Ο Έσπερ καλεί την Τουρκία να «μείνει μακριά» από τους Αμερικανούς στρατιώτες

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Με την Τουρκία να συνεχίζει τη στρατιωτική επίθεση κατά κουρδικών θέσεων στη Βόρεια Συρία, ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ κάνει γνωστό ότι πρωταρχικός στόχος της Ουάσινγκτον είναι η ασφάλεια των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Παρασκευή, ο Έσπερ δήλωσε ότι η Τουρκία είναι πλήρως ενήμερη για τις ακριβές θέσεις των Αμερικανών στρατιωτών. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν προχωρήσει στην επανατοποθέτηση πρόσθετων δυνάμεων μακριά από τη ζώνη της σύγκρουσης και κάλεσε την Τουρκία να μην πλήξει κάποια από τις συγκεκριμένες θέσεις, γιατί οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν εξουσιοδότηση να απαντήσουν στα πυρά.

Σύμφωνα με το «Defense News», οι ΗΠΑ έχουν απομακρύνει μέλη των Ειδικών Δυνάμεων (λιγότερα από 50) που συνεργάζονταν με τους Κούρδους από την περιοχή πλησίον των συνόρων. Ο Έσπερ είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν εγκαταλείψει τους Κούρδους και τόνισε ότι δυνάμεις τους είναι εκτός της «ζώνης ασφαλείας» που η Άγκυρα επιθυμεί να δημιουργήσει. Τέλος, ο Έσπερ ανέφερε ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες δεν βρίσκονται στη Συρία για να είναι μεταξύ των Τούρκων και των Κούρδων και εξέφρασε την ανησυχία ότι η τουρκική επίθεση θα μπορούσε να δώσει ευκαιρία στο ISIS να αναγεννηθεί.

Το τεύχος 401 της Π&Δ Οκτωβρίου 2019 διαθέσιμο ηλεκτρονικά στο Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Μην τα βάζετε με τους στρατιώτες μας, βάλτε τα με τους στρατιώτες που έχυσαν το αίμα τους ΓΙΑ τους στρατιώτες μας..

Paliouras
Member
Paliouras

Αλλιως τι? Ε?
Κοτες !!

RBF69
Member
Trusted Member
RBF69

Αν μπορείτε δηλαδή… και με το συμπάθειο και το μπαρδόν, να χαρείτε κ. Ταγίπ μην βαράτε σας παρακαλώ τα πατριωτάκια μου. Συγνώμη αν σας ενόχλησαν, θα τους μαζέψουμε αμέσως και θα σας πούμε που είμαστε και πόσοι ακριβώς είμαστε. Που τι είμαστε δηλαδή, από 15 μέχρι το πολύ 100 νοματέοι κύριε Ταγίπ μου ούτε για ζήτω δηλαδή, σκέτες μαζορέτες σας λέω… ούτε καν βαρέα όπλα δεν έχουμε σας λέω… Sorry εεεε, δεν θα το ξανακάνουμε… [σπουδή εις “το δίκαιον του ισχυρού”(???)]