Η Airbus εγκαταλείπει τον καναδικό διαγωνισμό για το νέο μαχητικό

2
3548
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Airbus Defense & Space αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητα του μαχητικού Eurofighter Typhoon από το πρόγραμμα αντικατάστασης των καναδικών F/A-18 Hornet.

Όπως τονίζει το «CBC», η ευρωπαϊκή εταιρεία ανακοίνωσε πως υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τη διαδικασία μετά τους περιορισμούς που οι απαιτήσεις ασφαλείας της NORAD θέτουν σε μη αμερικανικά μαχητικά, αλλά και τις τροποποιήσεις στα βιομηχανικά ανταλλάγματα, κατόπιν παραπόνων του Λευκού Οίκου. Οι τελευταίες έγιναν, ώστε να μην πληγεί σημαντικά στη διάρκεια της αξιολόγησης η προσφορά του F-35, μιας και στο συγκεκριμένο πρόγραμμα η Lockheed Martin δεν αποδίδει σημαντικό βιομηχανικό έργο σε εταιρείες οι οποίες δεν μετέχουν ήδη σε αυτό.

Μετά από αυτό, στη διεκδίκηση του συμβολαίου κατασκευής 88 μαχητικών νέας γενιάς προβλεπόμενου κόστος C$19 δις απομένουν η Boeing με το Super Hornet, η Lockheed Martin με το F-35 και η Saab με το Gripen.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
jim40
Member
Noble Member
jim40

Δηλαδή σαν να λέμε, αποσυρθείτε γιατί μπορεί να μας νικήσετε?

kakaouskia
Guest
kakaouskia

Καλημέρα ΤΙ ωραίο ανεξάρτητο κράτος ο Καναδάς ε; “αλλά και τις τροποποιήσεις στα βιομηχανικά ανταλλάγματα, κατόπιν παραπόνων του Λευκού Οίκου. Οι τελευταίες έγιναν, ώστε να μην πληγεί σημαντικά στη διάρκεια της αξιολόγησης η προσφορά του F-35, μιας και στο συγκεκριμένο πρόγραμμα η Lockheed Martin δεν αποδίδει σημαντικό βιομηχανικό έργο σε εταιρείες οι οποίες δεν μετέχουν ήδη σε αυτό.” Καλά, αφού το F-35 υποτίθεται είναι το καλύτερο μαχητικό στον κόσμο (άντε το 2ο) άρα έχει στο τσεπάκι τα επιχειρησίακά κριτήρια, γιατί δεν προσφέρουν πακέτο στον Καναδά το βιομηχανικό μερίδιο της Τουρκίας, μιας και φεύγει λένε από το πρόγραμμα; Όπως διαφαίνεται από… Read more »