Ολλανδός υπήκοος φέρεται να βοηθά τους Γκιουλενιστές στην Ελλάδα

11
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Η Ελλάδα έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς των Γκιουλενιστών (FETÖ), που κατηγορούνται για την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία, καθώς όλο και περισσότερα μέλη της FETÖ φεύγουν στη χώρα, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα. Μόλις φτάσουν στην Ελλάδα, τα μέλη της FETÖ βρίσκουν βοήθεια από τον Yalçın Esmek, μέλος της ομάδας. Ο Esmek, επιχειρηματίας που συνδέεται με την ομάδα FETÖ, χρησιμεύει ως ο σύνδεσμος για διαφυγές, αρχικά προς την Ελλάδα και κατόπιν προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μια ειδική δημοσιογραφική ομάδα ειδήσεων της Sabah ισχυρίζεται πως παρακολούθησε τον Έσμεκ, ο οποίος συνήθιζε να διευθύνει επιχειρήσεις στη Σλοβακία και έχει ολλανδική ιθαγένεια.

Ο Esmek ταξιδεύει συχνά στη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γαλλία, όπου συναντά άλλα κορυφαία μέλη της οργάνωσης και βοηθά τα μέλη της FETÖ να αποκτήσουν άδειες διαμονής ενώ χρηματοδοτεί τα έξοδα ταξιδιού τους.

Φέρεται επίσης να συμμετείχε στις δικαστικές διαδικασίες άσυλου στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016. Το περιστατικό έχει “επιβαρυνει” τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, αφού τα ελληνικά δικαστήρια αρνήθηκαν τα αιτήματα έκδοσης της Τουρκίας και η Αθήνα εξασφάλισε άσυλο για τέσσερις από τους στρατιωτικούς. Ο Esmek στηρίζει ενεργά τα συμφέροντα των μελών της FETÖ και έχει συμμετάσχει στη οργάνωση διαδικασιών ασύλου και ταξιδιών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για περίπου 8.000 μέλη της FETÖ μέχρι στιγμής. Τα μέλη της FETÖ παραμένουν σε κέντρα αιτούντων άσυλο και μια Γερμανική ΜΚΟ τους παραχωρεί βοήθεια.

Η Ελλάδα ήταν ένας σημαντικός προορισμός για εξέχουσες προσωπικότητες που συνδέονται με την FETÖ και φύγανε από την Τουρκία. Ο Ekrem Dumanlı, αρχισυντάκτης της Zaman, καθώς και ο Cevheri Güven, ένας δημοσιογράφος που φέρεται να εμπλέκονται με την FETÖ, ήταν μεταξύ εκείνων που έφυγαν στην Ελλάδα μετά τη διεξαγωγή ερευνών εναντίον τους στην Τουρκία. Ο Dumanlı πιστεύεται ότι είναι στις Η.Π.Α., ενώ ο Güven εξακολουθεί να κατοικεί στη Θεσσαλονίκη.

Εξυπακούεται πως οι ισχυρισμοί του τουρκικού Τύπου θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με την ανάλογη επιφύλαξη.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Kimon
Member
Famed Member
Kimon

“Μια ειδική δημοσιογραφική ομάδα ειδήσεων της Sabah ισχυρίζεται πως παρακολούθησε τον Έσμεκ, ο οποίος συνήθιζε να διευθύνει επιχειρήσεις στη Σλοβακία και έχει ολλανδική ιθαγένεια.”

τα γράφουν και τα πιστεύουν; Δηλαδή τι; αυτή η ομάδα εκπαιδεύτηκε από την Mosad; από την CIA;
πωωωωωωωω φτάνει πια, δηλαδή όλοι εκεί στην Τουρκία είναι τόσο χαμηλού επιπέδου που διαβάζουν αυτά τα πράγματα και τα πιστεύουν;

Jolly_Roger
Member
Famed Member
Jolly_Roger

…ενώ στην Ελλαδάρα ο Τύπος ε! Κάθε μέρα δεν ξέρουν που να πρωτοδώσουν το Πούλιτζερ! Τι να πρωτοθυμηθώ? Για Τούρκους βάτραχους που δήθεν σκοτώθηκαν και μετά ξαναζωντάνεψαν? Για – εδω και 25 χρόνια – ανοησίες περί “Γερόντων” και “Ξανθών Γενών”? Για σανό του οποίου η κατανάλωση έχει σπάσει κάθε ρεκόρ?

JohnnyB
Member
Famed Member
JohnnyB

Μην ξεχνάμε και τον αείμνηστο που με βάρκα έξω από τον Ναύσταθμο κατέγραφε τα πλοία του ΠΝ που έβγαιναν να πάνε για τα Ίμια…

Tasos
Member
Noble Member
Tasos

Αείμνηστος; Είναι ακόμα στη ζωή….Εκτός και αν ήταν κι άλλος…

x-m
Member
Famed Member
x-m

Δεν ήταν μόνο ένας (δυστυχώς). Άλλα αυτός που μάλλον εννοεί ο JohnnyB έχει γράψει για το θέμα , αμετανόητος βέβαια unamused , αλλά να είναι καλά ο άνθρωπος……..https://www.cnn.gr/news/ellada/story/19992/enas-dimosiografos-exomologeitai-pos-kalypsa-ta-imia

jim40
Member
Noble Member
jim40

Αείμνηστος?

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Η είδηση για Πούλιτζερ στην Ελλάδα ήταν ότι ο μετεωρίτης που είχε πέσει (ανατιναχθεί πάνω από) το Τσελιαμπίνσκ, είχε καταρριφθεί με S-300, μετά με S-400, μετά με S-500, μετά με κάτι άλλους πυραύλους (δεν θυμάμαι την μάρκα).
Και μάλιστα μετά την πρώτη γκάφα,, συνέχιζε και δεύτερη μέρα με άλλα επιχειρήματα. και όταν κατταρίφθηκαν και αυτά, την τρίτη μέρα άλλα επιχειρήματα (αντί να το “μαζέψουν”). Όλες οι άλλες αρθρογραφίες είναι γατάκια μπροστά στο τρίημερο φεστιβάλ της πιο κραγμένης είδησης.

Πρόσφατα βλέπω άλλη που μπορεί να προσπαθεί να επαναλάβει τον άθλο, αλλά η μπάρα έχει ανέβει πολύ ψηλά και το βλέπω κομμάτι δύσκολο.

JohnnyB
Member
Famed Member
JohnnyB

Με την ανάλογη επιφύλαξη και μια μπόλικη χούφτα αλάτι.
Ειλικρινά θα πάρει πολλά χρόνια για να βελτιωθεί η αξιοπιστία του Τύπου στην Τουρκία που παραμένει Νο.1 στον κόσμο σε φυλακίσεις δημοσιογράφων ξεπερνώντας ακόμα και την Κίνα και Β.Κορέα.

TGD
Member
TGD

Δηλαδή που θα πήγαιναν; Στη Συρία, στην Αρμενία, στο Ιρακ; Εδώ είναι η πύλη της Τουρκίας προς την Ευρώπη… Λιάζονται για λίγο και μετά πάνε παρακάτω.

George_K
Member
Famed Member
George_K

+1 για το θεϊκό “λιάζονται…”, καθόσον τον ήλιο και το τσίπουρο δεν μπορεί να μας τα πάρει κανείς.. grin

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Δεν αποκλείω τίποτα, είμαστε λίγο ξέφραγο αμπέλι. Πάντως δε το κάνουμε επίτηδες!