Η Εσθονία παρέλαβε το πρώτο πρώην αμερικανικό C-145A

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Εσθονία έχει παραλάβει το πρώτο από τα δύο πρώην αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη C-145A, που χρησιμοποιούσε προηγουμένως η Αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων.

 

Όπως αναφέρει το «Jane’s», η μεταβίβαση του πρώτου αεροσκάφους συνέβη στα μέσα Μαρτίου. Η παράδοση του δεύτερου C-145A πρόκειται να ακολουθήσει το καλοκαίρι. Το C-145A βασίζεται στο πολωνικό ελαφρύ μεταφορικό αεροσκάφος M28, μπορεί να μεταφέρει 17 αλεξιπτωτιστές και αποκτάται από την Εσθονία, ώστε να αποσυρθούν τα δύο παλαιότερα An-2.

Δείτε επίσης

Το Τεύχος Μαρτίου 2019 της ΠΤΗΣΗΣ #394, διαθέσιμο ηλεκτρονικά!


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
EECG
Guest
EECG

Θα μπορουσαμε να παραλαβουμε και εμεις τετοια, που μεσα στις αποστολες θα ειναι και οι αεριοδιακομιδες. Σε βάθος χρονου μπορει και να συνέφερε

Gunner
Guest
Gunner

Τέτοιου τύπου αεροπλάνα δεν ενδιαφέρουν τον ΕΣ για την εκπαίδευση των αλεξιπτωτιστών αλλά και για ειδικές επιχειρήσεις;

MisCo
Guest
MisCo

Αμα εισαι άπλας οπως εμεις, δε σε ενδιαφέρουν τετοιες λύσεις. Απο Α400Μ και πανω…. lol

chikichiki
Guest
chikichiki

Όπως λέει και το άρθρο, αυτά νομίζω τα χρησιμοποιεί πράγματι η AFSOC. Αλλά η AFSOC, όπως και οι JSOC/SOCOM, έχει τους εξωφρενικούς προϋπολογισμούς για να διατηρεί στην πράξη “παράλληλες” ένοπλες δυνάμεις με τη μορφή των SOF. Αυτά έχω την εντύπωση πως δεν είναι καν “επιχειρησιακά” α/φη, αλλά χρησιμοποιούνται για logistics σε πρόχειρα περιβάλλοντα και σαν αεροπορικά ταξί για SOF. Δεν είμαι βέβαια σίγουρος, αλλά έτσι θυμάμαι.

Spirit
Guest
Spirit

Αν παραχωρούνται αυτά τα αεροσκάφη πρέπει να εξετασθεί η αγορά τους…
Χρήματα για $14εκ καινούργια δεν υπάρχουν.