Ελληνικά Καλώδια: προμήθεια υποβρυχίων καλωδίων για έργο της Mayflower Wind

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Ελληνικά Καλώδια, θυγατρική της Cenergy Holdings, συμφώνησε με τη Semco Maritime A/S την προμήθεια υποβρύχιων inter-array καλωδίων στο έργο Mayflower Wind, μια κοινοπραξία της Shell New Energies US LLC και της EDPR Offshore North America LLC.

Όπως ανακοινώθηκε, το υπεράκτιο αιολικό πάρκο επιλέχθηκε από την Κοινοπολιτεία της Μασαχουσέτης για να προμηθεύσει 804 MW καθαρής, ανανεώσιμης ενέργειας στους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος της πολιτείας, με αναμενόμενη έναρξη το 2025. Η Ελληνικά Καλώδια θα είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, την προμήθεια και αποθήκευση περίπου 300 χλμ. υποβρυχίων inter-array καλωδίων 66 kV, με μόνωση XLPE, για τη σύνδεση των ανεμογεννητριών με τον υπεράκτιο υποσταθμό του πάρκου. Τα καλώδια θα κατασκευαστούν στην τελευταίας τεχνολογίας μονάδα παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων της Ελληνικά Καλώδια στην Κόρινθο.
Η παραγωγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2023 και η τελική εγκατάσταση το 2025.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η Ελληνικά Καλώδια είναι υπερήφανη που στηρίζει τη Mayflower Wind σε αυτό το πρωτοποριακό έργο, ένα από τα πρώτα υπεράκτια αιολικά πάρκα εμπορικής κλίμακας που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ. Μέσα από αυτό το έργο, η Ελληνικά Καλώδια είναι επίσης υπερήφανη που συμβάλλει στη μετάβαση προς τις καθαρές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ελληνικά Καλώδια πρόσφατα εδραίωσε την παρουσία της στην αγορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών με την ίδρυση της θυγατρικής εταιρείας Hellenic Cables America Inc., προσφέροντας στους πελάτες της άμεση και εξειδικευμένη υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

4
Leave a Reply

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
IomarΚάποιοςadpanosElric Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Elric
Member
Active Member
Elric

Να βλέπαμε λίγο πιο συχνά τέτοια επιτεύγματα τι καλά θα ήταν…

adpanos
Guest
adpanos

H φουλγκορ
https://www.vrisko.gr/details/_d_cc_5j64bka7b350aa633ad2564c56
θυγατρική των Ελληνικών Καλωδίων, είναι μια από τις 9 εταιρίες στο κόσμο που παράγουν υποβρύχια καλώδια.

Κάποιος
Guest
Κάποιος

Να τι συμβαίνει όταν μια εταιρία ρίχνει μεγάλο βάρος στην Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D)!
Μπορεί και παράγει προϊόντα που δεν παράγουν άλλοι, ή υστερούν δραματικά!
Διορατικός βιομήχανος ο Στασινόπουλος!

Iomar
Member
Noble Member
Iomar

Καλημέρα,

Με εξοργίζει πραγματικά που η Βιοχάλκο, η μητρική εταιρεία και της Ελληνικά Καλώδια έχει την έδρα της στο Βέλγιο, μόνο και μόνο ως αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.