Τι γύρευε το Ελληνικό C-27 στο «Τρίγωνο των Βερμούδων των transponder» νότια της Κρήτης; Ταξίδευε για Λιβύη και επέστρεψε με τι φορτίο;

39
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

H ιστορία δεν είναι πρόσφατη, οπότε ακόμη και εάν «αποκαλύπτει» κάτι είναι ετεροχρονισμένη αλλά έχει ενδιαφέρον και αν μη τι άλλο εξάπτει την φαντασία. Ειδικά αν το συνδυάσουμε με την σημερινή πληροφορία για τον τουρκικό RIM-66E που έπεσε σε λυβικό έδαφος.

Τουρκική φρεγάτα O.H.Perry, προσφέρει αντιαεροπορική άμυνα στις δυνάμεις του Σάρατζ στη Λιβύη λόγω εξουδετέρωσης των Improved HAWK;

Το «Flightradar 24» και όλα τα παρακλάδια του έχουν αποδειχθεί πολύτιμα εργαλεία ώστε να μην μένει τίποτε «κρυπτόν υπό τον ήλιον». Στις 18 Μαρτίου ένα από αυτά τα παρακλάδια, το «Itamilradar» που έχει αποκαλύψει πολλές φορές ενδιαφέρουσα δραστηριότητα ιχνηλάτησε (ΕΔΩ) ένα ελληνικό C-27J («4122») το οποίο απογειώθηκε από την Ελευσίνα και προσγειώθηκε στην Ρόδο στης 07:50 Zulu (Ώρα Γκρίνουιτς, 09:50 Ώρα Ελλάδας).

Η παραμονή του εκεί ήταν σύντομη. Απογειώθηκε και πάλι μετά από λίγο και αρχικά ακολούθησε κατεύθυνση νότια-νοτιανατολική, πριν όμως αλλάξει πορεία με δυτική κατεύθυνση.  Το ενδιαφέρον όμως στη συγκεκριμένη πτήση ήταν ότι στις 08:31 Zulu (10:31 Ώρα Ελλάδας) το «4122» «εξαφανίστηκε». Κατά τα φαινόμενα έκλεισε το transponder και έτσι δεν ήταν πλέον ορατό στην κάλυψη του «Itamilradar».  Το C-27J «εμφανίστηκε» και πάλι  δυο ώρες αργότερα στις 10:25 Zulu (12:25 Ώρα Ελλάδας) με βόρεια κατεύθυνση και τελικά προσγειώθηκε στον Άραξο μισή ώρα αργότερα, μετά τις 11:00 Zulu.

Η πτήση δεν θα τραβούσε την προσοχή εάν το χρονικό διάστημα που το αεροπλάνο δεν καταγραφόταν μέσω transponder δεν είναι μια χρονική ευθεία δυο ωρών ανάμεσα στο σημείο που «εξαφανίστηκε» και στο σημείο που «επανεμφανίστηκε». Στην πραγματικότητα η απόσταση αυτή δεν απαιτεί χρονικά περισσότερη από μισή ώρα πτήσης.

Τίποτε λοιπόν το διπλό ερώτημα γιατί το «4122» έγινε «αόρατο» και το έκανε στο μεσοδιάστημα.

Για το τι έκανε μπορεί να υπάρχουν πολλές «απλές» εξηγήσεις ανάμεσα στις οποίες και η πτήση ναυτιλίας  νότια της Κρήτης. Ο συνδυασμός όμως με την «εξαφάνιση» αφήνει ανοικτό το παράθυρο για ένα πλήθος σεναρίων.

Πτήση που καταγράφηκε στις 30 Μαρτίου και μας απέστειλε αναγνώστης αεροσκάφους που αναχώρησε από την Κωνσταντινούπολη καθ “εξαφανίστηκε” στο “τρίγωνο των βερμούδων των transponder”

Η περιοχή αυτή είναι γνωστή στους χρήστες του «Flightradar 24» ως το «τρίγωνο των βερμούδων των transponder» αφού πολλές πτήσεις  μέσα σ’ αυτή διακόπτουν τον συγκεκριμένο ραδιοναυτιλιακό εξοπλισμό, «εξαφανίζονται» και μετά καταλήγουν στην Λιβύη. Είναι διαβόητες οι πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών, την εποχή που ο Ερντογάν μετέφερε τις εκατοντάδες των μισθοφόρων του για να βοηθήσει την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας κατά του Εθνικού Λιβυκού Στρατού του στρατηγού Χαφτάρ.

Τα τουρκικά μισθωμένα επιβατικά αλλά και μεταγωγικά της THK είχαν ενεργό transponder έως και τα όρια του ελληνικού FIR νότια της Κρήτης  και μετά «χανόντουσαν» μέσα στο λιβυκό. Το ίδιο έκαναν ρωσικά, ουκρανικά αλλά αεροπλάνα από τον Κόλπο που πηγαινοερχόντουσαν και πηγαινοέρχονται στην πολύπαθη βορειοαφρικανική χώρα.

Υπό αυτό το πρίσμα υπάρχουν κάποιοι, ανάμεσά τους και το «Itamilradar», που υποστηρίζουν ότι ίσως το «4122», στο διάστημα της «εξαφάνισής» του προσγειώθηκε στην Βεγγάζη. Ο χρόνος των δυο ωρών έως και την εμφάνισή του ήταν υπεραρκετός για να φτάσει την λιβυκή πόλη, να προσγειωθεί και στη συνέχεια να απογειωθεί και πάλι φτάνοντας στη σημείο όπου ξαναλειτούργησε το trasponder.

Στο σενάριο βέβαια αυτό το αμέσως επόμενο ερώτημα που γεννάται είναι ποιος ήταν ο σύντομος σκοπός της «επίσκεψης» ή ακριβέστερα τι μετέφερε στη Λιβύη από την Αθήνα ή την Ρόδο ή τι… πήρε από τη Βεγγάζη και το μετέφερε στον Άραξο;

Είναι εύκολα αντιληπτό ότι, ακόνη και σ’ αυτό το πλαίσιο τα σενάρια είναι πολλά. Εάν επρόκειτο για πτήση μεταφοράς προς την Λιβύη, η μετάβαση στη Ρόδο ως πρώτο σκέλος ίσως εξηγείται και ως μια καλή παραπλάνηση για το δεύτερο σκέλος της αποστολής, δίνοντας την ευκαιρία αλλαγής πορείας σε μια περιοχή μακριά από το σημείο ενδιαφέροντος. Μια απ’ ευθείας πτήση από την Ελευσίνα ή η χρήση ενδιάμεση σταθμού στην Κρήτη δεν θα είχε τα ίδια «οφέλη».

Εάν η αποστολή ήταν πτήση μεταφοράς από την Λιβύη γιατί το αεροπλάνο κατέληξε στον Άραξο και όχι την Ελευσίνα; Ήταν η 116ΠΜ ενδιάμεσος σταθμός για κάποιον ή κάποιους που αποβιβάστηκαν και συνέχισε από εκεί το ταξίδι τους.  Ή ήταν ο τελικός προορισμός για κάποιο φορτίο (κάποιο σύστημα ή… συντρίμμια TB2 Bayraktar) που παραδόθηκε από τις δυνάμεις του Χαφτάρ; Τέλος, μπορεί πολύ απλά να ήταν μια επιχείρηση αποπροσανατολισμού ή “παίξιμο” των νεύρων των τουρκικών επιτελείων. Σε κάθε περίπτωση, η πτήση με κλεισμένο transponder, δεν ήταν “τυχαία”.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

39
Leave a Reply

Please Login to comment
24 Comment threads
15 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
28 Comment authors
OrestesFlight and Spaceparis1810IomarAndreas Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Consigliere_
Member
Trusted Member
Consigliere_

εφερε μεα και κιρπι για μελετη .

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Μακάρι!

Iomar
Member
Noble Member
Iomar

Καλησπέρα,

Ακόμη και αν τίποτα από τα όσα εικάζετε σε σχέση με το φορτίο του C-27 να μην ισχύει, μου αρέσει και μόνο η σκέψη του να τεντώνονται τα νεύρα των μεμέτηδων.

nigozs
Member
Noble Member
nigozs

Καλυψατε όλες τις πιθανότητες εκτός από μία.
Ελπίζω να υπάρχουν και άλλες τέτοιες πτήσεις.

CKfurious
Member
Famed Member
CKfurious

Πολύ φαντασία διαβάζω cool …..

Εάν κατέβαινε Λιβύη δεν υπήρχε λόγος να πάει μέσω Ρόδου exclamation

Εκτος εάν θέλαμε οι γείτονες mad να το προσέχουν στα σίγουρα από τα επίγεια και τα ιπτάμενα radar τους!!

M.X
Member
Active Member
M.X

Η αιτιολογιση σας σχετικά με την στάση στη Ρόδο είναι τελείως αίολη.
Η παραπλάνηση αυτή όπως την εννοείτε δεν έχει κάποιο νόημα και αν είχε δεν θα γινόταν τόσο ανατολικά στα πρόθυρα του γειτονικού FIR.

Πέρα τούτου, όλοι μας νομίζω ευχόμαστε να ήταν γεμάτο στην επιστροφή από Λιβύη!
Αν και δεν θα ήταν καθόλου (κακό) να είχε και στην πρως εκεί πορεία του κάποιο (φορτίο) !

MPAMPIS
Member
Famed Member
MPAMPIS

Φέρνει τον SM-1 για να μην τον πάρουν οι Κινέζοι…

extb2b
Member
Active Member
extb2b

Το κλειστό trasponder δεν λέει και πολλά για αυτό υπάρχουν τα ραντάρ.
το θέμα είναι οτι γίνεται χοντρό παιχνίδι και αυτό σίγουρα λέει κάτι
αν μας μας δώσανε ΜΕΑ για μελέτη σίγουρα κατι δώσαμε και εμείς
σκέτο πάρε δεν υπάρχει μόνο πάρε δώσε
μπορεί γιαυτό και η βόλτα στην Ρόδο …

d.b
Member
Noble Member
d.b

Δεν μπορούμε να μην σκεφτούμε και την είδηση της εκτόξευσης αντιαεροπορικου πυραύλου από τουρκική φρεγάτα….. Είναι και πρωταπριλια, μας πιάνεται και εσωκλειστους…….

RavenSin
Member
Member
RavenSin

Θετικά αυτά και πόσα ακόμα πήγαν και έφυγαν.

Ares
Member
Active Member
Ares

Αν εκτός από bayraktar και cirpi έφερνε μέρος η και ολόκληρο τον rim 66e που ανασύρθηκε θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιο όφελος άραγε περί iff ίσως η κατι περισσότερο; Γνωρίζει κάποιος;
Ευχαριστώ

nigozs
Member
Noble Member
nigozs

Πιθανότατα έχουμε τέτοιους πυραυλους ακόμα λόγω των αντιτορπιλικών που ειχαμε.
Συνεπώς δεν νομίζω..

Tango.Alpha
Member
Noble Member
Tango.Alpha

Είμαι στο δεύτερο μόλις καφέ και δεν το έχω ακόμα: Στην Ανδραβίδα ή στον Άραξο είναι το σχολείο όπλων και τακτικής; Σκέφτομαι αν μας έφερε κάτι ενδιαφέρον μήπως πήγε κατευθείαν για αξιολόγηση.

Andreas
Member
Noble Member
Andreas

Ανδραβίδα. Αλλά και πάλι μάλλον για το ΚΕΤΑ θα έπρεπε να πάει αν έφερναν κάτι.

Judo23
Member
Member
Judo23

Αν φτάσαμε σε τέτοιο επίπεδο αποστολών χαίρομαι.αν και δεν νομίζω …..γιατί τι μούτρα θα είχαν οι πολιτικοί αν μας πιάναν στα πράσα….αν έγινε θα έγινε με κάποια βοήθεια…Ισραήλ ας πούμε τώρα….

Viper
Member
Active Member
Viper

Νομιζω καπως ετσι θα ειμαστε ολοι
https://imgflip.com/i/3v1j6l

flashg
Member
Trusted Member
flashg

lol lol lol lol lol lol Μάλλον πήγαμε κανένα μυστικό όπλο των ελ στον Χαφτάρ. lol lol lol lol lol

Andreas
Member
Noble Member
Andreas

Αν πήγε Λιβύη, υπάρχει και μια άλλη πιθανότητα. Έχουμε παράσχει νοσοκομειακή κάλυψη σε τραυματίες του Χαφταρ αν θυμάμαι. Η δε προσγείωση στον Αραξο ίσως είναι για λόγους καυσίμου, .

Tango.Alpha
Member
Noble Member
Tango.Alpha

Η διαφορά ανάμεσα στις δυο πτήσεις (Άραχος ή Ελευσίνα) είναι γύρω στα 30 μίλια

Jolly_Roger
Member
Famed Member
Jolly_Roger

Ο Άραχος, η Ανδραφίθα, η Ποδάγρα, η Πίκρα, το Παστέλι και η Νέα Πρίαμος

;-)))

Tango.Alpha
Member
Noble Member
Tango.Alpha

Όταν μιλάς με Πυργιώτη στο τηλέφωνο και γράφεις για τον Άραξο κάποιο λάθος θα γίνει…

Iomar
Member
Noble Member
Iomar

cool

Andreas
Member
Noble Member
Andreas

Ναι. Δεν ξέρω τι είχε ξοδέψει όμως. Όποτε απλή υπόθεση κάνω. Διαφορετικά δεν μπορώ να καταλάβω τι ήθελε Στον Αραξο (αν εννοούμαι)

Stavrogin1
Member
Noble Member
Stavrogin1

σε κάθε περίπτωση είναι μια ανεπίσημη κι όχι νομότυπη επέμβαση στην λυβίη. καθε χωρα εχει και οφείλει να έχει και τις μυστικες της επιχειρήσεις. Πάρα πολυ καλά!

Aris
Member
Noble Member
Aris

Και αν τα μεμέτια τον ρίξανε στο C27;;;

Tango.Alpha
Member
Noble Member
Tango.Alpha

Καθώς δεν το κατέρριψαν τότε κερδίσαμε εμπειρία

kK19641970
Member
Famed Member
kK19641970

Πήραν τα τέτοια μας.

George_K
Member
Famed Member
George_K

ArisAris Tango.AlphaTango.Alpha kK19641970kK19641970

Η συγκεκριμένη πτήση έγινε 18 Μαρτίου. Η βολή του SM-1 έγινε χθές (01 Απριλίου).

kK19641970
Member
Famed Member
kK19641970

ok

Myrmidonas
Member
Active Member
Myrmidonas

Αυτό είναι το πρωταπριλιάτικο της Π&Δ ?

Flight and Space
Admin
Famed Member

Όχι

kK19641970
Member
Famed Member
kK19641970

Μετά την μυστική προετοιμασία στον Έβρο ( πληροφορίες για τις κινήσεις του γιαλαντζί υπήρχαν από τον Δεκέμβριο) είναι σίγουρο προς απογοήτευση των μεμέτηδων ότι δεν κοιμόμαστε . Απλά κάνουμε δουλειά χωρίς πολλά λογια και φανφάρες για λαική κατανάλωση .

SABRE
Member
Noble Member
SABRE

Πολλά μπορούν να πάνε στραβά σε μια τέτοια πτήση. πιθανώς το C 27 να έιχε και προσωπικό της ΠΑ από τον Αραξο που θα λειτουργούσε ως προωθημένος ελεγκτής αεράμυνας για μαχητικά που μπορούν να συνδράμουν με τους αισθητήρες κλειστούς χρησιμοποιώντας link 16 ( ”τυχαίως” τα μαχητικά με αυτή την δυνατότητα σταθμεύουν στον Αραξο) για την πτηση τους και θα ειδοποιούνταν μεσώ ανύποπτης εφαρμογής (signal) για το που και το πως και το τι… γίνονται πραγματάκια τελικά. μπράβο

KaizerAmstelVonLagerS
Member
Noble Member
KaizerAmstelVonLagerS

Περιμενα οτι τοσο αυτο οσο και το “ΙRINI” θα ηταν πρωταπριλιατικο…

Τελικα…μαλλον θα πηγε εκπαιδευτες και υλικο για την εκπαίδευση της ακτοφυλακής και της ναυτικής δύναμης της κυβέρνησης της Λιβύης ώστε να αναλάβει τους ρόλους αυτούς εν καιρώ.

x-m
Member
Famed Member
x-m

Τα ελληνικά C-27 έχουν σύστημα αυτοπροστασίας; question

Ares
Member
Active Member
Ares

Τελικά πόσα c-27 πετάνε και πόσα περιμένουν fos; Επίσης κάποιος ρώτησε αν φέρουν σύστημα αυτοπροστασίας. Έχουμε νέα αν έχει προχωρήσει η fos γιατί με έκπληξη διαπιστώνω πως ήδη πολλά fos έχουν ξεκινήσει τουλάχιστον. Στην γραφειοκρατική τους έκδοση και δεν κάνω πολιτικό σχόλιο. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Αν αλλάξουμε μυαλά και είμαστε ενωμένοι δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Άλλωστε πάντα ο εσωτερικός εχθρός ήταν ο επικίνδυνος..

paris1810
Member
Active Member
Πάρης Κιαχαγιάς

Καλημέρα σε όλους! Δε θέλω να σας «προσγειώσω βαριά», αλλά δυστυχώς τίποτα από όσα υπονοεί το άρθρο δεν έγινε, αν και προσωπικά θα το ήθελα πολύ γιατί αυτό θα σήμαινε ότι θα ανεβαίναμε άλλο ένα σκαλοπάτι στη σκάλα της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής.. Στο δια ταύτα. Σε εκείνο το σημείο, δεν υπάρχουν πολλοί δέκτες για τους transponders των αεροσκαφών, καθώς απέχει μεγάλη απόσταση από τις ακτές. Αυτό δεν ισχύει για τα πολιτικά αεροσκάφη που έχουν άλλου είδους transponders, μεγαλύτερης εμβέλειας. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, η Π.Α. κάνει τέτοιες πτήσεις κατά μήκος του FIR στα πλαίσια της αποστολής SEA GUARDIAN ( https://mc.nato.int/missions/operation-sea-guardian… Read more »

Flight and Space
Admin
Famed Member

Σας ευχαριστούμε για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες

Orestes
Member
Member
Orestes

Αρκετές μεταμεσονύκτιες πτήσεις απο C130 θα έλεγα εγώ, ως κάτοικος νησιού των Κυκλάδων «ακούω» και βλέπω μέσω γνωστής ιστοσελίδας αρκετή κίνηση τους τελευταίους δύο μήνες,κυρίως προς και απο την Ρόδο. Πέρα απο το αυτονόητο, θέλει κάποιος να μας ενημερώσει για το αν τα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη έχουν υποχρέωση να πετούν με ενεργοποιημένο transponder.