Το Eurofighter προτείνεται στην Πολωνία

11
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

H Πολωνία εμφανίζεται σαν πιθανός μελλοντικός χρήστης του Eurofighter Typhoon, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την Πολωνία. Η προμήθεια του EF-2000 Typhoon από την Πολωνία θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την Πολωνική Αεροπορία και την εγχώρια βιομηχανία, υποστηρίζει η κοινοπραξία κατασκευής του μαχητικού.

 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αποστολής που παίρνει αυτές τις ημέρες στην πολωνική έκθεση όπλων «MSPO 2017», η Πολωνία θα έχει ρόλο στη μελλοντική εξέλιξη του αεροσκάφους και θα είναι εφικτή η πιστοποίηση εξοπλισμού που θα επιθυμήσει, φέρνοντας ως παράδειγμα το ατρακτίδιο στοχοποίησης Sniper XP. Οι Ευρωπαίοι τονίζουν επίσης το πλεονέκτημα ασφάλειας που προσφέρουν οι δύο κινητήρες σε αντίθεση με το μοναδικό κινητήρα άλλων μαχητικών, όπως το F-16 ή το F-35. Επιπλέον υπογραμμίζουν την ικανότητα υπερηχητικής πτήσης χωρίς την χρήση μετάκαυσης.

 

Η Πολωνία σκοπεύει να επενδύσει σημαντικό τμήμα του εξοπλιστικού της προγράμματος στην αναβάθμιση των ικανοτήτων της πολεμικής αεροπορίας και την αντικατάσταση των αεροσκαφών MiG-29 και Su-22. Γι’ αυτό το σκοπό σχεδιάζει την προμήθεια ΝΜΑ στο μάλλον. Υπενθυμίζουμε πως η Πολωνία πολύ πρόσφατα ενδιαφέρθηκε για την προμήθεια επιπλέον F-16 (μεταχειρισμένων, η είδηση εδώ), ενώ υπάρχει και ενδιαφέρον για το F-35 (η είδηση εδώ).


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
gm
Guest
gm

Αν είναι ακριβό για τους Αυστριακούς, για τους Πολωνούς θα είναι rolls royce( κυριολεκτικά). εκτός και αν τα κάνουν πακέτο με αποζημιώσεις για looting ΒΠΠ

Παλιουρας
Guest
Παλιουρας

Η Πολωνια μπορει να ειναι σαφως φτωχοτερη (αναλογικα) της Αυστριας, ομως το ΑΕΠ της ειναι μεγαλυτερο κατα 100 δις ευρω περιπου. Μιλαμε για χωρα με 4+ φορες μεγαλυτερο πληθυσμο απο την Αυστρια.
Και F-16 θα παρουν, και F-35 θα παρουν και Typhoon θα παρουν.

tsimuha2
Guest
tsimuha2

” Οι Ευρωπαίοι τονίζουν επίσης το πλεονέκτημα ασφάλειας που προσφέρουν οι δύο κινητήρες σε αντίθεση με το μοναδικό κινητήρα άλλων μαχητικών, όπως το F-16 ή το F-35. ”

Aυτοι οι Ευρωπαιοι ειναι πχ οι Αγγλοι και οι Ιταλοι που εχουν αγορασει το F-35;

Em.Ti
Member
Em.Ti

Όχι. Οι Γερμανοί που ενδιαφέρονται να το αγοράσουν. grin

montif74
Member
montif74

Αφού οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι το καταδίκασαν, αγοράζοντας F35, τωρα ψάχνουν κοροϊδα που θα πληρώσουν τις μελλοντικές αναβαθμίσεις των δικών τους.

Δεν νομίζω οι Πολωνοί να αγοράσουν ευρωπαϊκά μαχητικά. Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκαν τα αμερικανικά στρατεύματα και σε αυτούς αποβλέπουν να υπερασπιστούν την χώρα τους αν ποτέ τους επιτεθούν οι Ρώσοι.

Άγγελος
Guest
Άγγελος

Το ότι επιλέχθηκα το F-35 ως αντικαταστάτης των Tornado και Harrier δεν σημαίνει ότι το Eurofighter εγκαταλείπεται. Το F-35 επιλέχθηκε για αεροσκάφος κρούσης λόγω των χαρισμάτων του.

Για τις υπόλοιπες αποστολές το EF παραμένει εξεραιτικό αφήστε που τα δύο αυτά αεροσκάφη συμπληρώνουν το ένα τις αδυναμίες του άλλου τέλεια. To EF δεν αντικαταστάτε από F-35 αλλά από το μελοντικό ευρωπαικό (ή άλλο ) μαχητικό με αρχή τη δεκατία 2025-2030 και μετά.

sotbak
Member
sotbak

Σωστό. Συμφωνώ. Η Πολωνία είναι στη σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ, δεν θα αγοράσει άλλα μαχητικά εκτός από αμερικανικά………

Chris07
Guest
Chris07

Γιατί αισθάνομαι ότι όλοι ψωνίζουν από το super market και εμείς από το μπακάλικο

Em.Ti
Member
Em.Ti

Να ψωνίζαμε και κάτι, καλά είναι.

Τώρα από τα αποφάγια ψάχνουμε μπας και βρούμε κάτι.

Προβοκάτωρ
Guest
Προβοκάτωρ

Το γνωρίζουμε το irst αγαπητέ..δεν είμεθα και τυφλοί δα..

Άγγελος
Guest
Άγγελος

“Οι Ευρωπαίοι τονίζουν επίσης το πλεονέκτημα ασφάλειας που προσφέρουν οι δύο κινητήρες σε αντίθεση με το μοναδικό κινητήρα άλλων μαχητικών”

Ναι γιατί εξάλου οι σύγχρονοι κινητήρες αστχοούν μία φορά στις 20 εξόδους …
Τώρα σοβαρά αν πληγεί από βλήμα το αεροσκάφος ας έχει και 8 κινητήρες πέφτει. Όσον αφορά τη συχνότητα βλάβης είναι αρκετά χαμηλή στα σύγχρονα μαχητικά (και αεροσκάφη εν γένει) που για αεροσκάφους που δεν προορίζεται για CAS δεν υπάρχει πειστικό επιχείρημα για την ανωτερότητα των δύο κινητήρων.

Ας έλεγαν ότι έχει μεγαλύτερη ώση.