Φιλελεύθερος: Κλειδώνουν μέτρα της ΕΕ κατά Τουρκίας

2
1219
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σε τροχιά συμφωνίας για την επιβολή πολιτικών/διπλωματικών μέτρων κατά της Τουρκίας, για τις έκνομες δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ, εισήλθαν σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» τα 28 κράτη-μέλη,. Τα εν λόγω πολιτικά/διπλωματικά μέτρα τοποθετούνται σε κείμενο Συμπερασμάτων, το οποίο θα επιχειρηθεί να υιοθετηθεί σε διπλωματικό επίπεδο και να σφραγιστεί τυπικά από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, την προσεχή Δευτέρα, 15 Ιουλίου.

Διαβάστε αναλυτικά στον Φιλελεύθερο


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
George_K
Member
Noble Member
george_k

Πάντως πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στην Τουρκία η οποία αποδεικνύει καθημερινά στις Βρυξέλλες ότι η ΚΕΠΠΑ είναι στην ουσία -sic που λένε και στην ΠΤΗΣΗ- ανενεργή (κουρελόχαρτο θα έλεγα,,,)

enasanagnostis
Guest
enasanagnostis

Αν και σε πολλούς μπορεί να φανεί ότι τα μέτρα δεν είναι κάτι σημαντικό, όταν υπάρχει μια εμπλοκή (και πολιτικά) η προσέγγιση κάποιου που θέλει να λύσει το θέμα ειρηνικά, είναι ακριβώς αυτή. Υιοθετεί μικρά μέτρα, που όμως έχουν μια σημαντική απόφαση επιλογή από πίσω. Ότι η άλλη πλευρά δεν έχει δίκιο. Άρα κερδίζει κάποιος την σύμφωνη γνώμη των 28 ότι η άλλη πλευρά δεν έχει δίκιο. Επίσης τα μικρά μέτρα, επιτρέπουν στην άλλη πλευρά με αντίστοιχα μικρή κίνηση να κάνει μια υποχώρηση, δίνοντας μήνυμα ότι υποχωρεί, απλά δεν μπορεί να κατεβάσει για εσωτερικούς λόγους τα μούτρα κάτω, άρα υποχώρηση… Read more »