Τέλος για την Germania

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Τον τερματισμό της λειτουργίας της και την κήρυξη πτώχευσης ανακοίνωσε η ιδιωτική γερμανική εταιρία Germania Fluggesellschaft mbH (γνωστή ως Germania), που πετούσε και στην Ελλάδα, άλλος ένας αερομεταφορέας χαμηλού κόστους που δεν κατορθώνει να επιβιώσει. Είχε ιδρυθεί τον Απρίλιο 1978 ως SAT (Special Air Transport) επιχειρώντας με ένα Fokker F.27 από την Κολωνία.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 είχε μετεξελιχθεί από -κυρίως- εταιρία τσάρτερ σε εταιρία τακτικών πτήσεων αν και η φιλοσοφία της μέσα στη δεκαετία του 2010 ήταν επικεντρωμένη στην εποχιακή εξυπηρέτηση τουριστικών διαδρομών από την βόρεια Ευρώπη προς μεσογειακούς προορισμούς. Το 2015, σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση η Germania αποφάσισε να εγκαταλείψει τα πρόσφατα ανακαινισθέντα Boeing 737-700 και να γίνει αποκλειστικός χρήστης Airbus μέχρι το 2020, ενώ το καλοκαίρι του 2017 ξεκίνησε τη λειτουργία της θυγατρικής Bulgarian Eagle στην Βουλγαρία.

Στο κλείσιμο του 2018 η εταιρία είχε συσσωρεύσει μεγάλες ζημίες ως αποτέλεσμα «μεγάλων αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων σε συνδυασμό με την αλλαγή της τιμής της συναλλαγματικής ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου, δυσβάσταχτων δπανών συντήρησης, καθυστερήσεων στην παραλαβή των νέων Airbus κ.ά.» όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Karsten Balke. Οι μέτοχοι της Germania αναζήτησαν αγοραστές ή επενδυτές για την εισροή νέων κεφαλαίων, προσπάθεια η οποία απέτυχε με αποτέλεσμα η εταιρία να οδηγηθεί στην πτώχευση.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
kosmidis Marios
Guest
kosmidis Marios

δε περιραζει…..θα την κρατικοποιησει η κομουνιστρια Μερκελ.οπωσ σχεδιαζει για δεκαδεσ αλλεσ Γερμανικεσ επιχειρησεις για να μην τισ παρουν Κινεζοι…………………
ελευθερη αγορα…..ανταγωνισμος..??????που ειναι αυτα??????
………..κρατικοδιαιτη επιχειρηματικοτητα και κρατισμος………στον…………νεοφιλελεφθερισμο…………????????????

Αντωνιος
Guest
Αντωνιος

Ακριβώς αυτο που είπες ηταν η μεγαλύτερη αλήθεια οποτε τους συμφερει εχουν ελεύθερη αγορα οπότε τους συμφέρει εχουν κρατισμό!!!

Βασίλης
Guest
Βασίλης

Γι’αυτό τα’χει μαζέψει η RYANAIR από Ελλάδα και τα πήγε Γερμανία..μία η Eurowings τώρα η Germania, μυρίστηκε αίμα και μπήκε.