Οι ΗΠΑ θέλουν να αναπτύξουν περισσότερα αντιτορπιλικά Arleigh Burke στην Ευρώπη

13
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων (EUCOM) θα ήθελε να υπάρχουν δύο παραπάνω αντιτορπιλικά Arleigh Burke στην Ευρώπη, ο Πτέραρχος Tod Wolters είπε την προηγούμενη εβδομάδα στη Γερουσία.

Όπως αναφέρει το «Infodefensa», ο Wolters σημείωσε ότι η παρουσία περισσότερων πλοίων θα ενίσχυε την αμερικανική δέσμευση για την ασφάλεια των συμμαχικών ευρωπαϊκών και αφρικανικών χωρών. Επιπλέον ο ίδιος πρόσθεσε πως θα ήθελε τα δύο νέα πλοία στην Ευρώπη «αύριο».

Το Αμερικανικό Ναυτικό έχει αναπτύξει μόνιμα στη Ρότα της Ισπανίας τέσσερα Arleigh Burke («USS Ross», «USS Donald Cook», «USS Porter», «USS Carney»). Τα πλοία είναι μέρος της νατοϊκής αντιπυραυλικής ομπρέλας στην Ευρώπη και διαθέτουν το σύστημα μάχης Aegis, που επιτρέπει τον εντοπισμό και την καταστροφή εχθρικών πυραύλων. Η είδηση είχε αρχικά παρουσιαστεί τον Δεκέμβριο στην «El Pais» και στοχεύει να υπάρχουν τέσσερα επιχειρησιακά αντιτορπιλικά κάθε στιγμή. Από την αύξηση του αριθμού των Arleigh Burke θα επωφεληθεί η Navantia, που έχει αναλάβει την υποστήριξη των πλοίων.

Το Αμερικανικό Ναυτικό ενισχύει την παρουσία του στην Ισπανία


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

13
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
AndreasThrasTango.Alphavesparchosneuromancer Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
THAN
Member
Trusted Member
THAN

Εκείνα τα δύο Arleigh Burke που θα μας έδιναν τι γίνανε? έχουμε κανενα νέο?

Alternative
Member
Active Member
Alternative

Είναι τόσο απλά τα πράγματα. Γιατί το κουράζουμε; Έρχονται 2 Arleigh Burke στη Σούδα, αλλάζουν σημαία και προσωπικό και έχουμε αμέσως win-win! Εμείς αποκτούμε επιτέλους δυο νέες και ικανές μονάδες για να καλύψουμε τα κενά στο ΠΝ και το Αμερικανικό Ναυτικό έχει επιπλέον δύο πλοία στην Ευρώπη, που θα εξακολουθούν να εξυπηρετούν τα συμφέροντά του (αφού υπάρχει πλέον ταύτιση γεωπολιτικών θέσεων) και μάλιστα χωρίς κόστος χρήσης (αυτό θα το αναλάβουμε εμείς)!

gdmast
Member
Famed Member
gdmast

Είσαι σατανάς.

chriss8
Member
Famed Member
chriss8

Έτσι! Ας μας δώσουν και SM-3, SM-6 και εμείς θα τους χρησιμοποιήσουμε ΜΟΝΟ για την αντιβαλιστική ασπίδα του ΝΑΤΟ wink

neuromancer
Member
Noble Member
neuromancer

σατανικό! smile

Alternative
Member
Active Member
Alternative

Να το πάμε και λίγο παραπέρα; Δε θέλουν να μας τα παραχωρήσουν για να μην πέσουν οι οροφές τους; Τότε συνιδιοκτησία. Όπως είναι π.χ. ένα ζευγάρι που έχει ένα αυτοκίνητο με δύο κλειδιά και το παίρνει πότε ο ένας και πότε ο άλλος. Προσοχή όμως μη την πατήσουμε και βάζουμε μόνο εμείς βενζίνη (προσωπική εμπειρία)! Δε θέλετε ούτε συνιδιοκτησία; Τότε να κάνουμε μια βάση ‘’ρεφενέ’’. Να συνεισφέρει ο καθένας όπως μπορεί. Να βάλουμε εγκαταστάσεις, να βάλουν οπλικά συστήματα κλπ. Όλοι θα βολευτούμε. Δοκιμασμένη λύση βγαλμένη από την καθημερινότητα. Ποιος δεν έχει βρεθεί σε φάση ‘’βάζω αυτοκίνητο βάζετε βενζίνη πάμε εκδρομή’’… Read more »

chriss8
Member
Famed Member
chriss8

Δεν είναι χαζοί οι αμερικάνοι. Ξέρουν ότι μόνο αυτοί θα βάζουν βενζίνη και θα κάνουν τα σέρβις, ενώ εμείς θα κάνουμε βόλτα τα κομενάκια….

vesparchos
Member
Member
vesparchos

“Βάζω τα σπίρτα, βάζεις τα τσιγάρα;”

Faethon
Member
Noble Member
Faethon

Να μας δώσουν εμάς μερικά να τα αναπτύξουμε και παράλληλα με τον έλεγχο του Αιγαίου και έλεγχο Ανατολικής Μεσογείου για “πειρατές”.

Animades
Member
Famed Member
Animades

Ένας σίγουρος τρόπος να αυξηθεί ο αριθμός των Arleigh Burke στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο είναι να παραχωρηθούν κάποια στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.
Το κόστος χρήσης των υπό ελληνική σημαία (ή μέρος του ) θα αναλάβει Το Π.Ν.και μαζί με τα αντίστοιχα αμερικανικά “θα μοιράζονται ” γιατι οχι την βάση της Σούδας .
Οι Αμερικανοί θα έχουν τους συμμάχους τους στο πλάι τους , αλλά και αντίστοιχα οι Έλληνες θα έχουν την στήριξη των αμερικανών συμμάχων τους .

Tango.Alpha
Member
Noble Member
Tango.Alpha

Να τους κάνουμε δώρα ΚΑΙ τα λιμανιάτικα και την τροφοδοσία.

Thras
Member
Famed Member
Thras

Ιδανική εξέλιξη θα ήταν η διατήρηση 4 ΑΒ στην Ισπανία και η στάθμευση 4 ακόμα στη Σούδα. Από τα τελευταία 2 θα είναι αμερικανικά και 2 θα παραχωρηθούν στο ΠΝ. Έτσι διπλασιάζουν τα πλοία στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και γλυτώνουν το κόστος συντήρησης και επάνδρωσης για τα δύο που θα παραχωρήσουν σε εμας. Μοιραζόμαστε υποδομές στην Κρήτη και είμαστε όλοι χαρούμενοι…

Andreas
Member
Noble Member
Andreas

Δεν βολευόμαστε, μας βγάζει λίγο έξω από το σχεδιασμό μας, αλλά τέλος πάντων, σύμμαχοι είστε, θα βοηθήσουμε. Τυλίξτε μας έξι