Ο Ερντογάν φέρεται να αποκάλεσε “πρωτάρη” τον Μακρόν, επειδή υπερασπίζεται την Ελληνοκυπριακή πλευρά στην Ανατολική Μεσόγειο

3
1787
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Nordic Monitor Abdullah Bozkurt, ο Τουρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν, απεκάλεσε τον Γάλλο ομόλογό του “πρωτάρη” επειδή συντάχθηκε με την πλευρά των Ελληνοκυπρίων στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου.

Είναι γνωστό πως η Γαλλία έχει προσφέρει την υποστήριξή της στην Ελληνοκυπριακή πλευρά στο θέμα των υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου, τόσο στα λόγια, όσο και στη πράξη με την παρουσία γαλλικών μέσων στην περιοχή, αλλά και τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων.

Το κατά πόσο η χρήση της λέξης “πρωτάρης” χρησιμοποιήθηκε εις βάρος του Μακρον από τον Ερντογάν, είναι κάτι που μέχρι αυτή τη στιγμή δεν επιβεβαιώνεται από άλλη πηγή. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ευνοϊκή προς τη Κύπρος στάση της Γαλλίας, σίγουρα αποτελεί έναν ακόμη πονοκέφαλο για τον Τούρκο Πρόεδρο.

Ο Ερντογάν πάντως βρέθηκε χθες στο Τατζικιστάν, όπου έσταξε χολή κατά της Γαλλίας σε σχετικές δηλώσεις σε δημοσιογράφους.

“Αυτοί που έχουν δικαίωμα να μιλούν για την Ανατολική Μεσόγειο, μπορούν να το κάνουν. Πότε απέκτησε η Γαλλία το δικαίωμα να μιλά για την Ανατολική Μεσόγειο; Έχουν ακτές στην Ανατολική Μεσόγειο; Είμαστε μια από τις εγγυήτριες χώρες στην Κύπρο, όπως η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Τι δουλειά έχει εκεί η Γαλλία;”

 

To τεύχος Ιουνίου της ΠΤΗΣΗΣ (397), τώρα διαθέσιμο ηλεκτρονικά στο Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Γιώργος
Guest
Γιώργος

Όσο μια χώρα (βλ. Κύπρος και κατ’ επέκταση Ελλάδα) δεν μπορεί να υπερασπιστεί, δια της προβολής στρατιωτικής ισχύος, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, μην περιμένετε από άλλους να το πράξουν. Η ουσία είναι ότι η Τουρκία δημιουργεί εν ολίγοις τετελεσμένα στην Κυπριακή ΑΟΖ και εμείς απλά κοιτάμε…

Faethon
Member
Noble Member
Faethon

Πριν αρκετό καιρό, νυν κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε οτι “ας ρισκάρουμε με την Τουρκία” εννοώντας τα εξοπλιστικά.Τα αποτελέσματα φαίνονται τώρα με την κατάργηση του απόλυτου όπλου της διπλωματίας , την στρατιωτική ισχύ.Σε άλλη χώρα ο συγκεκριμένος θα ήταν φυλακή.Ελπίζω να μην είναι αργά.

Faethon
Member
Noble Member
Faethon

Δίκιο έχει ο Ιζνογκούντ..Τι δουλειά έχουν οι Φράγκοι (France) στην Ανατ. Μεσόγειο; Να κοιτάνε την δουλειά τους.Να φύγετε, να πάτε αλλού.