Πρώτη πτήση του “ευρωπαϊκού” A330 MRTT

8
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στις 28 Νοεμβρίου 2018 έγινε στο Χετάφε της Ισπανίας η πρώτη πτήση του πρώτου αεροσκάφους εναέριου ανεφοδιασμού A330 MRTT που προορίζεται να καλύψει τις απαιτήσεις της Ολλανδίας, της Γερμανίας, της Νορβηγίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου.

 

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από τον EDA το 2012, με σκοπό να καλύψει το επιχειρησιακό κενό που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές χώρες στον χώρο του εναέριου ανεφοδιασμού. Οι πέντε χώρες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα A330 MRTT με βάση προκαθόρισμενες ώρες χρήσης σε ετήσια βάση. Υπό παραγγελία υπάρχουν σήμερα οκτώ A330 MRTT.

 

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εναέριου ανεφοδιασμού χρειάζεται περισσότερα κράτη


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Georgios75
Member
Georgios75

Εμείς πότε θα προμηθευτούμε παρόμοια αεροσκάφη άραγε;..

GiannisKr
Member
Γιάννης Μ.

Η δική μου απορία είναι πως θα μπορούσαμε να ωφεληθούμε από ένα παρόμοιο πρόγραμμα αν είχαμε κάποια ελάχιστα χρήματα. Πχ θα είχε νόημα Ελλάδα και Κύπρος, πιθανόν με κάποια άλλη χώρα των Βαλκανίων (μέλη ΕΕ) να ζητήσουν κάτι ανάλογο (2-3 αεροσκάφη) για να μοιραστούν το κόστος; Εξάλλου το Α330 MRTT δεν προορίζεται αποκλειστικά για εναέριο ανεφοδιασμό.

Μπαμπης v.02
Guest
Μπαμπης v.02

To Λουξεμβουργο θελει το ΜRΤΤ για να ανεφοδιαζει τα Piper πανω απο τις αχανεις εκτασεις του ?

randomname
Member
randomname

ή το θέλουν γιατι ξέρουν πως εαν καποια στιγμη τα αεροπλανα τους χρησιμεύσουν, αυτο θα γίνει μακρια απο το έδαφος τους.

Ganesha_Mahesvari
Member
Ganesha Mahesvari

λολ Καλό!!!!!

Βασίλης
Guest
Βασίλης

Μιας και αφορά γαλλικής εταιρείας αεροσκάφος, και με αφορμή το γεγονός πως ο Μανωλιός ο Μακρόν πολύ πασπατεύει τα της Ευρωπαϊκής Άμυνας, δε μπορούμε να έρθουμε σε συνεννόηση με Κύπρο- Ιταλία- Μάλτα- Γαλλία και διευρυνθεί το τόξο χρήσης του αεροσκάφους από Νορβηγία έως την Κύπρο με αντίστοιχα κόστη??

darede
Guest
darede

Η καλύτερη πρόταση είναι να μπούμε και εμείς με + 2 αεροσκάφη στο πρόγραμμα, με την προυπόθεση ότι αυτά θα έχουν σαν βάση τους την ελλάδα. Για την δημιουργία τόξου δεν υπάρχει περίπτωση γιατί κύπριοι και μαλτέζοι δεν ενδιαφέρονται ενώ οι ιταλοί έχουν δικά τους αεροσκάφη.

Enas
Guest
Enas

Ρε παιδια τι λετε τωρα εδω το neuron τοοσσααα χρονιιαα και ακομα να βγει στην παραγωγη θα κασκευασουν μαχητικο 5ης γενιας;Σε 20 χρονια μπορει..