Εσθονοί αστυνομικοί δηλώνουν εθελοντές για να μεταβούν στη Μυτιλήνη και να ενισχύσουν τις δυνάμεις της FRONTEX

16
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η μικρή χώρα της Βαλτικής δήλωσε έτοιμη να στείλει δύο περιπολικά σκάφη και 20 μέλη της αστυνομίας και συνοριοφυλακής της για να ενισχύσουν τις δυνάμεις της FRONTEX στα σύνορα με την Τουρκία. Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο υπουργός εσωτερικών της Εσθονίας, Mart Helme την Τρίτη, αμέσως μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικών Συνόρων που καλούσε τα κράτη μέλη της Ε.Ε. να ενισχύσουν την Ελλάδα με άλλους 15,000 αστυνομικούς.

Η Frontex συμφώνησε να ξεκινήσει μια «ταχεία επέμβαση» στα σύνορα, μετά από αίτημα της Ελλάδας

Η Εσθονία είναι ένα από τα μικρότερα κράτη μέλη της Ε.Ε. με 1.3 εκατομμύρια κατοίκους και ένα από τα πιο πρόσφατα, αφού έγινε ανεξάρτητη από την Σοβιετική Ένωση το 1991 και έγινε μέλος της Ε.Ε. το 2004. Επίσης, βρίσκεται και αυτή στο άκρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ανάγκη φύλαξης των συνόρων της παρά το γεγονός ότι η περιοχή αντιμετωπίζει διαφορετικές προκλήσεις από την παράνομη μετανάστευση μουσουλμανικών πληθυσμών.

ο επικεφαλής της Εσθονικής αποστολής, Toomas Malva, είχε αναπτυχθεί με το εσθονικό αστυνομικό κλιμάκιο στην Ελλάδα και το 2016

Η προσφορά της χώρας δεν είναι ευκαναφρόνητη αν υπολογίσουμε το μέγεθος της χώρας. Η Εσθονία, που διαθέτει μικρές ένοπλες δυνάμεις και δεν έχει ουσιαστικά αεροπορία και ναυτικό, έχει δεχθεί μαχητικά αεροσκάφη και στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο έδαφός της για να ενισχύσουν την αποτροπή έναντι της Ρωσίας.

“Εφόσον δεχόμαστε να έρθουν άλλοι να μας βοηθήσουν, πρέπει κι οι άλλοι να ξέρουν πως είμαστε έτοιμοι να τους βοηθήσουμε”, σημειώνει ο Helme.

Οι 20 αστυνομικοί θα επιλεγούν από όλα τα τμήματα και διευθύνσεις τις Εσθονίας και ήδη ο υπουργός εσωτερικών διαβεβαίωσε τους πολίτες της χώρας του πως το επίπεδο ασφάλειας στην Εσθονία δεν θα επηρεαστεί.

Η Frontex έκανε δεκτό το ελληνικό αίτημα για άμεση ανάπτυξη προσωπικού και μέσων

Πηγή: ERR News


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

16
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
ACHERONNikolaosMy_name_is_NobodyShadowManKoursaros312 Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
nigozs
Member
Noble Member
nigozs

Τί να πούμε για αυτό το μικρό κράτος με την μεγάλη ψυχή ?
Ίσως να μην το ξεχάσουμε ποτέ αυτό καθώς λίγα κράτη ανταποκρίθηκαν και ακόμα λιγότερα βοηθούν.
Μπράβο Εσθονία !
Σε ευχαριστώ.

Dimitris
Member
Famed Member
Dimitris

Αυτή είναι στάση…Ας μιμηθούμε επίσης την οικονομική της πολιτική. Δεν θα ήταν άσχημο…

NikolakiEfentis
Member
Famed Member
NikolakiEfentis

Σωστός!

Μπράβο στους Εσθονούς!

Ετσι χτίζονται συμμαχίες. Αν δεν κάνω λάθος έχουμε στείλει α/φη για air policing στο παρελθόν πρέπει να συνεχίσουμε σταθερά.

ZeroCredibility
Member
Active Member
ZeroCredibility

Ίσως έφτασε η στιγμή αντί να παρέχουμε ως Ελλάδα υπηρεσίες air-policing σε αγνώμονες βόρειους γείτονες, να στηρίξουμε στον συγκεκριμένο τομέα τις χώρες της Βαλτικής. Θα έχουμε διπλό όφελος, να κερδίσουμε την υποστήριξη των χωρών αυτών αλλά και να στείλουμε μήνυμα στο “ξανθό γένος”.

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Ελπίζω ειλικρινά το μικρό αυτό έθνος, το οποίο έχει υποστεί τα πάνδεινα, να μην θυμάται τις βιτριολικές επιθέσεις που δέχεται από τον ιδεοληπτικό (ή μήπως σιτιζόμενο από κονδύλια της επιχείρησης-με-ιδιόκτητη-χώρα Gazprom …) ελληνικό τύπο (που τους σκιαγραφεί ως συνοδοιπόρους των ναζί), και την καταφρονητική συμπεριφορά της προηγούμενης ελληνικής ηγεσίας, να απόσχει επιδεικτικά από ιστορικό συνέδριο για τα εγκλήματα του κομμουνισμού το οποίο οργάνωνε η χώρα αυτή (βίωμα που είναι για τους ανθρώπους αυτούς τόσο σημαδιακό όσο το Ολοκαύτωμα για τους Εβραίους, και οδυνηρότερο από όσο η Κατοχή για μας …) … Ας φαντασθούμε το ενδεχόμενο να κάναμε εμείς διεθνές συνέδριο… Read more »

Iomar
Member
Noble Member
Iomar

Καλησπέρα,

Δεν νομίζω να πάψει να με εκπλήσσει η συνήθειά σας να γράφετε αυτά που θέλω να γράψω εγώ πριν από εμένα.

Miscojones
Member
Noble Member
Miscojones

Δεν θέλουμε αστυνομία, το πρόβλημα δεν είναι νομικό. Στρατό χρειαζόμαστε, άρματα μάχης και αεροπλάνα. Πρέπει να φύγουν οι στρατιωτικές μονάδες της Ευρώπης από τη Γαλλία, Γερμανία, Δανία κλπ και να μετασταθμεύσουν στον Εβρο και τα νησιά για να προστατέψουν τα σύνορα της Ευρώπης. Δέχεται επίθεση η Ευρώπη ολόκληρη, όχι μόνο η Ελλαδίτσα. Αυτό δεν θα τελειώσει σε ένα μήνα ή δύο. Ετσι θα είμαστε για τον αιώνα τον άπαντα.

Koursaros312
Member
Noble Member
Koursaros312

Εσθονία
έκταση 45.339 τ.χλμ.
πληθυσμό 1.328.360
Στέλνει 20 αστυνομικούς και 2 περιπολικά σκάφη.

Γερμανία
έκταση 357.386 τ.χλμ.
πληθυσμό 83.073.100
Στέλνει 20 αστυνομικούς και 1 ελικόπτερο και 32 εκατομμύρια € στη τουρκική ακτοφυλακή.

Οι γερμανοί είναι φίλοι μας! lol

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

comment image

ShadowMan
Member
Famed Member
ShadowMan

Είναι η κατάλληλη στιγμή για να χτίσουμε συμμαχίες για το μέλλον….

ACHERON
Member
Famed Member
ACHERON

Πώς τα φέρνει ἡ ζωή,λοιπόν.
Στην Ἑλλάδα πολλοί χαμογελούσαν ειρωνικά με τις βαλτικές χώρες,που αγοράζουν όπλα και συγκροτούν στρατό και εθνοφυλακή/πολιτοφυλακή που «σιγά μήν τους έσωζε από την αρκούδα».
Την εθνική αγωνία αυτών των χωρών,δέν καταδέχτηκαν κάποιοι να την σεβαστούν.
Σήμερα όμως,έρχεται ἡ μικρή Εσθονία να μας συνδράμει παρά την δική της αγωνία,και αυτό είναι ευπρόσδεκτο,κυρίως συμβολικά.
Ἂς το εκτιμήσουμε,αλλά και ἂς παραδειγματιστούμε,από το ότι υπάρχουν χώρες μικρώτερες από την Ἑλλάδα,που όμως έχουν το σθένος να κοιτάζουν την μοίρα τους κατάματα.

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

ACHERONACHERON
Από τα θαυμάσια πράγματι σχόλια!
Αηδιάζω όταν βλέπω σκωπτικά σχόλια για έθνη με ραχοκοκαλιά … “δες μωρέ ανθρώπους που θα τα βάλουν με την αρκούδα!” …

ACHERON
Member
Famed Member
ACHERON

Αδελφέ μου δίνεις την ευκαιρία να πώ κάποια ακόμη πραγματάκια. Το ένα,είναι ότι αμφιταλαντευόμουν να απαντήσω στο δικό σου προηγούμενο σχόλιο,για να εκθέσω τον μόνο λόγο που συγκρατήθηκα και δέν σου έδωσα θετική.(όχι ότι την έχεις ανάγκη,αλλά για την «ηθική τάξη» του πράγματος) Λοιπόν.στο μεστό σου σχόλιο,αναφέρεις και μία άβολη αλήθεια,την πρόσληψη από τους εθνικά Εσθονούς του κομμουνισμού ὡς συνώνυμο της τυραννίας και εξοντώσεως. Και την δική μας «αγκυλωμένη» στάση επ΄αυτού. Ἡ δική μου θεώρηση,είναι ότι εν προκειμένω παίζεται ύπουλο παιχνίδι διεθνώς,(όπως πάντα άλλωστε),σε σχέση με την «ερμηνεία» της Ιστορίας. Συγκεκριμένα : στις Βαλτικές χώρες,ὁ κομμουνισμός έχει ταυτιστεί με την… Read more »

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

ACHERON Ευχαριστώ για τις όπως πάντα μεστές παρατηρήσεις. Το ζήτημα είναι τι είναι διατεθειμένος να θυσιάσει κανείς για την αποκατάσταση της τρωθείσης τιμής του. Η Γερμανία (Ο.Δ.Γ.) εξοβέλισε και δαιμονοποίησε κάθε εθνική αναφορά, κάθε στρατιωτική παράδοση, κάθε έννοια συνέχειας στη σημειολογία και εραλδική των ενόπλων δυνάμεων, εκθεμελίωσε εθνικούς μύθους, για να αποβάλει το στίγμα του εθνικοσοσιαλισμού. Όπως καλύτερα από μένα γνωρίζεις, δεν υπάρχει καν η έννοια του Γενικού Επιτελείου, και του Αρχηγού του, αλλά μόνον εκείνη του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού/Ναυτικού/Αεροπορίας. Αντίστοιχα, η DDR οικοδόμησε μια νέα ανάγνωση της ιστορικής κληρονομίας των ΕΔ της, την οποία διάρθρωσε γύρω από τους Πρώσους… Read more »

ACHERON
Member
Famed Member
ACHERON

NikolaosNikolaos
Σωστός γενικώς.
Κρίμα που δέν προλάβαμε να κάνουμε την συζήτηση πρίν ἡ ανάρτηση ρίξει «αυλαία»

ACHERON
Member
Famed Member
ACHERON

NikolaosNikolaos
Αδελφέ,με συγχωρείς για την καθυστερημένη απάντηση,ἂν θέλεις διάβασε το προηγούμενο σχόλιο μου.