Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Άμυνας Hans Peter η χώρα του θα στραφεί νομικά κατά της Eurofighter, θυγατρική πλέον της κοινοπραξίας Airbus ζητώντας αποζημίωση για την προμήθεια των μαχητικών EF2000 που έγινε με υπογραφή συμφωνίας το 2003.

Σύμφωνα με την Αυστριακό υπουργό η Αυστρία «εξαπατήθηκε για το πραγματικό κόστος του προγράμματος που αν το γνώριζε δεν θα είχε προχωρήσει ποτέ στην προμήθεια των 15 αεροσκαφών». Επιπλέον, σύμφωνα με τον Αυστριακό αξιωματούχο μια πενταετής έρευνα κατέδειξε ότι η προσπάθεια πώλησης των EF2000 συνοδεύτηκε από καταβολή προμηθειών σε διαφόρους τρίτους, κάποιες από τις οποίες ίσως ήταν παράνομες.

Η Αυστρία θα επιδιώξει 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ αποζημιώσεις για την προμήθεια ύψους 2 δις. Από την πλευρά της η Airbus και άλλες εμπλεκόμενες εταιρίες δήλωσαν άγνοια για την αυστριακή αγωγή.

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Eτσι ειναι , «τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξιους πισινους»,αν ηθελε μικρο κοστος ας αγοραζε JAS39 ,για τις αναγκες της μια χαρα αεροπλανο ηταν.

  • Το JAS-39 ήθελαν εξ αρχής. Η Αυστρία ως παραδοσιακός αγοραστής σουηδικών αεροπλάνων μετά τα J-29, Saab-105 και J-35 ήθελε και το JAS-39 αλλά οι γερμανοί της ,,φόρτωσαν,, τα Γιουροφάιτερ.

 2. Αν πιάσει τόπο η κατηγορία που είναι βαριά για «κακόβουλη και
  δόλια παραπλάνηση», η εταιρία eurofighter θα χάσει σε όλα τα
  επίπεδα.

  Προφανώς έκαναν τον λογαριασμό χωρίς τον αυστριακό ξενοδόχο,
  αν νόμιζαν ότι ο συμβιβασμός και η μείωση του αριθμού απο 18
  σε 15 αεροσκάφη θα ήταν η τελευταία λέξη της Αυστρίας.

  Δεν είναι όλοι λάτρεις της μίζας. 🙂

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here