31.4 C
Athens
Παρασκευή, 14 Αυγούστου, 2020
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Επίσκεψη ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου σε 1η Στρατιά, ΑΤΑ και ΕΚΑΕ στη Λάρισα

Επίσκεψη ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου σε 1η Στρατιά, ΑΤΑ και ΕΚΑΕ στη Λάρισα

Μοιραστείτε το άρθρο
  • 19
  •  
  •  

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, πραγματοποίησε επίσκεψη στην 1η Στρατιά, στο ΑΤΑ και στο ΕΚΑΕ στη Λάρισα. Στις επίσκεψεις παρέστη και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής.

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκε, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ», Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενημερώθηκε αναλυτικά για τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητές του Σχηματισμού ενώ συνομίλησε και με το προσωπικό.

Κατά την επίσκεψή του στην έδρα της 1ης Στρατιάς, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήρθαμε σήμερα το πρωί, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο Αρχηγείο της 1η Στρατιάς όπου και ολοκληρώνουμε ουσιαστικά τον πρώτο βασικό κύκλο ενημερώσεων για την κατάσταση, το σχεδιασμό και τις προοπτικές συνολικά των Ενόπλων Δυνάμεων, ένα μήνα μετά από την ανάληψη των καθηκόντων μας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ευχαριστώ τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς, για την εξαιρετική φιλοξενία που μας παρείχε και για την ενημέρωση που μας έκανε σχετικά με τη φύση, τη λειτουργία και τις δυνατότητες του βασικού αυτού Σχηματισμού, που στην ουσία αποτελεί τη «ραχοκοκαλιά» της αμυντικής και αποτρεπτικής ισχύος της Ελλάδας στον ηπειρωτικό της χώρο.

Ακολούθως, θα μεταβώ στο ΑΤΑ για ενημέρωση, για τα θέματα της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να αντιληφθούμε και να σχεδιάσουμε πού θα πρέπει να πάμε όσον αφορά την επόμενη ημέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Πρέπει να καταλάβουμε, με πλήρη επίγνωση, πού ακριβώς βρισκόμαστε. Γι’ αυτόν το λόγο άνοιξε αυτός ο κύκλος των ενημερώσεων, που είναι πάρα πολύ εντατικός και χρήσιμος.

Ευχαριστώ όλους για την πραγματική διάθεση να μας μεταφέρουν την εικόνα των πραγμάτων, έτσι ώστε από εκεί και πέρα, μαζί με την Στρατιωτική και τη Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου, να σχεδιάσουμε πώς θα προχωρήσουμε για να έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις που θα παρέχουν μια πλήρη, ισχυρή, τρομακτική θα έλεγα, για όσους επιβουλεύονται οτιδήποτε εναντίον της πατρίδας, «ομπρέλα ασφαλείας», σε όλο το εύρος της Ελλάδας, από το βορειότερο μέχρι το νοτιότερο και από το δυτικότερο μέχρι το ανατολικότερο άκρο της».

Κατόπιν, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφτηκε το ΑΤΑ και το ΕΚΑΕ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε από τις ηγεσίες των Μειζόνων Σχηματισμών για την αποστολή, το επιχειρησιακό τους έργο και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Μετά την επίσκεψή του στο ΑΤΑ και στο ΕΚΑE, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος δήλωσε:

«Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, ο μηνιαίος κύκλος εντατικών ενημερώσεων που είχαμε, με τον Υφυπουργό, ως νέα Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, από το Γενικό Επιτελείο, τα Αρχηγεία και τις Διοικήσεις των Μειζόνων Σχηματισμών της δομής των Ενόπλων Δυνάμεών μας.

Έχουμε τώρα μία αρκετά ολοκληρωμένη εικόνα όλων των προβλημάτων, όλων των ανοικτών ζητημάτων, προκειμένου να σχεδιάσουμε, στη βάση αναγκών και προτεραιοτήτων, πώς θα κινηθούμε για να πάμε εκεί που θέλουμε να πάμε.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας αποτελούν τον βασικό βραχίονα αποτρεπτικής ισχύος που διαθέτει αυτή τη στιγμή η χώρα απέναντι σε οποιονδήποτε που θα μπορούσε να επιβουλεύεται εθνικά δίκαια και κυριαρχικά δικαιώματά της.

Διατηρούμε αυτή την τρομακτική ισχύ, παρά τα προβλήματα και τις ελλείψεις, διότι το έμψυχο δυναμικό, σε συνδυασμό με τα υλικά μέσα, παράγουν ένα αποτέλεσμα τελικά ικανοποιητικό. 

Χρέος δικό μας είναι να βοηθήσουμε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εν προκειμένω της Πολεμικής Αεροπορίας, να μεγιστοποιήσουν το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους. Θέλει προγραμματισμό, προτεραιοποίηση, σχεδιασμό και ταχείς ρυθμούς υλοποίησης, έτσι ώστε να έρθει το αποτέλεσμα. Αυτός, άλλωστε, είναι ο τόνος που δίνει κεντρικά ο Πρωθυπουργός, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε αυτή την Κυβέρνηση. Έτσι πρέπει να κινηθούμε και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας». 

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Υπουργέ, ποιο είναι το σχόλιό σας για τις παραβιάσεις των Τούρκων και για το γεγονός ότι μπαίνουν στην Κυπριακή ΑΟΖ; Σήμερα, μάλιστα, έχουμε και την τετραμερή στην Αθήνα για την Ενέργεια.

Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή είναι σοβαρά πράγματα, δεν μπορούν να λυθούν με ένα σχόλιο 17 δευτερολέπτων. Από εκεί και πέρα, όμως, θέλω να πω ότι όσον αφορά στις παραβιάσεις, ναι, αυτό είναι άλλο ένα δείγμα της προκλητικής συμπεριφοράς των γειτόνων μας. Την ώρα που προσπαθούμε να οικοδομήσουμε και να εφαρμόσουμε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αυτού του τύπου οι συμπεριφορές, ταυτοχρόνως με τις συζητήσεις στους ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας, συνιστούν τελικά «Μέτρα Κατεδάφισης Εμπιστοσύνης» και ως τέτοια τα βλέπουμε. 

Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα αναλαμβάνει η Πολεμική Αεροπορία, ξεκινώντας με τον συντονισμό που γίνεται εδώ στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας. Όσον αφορά στα Ελληνοτουρκικά και τις παράνομες εξορυκτικές δραστηριότητες των γειτόνων μας στην ΑΟΖ της Κύπρου, πρόκειται για μια συμπεριφορά η οποία πλέον έχει καταστεί αντιληπτή και από όλους τους Συμμάχους μας, διεθνώς. 

Τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιδρά -κατά κάποιους χλιαρά, αλλά πάντως αντιδρά- αλλά και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής δυσανασχετούν και αντιλαμβάνονται εν τέλει ότι ο αξιόπιστος εταίρος στην περιοχή δεν είναι άλλος από την Ελλάδα, η οποία πλέον λειτουργεί στα μάτια των ισχυρών Συμμάχων της ως παράγοντας σταθερότητας, προαγωγής της ασφάλειας και της ειρήνης στην περιοχή, τελικά ως πάροχος ασφάλειας. Και αυτό από μόνο του αποτελεί κέρδος. Επαγρυπνούμε, δεν φοβόμαστε, παρακολουθούμε, δεν μας αρέσουν οι προκλήσεις, δεν προκαλούμε, αλλά και δεν μας αρέσει να μας προκαλούν.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Υπουργέ, μιλήσατε για συνέχεια. Θα ισχύσει η θητεία των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων;

Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κοιτάξτε, έχω πει από την πρώτη μέρα στο Υπουργείο ότι όλη αυτή η υπόθεση πρέπει να γίνει με όρους συνέχειας και ομαλότητας. Όπως καταλαβαίνετε, συνεργάζομαι -και είναι χαρά μου να συνεργάζομαι, όπως πράττω από την πρώτη μέρα- με τη Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Τώρα, από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον. Εν πάση περιπτώσει, η θητεία αυτή ολοκληρώνεται στους χρόνους που προβλέπεται».


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 19
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γιατί δεν το βυθίζουμε το ρημάδι να τελειώνουμε; 

Οι προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο έχουν προκαλέσει αγανάκτηση στην πλειοψηφία των Ελλήνων, αλλά αυτός είναι και ένας από τους λόγους που...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Πως τα γραφεία Τύπου ΓΕΝ και ΓΕΕΘΑ ξεφτίλισαν τους Τούρκους, γιατί...

32
 Τις προηγούμενες ώρες, γίναμε μάρτυρες διάφορων καταστάσεων που δεν είχαμε ξαναδεί. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, σε απόλυτη ετοιμότητα, για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες,...
Card image

ΠΤΗΣΗ August 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Μάιος #396

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 February

Αγορά 3.99

Related News

Τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Αναστασιάδη – Σ. Μισέλ

ΑΠΕ-ΜΠΕΤηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.Κατά τη συνομιλία τους, ο κ. Μισέλ...

Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών: Ανησυχητικές οι επικίνδυνες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

ΑΠΕ-ΜΠΕ«Ανησυχητικές οι επικίνδυνες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, που νωρίς το απόγευμα θα έχει συνομιλίες στη Βιέννη με...

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Δεν μπορεί να γίνει διάλογος υπό καθεστώς εκβιασμού και υπό την απειλή κανονιοφόρων. Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται»

ΑΠΕ-ΜΠΕ«Δεν μπορεί να γίνει διάλογος υπό καθεστώς εκβιασμού και υπό την απειλή κανονιοφόρων. Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε προς...

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τον κορονοϊό: Ανακοινώνονται νέα μέτρα σήμερα

ΑΠΕ-ΜΠΕΈκκληση στους νέους για μεγαλύτερη προσοχή λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού, απηύθηνε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προήδρευσε σήμερα το πρωί στην τακτική...

Τσίπρας: Το έλλειμμα στρατηγικής στα ελληνοτουρκικά εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

ΑΠΕ-ΜΠΕ"Έλλειμμα στρατηγικής" στα ελληνοτουρκικά προσάπτει στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην "Εφημερίδα των Συντακτών", προειδοποιώντας...
- Advertisement -