Ο Ερντογάν καλεί τις ΗΠΑ “να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους” απειλώντας ότι θα ξαναρχίσουν οι επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Τουρκία αναμένει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους και να μην χρησιμοποιήσουν τακτικές κωλυσιεργίας μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη βορειοανατολική Συρία που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε μια αντικαπνιστική εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν επανέλαβε ότι έχει διαμηνύσει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην αμερικανική αντιπροσωπεία ότι η Άγκυρα θα επαναλάβει τις επιχειρήσεις της εάν δεν τηρηθεί η συμφωνία για την αποχώρηση των Συροκούρδων μαχητών.

“Αναμένουμε από τους Αμερικανούς συμμάχους μας να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους αυτή τη φορά”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, συνολικά 765 “τρομοκράτες”, συμπεριλαμβανομένων και υψηλόβαθμων, εξουδετερώθηκαν στο πλαίσιο των τουρκικών επιχειρήσεων ενώ 1.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους “διασώθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση”.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η συμφωνία αυτή έχει γίνει με τις ΗΠΑ και όχι με τους Κούρδους, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν αυτό το γεγονός.

Η Άγκυρα, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, θα θέσει υπό την προστασία της τη ζώνη ασφαλείας στα σύνορα. “Μελετήσαμε καλά, όλα τα σχέδια είναι έτοιμα”, είπε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

”εξουδετερώθηκαν ”

Προτείνω λοιπόν να χρησιμοποιούμε την ίδια ορολογία και για τους τούρκους.
Π.χ. Οι YPG εξουδετέρωσαν έναν τούρκο στρατιώτη ή ένα άρμα μάχης.

Faethon
Member
Noble Member
Faethon

Καλοδουλεμένη προπαγάνδα για τους φονιάδες τούρκους.Αυτές οι μικρές “λεξούλες” είναι που διαμορφώνουν την άποψη της διεθνούς κοινής γνώμης και θεωρούν έναν λαό ως τρομοκράτες, όταν τους επιτίθεται κάποιος και τους διώχνει απο τα σπίτια τους.

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Γιατί να παριστάνουμε τους ευπρεπείς, ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: “Οι YPG εξουδετέρωσαν έναν τρομοκράτη”