Φωτιά σε επιβατικό αεροσκάφος στο Ηράκλειο Κρήτης

4
2074
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Συναγερμός σήμανε σήμερα στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης” από φωτιά που ξέσπασε σε κινητήρα αεροπλάνου που ήταν σταθμευμένο. Το αεροσκάφος της Travel Service ξεκίνησε από την Οστράβα της Τσεχίας για το Ηράκλειο μεταφέροντας 165 επιβάτες.

Το αεροσκάφος είχε ήδη προσγειωθεί με ασφάλεια και την ώρα που είχε μπει η σκάλα αποβίβασης ο υπάλληλος της εταιρίας εξυπηρέτησης αεροδρομίου είδε μια φωτιά στους κινητήρες αεροπλάνου.

Αμέσως πήρε τον φορητό πυροσβεστήρα και έσβησε φωτιά. Στο σημείο έσπευσε και η Πυροσβεστική υπηρεσία που προχώρησε σε ρίψη αφρού. Αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε εξέλιξη έλεγχος του αεροπλάνου σε μια προσπάθεια να διευκρινιστούν τα αίτια της φωτιάς.

Το αεροσκάφος, πάντως, που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει και πάλι για αεροδρόμιο της Τσεχίας, παραμένει στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος που απαιτείται και να δοθεί ή όχι, έγκριση για να πετάξει.

Πηγή: Creta Live

(Εικόνα εξωφύλλου: Αρχείο)


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
DangerJetExhaust
Member
Trusted Member
DangerJetExhaust

Το livery του αεροπλάνου είναι της United και όχι της τσεχικής Travel Service, έψαξα λοιπόν λίγο και όντως η φωτογραφία είναι από Bombardier CRJ-701 της United Airlines (United Express για την ακρίβεια, το περιφερικών διαδρομών παράρτημα της εταιρείας) με νηολόγιο N796SK, κωδικό πτήσης UA5869 (από Aspen στο Denver) που προσγειώθηκε με φωτιά στον κινητήρα στο αεροδρόμιο του Denver στις 2 Ιουλίου 2017, η οποία σβήστηκε, με επιβάτες, πλήρωμα καλά και το αεροπλάνο με μόνη ζημιά έναν καψαλισμένο κινητήρα.

stpanos
Member
Active Member
stpanos

Η φωτογραφία είναι από το συμβάν στο αεροδρόμιο του Denver όπως πολύ σωστά είπες, με το συμβάν στο αεροδρόμιο του Ηράκλειου η φωτογραφία προφανώς δεν συνδέεται.