Έλον Μασκ, εκτόξευση σε δυο μήνες!

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της SpaceX κατορθώνει πάντα να διατηρείται στην επικαιρότητα και χθες, 11η επέτειο από την εκτόξευση του πρώτου πυραύλου Falcon 1, επέλεξε να αποκαλύψει τα άμεσα σχέδιά του για την εξέλιξη του προγράμματος πυραυλικών φορέων επόμενης γενιάς, μια πρόκληση που έθεσε ο ίδιος πριν από δυο χρόνια με στόχο διαπλανητικά ταξίδια μέσα στην επόμενη δεκαετία!

Μιλώντας από τις εγκαταστάσεις της SpaceX στην Μπόκα Τσίκα, στο νοτιότατο άκρο του Τέξας αποκάλυψε για πρώτη φορά δημόσια το πρωτότυπο Starship Mark 1, ένα επαναχρησιμοποιούμενο μεταφορικό διαστημόπλοιο, ως ανώτερο όροφο στο σύστημα που προτείνει και το οποίο έχει ως πρώτο όροφο τον πύραυλο Super Heavy (παλαιότερα γνωστό ως BFR-Big Falcon Rocket).

Αν και η δραστηριότητα αυτή της FalconX ήταν γνωστή, ειδικά μετά την εκτόξευση του Starhopper, ενός οχήματος επίδειξης τεχνολογίας ανάκτησης του Starship το περασμένο καλοκαίρι, οι ανακοινώσεις του Έλον Μασκ προκάλεσαν έκπληξη αναφορικά με την πρόοδο του προγράμματος, αφού υποσχέθηκε πρώτη εκτόξευση του Starship Mark 1 μέσα στους επόμενους δυο μήνες, σε μια απόπειρα επίτευξης υποτροχιακού άλματος. Ένα δεύτερο Starship, γνωστό ως Mark 2 κατασκευάζεται ήδη στην Φλώριδα και θα επιχειρήσει έξι μήνες μετά απόπειρα εισόδου σε τροχιά.

Η SpaceX έχει «κλείσει» ήδη το πρώτο ταξίδι του Starship με επιβάτες τον Ιάπωνα δισεκατομμυριούχο Yusaku Maezawa, ο οποίος μαζί με μια ομάδα καλλιτεχνών θα πραγματοποιήσει περιφορά γύρω από τη Σελήνη, αντιγράφοντας την άθλο του Apollo 8 πριν από 50 και πλέον χρόνια.

Περισσότερα στο νέο μας τεύχος Π&Δ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019, αυτή την εβδομάδα!


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
kiriakos
Member
kiriakos

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που δεν βρέθηκε κανένας να σχολιάσει αυτή την είδηση. Σχολιαστές που χτυπιούνται για τον αυτισμό του σύγχρονου Ελληνικού κράτους και απαριθμούν κατεβατά από χαρακτηριστικά και επιδόσεις οπλικών συστημάτων, δεν έχουν τίποτα να πουν για την είδηση αυτή. Ίσως τελικά η μυωπία και η έλλειψη δημιουργικότητας και διορατικότητας είναι χαρακτηριστικό όχι μόνο του κράτους μας αλλά και κάθε πολίτη του ξεχωριστά. Τελικά όλα εξηγούνται σε αυτή την ζωή, και η εξήγηση πάντα είναι απλή.

Alex2324
Member
Alex2324

Ξεχνάμε ότι η Πτήση έχει και το Διάστημα.. Γιατί είναι τόσο πειστικές οι ελειψεις που έχουμε… Για αυτό και δεν σχολιάζεται αυτή η παγκόσμιας σήμασιας ανακοίνωση του Elon.