Το Ευρωκοινοβούλιο καταδικάζει Τουρκία, Ιράν και Μιανμάρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν, την Τουρκία και τη Μιανμάρ καταγγέλλει, με απόφασή του, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Καλεί το Ιράν να σταματήσει να καταπιέζει τις γυναίκες και να απελευθερώσει τους κρατουμένους που έχουν διπλή υπηκοότητα, ιρανική και ευρωπαϊκή. Η Τουρκία καλείται να σταματήσει τη δίωξη των δημοκρατικά εκλεγμένων αξιωματούχων και η Μιανμάρ να τερματίσει τις παραβιάσεις κατά του πληθυσμού των Ροχίνγια.

Ειδικότερα, το ΕΚ καλεί τις ιρανικές Αρχές να απελευθερώσουν όλες τις αυθαίρετα κρατούμενες γυναίκες που διαμαρτύρονται κατά της υποχρεωτικής χρήσης του χιτζάμπ, καθώς και άλλους που κρατούνται για την άσκηση του δικαιώματός τους για ελευθερία της έκφρασης, του συνεταιρίζεσθαι και του συνέρχεσθαι.

Οι ευρωβουλευτές ζητούν, επίσης, όλοι οι διπλής υπηκοότητας Ιρανοί και Ευρωπαίοι, περιλαμβανομένων των Ναζανίν Ζαγκαρί-Ράτκλιφ, Αχμαντρέζα Ντζαλαλί και Μαμράν Γκαντερί, να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς να ξαναδικαστούν, συμφωνα με τα διεθνή στάνταρτ.

Για αυτόν τον σκοπό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί τις ιρανικές Αρχές να συνεργαστούν με τις ευρωπαϊκές πρεσβείες στην Τεχεράνη.

Τουρκία

Εν μέσω της επιδεινούμενης κατάστασης στην εφαρμογή του κράτους δικαίου στην Τουρκία, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΚ, οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την πρόσφατη απόφαση των τουρκικών Αρχών να απομακρύνουν τους δημοκρατικά εκλεγμένους δημάρχους από τις πόλεις του Ντιγιαρμπακίρ, του Βαν και του Μαρντίν, οι οποίοι φέρονται να έχουν σχέσεις με την τρομοκρατία.

Καταγγέλλουν, ακόμη, την αυθαίρετη τοποθέτηση στη θέση αυτών μη εκλεγμένων εκπροσώπων έμπιστων στην κεντρική κυβέρνηση.

Η απόφαση καλεί τις τουρκικές Αρχές να επανατοποθετήσουν όλους τους δημάρχους και άλλους αξιωματούχους που εξελέγησαν στις τοπικές εκλογές της 31ης Μαρτίου και καταδικάζει τις απειλές για απόλυση και άλλων, ειδικά του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Μιανμάρ

Οι ευρωβουλευτές καταδίκασαν τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο παρελθόν και το παρόν, οι οποίες σύμφωνα με την Υπατη Αρμοστεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ισοδυναμούν με γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τα οποία διέπραξαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Μιανμάρ εναντίον της μειονότητας των Ροχίνγια.

Καλούν την κυβέρνηση, την ηγέτη Αούνγκ Σαν Σούου Κίι και τις Δυνάμεις Ασφαλείας, να σταματήσουν αμέσως τις παραβιάσεις.

Η απόφαση ζητάει, επίσης, από την κυβέρνηση και τον λαό του γειτονικού Μπανγκλαντές να παράσχει καταφύγιο και ασφάλεια στους πρόσφυγες Ρονχίγια και να μην τους υποχρεώσουν να επιστρέψουν στη Μιανμάρ, όπου η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο.

Καλωσορίστηκε, τέλος, από το ΕΚ η απόφαση του Επικεφαλής Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ανοίξει προκαταρτική έρευνα για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον των Ρονχίγια και τα οποία υπόκεινται στη δικαιοδοσία του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Panos71
Member
Noble Member
Panos71

Μεσα στα πλαίσια της καλης γειτονίας,
Σωστο θα ήταν άμεσα, ο Πρωθυπουργός μας να επικοινωνήσει με τον κυριο Ερντογκάν, για να του εκφράσει την αλληλεγγύη του Ελληνικού λαου, γι αυτο το ισοπεδωτικό χτύπημα που εδέχθη απο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Καταλαβαίνουμε την σοβαρότητα της κατάστασης και συμπάσχουμε!!!
Το χτύπημα ειναι συντριπτικό αλλά ελπίζουμε να το ξεπεράσει ο Δημοκράτης φιλος και γείτονας.
Υ.Σ.
Ποιο γελοίοι μπορουν αραγες;

Bob Batons
Guest
Bob Batons

Για πες μας εσύ βρε σοβαρέ τι θα έπρεπε να κάνουν; Να κηρύξουν τον πόλεμο στην Τουρκία;; Οι άλλες σοβαρές χώρες όπως η Ρωσία τι κάνουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα;; Τι μπορούν να κάνουν θα μου πεις όταν οι ίδιες τα καταπατούν μέσα στη χώρα τους.
Βέβαια, για να μπορεί να κάνει πραγματικά κάτι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, θα πρέπει να του δοθούν και οι αντίστοιχες υπερεθνικές εξουσίες, ποιος από εσάς το θέλει αυτό;

Panos71
Member
Noble Member
Panos71

Καταρχην το αν ειμαι εγω σοβαρος η οχι, δεν θα θα το ερμηνεύσεις εσυ.
Εν συνεχεία δεν ειμαι εγω ο αρμοδιος να δώσω λυση στο προβλημα αφενος, οπως και δεν ειμαι υποχρεωμένος να ακουω την καθε γελοιότητα του Ευρωκοινοβούλιου, που ξαφνικα, ανακάλυψε τον τροχο!
Αφετέρου την τρικυμία του εγκεφαλου σου ως αναφορα την κήρυξη πολεμου, τα της Ρωσιας, και για υπερ εργολάβους του ανθρωπισμού…στα επιστρεφω ως of topic.
Οταν ο διαιτητής ” σφυραει ” κατα το δοκουν, ενίοτε γελειοποιείται, τι δε καταλαβαίνεις απο αυτο;

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Εδώ αν δεν μας αρέσει η πόλη αλλάζουμε την πόλη, στους δημάρχους θα κολλήσουμε;

https://www.flickr.com/photos/[email protected]/48759681228/in/dateposted-public/