Οι σχεδιαζόμενες βελτιώσεις για ένα ακόμη ισχυρότερο Eurofighter στην μετά το Centurion εποχή

7
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Αν και οι βελτιώσεις του προγράμματος Centurion έγιναν διαθέσιμες σε χρήστες του μαχητικού Eurofighter μόλις τον Ιανουάριο του 2019, η κοινοπραξία κατασκευής του αεροσκάφους «τρέχει» ήδη ένα νέο πακέτο βελτιώσεων για αισθητήρες, όπλα και υπηρεσίες υποστήριξης.

Όπως τονίζει εταιρική ανακοίνωση, στον τύπο πιστοποιείται το ατρακτίδιο στοχοποίησης Litening V, το οποίο θα προσφέρει μια επιπλέον επιλογή στους χρήστες εκτός από το Litening III. Το νέο ατρακτίδιο έχει βελτιωμένες επιδόσεις κατά επίγειων και εναέριων στόχων και επιτρέπει στον πιλότο να επιχειρεί αποτελεσματικότερα σε νυκτερινές αποστολές.

Στο μαχητικό προβλέπεται επίσης να ολοκληρωθεί το ραντάρ AESA και να βελτιωθεί το σύστημα PIRATE, ενώ οι χειριστές θα εφοδιαστούν με το σκοπευτικό σύστημα επί κάσκας Striker II. Βελτιώσεις θα υπάρξουν ακόμα για διαθέσιμα όπλα, όπως ο πύραυλος αέρος-αέρος ASRAAM. Τέλος, καταβάλλεται προσπάθεια να μειωθεί ο φόρτος εργασίας των χειριστών και να αυξηθεί η διαθεσιμότητα του τύπου.

Το πρόγραμμα βελτιώσεων Centurion περιλάμβανε την ικανότητα αξιοποίησης των πυραύλων Storm Shadow, Brimstone και Meteor, ώστε ο στόλος των βρετανικών Eurofighter Typhoon να καλύψει το επιχειρησιακό κενό που προκάλεσε η απόσυρση των Tornado GR4.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

7
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
4 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
commenterTomcattersΠ.ΑGeorgiosΑΝΤΩΝΙΟΣ Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Tomcatters
Guest
Tomcatters

Τεχνολογίες που έπρεπε να υπήρχαν στα Typhoon από το 2006-2007… Αργούν πολύ οι Ευρωπαίοι, με συνέπεια EF2000 trance I να είναι για τα σκουπίδια… και F-16A/B του 1979 να μπορούν να παίρνουν AESA σε οικονομικές τιμές.

p270
Member
Noble Member
p270

όταν το αεροσκάφος η άλλο οπλικό σύστημα δεν κατασκευαζεται από μια χώρα αλλα από πολλες αυτά συμβαίνουν
η κάθε μιας τους έχει διαφορετικά θέλω και πρέπει και διαφορετικά οικονομικά ,ετσι και το ef έχει πέσει θύμα όλων αυτών συν του οτι κατασκευαστηκε για μια άλλη εποχή και προσπαθεί να γίνει μέρος του τώρα

commenter
Member
Active Member
commenter

Ή απλώς η Γερμανία ήταν στην πραγματικότητα πάντα η τροχοπέδη της Ενωμένης Ευρώπης σε όλους τους τομείς και στην άμυνα και οι Γάλλοι έφυγαν από το πρόγραμμα και βρήκαν το Rafale τους.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Guest
ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Άκυρο ακαιρο άπειρα κοτσοβολο σχέδιο μιας άλλης εποχής!

Georgios
Member
Noble Member
Georgios

Meteor και Storm Shadow είναι φονικότατος συνδυασμός.

Π.Α
Guest
Π.Α

Βάλε και brimstone, έχει αναβαθμιστεί αρκετά καλά πάντως.

Tomcatters
Guest
Tomcatters

Όλα τα παραπάνω τα παίρνει και το F-35… Μία γενιά μπροστά και δεν θα πω σε καλύτερη τιμή, θα πω στην ίδια τιμή…