“Μνημόνιο συνεργασίας” μεταξύ RAF και Luftwaffe για την μετά Brexit εποχή;

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η βρετανική RAF και η γερμανική Luftwaffe συμφώνησαν στην εφαρμογή του “Eurofighter Interoperability Enhancement Program” που σκοπεύει να ενισχύσει τη μεταξύ τους συνεργασία σε τομείς εκπαίδευσης, υποστήριξης και περαιτέρω εξέλιξης του μαχητικού.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται πως το Brexit θα προκαλέσει προβλήματα στις βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις, εξαιτίας -μεταξύ άλλων- μιας πιθανής απώλειας της αξίας της στερλίνας. Ακόμη όμως και πριν το οριστικό “διαζύγιο” Μ. Βρετανίας-ΕΕ, παρουσιάστηκαν προβλήματα, όπως καθυστερήσεις στη ψήφιση αμυντικών προϋπολογισμών.

Οι βρετανικές αμυντικές βιομηχανίες βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις εταιρικές σχέσεις τους με ευρωπαϊκούς αμυντικούς κολοσσούς. Το Eurofighter Typhoon κατασκευάζεται από κοινού από την BAE Systems στην Αγγλία, την κοινοπραξία Airbus με έδρα τη Γαλλία και την Alenia Aermacchi στην Ιταλία, όλες υπό το μανδύα της Eurofighter GmbH.

Το Εurofighter Interoperability Enhancement Program αποσκοπεί να διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ RAF και Luftwaffe, ειδικά στο τομέα της τεχνικής υποστήριξης. Θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα “προληπτικό μέτρο” εναντίον δυνητικών επιπτώσεων του Brexit στον βρετανικό αεροπορικό στόλο.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Κώστας
Guest
Κώστας

Το φυσαν και δεν κρυωνει οι Βρετανοι. Το εχουν σκυλομετανιωσει. Το αστειο παντως ειναι οτι η Γερμανια πετα το ενα πεμπτο απο οτι η Βρετανια ….