Επιπλέον μέτρα σε βάρος της Ρωσίας αξιώνει η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, η Γερμανίδα ομοσπονδιακή υπουργός Άμυνας και επικεφαλής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), του μείζονος κόμματος της κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» στη Γερμανία, τάχθηκε υπέρ της λήψης νέων μέτρων σε βάρος της Ρωσίας εξαιτίας της πρόσφατης δολοφονίας Γεωργιανού σε κεντρική συνοικία του Βερολίνου, η οποία θεωρείται ότι διαπράχθηκε από πληρωμένους εκτελεστές κατ’ εντολή ή με συνέργεια της Μόσχας. «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να συζητήσει και να αποφασίσει [εάν θα υπάρξουν] περαιτέρω αντιδράσεις», τόνισε η Κραμπ-Καρενμπάουερ σε συνέντευξή της στην Bild am Sonntag που δημοσιεύεται στο φύλλο της ταμπλόιντ εφημερίδας που κυκλοφορεί. «Η ρωσική πλευρά είναι επιτέλους υποχρεωμένη τώρα να κάνει τη δική της συμβολή στην έρευνα που διενεργείται για το έγκλημα αυτό», πρόσθεσε η ίδια.

Ο 40χρονος Γεωργιανός δολοφονήθηκε από ενόπλους υπό το φως της ημέρας σε μικρό πάρκο στη βερολινέζικη συνοικία Μοαμπίτ, στο κεντρικό τμήμα της πόλης, την 23η Αυγούστου. Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας λέει πως υποπτεύεται ότι στον φόνο ήταν αναμεμιγμένες οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και την Παρασκευή ανακοίνωσε την απέλαση δύο διπλωματών της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η διενέργεια της έρευνας για την υπόθεση ανατέθηκε πλέον στην ομοσπονδιακή εισαγγελία. Σύμφωνα με την Κραμπ-Καρενμπάουερ, η δολοφονία κλιμακώνει την ένταση στη σχέση της Γερμανίας με τη Ρωσία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
TGD
Member
TGD

Να ρωτήσω για μέτρα ενάντια στην Τουρκία λόγω των παραβιάσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ, ή χάνω τον χρόνο μου;

Diogenis
Member
Diogenis

Η πρώην σύζυγος του Χανγκοσβίλι, που ζει στη Γερμανία, διαβεβαίωσε το Spiegel ότι η δολοφονία αυτή φέρει “τα ίχνη της Ρωσίας”. Σύμφωνα με γερμανικές εφημερίδες, το θύμα ήταν Τσετσένος της Γεωργίας και συμμετείχε στον δεύτερο πόλεμο της Τσετσενίας εναντίον της Ρωσίας. Στη συνέχεια εντάχθηκε σε μια αντιτρομοκρατική μονάδα του υπουργείου Εσωτερικών της Γεωργίας, διατηρώντας τις διασυνδέσεις του με τους ισλαμιστικούς κύκλους στους οποίους ήταν προσκείμενος. Από τη θέση αυτή, συμμετείχε το 2012 σε μια αμφιλεγόμενη επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της Γεωργίας εναντίον μαχητών που πέρασαν στη χώρα από το γειτονικό Νταγκεστάν και κρατούσαν κατοίκους ως ομήρους στο φαράγγι Λόποτα. Στις… Read more »