- Advertisement -

Τι γύρευε το Ελληνικό C-27 στο «Τρίγωνο των Βερμούδων των transponder» νότια της Κρήτης; Ταξίδευε για Λιβύη και επέστρεψε με τι φορτίο;

- Advertisement -

H ιστορία δεν είναι πρόσφατη, οπότε ακόμη και εάν «αποκαλύπτει» κάτι είναι ετεροχρονισμένη αλλά έχει ενδιαφέρον και αν μη τι άλλο εξάπτει την φαντασία. Ειδικά αν το συνδυάσουμε με την σημερινή πληροφορία για τον τουρκικό RIM-66E που έπεσε σε λυβικό έδαφος.

Τουρκική φρεγάτα O.H.Perry, προσφέρει αντιαεροπορική άμυνα στις δυνάμεις του Σάρατζ στη Λιβύη λόγω εξουδετέρωσης των Improved HAWK;


Το «Flightradar 24» και όλα τα παρακλάδια του έχουν αποδειχθεί πολύτιμα εργαλεία ώστε να μην μένει τίποτε «κρυπτόν υπό τον ήλιον». Στις 18 Μαρτίου ένα από αυτά τα παρακλάδια, το «Itamilradar» που έχει αποκαλύψει πολλές φορές ενδιαφέρουσα δραστηριότητα ιχνηλάτησε (ΕΔΩ) ένα ελληνικό C-27J («4122») το οποίο απογειώθηκε από την Ελευσίνα και προσγειώθηκε στην Ρόδο στης 07:50 Zulu (Ώρα Γκρίνουιτς, 09:50 Ώρα Ελλάδας).

Η παραμονή του εκεί ήταν σύντομη. Απογειώθηκε και πάλι μετά από λίγο και αρχικά ακολούθησε κατεύθυνση νότια-νοτιανατολική, πριν όμως αλλάξει πορεία με δυτική κατεύθυνση.  Το ενδιαφέρον όμως στη συγκεκριμένη πτήση ήταν ότι στις 08:31 Zulu (10:31 Ώρα Ελλάδας) το «4122» «εξαφανίστηκε». Κατά τα φαινόμενα έκλεισε το transponder και έτσι δεν ήταν πλέον ορατό στην κάλυψη του «Itamilradar».  Το C-27J «εμφανίστηκε» και πάλι  δυο ώρες αργότερα στις 10:25 Zulu (12:25 Ώρα Ελλάδας) με βόρεια κατεύθυνση και τελικά προσγειώθηκε στον Άραξο μισή ώρα αργότερα, μετά τις 11:00 Zulu.
Η πτήση δεν θα τραβούσε την προσοχή εάν το χρονικό διάστημα που το αεροπλάνο δεν καταγραφόταν μέσω transponder δεν είναι μια χρονική ευθεία δυο ωρών ανάμεσα στο σημείο που «εξαφανίστηκε» και στο σημείο που «επανεμφανίστηκε». Στην πραγματικότητα η απόσταση αυτή δεν απαιτεί χρονικά περισσότερη από μισή ώρα πτήσης.
Τίποτε λοιπόν το διπλό ερώτημα γιατί το «4122» έγινε «αόρατο» και το έκανε στο μεσοδιάστημα.
Για το τι έκανε μπορεί να υπάρχουν πολλές «απλές» εξηγήσεις ανάμεσα στις οποίες και η πτήση ναυτιλίας  νότια της Κρήτης. Ο συνδυασμός όμως με την «εξαφάνιση» αφήνει ανοικτό το παράθυρο για ένα πλήθος σεναρίων.

Πτήση που καταγράφηκε στις 30 Μαρτίου και μας απέστειλε αναγνώστης αεροσκάφους που αναχώρησε από την Κωνσταντινούπολη καθ “εξαφανίστηκε” στο “τρίγωνο των βερμούδων των transponder”

Η περιοχή αυτή είναι γνωστή στους χρήστες του «Flightradar 24» ως το «τρίγωνο των βερμούδων των transponder» αφού πολλές πτήσεις  μέσα σ’ αυτή διακόπτουν τον συγκεκριμένο ραδιοναυτιλιακό εξοπλισμό, «εξαφανίζονται» και μετά καταλήγουν στην Λιβύη. Είναι διαβόητες οι πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών, την εποχή που ο Ερντογάν μετέφερε τις εκατοντάδες των μισθοφόρων του για να βοηθήσει την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας κατά του Εθνικού Λιβυκού Στρατού του στρατηγού Χαφτάρ.
Τα τουρκικά μισθωμένα επιβατικά αλλά και μεταγωγικά της THK είχαν ενεργό transponder έως και τα όρια του ελληνικού FIR νότια της Κρήτης  και μετά «χανόντουσαν» μέσα στο λιβυκό. Το ίδιο έκαναν ρωσικά, ουκρανικά αλλά αεροπλάνα από τον Κόλπο που πηγαινοερχόντουσαν και πηγαινοέρχονται στην πολύπαθη βορειοαφρικανική χώρα.
Υπό αυτό το πρίσμα υπάρχουν κάποιοι, ανάμεσά τους και το «Itamilradar», που υποστηρίζουν ότι ίσως το «4122», στο διάστημα της «εξαφάνισής» του προσγειώθηκε στην Βεγγάζη. Ο χρόνος των δυο ωρών έως και την εμφάνισή του ήταν υπεραρκετός για να φτάσει την λιβυκή πόλη, να προσγειωθεί και στη συνέχεια να απογειωθεί και πάλι φτάνοντας στη σημείο όπου ξαναλειτούργησε το trasponder.
Στο σενάριο βέβαια αυτό το αμέσως επόμενο ερώτημα που γεννάται είναι ποιος ήταν ο σύντομος σκοπός της «επίσκεψης» ή ακριβέστερα τι μετέφερε στη Λιβύη από την Αθήνα ή την Ρόδο ή τι… πήρε από τη Βεγγάζη και το μετέφερε στον Άραξο;
Είναι εύκολα αντιληπτό ότι, ακόνη και σ’ αυτό το πλαίσιο τα σενάρια είναι πολλά. Εάν επρόκειτο για πτήση μεταφοράς προς την Λιβύη, η μετάβαση στη Ρόδο ως πρώτο σκέλος ίσως εξηγείται και ως μια καλή παραπλάνηση για το δεύτερο σκέλος της αποστολής, δίνοντας την ευκαιρία αλλαγής πορείας σε μια περιοχή μακριά από το σημείο ενδιαφέροντος. Μια απ’ ευθείας πτήση από την Ελευσίνα ή η χρήση ενδιάμεση σταθμού στην Κρήτη δεν θα είχε τα ίδια «οφέλη».
Εάν η αποστολή ήταν πτήση μεταφοράς από την Λιβύη γιατί το αεροπλάνο κατέληξε στον Άραξο και όχι την Ελευσίνα; Ήταν η 116ΠΜ ενδιάμεσος σταθμός για κάποιον ή κάποιους που αποβιβάστηκαν και συνέχισε από εκεί το ταξίδι τους.  Ή ήταν ο τελικός προορισμός για κάποιο φορτίο (κάποιο σύστημα ή… συντρίμμια TB2 Bayraktar) που παραδόθηκε από τις δυνάμεις του Χαφτάρ; Τέλος, μπορεί πολύ απλά να ήταν μια επιχείρηση αποπροσανατολισμού ή “παίξιμο” των νεύρων των τουρκικών επιτελείων. Σε κάθε περίπτωση, η πτήση με κλεισμένο transponder, δεν ήταν “τυχαία”.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Consigliere_
Consigliere_ (@consigliere_)
7 months ago

εφερε μεα και κιρπι για μελετη .

chikichiki
Noble Member
chikichiki (@chikichiki)
7 months ago
Reply to  Consigliere_

Μακάρι!

Iomar
Active Member
Iomar (@iomar)
7 months ago

Καλησπέρα,
Ακόμη και αν τίποτα από τα όσα εικάζετε σε σχέση με το φορτίο του C-27 να μην ισχύει, μου αρέσει και μόνο η σκέψη του να τεντώνονται τα νεύρα των μεμέτηδων.

nigozs
Trusted Member
nigozs (@nigozs)
7 months ago

Καλυψατε όλες τις πιθανότητες εκτός από μία.
Ελπίζω να υπάρχουν και άλλες τέτοιες πτήσεις.

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
7 months ago

Πολύ φαντασία διαβάζω 😎 …..
Εάν κατέβαινε Λιβύη δεν υπήρχε λόγος να πάει μέσω Ρόδου ❗
Εκτος εάν θέλαμε οι γείτονες 😡 να το προσέχουν στα σίγουρα από τα επίγεια και τα ιπτάμενα radar τους!!

M.X
M.X (@m-x)
7 months ago

Η αιτιολογιση σας σχετικά με την στάση στη Ρόδο είναι τελείως αίολη.
Η παραπλάνηση αυτή όπως την εννοείτε δεν έχει κάποιο νόημα και αν είχε δεν θα γινόταν τόσο ανατολικά στα πρόθυρα του γειτονικού FIR.
Πέρα τούτου, όλοι μας νομίζω ευχόμαστε να ήταν γεμάτο στην επιστροφή από Λιβύη!
Αν και δεν θα ήταν καθόλου (κακό) να είχε και στην πρως εκεί πορεία του κάποιο (φορτίο) !

MPAMPIS
Trusted Member
MPAMPIS (@mpampis)
7 months ago

Φέρνει τον SM-1 για να μην τον πάρουν οι Κινέζοι…

extb2b
Member
extb2b (@extb2b)
7 months ago

Το κλειστό trasponder δεν λέει και πολλά για αυτό υπάρχουν τα ραντάρ.
το θέμα είναι οτι γίνεται χοντρό παιχνίδι και αυτό σίγουρα λέει κάτι
αν μας μας δώσανε ΜΕΑ για μελέτη σίγουρα κατι δώσαμε και εμείς
σκέτο πάρε δεν υπάρχει μόνο πάρε δώσε
μπορεί γιαυτό και η βόλτα στην Ρόδο …

d.b
Member
d.b (@d-b)
7 months ago

Δεν μπορούμε να μην σκεφτούμε και την είδηση της εκτόξευσης αντιαεροπορικου πυραύλου από τουρκική φρεγάτα….. Είναι και πρωταπριλια, μας πιάνεται και εσωκλειστους…….

RavenSin
RavenSin (@ravensin)
7 months ago

Θετικά αυτά και πόσα ακόμα πήγαν και έφυγαν.

Ares
Member
Ares (@ares)
7 months ago

Αν εκτός από bayraktar και cirpi έφερνε μέρος η και ολόκληρο τον rim 66e που ανασύρθηκε θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιο όφελος άραγε περί iff ίσως η κατι περισσότερο; Γνωρίζει κάποιος;
Ευχαριστώ

nigozs
Trusted Member
nigozs (@nigozs)
7 months ago
Reply to  Ares

Πιθανότατα έχουμε τέτοιους πυραυλους ακόμα λόγω των αντιτορπιλικών που ειχαμε.
Συνεπώς δεν νομίζω..

Tango.Alpha
Noble Member
Tango.Alpha (@tango-alpha)
7 months ago

Είμαι στο δεύτερο μόλις καφέ και δεν το έχω ακόμα: Στην Ανδραβίδα ή στον Άραξο είναι το σχολείο όπλων και τακτικής; Σκέφτομαι αν μας έφερε κάτι ενδιαφέρον μήπως πήγε κατευθείαν για αξιολόγηση.

Andreas
Active Member
Andreas (@andreas)
7 months ago
Reply to  Tango.Alpha

Ανδραβίδα. Αλλά και πάλι μάλλον για το ΚΕΤΑ θα έπρεπε να πάει αν έφερναν κάτι.

Judo23
Judo23 (@judo23)
7 months ago

Αν φτάσαμε σε τέτοιο επίπεδο αποστολών χαίρομαι.αν και δεν νομίζω …..γιατί τι μούτρα θα είχαν οι πολιτικοί αν μας πιάναν στα πράσα….αν έγινε θα έγινε με κάποια βοήθεια…Ισραήλ ας πούμε τώρα….

Viper
Viper (@viper)
7 months ago

Νομιζω καπως ετσι θα ειμαστε ολοι
https://imgflip.com/i/3v1j6l

flashg
Active Member
flashg (@flashg)
7 months ago

😆 😆 😆 😆 😆 😆 Μάλλον πήγαμε κανένα μυστικό όπλο των ελ στον Χαφτάρ. 😆 😆 😆 😆 😆

Andreas
Active Member
Andreas (@andreas)
7 months ago

Αν πήγε Λιβύη, υπάρχει και μια άλλη πιθανότητα. Έχουμε παράσχει νοσοκομειακή κάλυψη σε τραυματίες του Χαφταρ αν θυμάμαι. Η δε προσγείωση στον Αραξο ίσως είναι για λόγους καυσίμου, .

Tango.Alpha
Noble Member
Tango.Alpha (@tango-alpha)
7 months ago
Reply to  Andreas

Η διαφορά ανάμεσα στις δυο πτήσεις (Άραχος ή Ελευσίνα) είναι γύρω στα 30 μίλια

Jolly_Roger
Trusted Member
Jolly_Roger (@jolly_roger)
7 months ago
Reply to  Tango.Alpha

Ο Άραχος, η Ανδραφίθα, η Ποδάγρα, η Πίκρα, το Παστέλι και η Νέα Πρίαμος
;-)))

Tango.Alpha
Noble Member
Tango.Alpha (@tango-alpha)
7 months ago
Reply to  Jolly_Roger

Όταν μιλάς με Πυργιώτη στο τηλέφωνο και γράφεις για τον Άραξο κάποιο λάθος θα γίνει…

Iomar
Active Member
Iomar (@iomar)
7 months ago
Reply to  Jolly_Roger

😎

Andreas
Active Member
Andreas (@andreas)
7 months ago
Reply to  Tango.Alpha

Ναι. Δεν ξέρω τι είχε ξοδέψει όμως. Όποτε απλή υπόθεση κάνω. Διαφορετικά δεν μπορώ να καταλάβω τι ήθελε Στον Αραξο (αν εννοούμαι)

Stavrogin1
Active Member
Stavrogin1 (@stavrogin1)
7 months ago

σε κάθε περίπτωση είναι μια ανεπίσημη κι όχι νομότυπη επέμβαση στην λυβίη. καθε χωρα εχει και οφείλει να έχει και τις μυστικες της επιχειρήσεις. Πάρα πολυ καλά!

Aris
Active Member
Aris (@aris)
7 months ago

Και αν τα μεμέτια τον ρίξανε στο C27;;;

Tango.Alpha
Noble Member
Tango.Alpha (@tango-alpha)
7 months ago
Reply to  Aris

Καθώς δεν το κατέρριψαν τότε κερδίσαμε εμπειρία

kK19641970
Trusted Member
kK19641970 (@kk19641970)
7 months ago
Reply to  Aris

Πήραν τα τέτοια μας.

George_K
Trusted Member
George_K (@george_k)
7 months ago
Reply to  Aris

Aris Aris Tango.Alpha Tango.Alpha kK19641970 kK19641970
Η συγκεκριμένη πτήση έγινε 18 Μαρτίου. Η βολή του SM-1 έγινε χθές (01 Απριλίου).

kK19641970
Trusted Member
kK19641970 (@kk19641970)
7 months ago
Reply to  George_K

ok

Myrmidonas
Myrmidonas (@myrmidonas)
7 months ago

Αυτό είναι το πρωταπριλιάτικο της Π&Δ ?

ptisidiastima
ΠΤΗΣΗ
7 months ago
Reply to  Myrmidonas

Όχι

kK19641970
Trusted Member
kK19641970 (@kk19641970)
7 months ago

Μετά την μυστική προετοιμασία στον Έβρο ( πληροφορίες για τις κινήσεις του γιαλαντζί υπήρχαν από τον Δεκέμβριο) είναι σίγουρο προς απογοήτευση των μεμέτηδων ότι δεν κοιμόμαστε . Απλά κάνουμε δουλειά χωρίς πολλά λογια και φανφάρες για λαική κατανάλωση .

SABRE
Active Member
SABRE (@sabre)
7 months ago

Πολλά μπορούν να πάνε στραβά σε μια τέτοια πτήση. πιθανώς το C 27 να έιχε και προσωπικό της ΠΑ από τον Αραξο που θα λειτουργούσε ως προωθημένος ελεγκτής αεράμυνας για μαχητικά που μπορούν να συνδράμουν με τους αισθητήρες κλειστούς χρησιμοποιώντας link 16 ( ”τυχαίως” τα μαχητικά με αυτή την δυνατότητα σταθμεύουν στον Αραξο) για την πτηση τους και θα ειδοποιούνταν μεσώ ανύποπτης εφαρμογής (signal) για το που και το πως και το τι… γίνονται πραγματάκια τελικά. μπράβο

KaizerAmstelVonLagerS
KaizerAmstelVonLagerS (@kaizeramstelvonlagers)
7 months ago

Περιμενα οτι τοσο αυτο οσο και το “ΙRINI” θα ηταν πρωταπριλιατικο…
Τελικα…μαλλον θα πηγε εκπαιδευτες και υλικο για την εκπαίδευση της ακτοφυλακής και της ναυτικής δύναμης της κυβέρνησης της Λιβύης ώστε να αναλάβει τους ρόλους αυτούς εν καιρώ.

x-m
Noble Member
x-m (@x-m)
7 months ago

Τα ελληνικά C-27 έχουν σύστημα αυτοπροστασίας; ❓

Ares
Member
Ares (@ares)
7 months ago

Τελικά πόσα c-27 πετάνε και πόσα περιμένουν fos; Επίσης κάποιος ρώτησε αν φέρουν σύστημα αυτοπροστασίας. Έχουμε νέα αν έχει προχωρήσει η fos γιατί με έκπληξη διαπιστώνω πως ήδη πολλά fos έχουν ξεκινήσει τουλάχιστον. Στην γραφειοκρατική τους έκδοση και δεν κάνω πολιτικό σχόλιο. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Αν αλλάξουμε μυαλά και είμαστε ενωμένοι δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Άλλωστε πάντα ο εσωτερικός εχθρός ήταν ο επικίνδυνος..

paris1810
Πάρης Κιαχαγιάς
6 months ago

Καλημέρα σε όλους! Δε θέλω να σας «προσγειώσω βαριά», αλλά δυστυχώς τίποτα από όσα υπονοεί το άρθρο δεν έγινε, αν και προσωπικά θα το ήθελα πολύ γιατί αυτό θα σήμαινε ότι θα ανεβαίναμε άλλο ένα σκαλοπάτι στη σκάλα της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής..
Στο δια ταύτα. Σε εκείνο το σημείο, δεν υπάρχουν πολλοί δέκτες για τους transponders των αεροσκαφών, καθώς απέχει μεγάλη απόσταση από τις ακτές. Αυτό δεν ισχύει για τα πολιτικά αεροσκάφη που έχουν άλλου είδους transponders, μεγαλύτερης εμβέλειας.
Σε τακτά χρονικά διαστήματα, η Π.Α. κάνει τέτοιες πτήσεις κατά μήκος του FIR στα πλαίσια της αποστολής SEA GUARDIAN ( https://mc.nato.int/missions/operation-sea-guardian ). Αφού λοιπόν δεν πετάνε ακόμη τα Ρ-3 (θυμίζω ότι υποτίθεται θα είχαμε ήδη ετοιμοπόλεμο το μη αναβαθμισμένο Ρ-3Β), τις αποστολές αυτές τις κάνουν και τα C-27.
Λόγω χαμηλών διαθεσιμοτήτων όμως, συνδυάζονται και με το ΣΜΕΤ. Εδώ κολλάει το σκέλος για Ρόδο, όπου έγινε απλά εκπαιδευτική προσγείωση/απογείωση. Στη συνέχεια απλά η πτήση έγινε με την minimum δυνατή ταχύτητα, για να ολοκληρωθεί στον προβλεπόμενο χρόνο (2-3 ώρες) και έγινε άλλη μία εκπαιδευτική προσαπογείωση στον Άραξο.
Αυτά από μένα.

ptisidiastima
ΠΤΗΣΗ
6 months ago

Σας ευχαριστούμε για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες

Orestes
Orestes (@orestes)
5 months ago

Αρκετές μεταμεσονύκτιες πτήσεις απο C130 θα έλεγα εγώ, ως κάτοικος νησιού των Κυκλάδων «ακούω» και βλέπω μέσω γνωστής ιστοσελίδας αρκετή κίνηση τους τελευταίους δύο μήνες,κυρίως προς και απο την Ρόδο. Πέρα απο το αυτονόητο, θέλει κάποιος να μας ενημερώσει για το αν τα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη έχουν υποχρέωση να πετούν με ενεργοποιημένο transponder.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οπλισμός των νέων ελληνικών MH-60R με Advanced Precision Kill Weapons System (APKWS) , όταν το ΠΝ πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά

 Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε γράψει πως το ΠΝ είναι αυτό που λέμε πάντα στην πρωτοπόρο σε πολλές από τις επιλογές του....
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

80 εκ. δολάρια για τη συντήρηση και εκσυγχρονισμό των ελικοπτέρων S-70B6...

41
 Μαζί με τη σύμβαση για την αγορά του πλήρους "πακέτου" των 4 ελικοπτέρων MH-60R, το ΠΝ διαπραγματευόταν και την Εν Συνεχεία Υποστήριξη του Στόλου...
- Advertisement -
Card image

November 2020 #006

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ July 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 September #376

Αγορά 1.99

Related News

Συνάντηση Δένδια – Σταϊνμάιερ στο Βερολίνο

ΑΠΕ-ΜΠΕΑπό τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ έγινε δεκτός πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στο Βερολίνο....

Τραμπ και Μπάιντεν στήθος με στήθος, η καταμέτρηση μπορεί να διαρκέσει ημέρες

ΑΠΕ-ΜΠΕΓια πρώτη φορά από το 2000, οι Αμερικανοί ξύπνησαν σήμερα χωρίς να ξέρουν το όνομα του επόμενου προέδρου τους έπειτα από μια ψηφοφορία με...

Τον επόμενο μήνα ξεκινούν οι παραδόσεις του ρωσικού μαχητικού 5ης γενιάς Su-57

https://youtu.be/qRZ3sZbmjA0Η Ρωσική Αεροπορία θα αποκτήσει το πρώτο μαχητικό 5ης γενιάς Su-57 τον Δεκέμβριο, μεταδίδει το «TASS».https://www.ptisidiastima.com/russias-aerospace-forces-to-receive-large-scale-deliveries-of-su-57-jets-in-2020/Το αεροσκάφος θα παραδοθεί στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας τον...