αντικειμενικό το βλέπεις εσύ το άρθρο; hmm

Νείλος
Guest
Νείλος

Στα Σκόπια γκουχ, γκουχ… συγνώμη στη Βόρεια Μακεδονία ήθελα να πω, πατρίδα των απανταχού της γης γνήσιων Μακεδόνων που μιλούν την αυθεντική Μακεδονική, το ελληνόφωνο κρατίδιο δεν έχει κόλλημα να προσφέρει αεροπορική κάλυψη και αστυνόμευση. Εκεί δεν είναι “show” η παρουσία ελληνικών αεροσκαφών αφού ως γνωστόν οι εναέριες απειλές και οι παραβιάσεις του ΒορειοΜακεδονικού εναέριου χώρου είναι καθημερινό φαινόμενο από το αναθεωρητικό διαγαλαξιακό βασίλειο των Κλίγκον. Δεν είναι ο απόλυτος εξεφτελισμός των ελληνικών όπλων που μετα το ξεβράκωμα στις Πρέσπες τους παρέχουμε δήθεν και προστασία, όχι είναι συμμαχική υποχρέωση… Λεηλατούν σύμβολα ονόματα ιστορία και μελλοντικός έδάφη αλλά εμείς είμαστε φίλοι… Read more »

Marios kosmidis
Guest
Marios kosmidis

Θα ήταν καλή ιδέα να περιπολούν το χώρο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας που τώρα ονομάζεται Βόρεια Μακεδονια, Τουρκικά f-16???
Αν ναι τότε πάσο….συμφωνώ…. δε πειραζει που στα βόρεια σύνορά θα είχες ένα κρατηδιο προτεκτοράτο Τουρκικο .

Νείλος
Guest
Νείλος

Μακάρι να έπρεπε τα τουρκικά F16 σε τακτά χρονικά διαστήματα να είχαν την υποχρέωση να πετάξουν πάνω από το Βόσπορο, πάνω απο τη Δυτική Θράκη, να περάσουν πάνω από τη Βουλγαρία (αν τους έδιναν άδεια διέλευσης) και να σπαταλάνε καύσιμα, να φθείρουν πανάκριβο πολεμικό υλικό και εργατοώρες για να φιλάνε τους Σκοπιανούς από τον αόρατο εχθρό. Ιδιαίτερα στη φάση που βρίσκεται η Τουρκική αεροπορία μετά τις συνεχείς εκκαθαρίσεις αυτό θα ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Όμως τι να τους κάνεις τους γιαλατζί χαλβάδες όταν υπάρχουν τα γνήσια κορόιδα… Φυσικά οι Τούρκοι δεν έχουν ανάγκη να στήνουν show με αεροπορικές επιδείξεις… Read more »

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Πόσες πτήσεις μέχρι τα Σκόπια πιστεύεις πως έχει κάνει μέχρι σήμερα η ΠΑ;

ΔΗΜΗΡΗΣ
Guest

Ποσώς μας ενδιαφέρει ποιος θα περιπολεί στα Σκόπια !!! Τώρα που θα περιπολεί η Π.Α. δεν είναι οι το υβρίδιο των αλβανοβούλγαρων δεν είναι προτεκτοράτο!!!
υγ: Σκόπια λέγονται . . .έλα πάμε σιγά -σιγά . . . Σ Κ Ο Π Ι Α ! ! !

epampapas
Member
epampapas

Για να πούμε και τον αντίλογο τώρα. Πρώτα από όλα ασκήσεις η αεροπορία μας μπορεί να κάνει και κάνει ανά πάσα στιγμή και πολύ συχνά. Δεν έχει έλλειμα ασκήσεων. Πολύ ρεαλιστικών μάλιστα και για αυτό φροντίζουν και οι γείτονες κάθε μέρα. Αλλά το σημαντικότερο είναι πως η παρέλαση δεν είναι show, όπως αυτό στην Τανάγρα πριν μερικές μέρες. Η στρατιωτική παρέλαση γίνεται και έχει ένα κόστος γιατί έχει μερικούς συγκεκριμένους σκοπούς. Με αφορμή ένα ιστορικό γεγονος ορόσημο, να τονώσει την ιστορική μνήμη αλλά κυρίως το ηθικό του λαού και να αποτελέσει και επίδειξη ισχύος σε φίλους και ειδικά σε εχθρούς.… Read more »

Νείλος
Guest
Νείλος

!!!!!!!!

ppppp
Member
ppppp

Αν το θέμα της μή διέλευσης είναι δευτερεύον ζήτημα και μή εθιμοτυπικό ,τότε την ζημιά την έκαναν οι κραυγές και οι πανηγυρισμοί των προηγούμενων χρόνων ,και ειδικά όσων αρθρογραφούσαν για σημαντική επιτυχία ή για πιάσιμο στον ύπνο της Τουρκικής πολεμικής μηχανής.Αρά και τότε ,θα έπρεπε να κρατούνται πολύ χαμηλοί τόνοι.Όχι κατ’ επιλογήν ανάλογα με την εξέλιξη.

KaizerAmstelVonLagerS
Member
KaizerAmstelVonLagerS

Ως ενας απο αυτους…”Έχουμε μάλιστα σχόλια που ζητούν να εκφράσουμε άποψη για την επίσκεψη του Π/Θ στη Βοστώνη”…

Δεν ζητησα την αποψη σας για την επισκεψη του Π/Θ στην Βοστωνη….Ζητησα την αποψη σας για την επισκεψη του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ στην Βοστωνη….Που οπως ξερετε ΚΑΛΑ δεν ειχε ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ λογο να παει.

Στα υπολοιπα συμφωνω…με την επιφυλαξη πως δεν εμαι και απολυτως σιγουρος μετα την εμπειρια του δικου μου σχολιου…οτι και τα σχολια των αλλων…δεν τα διαβαζετε και τα μεταφερετε οπως θελετε.

Fingolfin
Member
Famed Member
Fingolfin

Με αεροπλάνο της γραμμής γύρισε ο ΠΘ και η γυναίκα του, ποιό Πρωθυπουργικό σκάφος;

https://www.protothema.gr/politics/article/930437/me-to-aeroplano-tis-grammis-pigan-kuriakos-kai-mareva-sti-vostoni/

aris32
Member
aris32

με το αεροπλανο της γραμμης πηγε σε αντιθεση με κατι στραταρχες και κατι πολιτικουςηγετες νανους που πηγαιναν διημερα σε disneyland και γυναικοχωρια με το πρωθυπουργικο αεροπλανο ή με τα ελικοπτερα του στρατου και το καναμε γαργαρα τοτε . καλυτερα να μιλαμε οταν εχουμε 100% σωστη ενημερωση.

KaizerAmstelVonLagerS
Member
KaizerAmstelVonLagerS

Απαντω σε ολους ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ σεβομενος την αποψη της ΠΤΗΣΗΣ παρολο που διαφωνω για το αν ειναι πολιτικο το σχολιο.Ειναι ακρως επιχειρησιακο αφου εμπλεκει μεσο της Π.Α Παμε ολοι μαζι να καταλαβουμε τα Ελληνικα. Απο ποστ σε αλλο Thread της ΠΤΗΣΗΣ που ανεβηκε κανονικα. Η πτηση του πρωθυπουργικου αεροσκαφους απο Ν.Υ για Βοστονη την ιδια μερα που ο πρωθυπουργος πετουσε με πτηση της Αμερικαν στην οικονομικη θεση απο Ν.Υ για Βοστονη μαζι με την συζυγο του για να δει τον γιο του που ειναι φοιτητης στο εκει πανεπιστημιο.Επικοινωνιακα αναδειχθηκε ως πτηση του πρωθυπουργου στην οικονομικη θεση με τα εισιτηρια ως… Read more »

chriss8
Member
Famed Member
chriss8

Με αναβαθμίσεις και αγορές πας τα Viper σου σε 160+ και αγοράζεις 100 κομμάτια Rafale ή F-35 που έχουν ουσιαστικό βεληνεκές μάχης. Μετά πας στην παρέλαση στην Κύπρο με 2 μοίρες οπλισμένες και όχι 2 δεξαμενόπτερα… Τότε το μύνημα είναι σαφές. Όλα τα υπόλοιπα είναι είτε αφέλειες είτε εκ του πονηρού…..

ΥΓ: Ναι, κοστίζει. Ναι, απαιτούνται θυσίες.

Christos
Guest
Christos

Μα για παρελάσεις υλικού έχουμε αρκετά. Τόσα χρόνια επενδύουμε σ αυτό.
Καλύτερα να πάρουμε αυτά που λες συναρμολογημένα με κόλα σε στατική επίδειξη.
Το ίδιο μήνυμα θα έχουν με αυτά που θα πετάνε μιας και δεν παίζει αν δεν πουν άλλοι το ναι να χρησιμοποιηθούν. Είμαστε αποικία Γερμανική προς το παρόν στο μέλλον Τουρκική.

Yiorgos
Member
Famed Member
Yiorgos

Dear Flight and Space, Unfortunately I don’t agree with your argument for the lack of the fly by. I am sure the Greek MoD knew the Cypriot Independence Day coincided with Parmenion. They could have planned to incoprorate it as a mission, not just to show the flag, but to send a package with armed aircraft, since you have to train as you fight and in case of war there will be missions to Cyprous. Considering the Turkish aggression, it is time for Greece to realize appeasement doesn’t work and the constant reference to international norms and laws doesn’t deter… Read more »

Kapoios
Member
Kapoios

Αυτό δεν είναι άρθρο. Αίτηση για κρατική διαφήμιση είναι βρε ΠΤΗΣΗ…

aris32
Member
aris32

βασικα αν θελεις να δειξεις πραγματα δεν στελνεις 2 αοπλα φ16 απλα να κανουν δυο διελευσεις. αυτα ειναι για πολιτικους εντυπωσιασμους. αν οντως θελεις να δειξεις πραγματα 1) διοργανωνεις σε ετησια βαση την ασκηση ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ με τηνσυμμετοχη Αιγυπτου Ισραηλ Κύπρου.2) Ενισχυεις την Ελδυκ με συγχρονο οπλισμο 3)μεταφερεις τα μ60α3 που θελεις να κανεις σκραπ στην κυπρο και δημιουργεις 2 ακομη ΕΜΑ 4) αν κανεις ολα αυτα τοτε στελνεις και 4 πανοπλα φ16 να κανουν και το show. 5) αν οντως και καλα ηθελες να στειλεις φ16 στην κυπρο θα μπορουσες να στειλεις το ζευς για αεροπορικη επιδειξη , παντως η… Read more »

George Kofteros
Guest
George Kofteros

επιεικώς απαράδεκτη η στάση της Ελλάδας….για άλλη μία φορά. Εκπέμπουμε τα λάθος μηνύματα….εκπέμπουμε φόβο και διάθεση κάθε είδους υποχώρησης ….η Ελλάς έχει τεράστια ηθική υποχρέωση έναντι του Κυπριακού Ελληνισμού. Είμαστε ένα έθνος και δύο κράτη, χάρη στις ραδιουργίες των Αγγλων και την ανικανότητα αυτών που υπέγραψαν τις (άθλιες) συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου και τορπίλισαν την ένωση. Μπράβο όμως που τονίζετε το προφανές…πως κάποιοι έχουν μεγάλη και υποκριτική γλώσσα ενώ άφησαν και αφήνουν το νησί δίχως τα σωστά στρατιωτικά μέσα….αλήθεια, μήπως ήρθε η ώρα η Κυπριακή Δημοκρατία να αποκτήσει μεταχειρισμένα Μ-2000 από τη Γαλλία και με τη τεχνογνωσία της ΠΑ να… Read more »

ΜΕΓΑΣΘΕΝΗΣ
Guest
ΜΕΓΑΣΘΕΝΗΣ

Δηλαδή μιά Πολεμική Αεροπορία των περίπου 240 Μαχητικών Αεροσκαφών δέσμευσε όλα- ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΩΣ- τα Α/φ στην άσκηση “Παρμενίων” (πλήν 10 επιφυλακής)??? Και δεν είχε 6 α/φ (2 της επίδειξης και προσθέτω 4 α/φ συνοδείας) γιά την Κύπρο??? Αυτά να τα λέτε για /στους ανίδεους και όχι για/σε (πρώην) Αεροπόρους. Η νυν Κυβέρνηση έχει ήδη αυτο-φινλαδοποιηθεί έναντι της Τουρκίας, ΠΡΩΤΟΝ με την μεταφορά του Πεζονευτικού μέρους της άσκησης “Παρμενίων” από τη Χίο ή τη Ρόδο όπου γινόταν κάθε χρόνο, φέτος στην…Σαμοθράκη (Μήν και ενοχληθεί ο Σουλτάνος…). Αποτέλεσμα, χθεσινή τουρκική NAVTEX ουσιαστικά να ακυρώνει και την πρόσβαση του Ελληνικού Στόλου ανοιχτά της Καρπάθου,… Read more »